Berliinin tv-torni – ravintola & baari kaupungin parhaalla näkymällä

Berliinin tv-torni, eli Berliner Fernsehturm on melko eeppisen näköinen betonimöhkäle, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden nähdä koko Berliini reilun 200 metrin korkeudesta. 

Pohditko mitä tehdä Berliinissä? Ehdotamme nousemista Berliinin tv-torniin ravintola-aterian tai kaljan ääreen nauttien samalla spektakuläärisistä maisemista.

Ensi alkuun muutama pikafakta:

Sijainti: Alexanderplatz (juna-/metroaseman välittömässä läheisyydessä)

Kuinka paljon se maksaa? Pelkkä torniinnousu hissillä maksaa halvimmillaan 13 euroa per henkilö

Mitä siellä voi tehdä? Syödä, juoda ja bongata Berliinin nähtävyyksiä

Näkymä Berliinin tv-tornin ravintolasta
Näkymä tv-tornin ravintolasta: viheralue on Tiergarten ja sen takana Charlottenburgin kaupunginosa.

 

Berliinin tv-tornin ravintola

Ravintolapöytä tv-tornissaTornissa sijaitseva ravintola on tunnelmaltaan astetta fiinimpi paikka, muttei aivan överimuodollinen. Shortseja, puolisonhakkaajapaitaa ja sandaaleja sukkien kera ei välttämättä suositella pukukoodiksi, mutta normaalit pitkät housut ja esim. siisti T-paita käy hyvin.

TV-tornin ravintolaan kannattaa varata pöytä etukäteen. Se onnistuu netissä heidän viralliselta nettisivultaan, tai sitten mikäli olet jo paikanpäällä Berliinissä, voit myös soittaa (tai pyytää mikäli hotellin respa olisi niin ystävällinen, että soittaisi puolestanne).

Kannattaa myös pyytää, mikäli olisi mahdollista saada pöytä aivan ikkunan vierestä. Tällöin näet maiseman ilman, että joudut vilkuilemaan välissä olevien pöytäseurueiden ohi. Berliinin TV-tornin viralliset nettisivut tosin tarjoavat myös kalliimpaa VIP-lippua, jolla sinulle luvataan ”seuraava vapautuva ikkunapöytä” saapuessasi.

Itse pääsimme ikkunapöytään elokuisena sunnuntai-alkuiltana ihan tuolla perus 13€ ”hissilipulla” – ravintola ei ollut tällöin kovinkaan ruuhkainen.

Millaista ruokaa Berliinin tv-tornin ravintolassa tarjoillaan?

Menu löytyy täältä. Itse söimme jotain perus pihviä + perunaa, joka kustansi reilun 20 euroa. Bisse siihen kyytipojaksi maksaa n. 4 euroa lasillinen. Suomalaiseen ravintolahinnastoon tottuneelle varsin OK hintataso.

Pihviateria tv-tornissa

Lue myös: Berliinin hintataso – listasimme hinnat!

Palvelu ravintolassa oli varsin ystävällistä. Ravintola huolehtii myös maisemien vaihtumisesta, sillä se pyörii 360 astetta yhden tunnin aikana. Näette siis Berliinin joka suuntaan ruokailunne aikana.

Milloin tv-torniin kannattaa mennä syömään?

Suosittelen menemään kohtalaisen kirkkaalla säällä, ennen pimeäntuloa. Tällöin näet maisemat selkeämmin – yöllä näet vain valoja ja sisäpuolelta heijastuvan valon lasia vasten.

 

Berliinin televisiotornin baari + näköalatasanne

Mikäli et halua jäädä istumaan ravintolaan, voit nauttia maisemista myös Bar 203:ssa (203 metrin korkeudessa). Juomat ovat hieman kalliimpia, kuin maatasossa, mutta silti ihan siedettäviä: kahvi 3€, olut 3,80€. Myös välipalaa/pientä ruokaa on saatavilla.

Loppukaneetti

Berliinin tv-torni on ehdottomasti suositeltava kohde, mikäli vain sää on kirkas etkä ole aivan nollabudjetilla reissussa!

Tsekkaa myös muut Berliini-aiheiset artikkelimme sekä tietenkin tekemämme Berliinin matkaopas!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here