Lontoo hintataso

Lontoo on tunnetusti yksi Euroopan kalleimpia kaupunkeja, mutta Brexit-sekoilun myötä romahdellut punnan arvo sentään hieman keventää reissubudjettia. Tässä artikkelissa Lontoon hintataso tarkastelun alla.

Tällä hetkellä 1 eurolla saa n. 0,90 puntaa. Tarkan kurssin näet esim. xe.comista.

Rahaa voi nostaa paikan päällä automaatista tai manuaalisesti vaihtamalla paikan päällä käteistä. Lentokentällä saa yleensä huonomman kurssin kuin keskustassa, eli säästeliäs vaihtaa isommat summat vasta keskustassa.

Myös kortti ja lähimaksu käy lähes joka paikassa. Itse asiassa, joissakin kioskeissa näkyi jopa merkintä ”card only”!

Lontoon hinnoista voisi sanoa lyhyesti, että Suomeen verrattuna se on paikoin kalliimpi, paikoin halvempi. Mutta tässä niitä hintaesimerkkejä:

Halvimmat lennot Lontooseen?

Ainakin Norwegian ja Finnair lentelee suorilla lennoilla Helsingin ja Lontoon väliä.

Menopaluulipun saa alkaen n. 100 € hintaan Helsingistä lähtiessä. Norjalainen lentää tämän välin suoralla, n. 3 tuntia kestävällä lennolla. Vertaile hinnat reissusi ajankohdalle esim. momondo.fi:ssä tai skyscanner.fi:ssä.

Ja Norwegianista puheen ollen, jos tarvitset vuosimaksutonta luottokorttia (jossa vielä ilmainen matkavakuutus), hae omasi pois kuljeksimasta: BankNorwegian.fi/Luottokortti.

Majoituksen hintataso Lontoossa

Asuminen on Lontoossa todella kallista siellä asuville paikallisille. Pelkkä yhden huoneen vuokraaminen kimppakämpästä voi maksaa jopa 600-900 euroa kuussa.

Tässä kuitenkin hintoja matkailijan näkökulmasta:

Reppureissaajalle yö jaetussa dormissa alkaen n. 10 € / yö.

Halvimmat 1-2 tähden hotellit alkaen n. 40-50 € / yö (2 hengen huone)

Jos budjettia kasvatetaan 50+ euroon per yö, valikoimaa alkaa löytymään runsaammin.

Katso täältä Lontoon hotellitarjontaa.

Tai katsasta listaamamme 7 halpaa hotellia Lontoosta.

Liikkumiseen uppoaa suhteellisen paljon rahaa

Lontoo liikkumisen hinta
Kuva: pixabay.com

Lontoo on laaja kaupunki. Joutunet siis ajelemaan paljon julkisilla kulkuneuvoilla – ellei budjettisi kestä jatkuvaa taksilla ajelua. Liput julkisiin ovat kalliita:

1 lyhytkin ajo metrolla (käteisellä ostaessa lippuautomaatista) £4,90, eli reilun 5 €. 

Huomattavasti halvemmaksi (jopa puoleen hintaan) liikkuminen tulee, jos ostat Oyster Cardin, johon voi ladata rahaa. Sillä on kätevä maksaa kyytejä (bussit, metrot..) Lontoon sisällä. Lisätietoja englanniksi täältä.

Jos et epäröi nousta pyörän satulaan, tutustu Lontoon yleiskäyttöisiin ja edullisiin city-pyöriin täällä.

Lentokenttäkuljetuksien hinnat

Lontoossa on monta lentokenttää. Norwegian ja Airbaltic lentävät Gatwickiin ja esim. Finnair ja muut ”paremmat” lentoyhtiöt yleensä Heathrown lentokentälle. Tässä muutamia hintoja:

  • Heathrown lentokentältä keskustaan halvin tapa on metro: £ 6 / suunta.
  • Gatwickin lentokentältä keskustaan halvin tapa on bussi, esim. easybus.com (hinnat alkaen £ 3,95 / suunta), junalla pääsee nopeammin, mutta hintaa n. 20 puntaa per suunta.
  • Uberilla Heathrow:sta keskustan alueelle n. 30-45 puntaa (riippuen mihin päin on menossa)

Nähtävyyksien/aktiviteettien hintoja

Urheilun ystäville on Lontoossa vaikka kuinka paljon nähtävää. Stadionkierroksia, valioliigan ja sitä alempien sarjatasojen jalkapallo-otteluita, krikettiä, rugbya jne.

  • Wembleyn stadion-tour, £ 20 (22 €) / aikuinen
  • Liput esim. Chelsean valioliigapeliin alkaen £ 30

Madame Tussauds vahakabinettimuseoon sisäänpääsy, netistä ostaessa £ 29

London Eye maailmanpyörässä käynti upeita maisemia katselemassa alkaen n. £ 20 per henkilö (jos haluaa jonojen ohi, sitten hieman enemmän maksamalla pääsee) – kannattaa ostaa etukäteen netistä liput, niin ei tarvitse paikan päällä säätää ja jonottaa ensin lipunmyynnissä.

The Shard, pilvenpiirtäjään näköalatasanteelle sisäänpääsy £ 30,95

Eli aktiviteetteihin joutuu jonkin verran varaamaan rahaa, mikäli niitä alkaa tosissaan käymään läpi.

Syöminen & juominen

Lontoo on etnisesti ottaen maailman sekoittuneimpia kaupunkeja, josta löytyy ravintolatarjontaa jokaisesta maailmankolkasta. Jos kaipaat edullisia (ja hyviä) ruokapaikkoja, kannattaa tutustua esim. tähän nettisivustoon (joka listaa laadukkaita alle £8 ruokapaikkoja Lontoosta).

Aivan Berliinin hinnoissa ei Lontoossa olla syömisen suhteen, mutta lounaaksi pikaruokamätön saat alkaen n. £ 5 hintaan.

Lontoo on ketjukahviloiden luvattu kaupunki. Costa Coffeessa tai Starbucksissa juot Americano-kahvin alkaen n. £ 2 hintaan.

Olut maksaa pubissa tyypillisesti n. £ 3 puolikkaasta pintistä ja iso tuoppi eli pintti n. 6 punnan tuntumassa. Ruokakaupasta tätä nestemäistä kultaa saa alkaen n. £ 0,50 hintaan.

Sellainen on suurinpiirtein Lontoon hintataso. Syöminen ja juominen on yllättävänkin kohtuuhintaista, mutta nähtävyyksiin ja liikkumisiin uponnee sitten enemmän sitä rahaa.

Millaisia kokemuksia sinulla Lontoon hintatasosta? Laita kommenttia tuohon alapuolelle.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here