Kuvauskopteri GoProlle
Kuva: Youtube / 3D Robotics

[Tämä kirjoitus on alunperin julkaistu 1.10.2015 ja päivitetty 31.7.2016]

Keräsimme listan viidestä dronesta, jotka ovat GoPro-yhteensopivia. Halvimmillaan saat actionkamerasi lentämään noin 250 euron hintaan.

Kuvauskoptereita voi ostaa integroidun kameran kanssa, tai kokonaan ilman. Joihinkin malleihin voi kiinnittää oman GoPro-actionkameran, tai vastaavan ”kopion”, kuten SJ4000, SJ5000, Xiaomi Yi jne.

Keskitytään siis jälkimmäiseen vaihtoehtoon, eli listataan tällä hetkellä markkinoilla olevia GoPro-droneja.

Mikäli haluat tietää heti alkuun kuinka paljon maksaa kamerakopteri GoProlle, halvimmillaan saat GoPro/SJ4000/Xiaomi Yi tai muun vastaavan actionkameran lentämään n. 250 euron hintaan (kohta 5), ja erittäin hyvän laitteen saat jo n. 500 eurolla (kohta 4).

5 parasta kamerakopteria GoProlle:

1. 3D Robotics Solo – hyvä, mutta kallis?

3D Robotics Solo kuvauskopteri ja GoPro

3D Robotics Solo julkaistiin huhtikuussa 2015 ja on kenties kehittynein kuluttajille suunnattu drone, joka on GoPro-yhteensopiva (HERO3, 3+ ja 4).

Solossa on vaikuttava määrä automatiikkaa helpottamaan lentäjän elämää:

Yhdellä napin painalluksella sen voi lähettää taivaalle ottamaan ”selfietä” kuvauskohteesta (Follow Me -ominaisuus). Siinä on myös aloittelijoille kätevä ”paniikkinappula”, jolla lennon voi ”rauhoittaa”, mikäli lentäjästä tuntuu, että kopteri uhkaa lähteä lapasesta tai mikäli hänen pitää keskittää huomionsa hetkeksi johonkin muualle.

3DR Solossa on mm. seuraavat automaattiset kuvausmoodit:

 • Cablecam: Voit piirtää älypuhelimesi näytöllä olevaan karttaan viivan, jota kopteri lähtee seuraamaan edestakaisin.
 • Orbit: Voit valita jonkin kuvauspisteen, jota kopteri piirittää lentäen täydellistä ympyrää – voit myös säätää ympyrän suuruutta lennon aikana.
 • Selfie: Laite ei ainoastaan pörrää vierelläsi, vaan sen voi yhdellä napinpainalluksella laittaa poistumaan kaukaisuuteen dramaattiseen elokuvatyyliin pitäen kuvauskohteen pääosassa.
 • Follow: Tämä hands-free-kuvausmoodi on siis tulevaisuuden selfie. 3DR Solo kuvauskopteri stalkkaa sinua ilmasta käsin mihin tahansa menetkin.

Lue myös: 7 erikoisempaa käyttötarkoitusta droneille

Ominaisuuksista saat yleiskatsauksen alla olevasta videosta:


Muutamat speksit 3DR Solosta:

 • Kantama 0,8 km
 • Maksiminopeus 89 km/h
 • Lentoaika 20-25 min

Tarkemmat tuotetiedot löytyvät valmistajan sivuilta, täältä.

3DR Solo hinta:

3DR Solo on suoraan sanottuna ylihintainen. Suomessa tätä mallia ei kovinkaan monella kauppiaalla ole. Gigantti näemmä yrittää päästä omistaan eroon 999 euron hintaan. Tähän hintaan sisältyy gimbaali, joka yleensä Solon kohdalla myydään erikseen.

3DR Soloa ei oikein voi suositella ostettavaksi, koska se on suhteessa aivan liian kallis. Esimerkiksi 4K -kameralla varustetun DJI Phantom 3:n saa samaan hintaan ja hieman lisää rahaa laittamalla saa kuvauskopterien ”iPhonen”, eli DJI Phantom 4:n.

 

2. 3D Robotics Iris+

Jatketaan saman valmistajan, mutta hieman vanhemmalla mallilla – 3DR Iris+ tuli markkinoille alkusyksystä 2014.

3DR Iris+ kuvauskopteri GoProlle

Laitteessa on varsin kivasti ominaisuuksia ja siinä on myös selfie, eli Follow me -ominaisuus.

Voit siis laittaa kamerakopterin taivaalle kuvaamaan itseäsi valitsemasi aktiviteetin parissa. Tarvitset vain GPS:llä varustetun, OTG-yhteensopivan Android-laitteen, eli käytännössä lähes minkä tahansa modernin Android-älypuhelimen.

3DR Iris+:n saatavuus vaikuttaa olevan Euroopassa heikonlainen – onhan aiemmin mainittu 3DR Solo periaatteessa vain uusi malli Iris+:sta.

Uutena tätä laitetta tuskin enää saa (tai kannattaa ostaa), mutta käytetyn jos löydät kohtuu hintaan, niin saat action-kamerasi taivaalle.

 

3. DJI Phantom 2

DJI Phantom -sarja on kenties drone-markkinoiden luotetuimpia nelikoptereita.

Uudemmat, 3 ja 4 -mallit tulevat jo DJI:n oman kameran kanssa, mutta vanhaan DJI Phantom 2:een saa kiinni GoPron tai vastaavan action kameran.

Muutamia DJI Phantom 2:n ominaisuuksia:

 • Paino: 1kg (sis. akut ja propellit – EI GoPro:ta)
 • Toimintalämpötila: -10 … +50°C
 • Kantama 1 km (esteettömässä tilassa)
 • Lentoaika n. 25 min
 • Maksimilentonopeus: 15 m/s (54 km/h), valmistaja ei kuitenkaan suosittele tällaisella nopeudella operointia.

DJI Phantom 2 vaikuttaa selkeältä ja käyttäjäystävälliseltä tuotteelta, mutta..

Suuri mutta on se, että DJI Phantom 2 ja wifillä varustettu GoPro käyttävät samoja taajuuksia, josta syystä niitä ei voida käyttää yhtäaikaisesti. GoPron wifi-yhteys kannattaa siis kytkeä pois päältä, jotta se ei häiritse kopterin ohjausjärjestelmää ja täten pudota koko laitetta maahan.

Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että vakiovarusteltua DJI Phantom 2:ta ei voi ohjata kameran ja näytön avulla, eli FPV-moodissa (First Person View).

 

4. Yuneec Typhoon G – paras vaihtoehto

Yuneec on DJI:n ohella alan parhaita valmistajia.

Mikäli haluat ostaa dronen GoProlle, on Yuneec Typhoon G kenties paras vaihtoehto. Muutama perustelu:

Kyseessä on melko uusi malli ja siinä on kaikki yleisimmät automaattiset lentomoodit; Watch me ja Follow me -ominaisuudet, eli voit laittaa kopterin taivaalle seuraamaan kuvauskohdetta.

Lentoaikaa on jopa 25 minuuttia ja 3-akselinen gimbaali takaa sulavan tasaiset videot.

Yksi Yuneecin loistavimmista ominaisuuksista on irrotettava gimbaali, jota voi hyödyntää myös maan päällä kuvatessa. Saat siis tasaista videota vaikka kävellessä tai juostessa kuvattavan kohteen perässä. Tässä esittelyvideota:


Eikä hintakaan ole paha; Suomessa reilut 500 euroa ja jos saatavuus on heikko, niin tsekkaa hinta myös Saksan Amazonista.

 

5. Cheerson CX-20

Cheerson CX-20 on (erikseen myytävän ja asennettavan gimbaalin kanssa) ihan OK kuvauskopteriCheerson CX20 ja SJ4000-kamera GoProlle, SJ4000:lle tai muulle vastaavalle actionkameralle. Se on hintaisekseen varsin hyvin varusteltu:

 • GPS (automaattinen paluu ja laskeutuminen ongelmatilanteessa)
 • Kantama 300 metriä
 • Max. lentokorkeus 300 metriä
 • Lentoaika n. 15 minuuttia

Laitteessa tulee vakiona ”kiinteä” kiinnike GoPro-tyyppisille actionkameroille. Tämä tarkoittaa sitä, että kameraa ei voi ohjata mitenkään lennon aikana. Ja koska kamera on suoraan laitteen rungossa kiinni, tarkoittaa se perkeleenmoista tärinää videokuvassa.

Jos sinulla on hieman tee-se-itse -henkeä ja haluat edullisen GoPro-kopterin, tässä ehdotus:

1. Osta Cheerson CX-20 Gearbestin EU-varastolta (valitse oikea varasto tilattaessa) n. 200 eurolla (katso tämän hetkinen hinta) HUOM: Kun tavara lähtee EU-varastolta, tällöin ei tule ALVia tai tullimaksua päälle Suomen päässä.

2. Osta erikseen gimbaali n. 40€ hintaan, katso tämän hetken hinta esim. Gearbestiltä tästä!

Esimerkiksi tässä videossa voit nähdä Cheerson CX-20 -kuvauskopterin lentoa kuvattuna Xiaomi Yi ja SJ4000 -actionkameroilla.

Lue myös: Kiinalaiset verkkokaupat esittelyssä: 8 parasta?

Yhteenveto: 2 parasta dronea GoProlle

Pikainen yhteenveto ja suositus tähän loppuun.

Mikäli etsit kuvauskopteria GoProllesi, suosittelemme seuraavaa:

 • Ehdottomasti paras vaihtoehto on Yuneec Typhoon G (reilu 500 €)
 • Jos raha on lievä ongelma ja olet tee-se-itse-ihmisiä, niin osta halpa Cheerson CX-20!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here