[Juttua päivitetty 30.5.2017]

DJI julkaisi tuossa juuri uuden, huikean kuvauskopterin nimeltänsä DJI Spark ja tässä pikakatsaus siihen, mistä tässä minikopterissa on kyse.

DJI julkaisi edellisen kopterinsa, eli DJI Mavicin syksyllä 2016.

Tämä uusi DJI Spark ei sinänsä korvaa Mavicia, vaan Spark on halvempi, teknisesti hieman huonompi sekä suunnattu sellaisille ihmisille, joille laitteen erittäin pieni koko ja helppokäyttöisyys ovat niitä tärkeimpiä ostokriteerejä.

DJI Spark speksit

Tässäpä tärkeimpiä speksejä DJI Sparkista ja hieman vertailua Maviciin:

 • 1080p / 30 fps videolaatu (Mavic: 4K / 30 fps)
 • 2-akselinen gimbaali (Mavic: 3-akselinen)
 • Maksiminopeus sport-lentotilassa 50 km/h (Mavic: 65 km/h)
 • Lentoaika 16 minuuttia (Mavic: 27 minuuttia)
 • Nopeasti vaihdettava akku
 • Ohjaus älypuhelimella/tabletilla tai mikäli haluaa käyttää sport-moodia (jossa max. nopeus 50 km/h, silloin pitää ostaa erikseen ohjaimella varustettu paketti)

Kuvanlaatu on ilmeisesti tahalleen pidetty vain 1080p -laatuisena, että Spark ei liikaa ”uhkaa” Mavicin myyntiä. Harmi!

Eli mikäli kuvanlaatu on tärkeää, kannattaa pysytellä Mavicissa tai muussa 4K-laatua tuottavassa kuvauskopterissa.

Automatisoituja kuvausmoodeja on luonnollisesti runsaasti Sparkissa, joilla saa parilla näpäytyksellä elokuvamaisia otoksia. Lisäksi Sparkia voi jopa ohjata käden liikkeillä esimerkiksi ottaessa ilmaselfietä.

Lisää speksejä ja tietoutta DJI Sparkista löytyy DJI.comista.

Fyysinen koko on hämmentävän pieni

Jos olet seurannut drone-alaa, saatoit hämmästyä Mavicin pientä kokoa, kun se julkaistiin viime vuonna. Spark on vielä reippaasti pienempi kuin Mavic. Tässä Casey Neistatin ensipuraisu DJI Sparkista, jossa näet tuon kokoeron:

Jos jotain huonoa pitää keksiä laitteen fyysisestä olomuodosta, vaikuttaa, että Sparkissa rupellien varret eivät taitu sisään laitetta vasten.

DJI Spark hinta

Julkistustilaisuudessa ilmoitettiin perusmallille niinkin alhainen hinta kuin 499 USD. Mutta Euroopassa hinnat ovat usein hieman kalliimmat:

Suomessa hinnat näyttävät olevan perusmallille alle 600 € ja Fly more -paketille vajaa 800 €.

Katso päivän tarkat hinnat Hintaoppaasta:

Yhteenveto

Muillakin valmistajilla on minikokoisia kuvauskoptereita, mutta DJI Sparkissa on saatu niin pieneen tilaan niin paljon edistyksellistä elektroniikkaa, että se on sarjassaan (jälleen kerran) aivan ylivoimainen.

Varsinkin se, että näin pienessä kopterissa on gimbaali vakauttamassa kameraa, on kova juttu. Esimerkiksi Yuneec Breeze 4K on etäisesti Sparkin kanssa kilpaileva tuote (helppokäyttöinen ”selfie-kopteri” suunnattuna massoille), mutta siinä kamera on suoraan rungossa kiinni ja kuva on pelkästään elektronisesti vakautettu.

DJI Spark on tällä hetkellä todella ainutlaatuinen tuote drone-markkinoilla ja kun hintakin on saatu alle 600 euroon, voi siitä tulla melkoisen kova myyntimenestys tulevana kesänä.

Sparkin pitäisi saapua kauppoihin sopivasti kesäkuun puolen välin tienoilla. Mavicin kohdalla toimituksissa oli kuukausien viiveitä, mutta jospa DJI on ryhdistäytynyt ja aikoo oikeasti saada kopterit kesäksi kauppoihin. Toivotaan näin.

Eli katso Hintaoppaasta DJI Spark, niin näet ketkä sitä myyvät ja mihin hintaan ja onko sitä milloin tulossa varastoon.

4 KOMMENTIT

  • Joissain paikoissa on pakko mennä Wi-Fi:llä
   Silloin kopteri katsotaan ”leluksi” ja sillä voi pörrätä ja kuvata kohtuullisen rauhassa. Vaan jos ”oikean” kanssa on liikenteessä niin pääsee selittelemään ja mahdollisesti eroon koko laiteesta. Jokapaikassa kun ei olla aivan yhtä suvaitsevaisia kuin Suomessa kun on kuvaamisesta kyse.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here