Mitä tehdä Berliinissä?

Nyt ei puhuta niistä tyypillisimmistä nähtävyyksistä Berliinissä, vaan listaamme hieman erikoisempia aktiviteetteja matkallesi.

Moni käy Berliinissä useamman kerran, joten mitä tehdä sitten kun ne Brandenburgin portit, Berliinin muurit sun muut tavallisemmat nähtävyydet on käyty läpi?

Tässä 8 ideaa:

1. Vuokraa polkupyörä

Berliinissä voit pyöräillä paikasta toiseen. Tosin aivan joka paikassa pyöräilijöillä ei ole omaa kaistaa, vaan joudut sykkelöimään autojen kanssa samoilla väylillä.

Pyöriä saat vuokrattua monista kioskeista alkaen n. 10 € vuorokausihintaan. Tai jos jäät Berliiniin pidemmäksi ajaksi, saat ostettua käytetyn pyörän itsellesi alkaen n. 50 € hintaan esimerkiksi Treptowin viikonloppu-romutorilta/kirpparilta (muista tinkiä, jos pyyntihinta kova).

Tori on auki lauantaina ja sunnuntaina klo 10 – 16, osoitteessa: Eichenstraße 4, 12435 Berlin.

2. Hylätty huvipuisto ja Treptower Park

Mikäli otat pyörän allesi, niin yksi kohde olisi Spree-joen varrella sijaitseva Treptowin rannan puisto, jossa on mm. kahviloita, Burger King sekä nurmikkoaluetta. Lähistöllä on myös majesteettisen näköinen neuvostomonumentti.

Hieman edempänä rantaa pitkin löytyy myös hylätty huvipuisto, Spreepark.

Alueella on valtava maailmanpyörä ja muuten sitten vain romua korkeasti aidatun alueen sisällä. En välttämättä lähtisi kävellen tarpomaan pelkästään tätä kaatopaikkaa katsomaan, mutta mikäli se esim. pyöräreissun varrelle osuu, niin sitten.

Spree-joen rannasta löytyi myös tämä laudoista kyhätty suomalainen sauna:

Rantasauna Berliinissä

Berliinissä voi siis tehtyä mitä hämmentävämpiä löytöjä, kun lähtee kiertelemään.

 

3. Syö turkkilais-berliiniläistä perinneruokaa

Berliinissä asuu yli 250 000 saksanturkkilaista. Lähinnä heidän ylläpitämänään löytyy yli 1000 döner-kioskia. Käy siis nappaamassa legendaarinen berliiniläinen döner, joka maksaa vain n. 3 €.

Lue Döner-raamatustamme lisää, jossa listataan 5 parasta kebabbilaa.

 

4. Talvella Tropical Islands -sisävesipuistoon

Noin 60 km Berliinistä etelään sijaitsee ilmeisestikin maailman suurin sisätiloissa sijaitseva ”biitsi”. Tropical Islands on siis Serenan tapainen sisävesipuisto, jossa on liukumäkiä, uima-altaita sekä saunoja ynnä muuta. Paikan päälle pääset joko autolla tai junalla. Lisätietoja ja kuvia paikan kotisivuilta täältä.

 

5. Tempelhofin lentokentälle (grillaamaan?)

Miten olisi letkeä iltapäivä auringonpaisteessa käytöstä poistetulla Tempelhofin lentokentällä? Siellä on grillaukseen soveltuva rajattu nurmikkoalue, sekä yleistä hengailutilaa enemmän kuin tarpeeksi. Grillaushommiin voi ostaa vaikkapa kertakäyttögrillin ruokakaupasta (maksaa yleensä alle 5€?).

Tempelhofin lentokenttäpuisto

Mikäli et ole pyörällä liikenteessä, pääsee paikalle esim. Leinestrasse-metroasemalta (U8-linja) kävellen:

Tempelhofin kentälle

Kentällä voi esimerkiksi pyöräillä, lenkkeillä, rullalautailla (löytyy myös skeittipuisto).

 

6. Hyppää 125 metrin korkeudesta ”base-benjihyppy”

Alexanderplatzilla sijaitsevan Park Inn hotellin katolta voi hypätä köyden varassa tapahtuvan base-hypyn, eli ”Base flying” näyttää olevan virallinen termi. Se maksaa alkaen 49,90€. Lisätietoja lippu- ja aikataulutilanteesta täältä.

 

7. Jalkapallo / jääkiekkomatsiin

Berliinissä pelataan Bundesliiga-tason jalkapalloa. Hertha Berlin on joukkue ja pelipaikkana toimii legendaarinen Berliinin Olympiastadion.

Hieman undergroundimpaa meininkiä kaipaava suuntaa FC Union Berlin -matsiin, joka pelaa 2. Bundesliigassa.

Jääkiekkoa voi käydä katsomassa Mercedes Benz Areenalla, jossa pelaa Eisbären Berlin. Lue erillinen matsireportaasimme täältä!

8. Mene ulkoilmaelokuvateatteriin

Berliinissä on kesäisin monia ulkoilmaleffateattereita. Näissä on varsin letkeä tunnelma ja voit nauttia samalla vaikkapa olutta. Lisätietoja englanniksi täältä.

Katsasta myös muut Berliini-aiheiset kirjoituksemme.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here