Berliini shoppailu ja ostokset

Tässä artikkelissa esitellään Berliinin shoppailumahdollisuuksia 10 erilaisen ostosvinkin muodossa.

Berliini on täynnä niin isoja ostoskeskuksia kuin pienempiä putiikkeja ja kirpputoreja.

Olit sitten perus Primarkia ja H&M:ää kaipaava shoppailija, tai vaihtoehtoisempia tuotteita etsivä hipsterinretale, Berliini tarjoaa vaihtoehtoja kumpaankin makuun.

Tässä siis 10 vinkkiä:

1. Kurfürstendamm + KaDeWe

Nämä kaksi kohdetta on helppo ottaa haltuun kerrallaan. Eli Kurfürstendammin ja Tauentzienstrassen ostoskatu, sekä jälkimmäisen varrella sijaitseva KaDeWe -tavaratalo.

KaDeWe, eli Kaufhaus des Westens on Berliinin oma versio Stockmannista, tosin hieman isompana, mahtipontisempana ja glamourikkaampana versiona. Ruokien ja juomien ystäville ehdoton vierailukohde on KaDeWe:n 6. kerros, josta löytyy eksoottisia ruokia ympäri maailmaa. Ei mikään halpa paikka, mutta kannattaa käydä ihan vain pällistelemässä!

KaDeWe-tavaralon kulmilta alkaa kuuluisa ostoskatu, eli ensin Tauentzienstrasse, joka sitten jatkuu Kurfürstendammina. Sieltä löytyy isoja merkkiliikkeitä, kuten adidas, H&M, Uniqlo, Forever 21, Pull&Bear, Nike sekä ihan Louis Vuittonia ja muita glamoröösimpiä liikkeitä. Myös Bikini Berlin -konseptikauppakeskus löytyy läheltä Zoologischer Garten S+U-Bahn -asemaa.

Pääset tälle alueelle esimerkiksi U1-metrolla Wittenberg Platz -asemalle (KaDeWe) tai U9-metrolla tai S-Bahn-junalla Zoologischer Garten -asemalle.

Jos haluat asua tällä alueella edullisesti, tsekkaa Hotel Castell (yleensä alle 50€/yö).

Lisää hotelleja: jos etsit halpaa hotellia Berliinistä, katso nämä 7 halpaa hotellisuositustamme.

 

2. Alexa ostoskeskus Alexanderplatzilla (+ Primark)

Alexa on iso ostoskeskus aivan Alexanderplatzin tuntumassa. Sieltä löytyy useammassa kerroksessa isoja ketjuliikkeitä. Löytyy myös ravintoloita, kahviloita ja ilmainen Wifi.

Elektroniikkaa kaipaavalle löytyy paikallinen Gigantti, eli Mediamarkt. Alexanderplatzin läheisyydestä löytyy myös toinen vastaava kodinelektroniikkaliike – Saturn.

Alexan nettisivut kauppavalikoimineen löytyy täältä.

Alexanderplatzilta löytyy myös monien suosima tekstiilihelvetti nimeltään Primark. Siellä teet kaupungin halvimmat vaateostokset, niin miehille kuin naisillekin.

Jos haluat asua suoraan Alexan ja Primarkin vieressä, tutustu Park Inn -hotelliin.

3. Zalando outlet

Zalando-faneille tiedoksi, että Berliinistä löytyy heidän oma outlet-myymälänsä. Siellä käynti voidaan yhdistää esimerkiksi Berliinin muurilla (Easy Side Gallery) käymiseen, sijaitsee tästä vajaan kilometrin päässä (toisella puolen Spree-jokea). Tarkempi osoite:

Zalando Outlet Store Berlin
Köpenicker Strasse 20
10997 Berlin – Kreuzberg

 

4. Mall of Berlin -ostoskeskus

Aivan Potsdamer Platzin tuntumassa sijaitsee melko vasta valmistunut Mall of Berlin, joka on Berliinin suurimpia ostoskeskuksia, ellei jopa suurin. Sieltä löytyy kohtuuhintaisten liikkeiden lisäksi myös kalliimpia brändejäkin.

Btw-huomautuksena mainittakoon, että Mall of Berlinistä löytyy myös Wonder Waffle -niminen jälkiruokaravintola, jossa tehdään ”hedelmädönereitä”. Muista myös lukea: Döner-raamattu Berliininmatkailijalle.

 

5. Hackescher Markt

Muotia ja designia löytyy Hackescher Markt S-bahn-aseman lähistön kaduilta. Alueella on myös paljon kahviloita ja baareja. Voit esimerkiksi suunnata joen rantaan juomaan erilaisia juomia ja toipumaan ostoskierroksesta.

 

6. Lähiöostoskeskukset

Berliinin eri kaupunginosista löytyy tällaisia perus henkkamaukoilla ja muilla edullisemman tason liikkeillä varustettuja ostoskeskuksia. Muun muassa:

  • Schönhauser Allee Arcaden
  • Neukölln Arcaden
  • Wilmelsdorfer Arcaden

Nämä eivät yleensä ole aivan sen arvoisia, että sinne kannattaisi erikseen matkustaa, mutta mikäli ympäristössäsi tällainen löytyy, niin sitten.

 

7. Friedrichsstrasse

Hieman hienompi ostosalue sijaitsee Friedrichsstrassella. Voit samalle ”reissulle” yhdistää vaikkapa käynnin Checkpoint Charlielle.

Lue myös: Berliinin TOP 10 nähtävyydet

Saavu esim. Kochstrasse (U6-metro) -asemalle, käy Checkpoint Charliella ja kävele sitten Friedrichstrassea pitkin kohti Friedrichstrassen S-bahn-asemaa (n. 1,7 km kävely, jonka varrella paljon kauppoja).

 

8. Mauerpark kirpputori

Nättinä sunnuntaipäivänä voit suunnata Mauerparkin ulkoilmakirpputorille. Siellä on kaikenlaista käytettyä ja uutta tavaraa – mm. vaatteita, kirjoja, huonekaluja, elektroniikkaa, kameran osia jne. Löytyy myös juoma- ja ruokatarjontaa sekä kaikenlaista muuta oheishärdelliä; live-musiikkia sekä iso ulkoilmakaraoke.

Lähimmät metroasemat: Eberswalder Strasse ja Bernauer Strasse. Mauerparkin kirpputorin osoite:

Bernauer Straße 63
10435 Berlin

9. Schloßstraße – 1,5 km ostoskatu (jossa myös Primark)

Steglitz on varsin viihtyisä Berliinin kaupunginosa ja siellä sijaitsee myös tämä reilun kilometrin mittainen ostoskatu, jonka varrella on terassikahviloita, ostoskeskuksia sekä yksittäisiä liikkeitä. Täällä on esimerkiksi tavaratalo Karstadt, Foot Locker, Peek & Clottenburg sekä tietenkin Primark.
Metrolla saapuessa voit saapua joko Rathaus Steglitz tai Walter-Schreiber-Platz -asemalle (U9-linja). Ne sijaitsevat kätevästi tämän ostoskadun ”päädyissä”.

10. Alkoholipitoiset ostokset Berliinissä

Sitten vielä knoppitietona pala berliiniläistä alkoholikulttuuria:

Berliinissähän on jokaisella kadunkulmalla tällaisia Spätkauf (myöhäisostos), eli Späti -kioskeja, josta saat haettua kylmät oluet, viinit ja väkevät viinatkin ympäri vuorokauden. Toki myös muita snackseja ja tiettyjä elintarvikkeita. Eli mikäli kuulet tai näet termin Späti, nyt tiedät mistä on kyse.

Loppusanat

Berliini on loistava shoppailukaupunki – tykkäsi sitten isoista ketjuliikkeistä tai pienemmistä putiikeista. Pienempiä liikkeitä löytyy sieltä täältä, varsinkin Prenzlauer Bergistä, Kreuzbergistä ja yhä enemmän myös Neuköllnistä.

Yksi vaihtoehto nopeampaan kiertelyyn on vuokrata polkupyörä, joka yleensä irtoaa noin 10 euron vuorokausihintaan. Esimerkiksi Prenzlauer Berg (Mauerparkin seutu) on mukavaa aluetta leppoisaan pyöräilyyn, shoppailuun ja kahvitteluun/bissettelyyn.

Lisää Berliini-aiheista lukemista täältä tai sitten vaikka tästä: Berliinin top5 hampurilaispaikat.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here