Mistä Tallinnan ostokset? Tässä 10+ kauppa- ja ostoskeskusta listattuna!

tallinna ostoksetMistä löytyvät Tallinnan ostokset vuonna 2019?

Tässä ultimaattinen opas Tallinnan shoppailukierrokselle – olit liikkeellä sitten lyhyellä pysähdyksellä (maissa aikaa 3-4 tuntia) tai sitten pidemmällä visiitillä.

Listaamme ostospaikkoja alkaen niistä, jotka ovat lähimpänä satamaa ja helposti kävellen haltuun otettavissa.

Eli listaus ei ole missään Top-10 ”parhausjärjestyksessä”.

Ja kätevin tapa liikkua Tallinnassa noihin kaukaisempiin ostoskeskuksiin (usein 5-9 km säteellä satamasta) on taksi tai kyytisovellus Bolt (entinen Taxify). Näillä kyydeillä on todella halpaa liikkua Tallinnassa (vaikka Tallinnan hintataso muutoin on monelta osin jo lähes Suomen tasoa).

1. Nautica keskus – pienehkö ostoskeskus Tallinnan satamassa

Nautica-keskus on siinä aivan sataman kyljessä kiinni – aivan D-terminaalin (Tallinkin laivat) vieressä.

Kyseessä on ostoskeskus, jossa on ainakin suomalaisten suosiossa oleva Sports Direct, joka on suosittu ja edullinen urheiluvaateliike. Lisäksi löytyy hyvin varustettu Rimi-ruokakauppa, vaateliikkeitä, sisustusliikettä ja vielä kasinokin löytyy, jos pitää päästä ylimääräisestä rahasta eroon.

2. Rotermannin kortteli – lähellä satamaa, suosittuja vaatekauppoja:

Kun lähdet satamasta kävellen kohti keskustaa ja vanhaakaupunkia, voit tehdä pysähdyksen Rotermanni kvartalissa, eli Rotermannin korttelissa. Se on uudehko asuin-/liiketila-/shoppailualue. Liikkeitä löytyy mm. Bershka, Stradivarius ja Pull and Bear – kaikki suosittuja vaateliikkeitä, joita ei (kaikkia) löydy Suomesta.

Lisäksi Rotermannissa on esimerkiksi Carmen Cafe, joka on viihtyisä kahvila. Iso terassi kesällä ja kylmemmillä keleillä yläkerrassa on hyvät istumapaikat. Löytyy aamupalaa sun muuta tukevampaakin syötävää + kakkuja ja muuta makeaa. Siitä voi jatkaa esimerkiksi Foorumin kautta Viru-keskukseen:

3. Foorum-ostoskeskus Tallinnan keskustassa (pieni ”käytävä”, jossa kauppoja ja ravintoloita)

tallinnan kauppakeskukset foorum
Foorum Tallinna – pieni käytävällinen kauppoja

Kivenheiton päässä Rotermannista sijaitsee pienehkö Foorum kauppakeskus.

Se on periaatteessa vain yksi pieni käytävä, jossa on pieniä liikkeitä. Se on vähän ”hienomman” oloinen ostoskeskus, jossa on vähän kalliimman oloisia tuotteita eikä niinkään sitä perusbangladeshilaista 3 euron t-paitaa. Helppo kävellä läpi minuutissa ja jatkaa suoraan Viru-keskukseen, jos ei löydy mitään mielenkiintoista.

4. Viru-keskus (Tallinnan keskustan ”pää” ostoskeskus)

tallinna ostokset - viru keskusViru-keskuksen läpi kävelee lähes jokainen Tallinnaan saapuva suomalaismatkailija. Se on muutenkin siinä matkan varrella, jos aiot suunnata vanhaankaupunkiin.

Viru-keskuksessa on vaateliikkeitä, isohko apteekki (moni suomalaismatkailija hamstraa lääkkeitä Tallinnasta), kellarikerroksessa ruokakauppa ja lisäksi löytyy ravintoloita ja kahviloita. Esimerkiksi yläkerrassa kirjakaupan yhteydessä on mukava kahvila. Samassa keskuksessa on myös vanha kunnon Kaubamaja. Se on hieman kotimaisen Sokos-tavaratalon tyyppinen kauppa, jossa on runsaasti merkkituotteita myynnissä – lähinnä vaatteita, mutta myös kodintarvikkeita sun muuta scheibaa.

5. Solaris (designia, vaatteita, ruokaa) – viihtyisä kauppakeskus Tallinnan keskustassa

Viru-keskuksesta voi jatkaa vaikkapa Solaris-ostoskeskukseen, jonne kävelee muutamassa minuutissa. Jos on nälkä tai kahvihammasta kolottaa, on Solariksessa loistavalla näkymällä varustettuja ravintoloita ja kahviloita.

Esim. Vapiano löytyy, jossa valtavat ikkunat kadulle päin. Keskuksessa on jonkin verran virolaista designia tarjolla, perus vaateliikkeitä, elokuvateatteri sekä kellarikerroksessa hyvin varustettu ruokakauppa. Lisäksi löytyy apteekki.

6. Vanhankaupungin ostokset?

Vanhastakaupungista löytyy lähinnä matkamuistomyymälää, taidetta ja muuta paikallista käsityöpitoista shoppailtavaa. Lisäksi iso osa Tallinnan ravintoloista sijoittuu vanhaankaupunkiin, eli moni matkailija päätyy sinne ruokailemaan. Mutta mitään kansainvälisiä ketjuvaateliikkeitä ei niinkään löydy vanhastakaupungista, mikäli niitä kaipaa.

7. T1 Mall – uusin ostoskeskus Tallinnassa

tallinna ostoskeskus t1 mall

Sitten siirrytään hieman keskustan ulkopuolella, lentokentän läheisyyteen. Siellä sijaitsee vastikään avattu T1 Mall, joka on Tallinnan mittakaavassa melkoisen massiivinen ostoskeskus.

Siellä ei ole juurikaan niitä perusvaateketjuja kuten H&M, New Yorker, Zara sun muut, vaan siellä on haettu hieman fiinimpää kauppakattausta. Löytyy myös taidenäyttelyitä ja kaikenlaista muuta oheisjuttua. Yläkerran kahviloista ja ravintoloista on hyvät näkymät Tallinnan ylle. Lisäksi löytyy elokuvateatteri ja lapsille erilaisia aktiviteettipuistoja. Rakennuksen katolla on vielä maailmanpyörä, jossa kannattaa hyvällä kelillä käydä katsomassa maisemia korkeuksista.

Parkkihallissa on ilmaista parkkiaikaa 3 tuntia.

Hieno ja tyylikäs paikka on T1 Mall – kannattaa käydä pyörähtämässä. Ja sitten, jos pitää saada vaatekaapit täytettyä, siinä tapauksessa useimmat löytävät isommin valikoimaa kivenheiton päässä sijaitsevasta Ülemiste keskuksesta:

8. Ülemiste keskus – aivan T1 Mallin vieressä oleva iso ostoskeskus

tallinna kauppakeskus
Ülemiste kauppakeskus Tallinnassa – kuva otettu T1 Mallin katolla olevasta maailmanpyörästä

Jos T1 Mall on hieman fiinimpi ostoskeskus, Ülemiste keskus on ihan rehellinen sokerille ja natriumglutamaatille tuoksahtava ostoskeskus, josta löytyy perus H&M:t, New Yorkerit, Sports Directit sun muut ketjuliikkeet.

Lisäksi löytyy hieman pikaisempaa ruokavalikoimaa (verrattuna T1 Malliin) – on McDonald’sia, Subwayta sun muuta ketjuravintolaa.

Jos ottaa satamasta tai keskustasta kyydin (joko ratikalla tai taksilla/Boltilla), T1:ssä ja Ülemiste keskuksessa saa helposti vierähtämään useamman tunnin. Valikoima ei näistä kahdesta lopu aivan äkkiä kesken! Molemmista löytyy myös isot ruokakaupat (joissa toki myös alkoholia myynnissä, jos pitää saada auto lastattua juomisilla).

9. Rocca al Mare – iso ostoskeskus Tallinnassa (n. 9 km satamasta)

tallinna ostoskeskus

Rocca al Mare on isohko ostoskeskus aivan toisella puolen kaupunkia kuin T1 Mall ja Ülemiste keskus. Sieltä löytyy iso Prisma, vaate- ja kenkäkauppoja, kirjakauppaa sun muuta.

Ellet ole menossa Rocca al Mareen hotelliin tai kylpylään, ei sinne välttämättä kannata aivan pelkästään ostosten takia lähteä. Paljon isompi valikoima löytyy esimerkiksi tuosta T1 Mall – Ülemiste keskus -akselilta.

Ilmaista parkkitilaa on runsaasti.

10. Kalamaja / Telliskivi – ruokatori, antiikkia, kirpputori, designia

tallinna ostokset kalamaja

Kalamaja on Tallinnan ns. hipsterialuetta. Kun artikkelin aiheena on Tallinnan ostospaikat, on Kalamajasta mainittava ainakin Balti Jaama Turg (suomeksi Balti-aseman tori). Siellä on ruokatori, biomarketti, Selver-ruokakauppa, antiikkiliikkeitä, kirpputoria, design-liikkeitä sun muuta.

Lisäksi n. 300 metrin päässä sijaitsee ”Telliskiven luova keskus”, viroksi Telliskivi Loomelinnak. Siellä on paljon pieniä design-kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Paikan päälle Kalamajaan pääsee keskustasta joko kävellen tai raitiovaunuilla (ainakin numerot 1 ja 2). Tai kyytisovellus Bolt vie alle vitosella keskustasta.

Muita ostospaikkoja ja kauppoja Tallinnassa?

Siinäpä 10 poimintaamme Tallinnan ostoksille. Toki muitakin kauppoja ja kauppakeskuksia on. Tässä ”best of rest” -poimintamme:

Outlet-myymälät: moni googlailee ”adidas outlet Tallinna”. Noin 5 km satamasta sijaitsee kolmen outlet-myymälän rypäs; Adidas, Nike ja Reebok:

tallinna kauppakeskus outlet
Kolme kohdetta kerralla, kaikki on tässä tiilitalossa, ota suunnaksi tämä tiilitalo. Osoite: A. H. Tammsaare tee 60, 11613 Tallinn, Viro.

Siellä on edullisia urheiluvaatteita ja -kenkiä sekä rennompaa katumuotia. Löytyy jopa ihan hyviä hintoja, esimerkiksi miesten Adidas Cloudform -lenkkareita oli n. 37 € hintaan, joka on jo todella hyvä hinta. Kokoja voi vaan olla niukasti. Mutta jos etsii treenivaatteita kyseisiltä brändeiltä, saattaa tämä paikka olla vierailemisen arvoinen.

Stockmann, Tallinna: …on hieman syrjässä laivamatkailijan kannalta eikä se oikein säväytä tarjonnallaan. Ehkä yläkerran kattoterassi voi olla hyvä paikka ottaa drinkki aurinkoisella kelillä.

Kristiine keskus: isohko ostoskeskus, jossa on perusliikkeitä; H&M, Reserved, Sportland, Prisma sun muuta. Ehkä yhtä hyvä kuin Rocca al Mare itse asiassa. Vaikka ei yhtä näyttävä olekaan ulkoa päin katsottuna.

Primark: Moni googlailee Primarkia, mutta Tallinnassa ei ole (vielä?) tätä Euroopassa suosittua ja halpaa tekstiilihelvettiä. Seuraillaan tilannetta, mikäli se saapuu jonain päivänä Tallinnaan.

Sadama Market: täällä on aistittavissa vanhaa ”kunnon” Tallinnaa. On piraatti-merkkivaatteita, aurinkolaseja, sun muuta krääsää. Jos kaipailee vanhaa Mustamäen toria jostain 90-luvulta, Sadama Market taitaa olla lähimpänä kyseistä kokemusta.

Suositeltu shoppailukierros päiväristeilijälle (kun on aikaa maissa n. 3-4 tuntia)

Jos olet lähdössä Tallinnaan päiväristeilylle, jossa esim. Vikingillä on maissaoloaikaa 3,5 tuntia, tässä suosituksemme:

Kävele satamasta kohti Rotermannia (laita karttaan esim. Carmen Cafe tai Pull and Bear, Tallinna). Käy vaatekaupat ja ota mahdollisesti kahvit tai drinkit Carmenin terassilla (kesällä).

Jatka Viru-keskukseen (tai sitä ennen oleviin Foorumiin tai siihen rakennukseen Virun edessä, jossa on H&M, New Yorker, Rimi-ruokakauppa ja ihan leppoisa Reval Cafe.

Viru-keskuksesta kerkeää vielä vanhaankaupunkiin syömään ja shoppailemaan. Tai kävelee vain sen läpi ja päätyy esim. Solaris-ostoskeskuksen isojen ikkunoiden äärelle Vapianoon syömään. Siitä voi vielä mennä yhden kerroksen ylöspäin kaupungin tasokkaimpaan (?) kakkukahvilaan hakemaan viimeinen sokeri- ja kofeiiniannos ennen satamaan siirtymistä.

Ja jos on täysi päivä Tallinnassa aikaa, sitten voi kiertää ihan tosissaan noita ostoskeskuksia, kuten T1 Mall, Ülemiste keskus jne. Ei muuta kuin Bolt-sovellus puhelimeen – sillä säästää aikaa ja hermoja, kun ei tarvitse lähteä julkisiin jumittamaan. Ja julkiset ovat kertalippuja ostamalla yllättävän kalliita – yksi kyyti maksaa 2 euroa. Eli kun matkassa on 2 tai 3 ihmistä, on about saman hintaista kulkea Bolt-kyydeillä.

Mitä Tallinnasta kannattaa ostaa vuonna 2019?

Pahin viinaralli Tallinnaan hiipui tuossa jokunen vuosi sitten, mutta lienee taas käynnistymässä, kun Viro päätti laskea alkoholiveroa (viimeisimmän lakimuutoksen myötä moni suomalainen kun ajoi Viron ohi ja lähti hakemaan viinaa Latviasta).

Mutta, mitä muuta Tallinnasta kannattaa siis ostaa nyt, 2019? Tässä jotain ideaa:

Vaatteet? Tallinnasta löytyy siis monta vaateliikettä, joita ei ole Suomessa. Suosittuja tällaisia liikkeitä ovat esim. Sports Direct, Pull and Bear ja Stradivarius. Eli valikoiman erilaisuus on valttina Tallinnan vaateostoksilla.

Bensa? Jos on autolla liikkeellä, kannattaa toki tankata Viron puolella. Tätä kirjoittaessa 95-bensan hinta Suomessa 1,50 € ja Virossa 1,30 € per litra.

Sijoitushopea: Hopeakolikot eivät sisällä arvonlisäveroa Virossa (hopeaharkot sisältävät). Esimerkiksi 1 kg hopeakolikko maksaa Virossa n. 500 € ja Suomessa 626 €. Eli hopeaa hamstraava matkailija saa äkkiä katettua reissukulut, mikäli ostaa hopeansa Viron puolelta.

Ehkä ja varmastikin missasimme jotain. Kommentoi artikkelin loppuun, mikäli sinä tiedät jonkin tuotteen, jota Tallinnasta ja Virosta kannattaa ostaa nykypäivänä..?

Yhteenveto

Tallinna on näppärä kaupunki ostoksille lähtevälle. Sinänsä rahansäästömielessä sinne ei välttämättä kannata enää vuonna 2019 lähteä, mutta erilaisen valikoiman perässä kyllä. Sieltä löytyy vaateostoksia tekevälle monia kansainvälisiäkin vaateketjuja, joita ei Suomesta löydy. Plus paikalliset pienyrittäjät siihen päälle (joita tuskin löytyy Suomesta).

Ja perus Tallinnan-reissulla saa hieman irtiottoa arkeen ja edulliseen hintaan. Risteilyt eivät sinänsä maksa paljoa mitään!

Onko sinulla muita ostosvinkkejä Tallinnaan? Laita jotain kokemuksia tai kysymyksiä tuohon alapuolelle kommenttiosioon.

1 KOMMENTTI

  1. Hei,
    Löytyykö Tallinnasta juhla-/iltapukumyymälöitä, josta voisi etsiä juhlamekkoa esim. vanhojentasseihin?

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here