Ryanair kokemuksia ja vinkkejä – halvalla pitkin Eurooppaa

Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Se pitää Suomessa melko hiljaista eloa, mutta nyt vuonna 2017 se operoi taas Tampereelta Budapestiin ja Bremeniin.

Puhumattakaan reittivaihtoehdoista, mikäli teet jonkinlaisen omatoimisen Euroopan kierroksen – Euroopan sisällä lentoja löytyy jopa alle 5 € per suunta!

Ryanairin lentoja ei yleensä löydy lentohakukoneista, kuten momondosta tai skyscannerista, joten ne joutuu varaamaan suoraan heidän nettisivuiltaan.

Todella halpaa lentämistä

Jos reissaat pelkällä käsimatkatavaralla (max. 10 kg), on reissaaminen Ryanairilla todella halpaa. Tampereelta lähtiessä ovat hinnat alkaen 19,99 € (Bremen) ja 21,99 € (Budapest). Käytännössä tämän hintaisia lentoja on Tampereelta aika vaikea saada (tai sitten pitää vain varata tarpeeksi ajoissa!)

Vilkkaammin lennetyissä maissa ja reiteillä on paljon valikoimaa hintaluokassa 3-20 € per lento. Eli mikäli teet jonkinlaisen interrail-reissun Euroopassa ja haluat tehdä siirtymiä lentäen, on Ryanair siihenkin hyvä tapa.

Ryanairin käyttämät lentokentät ovat joskus hieman kauempana kaupunkien keskustasta, mutta siirtymisiin on usein edullisia bussikuljetuksia. Ne eivät siis välttämättä käytä sitä kaupungin päälentokenttää, vaan operoivat yleensä sille pienelle ja syrjäiselle (halvemmalle) lentokentälle. Näin on esimerkiksi Barcelonassa, jossa lentokenttä (Girona) on jopa 100 km päässä itse Barcelonasta.

Matkalaukut + muut maksulliset lisäpalvelut

Halpalentoyhtiöt toimivat siis siten, että itse matkalippu on halpa ja sen päälle sitten asiakas voi ostaa maksullisia lisäpalveluja, jolla yhtiö yrittää tehdä edes hieman voittoa.

Eli kun teet varausta heidän nettisivuillaan, pidä silmällä mikäli hintaan tulee yhtäkkiä jotain extraa. Tällöin vain mene edelliselle sivulle ja poista sieltä mahdollisia rakseja jostain lisäpalvelusta.

Ryanair tarjoaa mm. seuraavia maksullisia palveluja:

  • Ruumaan menevä matkalaukku (15 tai 20 kg): 10-50 € per suunta (riippuen reitistä/päivästä)
  • Valitse haluamasi istumapaikka alk. 2 € (mikäli varaat kaverin kanssa samalle lipulle, pitäisi paikkojen olla vierekkäisiä)
  • Priority Boarding alk. 5 €, eli pääset ensimmäisten joukossa koneeseen jonon ohi (ja varmistat saavasi matkalaukun sinne istuinten yläpuoliseen hyllykköön).

+ monia muita vakuutuksia, majoituksia ja autonvuokrausta on varausprosessin aikana tarjolla.

Muista suorittaa check-in netissä (muuten tulee kalliiksi)

Jos olet vanhemman koulukunnan matkailijaa, joka menee suoraan tiskille check-iniin lentokentällä, Ryanairin kohdalla haluat opetella tekemään check-innin netissä.

Jos et tee check-inniä netissä ennen lentoa, maksaa se kymmeniä euroja extraa, mikäli haluat tehdä sen virkailijan kanssa kentällä.

Eli älypuhelin tai tabletti vaaditaan, johon pitää ladata ilmainen Ryanair-sovellus. Samaisesta sovelluksesta näytät sitten kentällä lippuasi. Jos varaat samalla lipulla useamman henkilön matkan, voit samalta älypuhelimelta näyttää kaikkien liput.

Ryanair sopii sinulle, jos..

Mikäli et kaipaa lennoltasi turhaa glamouria etkä ole valittaja-tyyppiä, vie Ryanair tehokkaasti ja halvalla paikasta A paikkaan B. Mitään kahveja tai sämpylöitä sinulle ei tarjoilla ilmaiseksi, vaan kaikki tällaiset pitää ostaa erikseen. Ja niitä sitten mainostetaan korvia vihlovalla volyymilla matkustamon kaiuttimista.

Eli jos tavoitteesi on reissata edullisesti, nopeasti ja turvallisesti Eurooppaan ja Euroopan sisällä, on Ryanair siihen mitä mainioin tapa!

Joko sinulla on Ryanair kokemuksia? Laita kommenttia alle.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here