Bodari-sanasto kuntoon – 15 ilmaisua + Bull meidän -rukous

Onko sinua puraissut bodaus-kärpänen tässä koko kansaa koskettavassa fitness-huumassa? Opettele ainakin nämä 15 sanaa/sanontaa, niin sinustakin voi tulla uskottava bodari. Lopuksi vielä hiljennymme Bull Meidän -rukoukseen.

Salilla käyminen on tänä päivänä koko kansan urheilua ja fitness-sanasto on levinnyt kovaa vauhtia normaaliin puhekieleen.

Täten päätimme koostaa tärkeimmät bodaukseen liittyvät sanat ja ilmaisut.

Bodaussanastoa aloittelevalle bodarille

Pumppi: kun harjoitat esimerkiksi hauislihaksiasi, lihakseesi pakkautuu verta, jonka johdosta se paisuu. Pumppi päällä näytät Mentulan Bullilta, mutta kotiin päästyäsi pumppi on yleensä jo haihtunut kuin herapieru Lapin tundraan.
Arskan kutonen
Arskan kutonen: Arnold Schwarzeneggerin kehittämä treeniohjelma, joka tunnetaan myös nimellä Arnold’s Golden Six eli Arnoldin kultainen kuusikko. Tästä legendaarisesta treeniohjelmasta räppää myös Matti Roju-biisissään: ”niinku arnoldin golden sixi, ei oo tullu vielä mitää vastaavaa vastaan”

Bulkkaus tai Bulkki: Tai kuten totisemmat bodarit toteavat; off-season eli offi. Tarkoittaa sitä, että syödään enemmän kaloreita kuin keho niitä kuluttaa. Tavoitteena kehonpainon nousu ja lihasten kasvatus. Harrastelijabodareilla bulkkaus lähtee usein lapasesta hervottoman ylensyömisen muodossa.

Paja: Vanhemman koulukunnan ilmaisu punttisalista.

Roina: Laittomiin, lihaksia kasvattaviin lääkeaineisiin viittaava hellittelynimi.

Haulikolla ammuttu selkä: Roinaaminen saattaa aiheuttaa hormonaalisia muutoksia kehossa, jonka johdosta siihen ladon oveen saattaa ilmestyä aknea, eli finnejä. Tällöin selkä saattaa näyttää niin rujolta, kuin että siihen olisi ammuttu haulikolla.

Paljo penkki? Kyseessä on siis penkkipunnerrus ja kysymyksellä tiedustellaan henkilön maksimitulosta, jonka hän on suorittanut tässä harjoitteessa. Penkkipunnerrustulos määrittelee miehisyytesi tason.

Failure: tarkoittaa sitä, kun pumppaat esimerkiksi penkkipunnerrusta niin monta toistoa, että et enää saa yhtäkään toistoa, tällöin olet ”vetänyt sarjan failureen”.

IFBB pro: epäivirallisesti ”olotila”, eli tilanne kun nuori, perus punttiharrastaja puhisee hupparin huppu päässä mutisten dedication, sacrifice ja yeah buddy -sanontoja. Virallisesti IFBB Pro tarkoittaa kuitenkin ammattilaisuutta IFBB-kehonrakennusjärjestössä.

Revitty: Kun bodari on ns. ripped, eli revitty, hän on huomattavan kovassa rantakunnossa, mutta ei kuitenkaan vielä kisakuntoisen kehonrakentajan rasvaprosenteissa. Musta Barbaari on markkinoinut itseään ”stadin revityin laku” -ilmaisulla, jossa viitataan tähän termiin.

Roid Gut eli GH-Gut, eli ystävien kesken roinapakki. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa kehonrakentajilla pullottavaa vatsaa, joka johtuu laittomien doping-aineiden käytöstä.

Palkkari eli palautusjuoma, joka nautitaan heti treenin jälkeen. Lihakseen muodostuu pieniä vaurioita treenin aikana, joten palkkarilla pyritään saamaan lihakselle heti ravintoaineita, jotta se voisi ehjätä itsensä ja kehittyä.

Katabolia: Bodarin pahin painajainen. Tila, jossa ruoansulatuskanavassa ei ole enää ruokaa (ruokailuväli pidentynyt), jota voitaisiin käyttää lihasten ”ruokintaan”. Tästä johtuen kehonrakentajan on syötävä säännöllisesti ja erityisesti juotava palautusjuoma treenin jälkeen.

Spottaaja eli varmistaja. Erityisesti penkkipunnerruksessa tarpeellinen hahmo, joka tulee hikeä valuvana, eritteille haisevana taaksesi spottaamaan, eli varmistamaan, että paino ei jää rinnallesi.

Proteiini: Tunnetaan myös nimellä roheiini, prode tai protsku. On yksi kolmesta perusravintoaineesta hiilihydraatin ja rasvan lisäksi. Bodari tarvitsee paljon proteiinia, jotta lihas kasvaa.

Lihapää, eli kehor Rakentaja: todellisen lihapään toiveammatti on portsari. Suosikkivaatemerkki on Gasp, jonka vaatteet antavat tilaa valtavalle vatsalle sekä yhteen hitsaaville reisille. Järjestyshäiriöiden sattuessa känniset kynäniskat hakataan ylenpalttista voimaa käyttäen.

Bulkkauspäiväkirjat
Siinä muutama tärkeä bodaus-aiheinen termi, jotka jokaisen puntinkolistelijan tulisi osata.

Lopuksi kuitenkin kumarramme Tampereen suuntaan, jossa sijaitsee suuri fitness-johtajamme, Bull Mentula. Hiljentykäämme siis Bull meidän -rukoukseen.

Bull meidän -rukous – bodarin henkinen voimavara

Bull meidän, joka olet punttisalilla.
Pyhitetty olkoon sinun vinopenkkisi.
Tulkoon sinun varmistajasi.
Tapahtukoon sinun henkilökohtainen penkkiennätyksesi,
myös tasapenkissä niin kuin pystypunnerruksessa.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen proteiinipatukkamme.
Ja anna meille meidän vajaat kyykyt anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat kyykkyhäkissä hauiskääntöä tehneet.
Äläkä saata meitä sikabulkin ja ryyppäämisen syntiseen huomaan,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun ovat terveelliset elämäntavat
ja voima ja kunnia iankaikkisesti.
Bullmen.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here