Nettikaupat meiltä ja maailmalta: 56 kaupan ultimaattinen listaus

Tässä artikkelissa listataan hyviä ja mielenkiintoisia, ulkomaisia ja suomalaisia nettikauppoja. 

Tiesitkö muuten, että lähes puolet suomalaisten tekemistä verkko-ostoksista tulevat ulkomailta? (näin kertoo esim. Yle)

Tähän lienee syynä yksinkertaisesti ulkomaisten kauppojen halvat hinnat, valikoiman suuruus ja tilaamisen helppous. Jotkut tuotteet saa Suomestakin samaan hintaan ja lisäksi tulee tietty takuu- ja palautusasioiden hoitamisen helppous kaupan päälle.

Tässä jonkinlainen sisällysluettelo, niin löydät hakemasi nettikaupat nopeammin:

1. ”Kaikkea myyvät”, suuret nettikauppaportaalit
2. Elektroniikka
3. Vaatteet & kengät
4. Kahvit, erikoisoluet, sähkötupakat
5. Design & lifestyle
6. Kirjat
7. Elintarvikkeet & lisäravinteet
8. Auto & moottoripyörätarvikkeet

Suuret nettikauppaportaalit

Seuraavat sivustot ovat kauppa-alustoja, joissa pienet kauppiaat sekä myös isot verkkokaupat myyvät tuotteitaan. Valikoimaltaan siis valtavia.

Huuto.net – kaikkien tuntema kotimainen nettihuutokauppa, jossa yksityiset ja yritykset myyvät käytettyä ja uutta tavaraa.

Tori.fi – taidat tuntea myös tämän kotimaisen – siellä myydään lähinnä käytettyä tavaraa.

eBay ja sen eri maiden sivustot – käytettyä ja uutta tavaraa ympäri maailmaa, yleensä myös Suomeen toimitettuna – lue myös erillinen oppaamme ebaysta tilaamiseen.

Amazon ja sen eri maiden sivustot. Maailman suurin verkkokauppa. Suomalaiset tyypillisesti tilaavat Brittien tai Saksan Amazonista. Lue erillinen artikkelimme Amazonista tilaamiseen.

AliExpress (https://www.aliexpress.com/) – kiinalaiset kauppiaat myyvät täällä tavaraa ulkomaisille asiakkaille. Ilmaiset postikulut myös Suomeen suurimpaan osaan tuotteita. Lue myös nämä 7 vinkkiä AliExpressistä tilaamiseen.

Wish (https://www.wish.com/) – Wishissä on kuta kuinkin samat kiinalaiset tuotteet kuin AliExpressissä ja eBayssa. Palvelu perustuu koukuttavuuteen – Wish on ikään kuin Pinterestin ja verkkokaupan kombinaatio. Sinun pitää rekisteröityä nähdäksesi tarjolla olevat tuotteet (persiistä).

Rakuten (http://global.rakuten.com/en/) – Japanin oma ebay/Aliexpress. Täällä voit ostaa japanilaisia tuotteita myös Suomeen toimitettuna. Japanin ollessa kallis maa, shoppailu ei tietenkään ole yhtä halpaa kuin Kiinasta tilatessa, mutta mielenkiintoisia tuotteita sieltä kyllä löytyy.

Etsy (https://www.etsy.com/) – saako kiinalainen massatuotanto oksennusrefleksisi aktivoitumaan? Silloin kannattaa tutustua Etsyyn, jossa pienet kauppiaat ympäri maailmaa voivat myydä käsintehtyjä ja usein myös eettisesti valmistettuja tuotteita. Toki siellä seassa on jotain massatuotantoakin, mutta täältä voit tehdä todella persoonallisia tuotelöydöksiä.

Elektroniikkaa myyvät nettikaupat

Suomi:

 • Verkkokauppa.com (https://www.verkkokauppa.com/) – kodinelektroniikkaa, kameroita jne jne. Suomen suurin.
 • Gigantti (http://www.gigantti.fi/) – toinen suuri suomalainen (tai itse asiassa norjalainen/englantilainen, mutta Suomessa operoiva kuitenkin). Gigantti on tiettävästi Suomen toiseksi suosituin kodinelektroniikkaa myyvä nettikauppa.
 • Power.fi – elektroniikkaa ja kodinkoneita – kilpailija Gigantille.
 • Jimm’s (https://www.jimms.fi/) – tietokoneharrastajan/pelaajan nettikauppa, jolla myös kivijalkakauppa Turussa.

Saksa:

Kumpikaan Saksan elektroniikkajäteistä, Saturn ja Mediamarkt, eivät toimita Saksan ulkopuolelle, mutta tässä muutama saksalainen elektroniikkaa myyvä nettikauppa, jotka toimittavat myös Suomeen:

 • Notebooksbilliger.de (http://www.notebooksbilliger.de/)- läppäreitä, tietokoneita ja muuta kodin elektroniikkaa. Toimituskulut Suomeen 21,99 € / tilaus. Sivusto ainoastaan saksankielellä.
 • Conrad (https://www.conrad.de/)- valtava elektroniikkalaitteiden tavaratalo. Löytyy isompaa tavaraa, kuten sähköpolkupyöriä sekä sitten hc-elektroniikkaharrastajalle komponentteja ja muuta teknisempää tavaraa. Conradilla on Saksassa yli 20 kivijalkakauppaa, eli varsin iso firma kyseessä. He keskittyvät lähinnä Saksan markkinoille, joten sivusto ainoastaan saksankielellä. Tästä huolimatta toimitus onnistuu myös Suomeen; toimituskulut 0-200 € tilauksissa 9,99 € ja yli 200 € tilauksissa 6,99 €.
 • computeruniverse (https://www.computeruniverse.net/)- nimestään huolimatta tämä kauppa myy kaikenlaista kodinelektroniikkaa. Postikulut Suomeen etukäteen tilisiirrolla maksaessa yleensä 10-15 € välillä – riippuen tilauksen koosta ja arvosta. Sivut myös englanninkielisenä.

Iso-Britannia

Brexitin myötä Englannista tilattuihin tuotteisiin lisätään tullit ja alvit yli 22 euron tilauksiin. Eli kannattaa tehdä omat laskelmansa mikäli sieltä tilaaminen enää kannattaa. Mutta tässä yksi poiminta Suomeen toimittavasta kaupasta:

 • CCL Computers (https://www.cclonline.com/)- tietokoneen osia. Toimitus myös Suomeen, toimituskulut max. 25 kg pakettiin £26.40.

Kiina:

Lue myös aiempi postauksemme kiinalaisista verkkokaupoista. Tässä 3 poimintaa elektroniikka-alalta:

 • e-ville (http://www.e-ville.com/)- suomalaiskiinalainen – lähinnä elektroniikkaan keskittyvä nettikauppa. Yli 30 € tilauksiin ilmaiset postikulut. Käytössä myös suomalaisten pankkien maksutavat sekä kiinalaiskaupoille poikkeuksellisesti – ilmainen palautus Suomen sisällä. Lue lisää e-ville -artikkelistamme.
 • GearBest (http://www.gearbest.com/)- yleensä se halvin, kun etsit pienelektroniikkaa. Lue lisää Gearbestistä.
 • Banggood (http://www.banggood.com/)- lähes tulkoon kaikkea myyvä kiinakauppa, mutta lähinnä gadget-kauppana tutuksi tullut. Paljon etenkin radio-ohjattavia laitteita, kuten droneja.

Vaatteet & kengät

Tässä suosittuja suomalaisten käyttämiä vaateverkkokauppoja:

Suomi:

 • House of Brandon (https://www.houseofbrandon.com/) – merkkituotteita, kuten Makiaa, Selectediä ja esim. Superdrytä myyvä suomalainen vaateverkkokauppa.
 • Disturb (https://www.disturb.fi/)- hieman räikeämpää ja erottuvampaa muotia tarjoava vaatekauppa.
 • Varusteleka (https://www.varusteleka.fi/fi)- omaperäisellä markkinoinnilla kuuluisuuteen noussut Varusteleka myy armeijatavaraa sekä eräjormahenkisiä, kestäviä vaatteita lähinnä miehille. Postikulut
 • H&M (http://www.hm.com/fi/) – vanha kunnon henkkamaukka operoi myös netissä.

Saksa:

 • Zalando (https://www.zalando.fi/)- Suomen suosituin vaateverkkokauppa (vaikka sijaitsee Saksassa). Erittäin käyttäjäystävällinen (kuten yleensä menestyneimmät verkkokaupat ovat); ilmaiset toimituskulut, 100 päivän palautusoikeus sekä valikoimaa niin maan penteleesti.
 • DefShop (https://www.def-shop.fi/)- samalta kylältä kuin Zalando, eli Berliinistä ponnistava def-shop.fi myy katumuotia niin naisille kuin miehillekin.
 • Titus (http://www.titus-shop.com/)- skeittihenkisiä vaatteita Saksasta. Suomeen toimitettuna yli 95 € tilaukset ilman postimaksuja, muuten postikulut 9,95 € / tilaus.
 • dress-for-less (http://www.dress-for-less.com/) – isot valikoimat vaatteita, miehille ja naisille. Toimituskulut Suomeen 9,90 € ja minimitilaussumma 29,99 €.
 • Addnature – valtava valikoima vaatteita ja varusteita retkeilyyn ja ulkoiluun (ilmaiset postikulut yli 99 € tilauksiin)

Iso-Britannia:

Lontoo ja Englanti on vaateshoppailijan paratiisi. Myös netistä tilaaminen onnistuu englantilaisista vaateverkkokaupoista:

 • Asos (http://www.asos.com/)- edullista muotia miehille ja naisille. Asos myy oman brändinsä alla olevia tuotteita sekä muita merkkivaatteita. Yli 30 € tilauksiin ilmainen toimitus, muuten 3 €.
 • Sportsdirect (http://www.sportsdirect.com/)- todella edullisia urheilu- ja vapaa-ajan vaatteita Briteistä. Siis hävyttömän halpoja suorastaan. Toimituskulut Suomeen alkaen 9,98 €.

Kiina:

Moni ostaa AliExpressistä kiinalaiset vaatteensa, mutta tässä lisäksi muutama poiminta itsenäisistä vaatenettikaupoista:

 • Dresslily (http://www.dresslily.com/)- kiinalaista shittiä halvalla. Täältä vaatteiden tilaaminen on hieman arpapeliä. Ilmaiset postikulut suurimpaan osaan tuotteita. Kannattaa tosin lukea asiakasarvostelut ennen tilaamista.
 • Rosegal (http://www.rosegal.com/) – nimestään huolimatta vaatteita myös miehille. Ilmaiset postikulut, myös Suomeen!

Kannattaa kuitenkin tietää, että vaatteiden osto suoraan Kiinasta on usein melkoista lottoa. Saatat saada aivan väärän kokoisia ja eri tavalla istuvia vaatteita kuin mitä myyntikuvat antavat olettaa.

Erikoiskahvit, oluet ja sähkötupakat

Kahvit:

 • Slurp (https://www.slurp.coffee/) – mielenkiintoinen kotimainen kahvia myyvä verkkokauppa. Heidän kauttaan saat useampien suomalaisten kahvipaahtimoiden tuotteita kestotilaus-periaatteella.
 • Has Bean Coffee (https://www.hasbean.co.uk/)- iso brittiläinen kahvia ja kaikkea siihen liittyviä tuotteita myyvä verkkokauppa. Postikulujen suuruus määräytyy jokaisen tilauksen koon mukaan.

Craft beer, oluet:

Jos kaipaat hieman erikoisempia bissejä, tässä pari poimintaa:

 • Hops United (http://hopsunited.com/) – lopettanut toimintansa
 • Mein-Biershop.de (http://www.mein-biershop.de/) – saksalaista olutta myös Suomeen toimitettuna. Toimituskulut Suomeen 24,99 € / paketti (johon mahtuu 20 pulloa tai 24 tölkkiä)

Sähkötupakkatuotteet

 • FinnVape (https://www.finnvape.com/) – sähkötupakka- ja nikotiininestekauppa. Myös kivijalkakaupat Helsingissä, Tampereella, Fuengirolassa ja Tallinnassa!
 • Puff (http://www.puffila.com/) – saksankielinen asiakas saattaisi hämmästellä tämän kaupan nimeä, mutta ei nimi kauppaa pahenna: Puff on sähkötupakkatarvikkeita myyvä verkkokauppa, jolla on myös kivijalkaliike Helsingin Kalliossa/Sörnäisissä.

Design/lifestyle-kaupat

 • Finnish Design Shop (https://www.finnishdesignshop.fi/) – huonekaluja, sisustustarvikkeita jne. Suomalaista ja skandinaavista designia.
 • Room21 (https://www.room21.fi/) – ruotsalainen nettikauppa, joka on myös suomenkielisenä: design-huonekaluja ja kodin tarvikkeita.
 • THE HUT (http://www.thehut.com/) – brittiläinen tavaratalo, jossa myydään pääasiassa lifestyle- ja luxus-tuotteita.

Kirjat

Suomenkielisiä kirjoja (myös e-kirjoja):

 • Adlibris (http://www.adlibris.com/fi) – yleensä se halvin paikka ostaa kirjat netistä. Ilmaiset toimituskulut (mikäli paikkakunnallasi on R-kioski, johon paketin voi toimittaa).
 • Booky.fi (https://www.booky.fi/) – jos asut ulkomailla ja haluat tilata suomalaisia kirjoja, booky.fi toimittaa myös ulkomaille.

Käytettyjä kirjoja:

 • Antikvaari.fi (https://www.antikvaari.fi/) – kattava tietokanta käytettyjä kirjoja usealta eri myyjältä

Ulkomailta kirjat löytyvät tietty Amazonista, mutta tässä vielä yksi hyvä poiminta:

 • Bookdepository (http://www.bookdepository.com) – englanninkielisiä kirjoja, ilmaiset toimituskulut myös Suomeen!

Elintarvikkeet & lisäravinteet

Lisäravinteet ja muut terveystuotteet

 • Fitnesstukku (http://www.fitnesstukku.fi/) – Google-liikenteen perusteella Suomen suosituin lisäravinnekauppa. Edulliset hinnat sekä löytyy myös 7 kivijalkakauppaa ympäri Suomea.
 • Hyvinvoinnin.fi (https://www.hyvinvoinnin.fi) – terveys- ja luomutuotteita laidasta laitaan
 • nu3 (https://www.nu3.fi/) – saksalainen verkkokauppa, jossa myydään lisäravinteita, vitamiineja ynnä muuta kauneuteen ja terveyteen liittyviä tuotteita. Ilmainen toimitus yli 29 € tilauksiin.

Ulkomaisia elintarvikkeita/herkkuja

 • Americanfood4u (http://www.americanfood4u.de/)– tämän saksalaisen nettikaupan mottona on ”We bring America to you”. Valikoimassa on erityisesti amerikkalaisia juomia ja muita herkkuja. Toimituskulut Suomeen 19,90 €.
 • British Corner Shop (https://www.britishcornershop.co.uk/)- brittiläisiä elintarvikkeita ja tuotteita. Suomeen toimituskulut alkaen vain £3,99.
 • CandyJapan.com (https://www.candyjapan.com/) – suomalaisen-japanilaisen pariskunnan pyörittämä hauska bisnes Japanista: japanilaisia karkkeja kestotilauksena $29/kk kattaen kaksi karkkilähetystä joka kuukausi.

Auto- ja moottoripyörätarvikkeita myyvät nettikaupat

Suomi:

 • Osamies (http://www.osamies.fi/) – suomalainen perheyritys, joka myy auton varaosia. Syötä autosi rekisterinumero, niin löydät oikeat osat.
 • Motonet (https://www.motonet.fi/) – autoilevan ihmisen tavaratalo, kuten käy Motonetin slogani. Varaosien ja autoiluun liittyvien tuotteiden lisäksi myös paljon muuta.
 • Vianor.fi (https://vianor.fi/)- auton renkaat ja asennuksen tilaaminen samasta paikasta.
 • Tuningkauppa.com (http://www.tuningkauppa.com/) – jos haluat tuunata (saksalaisen) autosi, tässä kotimainen tuning-osia autoihin myyvä netti- ja kivijalkakauppa.

Saksa:

Saksassa on kenties Euroopan suurin valikoima autoihin ja moottoripyöriin erikoistuneita kauppoja. Tässä muutama poiminta:

 • Autodoc (http://www.autodoc.fi/) – auton varaosia Saksasta, suomenkielinen sivusto ja asiakaspalvelu
 • rengas-online.com (http://www.rengas-online.com/) – nimensä mukaisesti, tämä kauppa myy renkaita – autoihin, skoottereihin, moottoripyöriin jne. Toimittaa Saksasta ilman postikuluja (alk. 2 rengasta).
 • Louis (https://www.louis.eu/) – Yksi Euroopan isoimpia moottoripyörätarvikkeita (varaosia, ajovarusteita jne.) myyviä nettikauppoja. Kiinteät postikulut, 9,95 € Suomeen toimitettuna.

Myös Saksan ebayta kannattaa selata erilaisten auto/mp-osien varalta – siellä ilmoittelevat myös ”oikeat” ja isot verkkokaupat.

Sinun kokemuksesi netin verkkokaupoista?

Millaisia kokemuksia sinulla on tilaamisesta verkkokaupoista – Suomesta ja ulkomailta? Onko jotain suosituksia tai varoituksen sanoja?

Laita kommenttia alla olevaan kommenttiosioon.

2 KOMMENTIT

 1. Voisiko saada maittain ? Esim ,onko ketään, joka myy saksalaisia elintarvikkeita vai saako niitä Saksan Amazonista ? Anteeksi, mutta olen vasta noviisi koko tietsikan käytössä.

 2. Mitenkä tuosta Elektroniikkaa myyvien verkkokauppojen Suomi-listasta voi puuttua niinkin merkkittävät kaupat kuin Veikon kone ja Multitronic ? Tulee tunne että listojen luonnissa ei ole perehdytty asiaan kunnolla tai listoista puuttuu tarkoitushakuisesti maininnan arvoisia kauppoja. Muuten hyvä idea kyllä koota listoja.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here