Berliinin hintataso

Berliini on budjettireissaajalle loistava matkakohde. Tässä artikkelissa listaamme hintoja etenkin pienen budjetin matkailijalle.

Berliinin hintataso on noussut viime vuosina rutkasti (esimerkiksi asuntojen vuokrat ovat kohta jo tuplaantuneet viimeisen 10 vuoden aikana).

..mutta matkaiijan kannalta Saksan pääkaupunki on edelleen todella halpa.

Eli millaisista menoeristä koostuu Berliinin reissu? Tässä hintoja vuodelta 2019:

Lennot Berliiniin

Ainakin easyJet ja Finnair operoivat suorilla lennoilla Helsingin ja Berliinin väliä. EasyJetin aloittaminen tällä reitillä toi mukavasti kilpailua ja hintoja alas – menopaluulentojen hinta voi olla halvimmillaan 40-60 euroa! (EasyJetillä)

Mutta yleensä lentoihin voi varata sen satasen tai reilun, jotta saa itselleen sopivimmat päivämäärät. Hae lentojen hinnat esimerkiksi Momondo.fi:stä.

Yöpymisen hintataso Berliinissä

Berliinissä voi yöpyä perinteisesti hotellissa, hostellissa, mutta myös Airbnb:n kautta.

Semi-siistejä hotellihuoneita saa alle 50 eurolla jopa ihan hyviltä paikoilta. Eli budjettimatkailijan on edelleen hyvä olla Berliinissä. Airbnb-asuntoja (sellaisia yksiön-pienen kaksion kokoisia) saa melko hyvillä sijainneilla alkaen n. 60 € per yö.

Katso lisää juttujamme aiheeseen liittyen:

Liikkuminen

Berliini on laaja kaupunki, jota on helppo ottaa haltuun julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Polkupyörä on myös kätevä tapa kulkea – pyöriä voi vuokrata monista kioskeista ympäri kaupunkia. Kioskien edessä on yleensä pieni kyltti, joka kertoo pyörien vuokrauksesta. Hinnat ovat yleensä alkaen noin 10-15 € / vuorokausi. Lisäksi löytyy yleisessä käytössä olevia, älypuhelimella avattavia/lukittavia polkupyöriä. Yksi on ainakin Mobike.

Liput julkisiin kulkuneuvoihin, joka kattaa bussit, ratikat, junat ja metrot AB-alueella (sisältää myös Tegelin lentokentän) maksaa:

  • 1 matka – 2,80 € (tai 4 lipun nippu 9 €)
  • 1 lyhyt matka (3 pysäkkiä metrolla tai S-Bahn-junalla) 1,70 €
  • 1 päivä – 7 €

Tarkemmat tiedot alueista (A, B, C) ja hinnat kannattaa katsoa täältä. Lisäksi löytyy erilaisia matkailijoille suunnattuja Berlin WelcomeCardeja (joita voi käyttää julkisissa esim. 3 tai 5 päivää)

Kyytisovellukset: Berliinissä toimii Uber (yksityisten kuskien autoja) ja esimerkiksi MyTaxi (virallisia keltaisia takseja). Esimerkiksi Uberilla Tegelin lentokentältä keskustan tuntumaan (Mitten kaupunginosaan) maksaa n. 25 euroa.

Syömisten ja juomisten hintataso Berliinissä:

Döner hinta Berliinissä
3 euron Döner

Berliinissä on pikaruoan ystävän hyvä olla:

Döner-kojuja on joka kadunkulmassa, jonka päätuotteena on ”Döner” eli kebab. Dönerin tilaamalla saa leivän sisään rakennetun lihan, salaatin ja kastikkeiden koostaman makuelämyksen. Döner maksaa Berliinissä yleensä 3 – 4 €.

Lue myös: Berliinin TOP 5 Döner-paikat

Hampurilaisten ystäville on Berliinissä muutakin kuin McDonalds. Loistavia hampurilaispaikkoja ovat esimerkiksi Burgermeister ja Berlin Burger International. Näissä hampurilainen, ranskalaiset ja vaikkapa olut kustantaa alkaen n. 9-10 €. Näin vuonna 2019 vahvin suositus lähtee Burgermeisterille.

Lue myös: Berliinin TOP 5 hampurilaispaikat

Mikäli haluat istua alas oikeaan ravintolaan, on hintataso varsin edullinen. Olisiko ehkä 60-70 % Suomen hintatasosta? Tarjontaa löytyy kaikkien mahdollisten maiden keittiöistä. Budjettimatkailijalle löytyy mukavia ravintoloita, joissa syö juomineen ja tippeineen alle 15 eurolla. Lounasaikaan hyvän aterian juoman kera saa kympillä.

Oluen hinta Berliinissä? Kaupassa 0,5 litran lasipullot saksalaista olutta alkaen n. 0,50 €. Laadukkaammat merkit alkaen 0,70-0,80 €. Baareissa samankokoinen tuoppi yleensä 3-4,50 € välimaastossa.

Kahvia saa noutokioskeista alkaen 1 eurolla. Mukavissa kahviloissa kupillinen tätä mustaa kultaa maksaa 2 euron molemmin puolin. Edukasta on siis kahvittelu. Saksalaiset on myös kovaa sokeri- ja karbohydraattikansaa, joten pulla- ja kakkuvalikoima on myös loistavaa (ja edullista). Aito Berliininmunkki (eli ei se vaaleanpunaisella kuorrutuksella oleva, vaan tomusokerilla kuorrutettu) maksaa alle 1 euron.

Jos mietit millaiset hinnat ovat ruokakaupoissa, lue myös artikkelimme Saksan hintatasosta.

Aktiviteettien hintataso Berliinissä

Tässä muutama mieleen tuleva aktiviteetin tapainen ja niiden hintoja:

Bundesliigajoukkue Hertha Berlinin jalkapallo-otteluun Berliinin Olympiastadionille, lippu alkaen vain 15 €.

TV-torniin nousu maksaa 16,50 € aikuiselta, eli sinne 203 metrissä sijaitsevaan baariin.

berliini hintataso ravintola

Ravintolan puolelle, ikkunapaikalle maksaa 24,50 € per henkilö. Ja siihen päälle tietty ruoat ja juomat mitä ostaa ravintolasta. Siellä on tarjolla aamupala, lounas ja illallis-menut, eikä edes ole kovin kallis. Kannattaa käydä istumassa, jos on semi-hyvä keli. Ravintola pyörii muistaakseni tunnissa yhden kierroksen, eli näette sieltä koko Berliinin joka suunnalta.

Hop on hop off -kiertoajelubussi (joka on Berliinin laajuudesta johtuen melkoisen kätevä!): alkaen noin 20 €.

Tippaaminen Berliinissä

Saksassa tippaaminen ei ole pakollista, mutta hyvästä palvelusta maksetaan yleensä tippiä ravintoloissa ja kahviloissa, mikäli palvelu tapahtuu pöytään asti. Kun tarjoilija ilmoittaa hinnan, esim. 4,50 €, voit pyöristää sen halutessasi vitoseen, jolloin tipin osuus on soveliaan 10% luokkaa. Tippiä ei siis jätetä pöytään, vaan suoraan sanotaan tarjoilijalle minkä summan haluaa maksaa. Jos siis mennään paikallisen etiketin mukaan.

Yhteenveto

Berliini on siis edelleen todennäköisesti läntisen Euroopan halvin pääkaupunki näin äkkiseltään arvioituna. Erittäin loistava kohde, mikäli tykkäät syödä ja juoda hyvin sekä nähdä mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Sieltä löytyy kaikille budjeteille kaikkea. Voit rauhassa juoda pussikaljojasi kadulla tai sitten asioida luksus-, tai kuten iltapäivälehdet sanovat, öky-ravintoloissa ja baareissa.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä rahoitusta tai luottokorttia (jossa ilmainen matkavakuutus), katso Norwegianin tarjonta:

Mitä ajatuksia Berliinin hintatasosta? Kommentoi tuohon alapuolelle.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here