Berliinin ravintolat: 5 parasta hampurilaispaikkaa!

Berliinissä on pikaruoan ystävän hyvä olla. Listasimme 5 hyvää hampurilaisravintolaa, mikäli kaipaat Berliinin reissullasi muutakin kuin Mäkkäriä ja Burger Kingiä.

Perinteisen ravintolan ja rasvankatkuisen pikaruokalan välimaastoon sijoittuvat burgeripaikat ovat tänä päivänä IN.

Amerikassa tällaiset ravintolat kulkevat nimellä ”fast casual restaurant”. Tarkoittaen sitä, että pikaruokaravintolan tyyliin pöytiintarjoilua ei välttämättä ole, mutta itse ruokaan ja raaka-aineisiin on panostettu.

Myös Helsingissä on vastikään suuren mediapöhinän voimin avattu Naughty BRGR. Tampereella koettiin kenties vielä konkreettisemmin hampurilaisalan meneillään oleva vallankumous; McDonald’s suljettiin ja samoihin liiketiloihin avattiin kotimainen toimija – Friends & Brgrs.

Berliini on tietysti myös kaiken trendikkyyden ja hipsterismin edelläkävijänä loistava burgerikaupunki.

Kaupunki on tunnettu döneristään ja currywurstistaan, mutta myös hampurilaisistaan. Otimme arvosteluun 5 melko tunnettua berliiniläistä hampurilaisravintolaa, joissa nauttii hampurilaisen, ranskalaiset ja juoman alle 10 eurolla.

Berliinin ravintolat ovat tunnetusti melko edullisia – yleisesti ottaen hampurilaisten hinnat alkavat n. 5-6 euron tuntumasta, ranskalaiset 2-3€ ja olut 2-3€.

 

The Bird

Kenties Berliinin yliarvostetuin hampurilaisravintola on The Bird.

Jokainen turistiopas ja blogi sitä jostain syystä hehkuttaa, mutta en ymmärrä miksi. Kurkut, salaatit ja tomaatit näyttivät, kuin ne olisi leikattu vuorokautta aiemmin, ranskalaisissa oli jokin teollinen sivumaku, hampurilainen oli melko tylsän näköinen. Sämpylästä tuli mieleen Mäkkärin aamupalatuotteissa käytetyt leivät (tiedätkö ne, joissa on pieniä siemeniä päällä?)

Emme ymmärrä The Birdin hypetystä hampurilaisten osalta. Paikkana se on varsin hyvä alkuillan oluenottoon, mutta burgerien osalta ei aivan vakuuttanut.

The Birdille pisteet: 2/5

 

Ketchup & Majo

Edullisten baarien, ravintoloiden ja kahviloiden täyttämällä Oranienstrassella, Kottbusser Tor -metroaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsee useampikin burgeripaikka. Roinasen testitiimille on tähän mennessä päätynyt kyseiseltä kadulta Ketchup & Mayo -nimiseen paikkaan. Noin 200 metrin päästä löytyy myös Kreuzburger -niminen paikka, joka tarjoaa huhujen mukaan myöskin hyvää burgeria.

Joka tapauksessa, Ketchup & Mayo on varsin hyvä ja kohtuuhintainen burgeripaikka, jossa palvelu on nopeaa ja asiakaspaikkojakin on kohtuullisesti – kesällä myös ulkona.

Ketchup & Majo Berliini

Paikassa on perushyvät burgerit. Sämpylä oli tosin hieman koppurainen ja ranskalaiset maistuivat jonkin aikaa seisseiltä, mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä ateria.

3 kautta 5.

Ketchup & Majo
Oranienstraße 37, 10999 Berlin
Metro: U8/U1 – Kottbusser Tor

 

Schiller Burger

Kovaa vauhtia laajentava Schiller Burger vaikuttaa Berliinissä jo 9 toimipaikallaan. ”Tuoretta ja itsetehtyä” on tämänkin paikan teemana. Erittäin hyviä hampurilaisia ja ranskalaisia. Myös bataatti-ranskalaisia saatavilla!

Valitettavasti kuvan otto unohtui nälän kourissa, mutta kannattaa ehdottomasti valita Schiller Burger, mikäli sellainen tiellesi sattuu.

4/5

Schiller Burger
Useita lokaatioita, katso osoitteet täältä.

 

Burgermeister

Burgermeister

Erittäin pätevän nimen omaava Burgermeister on aikoinaan perustettu Schlechisches Tor -metroaseman alapuolella sijaitsevaan entiseen WC-rakennukseen. Paikka on ulkona, josta löytyy seisomapöytiä puolenkymmentä.

Burgermeister Berliini

Erittäin laadukkaan oloista muonaa.

Burgerit ja ranskalaiset ovat perkeleellisen hyviä. Rasvakammoiselle paikka ei välttämättä ole se suositeltavin – jopa sämpylät vaikuttavat saaneen jonkinlaisen rasvakäsittelyn osakseen.

Tätä nykyä Burgermeistereita on kaksi. Toinen on avattu aivan parin metropysäkin päähän siitä aidosta ja alkuperäisestä, nimittäin Kottbusser Tor -metroaseman kupeeseen. Uudessa toimipaikassa on myös sisätilat, jossa istumapaikkoja. Suuntaa siis Kottbusser Torin toimipisteeseen, mikäli haluat syödä sisällä.

4/5

 

Berlin Burger International

Berliinin ylivoimaisesti paras hampurilainen löytyy BBI:stä. Paikka itsessään on naurettavan pieni; sisällä on kenties alle 10 asiakaspaikkaa (baaritiskimäinen pöytä seinää vasten).

Ulkona on puolenkymmentä pöytää, mikäli olet liikkeellä kesäaikaan.

Itse hampurilainen on esteettisesti ottaen todella kaunis – löytyy kokoa, väriä ja sämpyläkään ei ole mikään ruokakaupan halpissämpylä. Maku on myös aivan loistava!

Berlin Burger International

Pisteet: 5/5

Mikäli olet Berliinissä ja kaipaat laadukasta burgeria, suuntaa Hermannplatzin läheisyyteen (U8 ja U7 -metrot) ja kävele Berlin Burger Internationaliin, osoitteeseen:

Pannierstraße 5, 12047 Berlin

Toimituksemme toivottaa herkullista Berliininmatkaa!

Ota toki myös Berliinin döner-tietämys haltuun lukemalla Döner-raamattumme (sisältäen Berliinin 5 parasta kebab-kioskia.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here