Hotelli Berliinistä: 5 hyvää sijaintia ottaa majoitus

Tämän artikkelin pyrkimyksenä on löytää juuri sinulle sopivalla sijainnilla varustettu hotelli Berliinistä. Esittelemme ne matkailijan kannalta mielenkiintoisimmat kaupunginosat.

Berliinihän on aika pirun iso kaupunki – ei ainoastaan 3,5 miljoonalla asukkaallaan vaan myös maantieteellisesti. Esimerkiksi Kurfürstendammin ostoskadulta Berliinin muurille (East Side Galleryyn) on välimatkaa n. 11 km. Elikkä nähtävyydet ovat ripoteltuna vähän sinne tänne, isolle alueelle.

Berliini ei siis ole mikään kompakti kaupunki, jossa paikat otetaan haltuun kävellen.

Mistä majoitus kannattaa Berliinissä ottaa? Tässä heti kärkeen karkea jako viiteen eri alueeseen, jotka ovat turistin kannalta mielenkiintoisia paikkoja ottaa hotelli:

 • Mitte (Modernimpi, toimistorakennuksia, nähtävyyksiä, kallis)
 • Charlottenburg (rauhallista länsi-Berliiniä)
 • Kreuzberg/Friedrichshain (Rujon oloinen hipsterin paratiisi, Berliinin muuri!)
 • Alexanderplatz (TV-tornin välitön läheisyys, turistinen)
 • Prenzlauer Berg (Rauhallisempi versio Kreuzbergistä, muttei mikään moderni Mitte)

Berliinin hotellit – suositukset kaupunginosittain

Berliinin hintataso hotellien ja majoituspaikkojen suhteen on varsin edullinen – ainakin verrattuna muihin Euroopan pääkaupunkien hintatasoon. Budjettireissaajalle siis loistava reissukohde. Tässä siis analyysiä eri kaupunginosista:

1. Mitte – modernihko, turistinen ja kallis

Jos otat hotellin Mitten ja Potsdamer Platzin välimaastossa, voit ottaa kätevästi haltuun muutamia tunnettuja nähtävyyksiä, kuten:

 • Brandenburgin portti
 • Reichstag, eli valtiopäivätalo
 • Holocaust-muistomerkki

Yllä olevasta nähtävyysryppäästä n. 1,5 km kävelymatkan päässä sijaitsee myös Checkpoint Charlie.

Samoin Friedrichstrassen ostoskatu, jossa on hieman hienompaa liikettä sekä hotellia. Löytyy esim. 5 tähden The Westin Grand hotelli, jossa on myös pieni kylpylä saunoineen ja uima-altaineen. (yö alkaen n. 150 €)

Tai aivan Potsdamer Platzin tuntumasta (Mall of Berlin -ostoskeskuksen vierestä) Motel One Berlin Potsdamer Platz (alkaen n. 90 €)

2. Charlottenburg / Zoologischer Garten – rauhallinen shoppailuparatiisi

Mittestä kun lähdetään länteen päin Tiergartenin puiston läpi, tullaan kohti Charlottenburgia. Zoologischer Garten -juna/metro-aseman tienoolla sijaitsee pitkä Kurfürstendammin ostoskatu sekä KaDeWe-tavaratalo.

KaDeWe
KaDeWe-tavaratalo länsi-Berliinissä

Jos Kurfürstendammin ostoskadun läheisyys kiinnostaa, tässä yksi pienen budjetin ehdotus: Hotel Castell – se on edullinen 3 tähden hotelli (alk. n. 50 € kahden hengen huoneesta).

Lue myös: 10 ostosvinkkiä Berliininmatkalle

Hieman edemmäs länteen kun mennään tulevat sitten asutusalueet, Charlottenburg ja Wilmersdorf. Siellä hotellien hinnat halpenevat. Ne ovat hyviä sijainteja, mikäli kohteitasi ovat esim. Olympiastadion, Charlottenburgin linna (joulumarkkinoille menijät huomio) tai Berliinin messukeskus.

 

3. Kreuzberg (ja Friedrichshain) – hipsterin paratiisi

Nyt ollaan siellä ”oikeassa” ja rosoisessa Berliinissä. Kreuzberg on asukkailtaan pääasiassa sekoitus saksanturkkilaisia sekä sitten käyräsarvisilla fiksipyörillä suhaavia boheemeja kaupunkilaisia, jotka ovat saapuneet Berliiniin ympäri Saksaa ja maailmaa.

Kreuzberg
Katutaidetta Kreuzbergissä

Kreuzbergistä löytyy paljon baareja, pikaruokaloita ja ravintoloita. Sieltä on helppo mennä muun muassa:

 • Berliinin muurille (East Side Gallery)
 • Alexanderplatzille
 • Tempelhofin lentokenttäpuistoon (pyöräilijät ja ulkoilijat huomio)

Ei siis kenties kävellen, mutta pyörällä/metrolla pääsee melko lyhyellä siirtymällä.

Jos haluat asua aivan East Side Galleryn vieressä, sieltä löytyy hostellilaiva: Eastern Comfort Hostel Boat (2 hengen hytti alkaen n. 50 €). Tai Kreuzbergin ”ytimestä”, hyvien kahviloiden ja baarien tuntumasta tasokas Orania Berlin (alkaen n. 150 € per yö). Tai hyvä budjettihotelli kanavan läheltä: Hotel Prens Berlin (alkaen n. 65 € per yö).

Lue myös: Berliinin TOP 5 -döner-kioskit

4. Alexanderplatz

Berliinissä ei välttämättä ole mitään yhtä keskustaa, mutta TV-tornilla varustettu Alexanderplatz lienee se tunnetuin keskus Berliinissä. Teknisesti ottaen Alexanderplatz kuulunee Mitteen, mutta laitetaan se nyt omaksi kohteekseen.

Alexilla sijaitsee Alexa-ostoskeskus, iso Galeria Kaufhof-tavaratalo, sekä muita isoja ketjuliikkeitä, kuten elektroniikkaan erikoistunut Saturn.

Alexanderplatz on hieman turistinen, mutta sieltä on hyvät kulkuyhteydet ympäri kaupunkia junilla, metroilla, ratikoilla ja busseilla.

Jos haluat asua korkeassa rakennuksessa, katso esim. suoraan TV-tornin vierestä löytyvä Park Inn Hotel (hinnat alkaen n. 80 € per yö). Laita varauksen toiveisiin huone ylemmistä kerroksista, jos haluat hyvät näkymät Berliinin ylle.

 

5. Prenzlauer Berg (Pankow) – rauhallinen ja viihtyisä

Mainittakoon viimeisenä sopiva sekoitus Kreuzbergin ja Charlottenburgin henkeä. Semisti taiteellinen, mutta rauhallinen alue, jossa on paljon kahviloita, ravintoloita ja pikkukauppoja.

Täältä löytyy kuuluisa Mauerpark, jossa on jokasunnuntainen kirpputori ja ulkoilmakaraoke, sekä muuta oheistoimintaa. Iso nurmikkoalue piknikkailuun ja aurinkoisista keleistä nauttimiseen. Lisäksi paljon pieniä baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Hyvä sijainti myös lapsiperheille tai muuten vain väljempää ja rauhallisempaa naapurustoa etsivälle.

Loppusanat

Siinäpä tuli siis Berliini karkeasti jaettuna viiteen perusturistin kannalta mielenkiintoiseen alueeseen. Toki muuallakin voi asua, mutta yllämainitut rajaukset toivon mukaan antavat suuntaa oman varauksesi tekemiseen.

Muista myös katsoa muut Berliini-aiheiset kirjoituksemme täältä!

Ja jos tarvitset vuosimaksutonta, ilmaisen matkavakuutuksen sisältää luottokorttia, hae Bank Norwegianin Visa (haku muutamassa minuutissa, kortti saapuu postitse kotiin tyypillisesti n. viikossa): BankNorwegian.fi/Luottokortti.

Onko sinulla kokemuksia tai suosituksia Berliinin hotelleihin ja kaupunginosiin liittyen? Kommentoi tuohon alapuolelle.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here