Palautusjuoma haussa? 5 palkkaria esittelyssä + opas sen valintaan

Palautusjuoma

Mikä on paras palautusjuoma laihduttajalle tai lihasmassaa rakentavalle salipetterille/-pirkolle? Tästä artikkelista vinkit palkkarin ostamiseen.

Syöminen pian treenin jälkeen (viimeistään esim. tunnin kuluttua) olisi erittäin suotavaa, jotta lihakset saavat ravintoa palautuakseen ja vahvistuakseen.

Ja jos nautit heti treenin jälkeen nopeasti imeytyvää proteiinia palautusjuoman muodossa, aina parempi.

Samalla palkkari toimii ikään kuin motivaattorina ja palkintona suoritetun treenin johdosta. Jos ja kun on laihdutuskuurilla, sitä suurempi nautinto on kietaista esim. suklaanmakuinen palkkari kitusiin (joka on vähäkalorinen ja terveellinen!)

 

Palautusjuoma laihduttajalle [Proteiini]

Jos haluat lukea tieteellisempää tekstiä palautusjuoman hyödyllisyydestä, kannattaa lukaista tämä Lihastohtorin blogipostaus.

Lyhyt vastaus siihen, millainen on hyvä palautusjuoma laihduttajalle, tulee tässä:

Jos laihdutat, on treenin jälkeen hyvä ottaa nopeasti imeytyvää proteiinia; tähän heraproteiini on sen nopean imeytyvyyden johdosta hyvä valinta.

Tällainen proteiinijuoma ei ole itse asiassa ainoastaan pelkkä treeninjälkeinen palautusjuoma, vaan voit tehdä tällaisen vähäkalorisen välipaladrinkin aina, kun meinaat sortua jonkin epäterveellisen makean syömiseen. Sama juttu proteiinipatukoissa – ne ovat loistava korvike ns. oikeille suklaapatukoille ja herkuille!

PS. Lue myöhemmin myös 9 käytännöllistä vinkkiämme laihduttamiseen.

Edullinen ja hyvä heraproteiini

Tyypillisesti perus-edullinen proteiinijauhe maksaa plus-miinus 15 € / kg. Yhteen annokseen esim. alla olevan listan ensimmäinen tuote suosittelee 28 grammaa, joka pitää sisällään:

 • 106 kcal
 • 21 grammaa proteiinia
 • Hinta n. 0,40 € / drinkki (laskettuna 14,60 € kilohinnalla, 2 kg pussin hinnan mukaan)

Tulee siis huomattavasti halvemmaksi ostaa jauheet itse kuin aina erikseen ostaen niitä valmisjuomia kaupan hyllyltä tai kuntosalin vastaanotosta. Hinta/proteiinisuhde on suurinpiirtein sama kuin edullisessa rahkapurkissa, eli ihan perushintainen elintarvike on kyseessä.

Seuraavassa poimintoja Mass.fi:n valikoimasta:

Mass Whey Protein
Mass whey palautusjuoma

 • Massin suosituin heraproteiinijauhe on edullinen ja hyvä valinta peruspalkkariksi tai välipalajuomaksi laihduttajalle
 • Makuvaihtoehtoja useita, esim. suklaa, banaani, vadelma jne.
 • 2 kg pussista saat tehtyä n. 70 drinkkiä (28 gramman annoksilla)
 • Katso tuotetiedot ja muiden asiakkaiden kommentit

 

Soy Protein Isolate – soijaproteiini esim. vegaanille
Palautusjuoma vegaanille

 

Palautusjuoma lihasmassan kasvatukseen [Proteiini + hiilihydraatti]

Onko sinulla bulkki, eli massakausi päällä? Jos tavoitteena on lihasmassan kasvatus, ja varsinkin mikäli olet luonnostaan hoikka, on tärkeää syödä isosti pitkin päivää. Tällöin myös palautusjuomaan voidaan laittaa runsaasti hiilihydraattia.

Massanlisääjäjuomat ovat edullisia ja niitä voidaan juoda palautusjuomana tai muuten vain välipaloina, jos on hoikka, eikä massaa meinaa muuten tarttua vartaloon. Tässä muutama poiminta lihasmassaa rakentavan palautusjuomaksi:

Mass Recovery – maltillisesti hiilihydraattia

Mass RecoveryJos et halua aivan sitä raskainta massanlisääjää juoda, muttet pelkkää proteiinia, on Mass Recovery hyvä kompromissi.

70 gramman annoskoossa tulee proteiinia mukavat 31 grammaa ja hiilihydraattia niinikään n. 30 grammaa. Kokonaiskalorit vain 264 kcal. Monta eri makuvaihtoehtoa!

 

Mass Super Gainer – edullinen ja hyvä massanlisääjäMassanlisääjä

 • Annoskoko, 120 grammaa sisältää 455 kcal, jossa 24 grammaa proteiinia ja 84 grammaa hiilihydraattia. Sopii hyvin hoikalle kaverille, joka haluaa massaa!
 • Makuvaihtoehtoina banaani, mansikka, suklaa, suklaaminttu, vanilja ja maustamaton.
 • Katso tuotetiedot ja muiden asiakkaiden kommentit

 

Itsetehty palautusjuoma (itse annostellen proteiinin ja hiilihydraatin määrä)

Jos haluat tarkemmin säädellä proteiinin ja hiilihydraatin määrän palkkariisi, voit ostaa erikseen esimerkiksi ylempänä mainittua heraproteiinia (tai muuta proteiinijauhetta) sekä sitten hiilihydraattia maltodekstriinin muodossa.

”Malto” on siis maustamatonta hiilihydraattijauhetta. Se on erittäinkin edullista (16,90 € / 5 kg), täältä löytyy.

Yhteenveto – näin valitset palkkarisi:

 1. Jos laihdutat, palautusjuomaksi proteiinia
 2. Jos bulkkaat, eli haluat massaa, palautusjuomaan proteiinia ja hiilihydraattia
 3. Jos et jaksa kanniskella sheikkeriä ja pelleillä pulverien kanssa tai palkkari unohtuu kotiin, muista vain syödä oikeaa, proteiinirikasta ruokaa pian treenin jälkeen!

Lue myös:
Kreatiinin 4 käytännöllistä hyötyä
Salitreenin 9 hyötyä

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here