Amazonista tilaaminen Suomeen – 6 kohdan tietopaketti & ohje (2019)

Amazon on helppokäyttöinen ja addiktoiva netin ostoskeskus, josta voi ostaa lähes mitä tahansa. Suomi ei ole vielä saanut omaa Amazon-sivustoa, mutta tilaaminen toki onnistuu heidän ulkomaisilta sivustoilta.

Suomalaiselle parhaat paikat shoppailla ovat Saksan (amazon.de) ja Englannin (amazon.co.uk) -sivustot, koska:

 • Molemmat sivustot saat englanninkieliseksi
 • Toimitukset ovat melko nopeita
 • Et joudu pelleilemään tullin kanssa, koska molemmat maat ovat (ainakin toistaiseksi) EU:ssa!
 • Saksan sivustolla ilmaiset postikulut yli 39 € tilauksiin (Amazonin itsensä lähettämiin tilauksiin)

Amazon Saksa

Kerron tässä artikkelissa miten Amazonista tilaaminen tapahtuu ja pari muuta tietämisen arvoista asiaa. Juttu on jaettu 6 osaan:

1 Näin Amazon toimii
2 Rekisteröityminen + maksutavat
3 Hinnat, toimituskulut ja -aika Suomeen
4 Amazon Prime (Video)
5 Palautukset + asiakaspalvelu
6 Mitä Amazonista kannattaa ostaa?

Lisäksi kommenttiosiossa on runsaasti lukijoidemme kokemuksia Amazonista tilaamisesta, eli käy myös lukemassa ne ja kirjoita myös omasi sinne. Jos siltä tuntuu.

1. Miten Amazon toimii?

Amazon on jonkinlainen sekoitus kotimaisia verkkokauppa.comia ja huuto.nettiä, eli he myyvät itse tuotteita omista varastoistaan, sekä sivustolla voivat myös pienemmät yritykset myydä uutta ja käytettyä tavaraa.

Jokaisella tuotesivulla löytyy selitys kuka tuotetta myy ja lähettää:

Sold by and dispatched by Amazon = myyjä ja lähettäjä on Amazon itse (yleensä paras ja sujuvin vaihtoehto)

Sold by [Yrjön esimerkki-yritys] and fulfilled by Amazon = myyjä on pienempi yritys, joka säilyttää tuotteitaan Amazonin varastolla, josta myös lähetys tapahtuu.

Dispatched from and sold by [Yrjön esimerkki-yritys] = myyjä ja lähettäjä on ulkopuolinen, pienempi yritys.

Tässä esimerkkiruutukaappaus tuotesivulta:

amazon toimitus

Mitä merkitystä tällä on?

Asiakkaan, eli sinun näkökulmastasi ostokokemuksessa ei ole juuri eroa. Ostat ja maksat normaalisti Amazonin sivuilta ja tavara lähtee postiin. Mikäli asioit mieluummin ison firman kanssa, niin sitten katsele Amazonin itsensä myymiä tuotteita.

Kun olet Amazonissa jossakin kategoriassa tai hakutuloksissa, yleensä sivupalkista (tietokoneella selatessa) löytyy filtteri, jolla voi suodattaa pelkästään Amazonin itsensä myymät tuotteet:

Amazon myyjänä

 

2. Rekisteröityminen & maksutavat

Voit rekisteröityä vaikkapa Amazon.co.uk:ssa ja sen jälkeen samat tunnukset käyvät myös muiden maiden sivustoille (esim. Saksa, Ranska, Espanja, USA jne..).

 1. Etusivulla ota ”Your account” -valikko auki, klikkaa ”Start here”.

Amazon.co.uk rekisteröinti

2. Seuraavalla välisivulla täytät vain nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanan, jonka jälkeen oletkin jo sisäänkirjautunut palveluun.

3. Voit mennä samantien täyttämään maksukorttisi tiedot ja kotiosoitteesi, klikkaa vain ”Your account” -valikko auki yläpalkista ja sitten taas ”Your account”, sieltä klikkaa ”Add a Payment Card”:

Maksukortin lisääminen

Seuraava sivu näyttää tältä:

Amazon maksutavat

 

Maksutapoina käy siis esimerkiksi:

 • Visa / Visa Electron
 • Mastercard/Eurocard
 • American Express
 • Maestro

Yllä olevan sivun täyttö pitäisi olla melko selkeä operaatio:

Kortin tyyppi, kortin numero, kortinhaltijan nimi (siinä muodossa kuin se kortissa on kirjoitettuna), voimassaoloaika. Alla sitten osoitetiedot. Address Line 1 riittänee useimpiin suomalaisiin osoitteisiin, eli 2 kohdan voi jättää tyhjäksi. County-kohtaan laita paikkakuntasi maakunta.

Ja nyt pitäisi olla valmista. Käyttäjätili tallentaa kyseisen osoitteen myös lähetysosoitteeksesi. Mikäli sinulla on kaksi eri osoitetta (esim. työpaikan osoite), voit lisätä senkin käyttäjätilillesi, niin voit kätevästi ostoksia tehdessä valita haluamasi osoitteen.

PS. jos tarvitset ilmaista luottokorttia (ei juoksevaa kk- tai vuosimaksua), hae itsellesi Norwegianin Visa-kortti: https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti

 

3. Hinnat, toimituskulut ja -aika Suomeen?

Kun selailet tuotteita ja lopulta ostat jotain, saatat törmätä seuraavaan ihmetyksen aiheeseen:

Jos näet eri hinnan itse tuotesivulla ja sitten kassalla, se johtuu eri maiden eri arvonlisäverokannasta. Jos ostat Saksasta, näet ensin 19 % ALV:n sisältävän hinnan, mutta kassalla hinta saattaa muuttua hieman kalliimmaksi, kun systeemi näkee, että tavara on lähdössä Suomeen (jossa on 24 % ALV).

Esimerkki: Saksan Amazonissa 20 € hintaan listattu puutarhatonttu maksaakin Suomeen toimitettuna 20,84 € johtuen tuosta maiden eri ALV-kannasta (19% vs 24%).

Sitten toimituskuluista:

Amazon UK tarjosi aikoinaan ilmaisia toimituskuluja Suomeen, mutta ei enää. Saksan sivustolla on ilmaiset toimituskulut yli 39 euron tilauksiin (standardilähetystavalla)!

Postikulut (UK:ssa ja pienemmissä Saksan tilauksissa) eivät ole kiinteät, vaan riippuvat tuotteista ja niiden painosta. Tässä yhteenvetoa ja apua niiden arvioimiseen:

Amazon.de: (Saksasta Suomeen)

 • Standardilähetystapa (musiikki, DVD, pelit, ohjelmistot): 5-7 työpäivää, 5 € per lähetys + 2,50€ per kg – ilmainen yli 39 € tilauksiin!
 • Standardilähetystapa (muut tuotteet): 5-7 työpäivää, 7,50€ per lähetys + 2,50€ per kg – ilmainen yli 39 € tilauksiin!
 • Express: 2-4 työpäivää, 12 € per lähetys + 4 € per kg

Amazon.co.uk: (Englannista Suomeen)

 • Standardilähetystapa (musiikki, DVD, pelit, ohjelmistot): 5-7 työpäivää, £3.60 per lähetys + £1.80 per kg
 • Standardilähetystapa (kirjat sisältäen audiokirjat sekä muut tuotekategoriat): 5-7 työpäivää, £5.50 per lähetys + £1.80 per kg
 • Express: 2-4 työpäivää, £9.70 per lähetys + £3.10 per kg

Helpoin tapa selvittää postikulut: Voit myös selvittää postikulut siten, että lisäät tuotteen ostoskoriin, menet aivan viimeiselle sivulle (mutta et vielä paina sitä lopullista ”tilaa-nappia”). Postikulujen hinta yleensä näkyy vasta siellä viimeisellä sivulla.

Eli klikkaile nämä kaikki vaiheet läpi ikään kuin olisit ostamassa tuotetta:

Amazon postikulut

Ja lopulta viimeisellä sivulla näet postikulut laskettuna tilauksellesi:

Amazon toimituskulu

Jos ei lukema miellytä, mene back-napilla takaisin kaupan puolelle tai sulje ikkuna.

Standardilähetykset tulevat Amazonista yleensä DHL:n kuljettamana täällä Suomen päässä. Eli sieltä joko soitetaan ennen kuin ovat tulossa tai mikäli paketti (esim. yksi kirja) mahtuu postiluukusta sisään, niin se saattaa tulla myös sitä kautta.

Lue myös AliExpress-oppaamme (sieltä, eli Kiinasta, jopa 0,65 € maksava ruuvi kannetaan ilmaiseksi postilaatikkoosi).

4. Amazon Prime & Suomi?

Virallisesti et voi oikein hyötyä Amazon Primestä, mikäli asut Suomessa, koska ko. palvelu on tarkoitettu vain kyseisen Amazon-maan asukkaille. Tosin nykyään Prime Videon kautta voi katsoa tiettyjä ohjelmia, esim. suosittua auto-ohjelmaa The Grand Touria. Mutta Primen ilmaisista toimituskulutarjouksista et voi hyötyä etkä voi tilata heidän tarjoamaansa luottokorttia, vaikka sivusto sitä yrittäisikin sinulle tyrkyttää.

Amazon Prime Video on mahdollista saada näkyviin kikkailemalla erilaisten VPN-palveluiden kanssa, jotka muuttavat laitteesi IP-osoitteeen. Eli periaatteessa systeemi pitäisi saada uskomaan, että päätelaitteesi sijaitsee fyysisesti kyseisessä ”Amazon-maassa”, mikäli haluat katsoa tiettyjä tv-sarjoja.

Lue myös: The Grand Tourin katsominen Suomessa tapahtuu näin

5. Palautukset + asiakaspalvelu

Amazonillahan ei ole Suomen postin kanssa mitään palautussopimusta, eli palauttaminen tapahtuu omatoimisesti posti- tai kuriiripakettina lähettäen, itse postimaksut maksaen. Jälkikäteen Amazon yleensä korvaa palautuspostikuluja tiettyyn euromäärään asti, eli kannattaa varmistaa, että käytät halvinta mahdollista palautuskeinoa.

Palautusprosessi lähtee käyntiin heidän ”Returns and Replacements” -linkin kautta:

Amazon palautus

Mutta:

Mikäli tuotteesi on saapuessaan rikkinäinen/vajaavainen, kannattaa ottaa heti yhteys Amazonin asiakaspalveluun. Hyvällä lykyllä he lähettävät sinulle pikalähetyksenä uuden korvaavan tuotteen ja ohjeistavat sitten vanhan palauttamisessa. Näissä asioissa siellä yleensä toimii maalaisjärki hyvin ja asioihin saadaan järkevä ratkaisu.

Yksi kokemus näin vuodelta 2019:

Tilasin 4 kpl lasisia purkkeja mantelivoita (arvoltaan n. 30 €), joissa on sellainen peltikorkki. Sitä korkkia kun painelee, niin sen ei pitäisi liikkua ylösalas. Kun sen avasi, niin sisällä ei ollut mitään painetta. Eli sen on saattanut joku varastomies avata ja heittää ties mitkä eritteet sinne sekaan. En luota. Yhteys Amazonin asiakaspalveluun ja he ehdottavat, että ”lähetetäänkö uudet tilalle vai hyvitetäänkö raha Amazon-tilille? Ei tarvitse lähettää viallisia purkkeja takaisin.”

Eli yllättävän helposti ja vaivattomasti hoitui tämä reklamaatiotapaus. Eli ota ihan manuaalisesti yhteys sinne asiakaspalvelu-chattiin ja kerro mitä on tapahtunut, jos tilauksissa on jotain hämminkiä.

6. Mitä Amazonista kannattaa ostaa?

Ja lopuksi. Mitä Amazonista saa mitä ei Suomesta saa? No, ensinnäkin valikoimaa on niin paljon, että meinaa taju hämärtyä. Eli sieltä löytyvät ne mainstream-tuotteet kuin myös harvinaisemmat ulkomaiset tuotteet, joita ei edes tuoda Suomeen.

Käytännössä sieltä voi tilata mitä tahansa – myös fyysisesti isompia tavaroita. Lukijamme ovat tilanneet esimerkiksi polkupyöriä, toimistotuoleja ynnä muuta kookasta. Ja taannoin kirjoittelimme Samsonite-matkalaukuista, joissa oli ihan useiden kymmenien prosenttien hintaero verrattuna suomalaisiin kauppiaisiin.

Entä mitä tilaamisen arvoisia tuotteita sinä olet löytänyt Amazonista? Tai onko muita Amazon kokemuksia joita haluat jakaa? Laita kommenttia alle (nimettömänäkin voi laittaa keksien jonkun feikki-sähköpostiosoitteen)

PS. Kannattaa pitää silmällä Amazonin Today’s Deals -osastoa: katso tästä Saksan tarjouksia ja tästä Britti-Amazonin tarjouksia. (siellä on välillä ihan oikeasti hyviä diilejä!)

Niin ja muista katsoa myös listauksemme 17 parhaasta kiinalaisesta verkkokaupasta. Sekä oppaamme toiseen valtavaan ostospaikkaan, ebayhyn.

164 KOMMENTIT

 1. Käsittämättömän hidasta toimintaa, tilaus 3.8, ilmoittivat toimittaneensa 5.8, luvattu saapumisaika 17.8, edelleen odotan lähetystä saapuvaksi (2.9), edes kiinalaiset kaupat ilmaisella toimituksella eivät ole näin hitaita/kelvottomia. Tämä siis amazon uk, muista englantilaisista kaupoista toimitusaika on ollut yleensä noin viikko.

  • Outo juttu. Olikos se itse Amazonin vai jonkin pienemmän toimijan lähettämä? Saitko seurantanumeroa paketille?

   • Ymmärtääkseni itse Amazon, lähetyspaikka oli Weybridge, SURREY, GB
    Tämä lienee seurantanumero; Carrier: i-parcel, Tracking #: AEILTN400001125jne
    Paketissa on kolme eri positiota, mistä tuota voi kysellä, kiitän vastauksestasi.

 2. Hei! Mitenkäs Amazonin saksalaiselta sivulta saisi tilattua tuotteen yrityksenä, jolloin voisi vähentää alvin?

  • Moro, kokeiletko mennä Amazoniin kirjautuneena:
   – Your account
   – Settings-osiosta: ”Manage VAT Registration Number”
   – Laita sinne Y-tunnus kansainvälisessä muodossa FIxxxxxxx jne.
   – Kun ja jos he sen hyväksyvät muutamassa päivässä, shoppailu onnistunee sen jälkeen ALV 0% hinnoin. En ole varma, mutta kannattaa kokeilla.

  • Alvikuitin saat menemällä tilaustietoihin. ALV tilitetään Suomeen kuten muut suomeen myyvät nettikaupat, joten se myös vähennetään normisti. Ei tarvitse Y-tunnuksia syötellä, mutta tällöin saat ALV 0%.

   Pienemmät kaupat (vaikkakin Amazonin toimittamina) perivät mahdollisesti Saksan Alvin ja se on sitten säädettävä Saksan kautta yhteisöostojen kautta. Tällöin yritystilin luominen on ehdottomasti järkevintä.

 3. Jotenkin tökkii, että luottokortin numero pitää tallettaa pysyvästi asiakastietoihin. Saakohan sen sieltä myös pois, kun on tilannut ?

  • Sen saapi pois menemällä Your Account > Manage Your Payment Methods. Ja sieltä sitten deleteä kyseisen maksukortin kohdalta. Joo, kyllähän se hieman tökkii mielessä, mutta tahtoo olla monessa palvelussa sama juttu tänä päivänä.

  • Ja ainakin yhtenä syynä voimassaolevan luottokortin pitämiseen tiedoissa on, että Primen vuosimaksut peritään automaattisesti. Joskin sen saa kyllä asiakaspalvelusta perittyä takaisin, kunhan ei ole viimeisen perinnän jälkeen ostanut Prime-pikatoimituksella tai muuten hyötynyt Primestä.

 4. Moi! Elämäni ensimmäinen amazon.uk -tilaukseni lähti sähköposti-ilmoituksen mukaan 3 viikkoa sitten Britanniasta, mutta paketti ole vieläkään saapunut. Arvioitu saapumisaika oli viimeistään 1.11. Osaatko neuvoa, mistä ihmeestä pakettia kannattaisi alkaa kyselemään? Vai odottelenko vaan kaikessa rauhassa sitä saapuvaksi… Kuljetusliike näyttää olevan Royal Male, mutta heidän nettisivunsa trackista en omalla tilausnumerollani löydä mitään. Amazon-tililläni shipment detailsissa lukee vain ”No tracking information”.

 5. Kiitos vinkistä! Ehdin käydä sähköpostivaihtoa tavaran lähettäjän kanssa, kunnes alkuperäinen paketti sitten ilmestyikin postilaatikkoon 3,5 viikkoa myöhässä. Tässä oli tosiaan Royal Male kuljettajana, ja keskustelupalstoilta ehdin lukea, että kyseisen firman toiminta on hidastunut tuntuvasti jo kuluneen parin vuoden ajan. Aika pitkään siis kannattanee rauhassa odotella, vaikka pakettia ei näkyisikään.

 6. Hei, todella hyvät nämä sivut. Näiden ohjeiden avulla uskalsin tehdä ensimmäisen ulkomaan tilauksen.

  Sellaista asiaa kysyisin, että osaatko sanoa kuinka kauan menee että ostoksen hinta lähtee tililtä? Tein tänään tilauksen ja tilille oli tullut 1 euron varaus, mutta muusta tilauksen summasta ei näy mitään varausta verkkopankissa.

  • Kiitti ja onnittelut eka tilauksesta! Veloitus pitäisi tulla viimeistään siinä vaiheessa, kun paketti fyysisesti sieltä varastolta lähtee liikkeelle.

   Ei hätää, kyllä ne hoitaa homman. 🙂 Ja jos on jotain hämminkiä, niin Amazonissa on hyvin toimiva asiakaspalvelu – niihin saa hetkessä yhteyden vaikkapa chatissa. (ja Google kääntäjä auttaa, jos englanti ruosteessa)

  • Saksasta lähetettävien pakettien matkustuskulut ovat houkuttelevammat (yli 39 EUR tilauksiin ilmainen toimitus, mikäli itse Amazon on lähettäjänä)

  • Hmm, vaikea sanoa. Myyjäyrityksenä toimii jokin kolmas osapuoli, joka on ilmeisesti laittanut sellaisen asetuksen, että heidän tuotteitaan ei myydä Saksan ulkopuolelle..? Pari ehdotusta:
   – katso Englannin Amazonista (pikaisesti katsottuna sieltä lähettävät linkkaamasi tuotteen Suomeenkin)
   – ..tai kysy tuolta Saksan myyjältä, mikäli sitä kiinnostaisi lähettää myös Suomeen: Klikkaa myyjän nimeä, klikkaa ”Contact the seller” ja kirjoita sitä kautta viesti.

 7. Sain n. 50 euron lähetykselleni Saksasta (myyjänä eri yritys, ei Amazon) komeat 14 euron lähetyskulut. Tuo ilmainen toimitus koskenee siis vain Amazonin omia lähetyksiä?

 8. moi! Ajattelin tilata nyt tammikuussa ensimmäiseni ulkomaanostoni Amazonista, mutta noiden luottotietojen laittaminen sinne kyllä jännittää. Lisäksi mietin tota että kuinka kauan niillä menee toimittaa esim UK:sta Suomeen tuotteita? Kun oon siis jotai lukion penkkaripukuu tilaamassa enkä uskalla ottaa sitä riskii ettei sitä oo ennen helmikuuta täällä Suomessa :/ niin mietin et oisko sitä nopeempaa tilaa AliExpressistä tai eBaysta?

  • Moi. Ei tartte sen syvällisempiä ”luottotietoja” laittaa kuin esimerkiksi Visa Electronin tiedot. UK:sta pitäisi tulla 1-2 viikossa paketit. Mieluummin UK:sta kuin Kiinasta (AliExpress ja yleensä eBay) jos kiire on. Ei muuta ku tavaraa tilaukseen, ei sitä kannata jännitellä 🙂

 9. Miksi ihmeessä Amazonilta tuli tili tietoihin näkyviin veloitus -9 jotain euroa, mitään ei ole tilattu aikoihin? Veloittaa itsekseen tyhjästä!?

 10. Mikä on halvin tapa palauttaa paketti amazon.de:lle? Asiakaspalvelu ei vastaa ja kerro miten paketti pitäisi palauttaa. Voiko paketin viedä postiin ja paljon se maksaa?

  • Itse palautin tuotteen https://www.shipit.fi/
   Perus Postipaketti oli tätä kautta huomattavasti edullisempi kuin suoraan Postin kautta. Sivuilta tuli esiin muitakin kuljetus vaihtoehtoja.
   Hyvin toimi ja hinta edullinen. Voin suositella jos ylipäätään ulkomaille haluaa jotain lähettää

 11. Kiitos sivun selvyydestä.paljon tietoa.Mulla äsken pankkitililtäl veloitus 8.99e vaikka mitään en ole yli vuoteen tilannu kalliiden postien takia.mitenkähän tuon rahan saa takaisin.tvml

  • Nimimerkki M.P tuossa kysyi samaa. Outoa. Mikä siinä veloituksessa on viestinä? Et siis ole koskenutkaan Amazon-tiliisi vuoteen? Sujuuko enkku? Kysy Amazonin asiakaspalvelusta mikä se on (ja raportoi tänne jos viitsit).

   • tilasin yhden kirjan mutta amazonilta tuli siitä kaksi veloitusta. kolme kertaa olen nyt chatissä pyytänyt että korjaavat tilanteen – jotenkin ymmärsin että se on heidän tapansa toimia; ensin veloittavat summan tililtä, sitten ilmestyy toisen suuruinen summa samasta tuotteesta katevarauksiin ja sitten veloittavat vielä senkin, mutta kun tavara on lähetetty heiltä, niin poistavat ylimääräisen velotuksen. Ärsyttävää kun summat ovat suuria. Onko tämä oikeasti heidän tapansa toimia? En näe tätä missään heidän ohjeissaan. Odotan nyt että muutos kohta näkyy tililläni. jos ei, niin sitten on pahempi juttu.

    • jatkoa: Amazon sanoo että oma pankkini on veloittanut toisen summan ja sen pitää hyvittää se minulle. Kukkua. Pankki ei ole kuullutkaan moisesta menettelystä. Nyt korttini on suljettu ja Pankin kautta tehty reklamaatio.

  • Kyllä. Mene Your account -osioon ja sieltä ”Manage Your Payment Methods” ja sitten kyseisen maksukortin kohdalta ”delete”.

 12. Mitä olet mieltä, uskaltaako tuolta amazon.de tilata tietokoneen osia, yhteishinnaksi tulisi lähemmäs 600€? Pienemmän summan tilaisin vaikka heti mutta noin suuri vähän epäilyttää. Osat ovat toki erillään, keskimäärin 90€ kappale, mutta tarkoitus olisi tilata kaikki samaan aikaan.

  • Uskaltaa. Ehkäpä sujuvimmin homma hoituu, jos tuotteet myy/lähettää itse Amazon. Ihan mielenkiinnosta, paljonko ko. osat maksais Suomessa?

 13. Hei,

  mikähän mättää? Olen tilannut aiemmin sekä jenkeistä että englannista kirjoja. Kaikki sujunut moitteetta. Nyt kun noin vuoden paussin jälkeen yritän tilata, niin herjaa koko ajan ja kaikkien kauppiaiden kohdalla, että osoitteeseen ei voida toimittaa. Pyytää vaihtamaan osoitteen tai myyjää, mutta nämäkään toimenpiteet eivät auta.

  • Eli siinä tuotesivulla jo ilmoittaa, että Suomeen ei voida toimittaa? En tiedä. Itse kun äsken testasin 5 eri kirjan tuotesivut britti-Amazonista niin kaikki toimittavat Suomeen.

 14. Ei vaan siinä vaiheessa kun olen klikannut toimitusosoitteen ja olen siirtymässä ostoskorin maksamiseen, niin ilmoittaa, että ei voida toimittaa kyseiseen osoitteeseen ja maahan.

 15. Hei!
  Amazon veloitti luottokortiltani Amazon Primen, mutta eihän mulla ole edes sellaista!
  Nyt olen hiki hatussa yrittänyt löytää jonkun osoitteen, jonne voin asiasta valittaa, mutta eipä löydy asiakaspalveluun meiliä eikä muutakaan yhteystietoa vaan vain vino pino ”itsepalvelunappuloita”!. Siis ne meinaa ilmeisesti automaattisesti veloitella mitä ne lystää, kun jotain joskus ostanut sieltä ;(
  Osaatko auttaa minua?
  Kiitos
  terv Kirsi

  • Moikka. Oletko sen vahingossa tilannut? Tai kokeillut ensin ilmaiseksi ja sitten se on unohtunut? Sen ei pitäisi mennä automaattisesti tilaukseen..

   Joka tapauksessa, kirjaudu sisään Amazoniin ja peruuta Prime-asiakkuus (ohjeet). Eli muista klikkailla ihan loppuun asti se peruutus.. se muistaakseni varmistelee monta kertaa, että haluatko nyt varmasti peruuttaa..

   Asiakaspalvelusivu näyttää tosiaan muuttuneen, näkyy noita itsepalvelunappuloita melkoisen paljon.

 16. Hei,
  Tietäisikö joku onko amazonilla sähköpostiosoitetta, jonne voi laittaa palautetta ilman että kirjautuu sisälle? Minulla ei ole siis tiliä, enkä ole tilannut sieltä koskaan mitään, mutta jatkuvasti saan sähköpostia, että tilaukseni on nyt peruttu ja voin katsella tilausta kirjautumalla amazonin palveluun omilla tunnuksilla. Olisin laittanut viestiä, että poistavat tietoni jos joku ne sinne on lisännyt… Kiitos jos joku osaa opastaa tässä!

  • Hei,
   kyseinen myyjä on rekisteröity Hongkongiin. Ken tietää onko feikki vai aito. Tee mitä teet, mutta itse en missään nimessä tilaisi ko. myyjältä 900 euron iPhonea.

  • Jep. Tuossa tilanteessa kannattanee klikata alempana näkyvää näkyvää linkkiä (tällä hetkellä lukee ”30 new from EUR 844.00”) ja valita myyjien seasta Amazon.de, niin voi olla varma että tuote on aito.

   Varmista vielä ennen lopullista ostamista, että Amazon.de on sekä myyjä että lähettäjä (Dispatched from and sold by Amazon).

  • Moi, Käsittääkseni kuukausimaksulla voi tilata (2020 ainakin). ”Monthly invoice”- niminen palvelu. Olin kyllä sitä ennen tilannut suoramaksulla joitain pienempiä ostoksia. Eikä kuukausimaksullakaan ilmeisesti mitään kovin kallista minulla taisi olla jotain 290€ arvoinen tuote sen sain kuukausimaksulla ja sain osissa senkin maksaa. Kummastuttaa kyllä kun välillä sitten ei taas saa laskulla ostaa. Lieneekö siinä ollut jokin poikeustapaus minulla. Välillä saa ja välillä ei saa laskulla aika erikoinen käytäntö.

 17. Mites toi paketin saapuminen toimii? pitääkö hakea jostain läheisestä postista vai tuoko suoraan osoitteeseen jonka sinne tietoihin on pistäny?

  • Hei, riippuu kuka paketin lähettää (Amazon itse vai pienempi kauppias) eli mikä kuljetusyhtiö kuljettaa. Esim. Saksan Amazonin lähettämät paketit pitäisi tulla postipaketteina..

 18. Moi! Onkohan Amazonin paketeilla sama säilytysaika kun postipaketeilla? Tässähän kävi nyt niin hölmösti että paketti olisi tulossa luultavasti ylihuomenna ja tänään olisi tarkoitus lähteä kahden viikon reissuun. Ei kai maksettua pakettia voi takaisinkaan lähettää?

  • Hei, riippuu mikä kuljetusyhtiö kuljettaa. Sinuna katsoisin Amazon-tililtäsi paketin seurantatiedot ja ottaisin heti yhteyttä kuljetusyritykseen kysyen kauanko säilyttävät ja/tai voisiko pakettia kääntää esim. kaverin osoitteeseen.

 19. Onkohan Amazonin sivujen ulkonäkö hieman muuttunut ihan lähiaikoina – tilaajan tietojen (your account) osalta.
  Mielestäni olen antanut luottokorttini numeron ja katuosoitteeni, mutta olisiko siellä joku paikka, josta voisin tarkistaa nämä tiedot? En ole vielä tilannut mitään. Tuota layoutin muuttumista ajattelen siitä, että esim. osoitteesta (lisää osoite) tulee vain tyhjä neliö näytölle ja siinä lukee, jotta klikkaa ja lisää osoite. Samoin uloskirjautuminen ajatteluttaa vähän. Kohdasta, jossa luki sign in, en löydä sitä, mutta kun katselee ”your account” sanoilla alkavaa valikkoluetteloa, niin siellä ihan alimmaisena on kohta not ”Pirkko”, sign out. Nimeni on toki oikein siinä.

  Iso kiitos neuvoista!

  • Hei, hmm? Pitäisi kyllä löytyä, kun klikkaat ensin sitä ”Your account”. Sieltä sitten klikkaa joko ”Addresses” (näet antamasi osoitteet) tai Payment options (näet antamasi maksukortin/kortit)

 20. Tilasin tuotteen Amazonista ja kuriiriksi merkittiin i-Parcel. Sain lähetykseen seurantanumeron joka on muotoa AEILTN[jne.]. Nyt näyttää siltä että lähetys on ollut keskiviikosta asti tullista. Onko tietoa päättyykö ulkomaisen seurantakoodin päivitys siihen, kun tuote tulee Suomen tulliin? Eli onkohan mahdollista että tuote on jo lähtenyt tullista, mutta jostain syystä se ei näy seurannassa… Kokeilin myös laittaa koodia Postin sivuille mutta se ei toiminut siellä ollenkaan. Lähetyksen pitäisi olla minulla ylihuomenna eli tiistaina.. Kai se sitten tulee normaalin postin mukana.

  • Jos pakettia ei ala kuulumaan ja seuranta jämähtänyt siihen samaan paikkaan, niin sitten vain yhteyksiä Amazonin asiakaspalveluun. Kyseinen seurantakoodi pitäisi toimia täällä (UPS:n iparcel-seuranta)

 21. Tilasin eilen yöllä amazon.de:stä kasan tietokoneen osia visa kortillani. Muutama tunti myöhemmin sain sähköpostiini saksaksi viestin osoitteesta adressen-bestaetigung@amazon.de . Viestissä kerrottiin kuta kuinkin näin :

  Hyvää päivää,
  tehdä tilauksen edelleen prosessia, tarvitsemme apuasi kohdistaa maksutiedot. Pääsy tilisi on tilapäisesti poissa käytöstä tämän testin aikana. Älä avata uutta tiliä päättymiseen asti uudelleen.
  Tilauksesi säilyy 3 päivää tietojen synkronointia. Tämän jakson jälkeen nykyinen tilaus peruutetaan automaattisesti.
  Lähetä meille viime luottokortin toteamuksen seuraavasti:
  – kortinhaltijan
  – luottokortin numero
  – tallennettu laskutusosoite
  Faksinumeromme löytyy apua sivun Amazon.de:
  http://www.amazon.de/fax
  Jos sinulla ei ole pääsyä faksi, joten voit lähettää meille luottokortti lasku postitse osoitteeseen:
  Amazon.de GmbH
  Vahvistus Osoite: Osasto
  Business Park D55
  D-93059 Regensburg

  Mahtaako kyseessä olla oikea amazonin viesti vai ei? Onko kukaan muu saanut kyseistä viestiä? Pystyn kirjautumaan käyttäjälleni normaalisti amazoniin uk ja de, mutta en näe enää tilaustani vaikka sieltä (1) löytyykin. Kun koitan muuttaa maksutietojani tai osoitetta, lennän kuitenkin ulos ja tulee huomiviesti:
  Account locked
  Your account has been locked for security purposes. Please check your e-mail for instructions on how to unlock your account.

  En haluaisi lähettää faxilla kenelläkkään kortin tietojani, mutta mikäli tämä on normaali toimenpide amazonilta, niin ei kai siinä mitään.

  Kiitos avusta.

  • Aidolta vaikuttaa, kun ja jos sähköposti oikeasti tuli @amazon.de-päätteisestä osoitteesta ja ohjaavat amazon.de/fax-sivulle. Ilmeisesti uusille asiakkaille saattaa tulla tällainen tarkastus, jos tilaa ulkomailta isohkolla summalla. Jos et halua lähettää tietoja, ota yhteys Amazonin asiakaspalveluun ja kysy olisiko muuta tapaa ratkaista asia. Tai jos tekee uudella asiakastilillä pienemmän tilauksen, saattaa se mennä läpi ilman tätä tarkastusta..

 22. Aivan sama viesti tuli minullekkin….ei kellään enää ole faxia ..ja postitse tietojen lähettäminen saksaan kestää kyll enemmän kuin 3 päivää jonka kuluessa tilaus peruuntuu automaattisesti…..

 23. Kiitos tästä artikkelista! Olen kokenut nettikauppojen käyttäjä mutta amazonilla en ole koskaan asioinut; olen nimittäin ennen tätä kuullut muualtakin että toimituksissa voi kestää aika kauankin (UK amazonista tilattaessa). Sen vuoksi olin kiinnostunut Primesta, mutta olipa onni että vähän googlailin ja löysin tämän jutun – enpäs siis pääsisi nauttimaan nopeammasta toimituksesta vaikka siihen liittyisinkin, joten taidanpa jättää välistä. Saksan Amazon oli itselleni uusi juttu, kiitos vinkistä! Siellä näytti olevan ilmainen toimitus yli 29 e tilauksiin.

 24. Kiitos tästä sivustosta!
  Löysin hyvän Prime -tarjouksen Amazon Uk:n sivuilta.
  Mutta nyt en vain oikein hahmota kokonaisuutta ja en viitsi turhaan liittyä Primen kokeilujaksolle, testaamaan miten tilaus onnistuisi ja paljonto toimitus tulisi maksamaan.
  Pystyttekö valaisemaan asiaa?

  Tuote: Royal Canin Dog Food Hepatic HF 16 Veterinary Diet 12kg
  https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0041TOZE8?ie=UTF8&colid=&coliid=&smid=A3P5ROKL5A1OLE

  Jos liityn kokeilujaksolle Primeen, voin ilmeisesti tilata ko. tuotteen?
  Paljonko on toimituskulut Suomeen?
  (Löysin tällaisen tiedon: ”Amazon Prime -jäsenet saavat Standard Delivery ilman ylimääräisiä kustannuksia Amazon Prime -hyväksyttäville tuotteille, jotka eivät ole käytettävissä One-Day Delivery -palvelussa.”)
  Kiitos neuvosta näin etukäteen!

 25. Miten täytyy reklamoida kun tuotetta ei ole tullut ja myyjä ei vastaa where is my stuff viesteihin? Ei siis amazon itse myyjänä ja näky vielä että aivan uusi myyjä. Seurantakoodi minkä laittoi ei toimi ja olisi pitänyt tulla jo 2 viikkoa sitten.

 26. Mikähän tuossa saksan amazonissa nyt on, kun lisäsin visa electronin omalle tilille, mutta kun tein tilauksen, niin sieltä tulee sähköpostia että tarvitsee lähettää jollain faxilla tai postilla lisää niitä kortin tietoja, joka on aivan täyttä kusetusta sanoisin minä

 27. Jep, saisin samasta jutusta tälläisen vastauksen, kun kysyin miksi tarvii faxilla lähettää tietoja…

  Greetings from Amazon.de.

  Please note that your order is currently on hold pending the verification of your billing information. We will be happy to proceed with your order as soon as we receive a recent credit card statement for the credit card you referenced for this order.

  At your earliest convenience, please fax us a statement which displays the billing name and address for the card.

  You can find our fax number on the Amazon.de Help page:

  http://www.amazon.de/fax

  Alternatively, you can ask the issuing bank of your credit card to contact us with verification of these details.

  You will not be able to access your account online until this verification procedure has been completed. However, it is not necessary to open a new account or place a new order; we will complete the processing of outstanding orders once your billing information has been verified.

  Thank you for your patience with our security measures. Please don’t hesitate to contact us by email at adressen-bestaetigung@amazon.de should you have any questions. For your security, do not send sensitive information such as full card numbers by email.

  Sincerely,

  Amazon.de
  http://www.amazon.de
  ====================

 28. Katselin Jenkkien Amazonin (amazon.com) hintoja, ja ne olivat selvästi alhaisemmat kuin Briteissä ja Saksassa (ainakin niissä tuotteissa, joista olen kiinnostunut).

  Ovatko Jenkeistä tilattaessa posti- ja tullimaksut niin kovia, että ei kannatata tilata vaikka itse tuotteet olisivatkin rutkasti halvempia?

 29. Mites noiden posti- ja tullimaksujen kanssa ,jos lähtisi tilailemaan tietokoneen osia 1000€ edestä esim. AMAZON.DE ja AMAZON.UK? Tulisi 200-300€ halvemmaksi Suomen hintoihin verrattuna. Ei kai posti- ja tullimaksut ole kauheen suuret, että kehtais lähteä tilaamaan.

 30. Saiskohan täältä neuvoa kun amazonin ”asiakaspalvelusta” sitä ei saa… Tilasimme pojalleni noin kuukausi sitten tietokoneen osia Amazonista. Tilaus jakaantui kahteen osaan, ja toinen osa tilauksesta tuli noin kahdessa viikossa. Loppuosaa ei alkanut kuulumaan, ja huomasimme että pojan sähköpostiin oli tullut kysely luottokorttini laskutusosoitteesta ja se pitäisi nyt Amazonille vahvistaa ennenkuin lähettävät sieltä mitään. Olivat kaupan päälle sulkeneet pojan Amazon- tilin siihen saakka kum vahvistuksen toimitan. No, vahvistamista varten antamansa sähköpostiosoite ei toimi! Laitoin sitten pariin muuhun viestistä löytämääni sähköpostiosoitteeseen sen laskutusosoitteen vahvistuksen, ja selitin ettei sähköpostiosoite johon se piti lähettää, toimi ollenkaan. Kummastakaan toisesta sähköpostiosoitteesta ei kuulemma tähän asiaan ole tarjolla apua, vaan lähettivät vain linkkejä nettisivuillaan oleviin palveluihin, joista apua ongelmaan voisi saada. Muuten ihan kiva, mutta kaikki nuo sivut vaativat sivuille rekisteröitymisen ja se pojan tilihän on suljettu heidän toimestaan! Joten mitenkäs otat yhteyttä kehenkään joka voisi asiassa palvella, kun mistään ei sellaista sähköpostiosoitetta irtoa… Ja mikä ihmeellisintä, kirjoitan viestini englanniksi ja he vastaavat saksaksi! Mitenhän joku sellainen olisi saanut tätäkään vähää apua, joka ei osaisi saksaa. Täytyy kyl sanoa että todella paskaa palvelua olen saanut osakseni, ja tämä ensimmäinen tilaus jää kyllä myös viimeiseksi. Mutta siis jos joku osaa auttaa ja kertoa mistä sähköpostiosoitteesta siellä saa jonkun palvelevan ihmisen ”langan päähän”, niin olisin kovin kiitollinen…

  • Olin aikeissa alkaa tilata tietokonekomponentteja Amazonista (.de tai .uk) ja törmäsin tähän sivustoon. Vaikka etenkin Saksan Amazonin kanssa näyttää alkaneen olla ongelmia, ei elokuun puolenvälin jälkeen näytä kukaan – ei edes ”Ylläpito/Ari” – ottanut vastatakseen oleellisiin kysymyksiin. En taida Amazonia ryhtyä kokeilemaan.

 31. Kävin tänään Jenkki, Ranskan ja UK Amazoneissa. Taivaallista sisustustavaraa Jenkeissä ☺ Halvaksi vaan tuli, kun paljon kukaan ei Suomeen lähetä. Paperikorin ja vessankannen olisin saanut ! Ihan alkoi melkein itkettää.
  Sen neuvoisin UK ja Ranskan Amazonien kirjaosastoilla nyt olleena, että vertailkaa ihmeessä näiden kahden hintoja keskenään.
  Eräs elämäkerta olivBriteissä 335 euroa ja sama Ranskassa 46 euroa (molemmat uusia). Ainakin, jos ostaa kerralla useamman, niin kannattaa vertailla.
  Hauskoja shoppailuhetkiä kaikille toivottaen ja Kiitos Roinanen hienosta ja paljon apua tuoneesta sivustosta !

  • Hyvä vinkki, kiitos. Sellainen lisäys vielä, että kirjojen kohdalla kannattaa tsekata, että kieli on oikea (kun selaa esim. Ranskan tai Saksan Amazonia)

  • Jos tulee vastaan tuotteita joita haluaisi, mutta myyjä on rajannut, ettei lähetä ulkomaille niin kannattaa aina olla yhteydessä myyjään (Contact seller, johon pääsee myyjän nimeä klikkaamalla) ja kysyä toimittaisiko Suomeen. Ei kysymällä menetä mitään. Omalla kohdalla lopputulos on päätynyt onnistuneeseen tilaukseen ehkä 75%:sti sen reilun 20 vuoden aikana mitä olen eri Amazoneista tilaillut ympäri maailmaa.
   Useimmilla myyjillä vain on toimitusasetuksissaan oletukset eli vain kotimaa (Amazon-sivustosta riippumatta) mutta kyllä valtaosa on suostunut toimittamaan tänne kunhan on ensin selvitellyt toimituskuluja ym.

   Eri Amazoneissa tosiaan toimituskulut voivat olla hyvinkin eri suuruisia toisiinsa verrattuna, USA:n tai Kanadan sivustoilla voivat tuotteiden myyntihinnat olla hyvinkin edullisia, mutta toimituskulut ovat eurooppalaisia korkeammat ja EU:n ulkopuolelta tilattaessa on aina riskinä, että tavara jää tulliin ja tulee lisämaksua, tilauksen kokonaishinnasta ja tavaran tyypistä riippuen.

   Se 1 euron veloitus, joka näkyy tiliotteessa sen ihka ensimmäisen tilauksen yhteydessä, on vain sivuston turvallisuuteen liittyvän toiminnon tekemä nimellinen veloitus, kun Amazonilta ollaan kortin myöntäneeseen pankkiin yhteydessä ja varmistetaan että kortti on käyttäjän oma eikä esim. varastettu. Sitä yhtä euroa ei veloiteta vaan odottava veloitus peruuntuu, oliko nyt 10 päivän sisällä.
   Ne, kenelle oli tullut joskus tilille yhtäkkiä joku 8,99 tai 9 euron mystinen veloitus, määrällisesti se viittaa Amazon Primen kuukausiveloitukseen (Amazon UK:ssa 7,99 puntaa/kk eli n. 9 euroa/kk) ja ellei ole itse ollut sen aktivointiin mitenkään osallisena, kannattaa aina olla heti yhteydessä asiakaspalveluun.

 32. Olen juuri kirjautunut amazoniin ja koettanut tilata paria dvd.tä ja sain hiukan myöhemmin tällaisen vastaksen kumpiinkin tilauksiin:

  We are having trouble authorizing your payment for the item below. Please verify or update your payment method. If your payment information is correct (such as expiry date and billing address), please contact your bank for more details.*

  Onko muilla ilmennyt tällainen ongelma? Onko käännyttävä pankin puoleen? Mielestäni olen antanut kaikki maksukortin tiedot, osoitteet ym. oikein

  • Oletko varma että kortissasi on aktivoitu verkkomaksuominaisuus? Eri pankeilla on hieman eroavia käytäntöjä Credit- ja Debit-korttiensa kanssa ja joissakin pitää verkkopankissa aktivoida mm. nettikaupoissa käyttö. Esimerkkinä vaikka OP/Pohjolan kortit, joissa yksi osa tätä ominaisuutta on Verified by Visa -toiminnon käyttöönotto joka onnistuu suoraan verkkopankista. Kun Verified by Visa on käytössä ja verkkomaksamistiedot on kortin maksurajoissa määritetty suuremmaksi kuin oletussumma 0€, pitäisi kortin muuttua paremmin yhteensopivaksi kansainvälistenkin sivustojen kanssa.

 33. Yleensä Blu-ray-levyissä on enemmän tekstityksiä (subtitles), kuin mitä Amatsonin sivuilla kerrotaan. Miten saan Amatsoniin yhteyden, että voin ilmoittaa heille havainnostani?

  • Amazon on sinällään megalomaaninen korporaatio, joka ei yksittäisten tuotteiden nippelitiedoista välitä eivätkä ole kovin tarkkoja myytävien tuotteiden kaikissa yksityiskohdissa. Amazonien katalogeissa on satojatuhansia DVD:itä ja Blu-ray:itä ja niistä varmaan 90%:ssa on puutteelliset tai osassa jopa väärät tiedot. Tiedot niihin tulevat pää’osin kolmansilta osapuolilta tai myyjiltä, jolloin tieto voi olla vaihtelevaa.

   Tuotekortit ovat vuosien varrella muuttuneet, aiemmin niissä oli suora linkki tyyliin ”Huomasitko virheen tai puutteen, lähetä korjausehdotus” tms. mutta nyt niissä ei sellaista enää näy, paitsi vain myyjille eli näemmä satunnaisten ostajien suora korjausehdotusmahdollisuus on poistettu. Ellet ole myyjä, asiakaspalveluun lisätietojen ilmoittaminen yksittäisen tuotteen osalta on aika yhtä tyhjän kanssa. Voi olla että tieto korjataan kahden kuukauden sisällä tai sitten ei.

 34. Ostin brittien amazonista kaksi Daniel Wellingtonin kelloa, kävi ilmi että tuotteet ovat feikkejä. Voinko palauttaa tuotteet, ennenkuin ovat vielä tulleet perille, jotta välttyisin postimaksuilta ja miten tämä käytännössä onnistuu?

  • Maksettaessa voit mielestäni kaikissa Amazon-sivustoissa valita, maksatko sivuston alkuperäisellä valuutalla, esim. Japanin ollessa kyseessä jeneillä ja annat pankkisi hoitaa muunnoksen kotimaassa vai maksatko jollain muulla valuutalla (euro, dollari) sivuston oman valuuttamuuntimen avulla.

   Useimmiten Amazonien valuuttamuuntimia ei kannata käyttää, ovat pääsääntöisesti paljon virallista kurssia epäreilumpia ostajalle kuin jos annat oman pankkisi sen hoitaa. Voit tehdä ostoksia millä tahansa valuutalla, alkuperäisvaluutan valuuttakurssista vain riippuu, missä vaiheessa valuutan muunnos kannattaa tehdä. Amazonin muuntimet olisivat kyllä helppoja kun voisi maksaa euroilla suoraan, mutta Amazon ei tee hyväntekeväisyyttä, maksat vain turhaan ylimääräisiä euroja siitä hyvästä.

   Esim. http://www.xe.com/currencyconverter/ auttaa vähän vertailemaan maailman valuuttoja, XE käyttää virallista kansainvälistä valuuttakurssia, joka on lähellä sitä mitä pankit kotimaassa käyttävät. Amazonin kurssit ovat jotain ihan muuta.

 35. Tilasin saksan amazonista musiikki dvd:n joka maksettiin luottokortilla. Sain sähköpostiin vahvistuksen tilauksesta ja noin päivämäärän milloin pitäisi olla perillä. Nyt kävin uudestaan katsomassa kyseistä tuotetta ja huomasin siihen sisältyvän punaisen tekstin; No sellers are currently delivering this item to Finland (silloin tilatessani tätä ei ollut). Veloitetaanko tuo todella tililtäni, koska en tule tavaraakaan saamaan.

 36. Hyvänä huomiona muuten kannattaa laittaa merkille, että jos jostain löytyy tuote Amazonia halvemmalla, voit ilmoittaa siitä Amazonille ja he pyrkivät muuttamaan hinnan vastaamaan sitä löydettyä halvempaa hintaa jos on jonkun todellisen kaupan myyntihinta eli ns. pricematchaavat hinnan.
  Kyseinen toiminto löytyy tuotteiden tietojen alapuolelta, ”Would you like to tell us about a lower price?”

 37. Mikä on AmazonPrime Memebership? Liityin tietämättäni/ymmärtämättäni sellaiseen kun tilasin usasta auton osia. 9.55e:n lasku siitä …jäsenyydestä.

  • Amazon Prime on maksullinen palvelu, johon sisältyy useita eri palveluita, niin nopeita toimituksia (One Day Delivery [vain Briteissä]), nettistriimausta musiikkia ja elokuvia/tv:tä varten (Prime Music, Prime Video), valokuvien pilvivarastoa (Prime Photos) ym.
   Kaikki esim. Amazon UK:n Prime-palveluista eivät ole saatavilla Brittein saarten ulkopuolelle. Ainakin aiemmin jos Prime-jäsenyyden on halunnut perua vaikka vahingossa rekisteröitymisen vuoksi, on maksu ollut mahdollista saada hyvitettyä takaisin.
   Your account -tietojen alta juurikin sieltä Your Prime membershipin alta pitäisi jäsenyyden saada peruttuakin, jos tarve.

 38. Hei,
  Osaatko neuvoa mihin ottaa Amazonilla yhteyttä kun ilmoittivat, että tilattua tuotetta ei voidakaan toimittaa, mutta veloittivat sen luottokortilta.

 39. Onko veloitus siis jo tapahtunut vai näkyykö kortilta vasta automaattisesti tilauksesta luotu katevaraus tulevasta maksusta?
  Amazon ei veloita lähettämättömästä tilauksesta, veloitus aktivoituu vasta tilauksen lähettämisen yhteydessä. Ellei tilausta ole lähetetty eikä tullakaan lähettämään sen vuoksi ettei tuotetta ole saatavilla, katevarauksen pitäisi peruuntua ja hävitä korttisi tapahtumista 10 päivän sisällä.

 40. Moi, tilasin toissapäivänä amazon.de sivustolta vaatteita ja arvioitu saapumisaika on 5-24.1 joka hieman tuntuu pitkältä. Nyt minulle tuli ilmoitus että paketti on lähtenyt liikkeelle ja postifirmaksi on merkitty usps ja menin googlesta katsomaan, että tuohan on amerikkalainen firma. Ja nyt aloin kauhistelemaan, että tuleeko minulle kauheat tullit ja kaikki muut kulut kun eihän niiden tuotteiden sieltä kuuluisi tulla? Tehdessäni ostoksia minulle ei tullut yhtään postituskuluja.

  • Ja sitä vielä piti sanoa, että heti kun olin tehnyt ostokset rahat menivät tililtä ja nyt kun kävin tänään katsomassa niin amazonin sivuilla luki ettei tuotetta toimiteta suomeen? Silti paketti on jo ilmeisesti liikkeellä? mutta amerikassa

   • Monissa suoraan Amazonin kautta tilattavissa tuotteissa lukee hämäävästi oletuksena ettei toimitettaisi Suomeen, mutta silti toimitus tänne onnistuu aikalailla poikkeuksetta. Yleensä se ”ei kansainvälistä toimitusta” koskee ennemminkin vain niitä Amazoneissa toimivia ns. torimyyjiä (marketplace seller), jotka eivät ole määrittäneet kansainvälistä postitusta.

    UPS (United Parcel Service) on amerikkalainen kuriirifirma mutta toimii globaalisti, tosiaan myös Suomessa. On yksi monista eri kuriiripalveluista mitä Amazonit kautta maailman käyttävät, niin Euroopassa sen ulkopuolellakin. Älä sekoita USPS:ään eli USA:n omaan postiin, United States Postal Service.

    Pienissä yksityisasiakkaiden lähetyksissä asiakkaalle toimittamista ei tee UPS:n oma express-kuriiri vaan lähettäjämaassa UPS:n alihankkijataho i-parcel ja kohdemaassa i-parcelin lähetyksistä vastaava taho, joka on Suomessa ainakin omalla kohdalla aina ollut Posti.
    I-parcelin lähetyksiä pystyy lähetystunnuksen avulla seuraamaan i-parcel.com -sivustolla, mutta niiden seuranta loppuu yleensä siihen kun saapuvat Suomeen, sen jälkeen lähetys on lähinnä Herran hallussa.. UPS i-parcel on myös yksi kaikkein hitaimmista toimittajista eli ei kannata vielä hätääntyä, kyllä se lähetys sieltä tulee.. eipä ilmaisella postituksella kannata automaattisesti odottaakaan että saisi tuotteet halki Euroopan kalliiden pikapakettien toimitusajoilla. Eri kaupoilla ja palveluilla kun on postien ja kuriirien kanssa erilaisia toimitussopimuksia.

    Jos tosiaan tilasit suoraan Amazon DE:ltä etkä siellä toimivilta myyjiltä, jotka voivat olla mistä päin maailmaa vain, silloin toimitus on pääsääntöisesti Euroopasta, esim. akselilta Brittein saaret-Saksa-Ranska-Hollanti, joten ei pitäisi jäädä tulliinkaan. Euroopan Amazonit toimittavat vain hyvin harvoja yksittäisiä tuotteita Amazonin USA:n varastoista.

  • Kyllä ne pitäisi Saksasta tulla, jos amazon.de:n kautta tilasit eikä tullut postimaksuja. Katsele tarkemmin niitä tilaus- tai lähetysvahvistuksia jos siellä näkyy osoite mistä ne lähetetään.

   UPS operoi myös Suomessa vaikka onkin amerikkalainen.

 41. Miten tuo Amazonin palautus (jos tuote ei sovi) tällähetkellä toimii? Palautetaan ja pyydetään takaisin palautuskustannuksia, vai onko joku pre-paid label? Vai tuleeko kulut itselle maksettavaksi?

 42. Olen varmaankin joskus tilannut jotain kuukausimaksullista tuotetta, josta tiliäni veloitetaan 2:99@/kk. Miten saan selville mistä Amazonin tuotteesta on kysymys kun dementtiakin on iskenyt?

 43. Moikka!
  Tilasin tuolta Saksan Amazonista (myyjänä itse Amazon) kengät ja ilmeisesti tulivat kotiovelleni, mutta lähtivät saman tien takaisin. Kerrostalon alaovesta ei pääse ilman avainta sisään ja itse oletin että sieltä lähetti soittaa kun on ovella, mutta mitään viestiä / soittoa ei tullut. Nyt kun katsoin lähetystäni niin ilmeisesti lähtenyt takaisinpäin. Onko tällaisessa tilanteessa mitään tehtävissä? Menetänkö sekä rahat että tuotteen? Onko mitään tietoa / kokemusta?

 44. Heippa! Vastauksena edelliseen viestiin, eli kengät löytyikin postista lopulta. Tuli vaan paniikki kun tuolla Amazonin sivuilla tilauksen yhteydessä luki, että ei pystytty toimittamaan ja ”On the way back, eikä mitään mainintaa, että homma kääntyikin Suomen postin palveluksi 🙂

 45. UPS i-parcel hukkasi pakettini. En löydä amazonista mitään kohtaa johon voisin ilmoittaa tapahtuneesta. UPS vetäytyy vastuusta ja kehottaa ottamaan yhteyttä amazoniin. Pattitilanne, siis.

  Sain DHL:n toimittaman ja amazonista ostetun kirjan ruttaantuneena. Valitin asiasta amazonille kuvien kera, mutta eivät ole kolmeen viikkoon vastanneet mitään.

  Että tämmöstä.

  • Ei taida saada niitä fyysisiä Suomesta..? Verkkokaupasta voi ostaa ja tulostaa (vaikkei ihan yhtä ”nätti” ratkaisu olekaan).

 46. Yritin tilata tietotekniikkakomponentteja n. 1100 € edestä Saksan Amazonista ja maksaa ne S-Pankin Visa Debit-kortilla. Naputtelin osoitteeni ja korttitiedot yms. kassalla ja tilausvahvistus kolahti emailiin. Muutaman tunnin kuluttua tuli seuraavanlainen email:

  Subject: Wichtig! Bitte Zahlungsdaten verifizieren – Rueckantwort erforderlich
  From: adressen-bestaetigung@amazon.de
  ”Greetings from Amazon.de.
  Please note that your order is currently on hold pending the verification of your billing information. We will be happy to proceed with your order as soon as we receive a recent credit card statement for the credit card you referenced for this order.
  At your earliest convenience, please fax us a statement which displays the billing name and address for the card.
  You can find our fax number on the Amazon.de Help page:
  http://www.amazon.de/fax
  Alternatively, you can ask the issuing bank of your credit card to contact us with verification of these details.
  You will not be able to access your account online until this verification procedure has been completed. However, it is not necessary to open a new account or place a new order; we will complete the processing of outstanding orders once your billing information has been verified.
  Thank you for your patience with our security measures.
  Sincerely,
  Amazon.de
  http://www.amazon.de
  ====================”

  Ongelmia
  please fax us a statement which displays the billing name and address for the card
  Faksaa??? niin kuin mikä statementti?

  ask the issuing bank of your credit card to contact us with verification of these details.
  Ei ainakaan minun verkkopankissani ollut nappia tätä varten 😉

  En siis tiedä miten olisi pitänyt menetellä että maksaminen olisi onnistunut.

  Yritin lähettää vastauksena em. emailiin kysymyksen mahdollisita tavoista maksaa – hylsynä takaisin (Undelivered Mail Returned to Sender)

  Löysin sitten asiakaspalvelun nettilomakkeen (jossa voi mm. valitella ettei pääse tililleen) jonne lähetin kyselyä, mutta sieltä ei tullut viikkoon vastausta.

  Ja kun asiakastilille ei pääse muuttamaan esim. maksutapaa tai muokkaamaan tilausta niin hankalaa!

  Nyt lähetin uudestaan pyynnön (tilausnumerolla) peruuttaa tilaus ja poistaa asiakastilini samaisella nettilomakkeella ja yllättäen sieltä tulikin melko pian vastaus, jossa todettiin läheteyn yllä oleva emaili ja sama asia selitettynä hieman eri sanankääntein. En tullut asiasta edelleenkään hullua hurskaammaksi. Tilausta ei pyynöstä huolimatta peruttu eikä tiliäni poistettu, joten lähetin uuden peruutus-/poistopyynnön (edelleen englanniksi). Saapa nähdä kuinka käy.

  Vastausta odotellessa huomasin, että Amazon onkin aika kallis verrattuna Saksan muihin tietotekniikkanettikauppoihin.

  Vaikka en aiokaan Amazonilta koskaan ostaa enää mitään, olisi mielenkiintoista tietää oletteko saaneet debit-kortilla tavaraa tuolta ja mitä olette sinne faksaillut yms.

  “Your feedback is helping us build Earth’s Most Customer-Centric Company. Amazon.de” Homma taitaa olla vielä hieman kesken 😉

 47. Tavaraa on tilattu Amazon.COM:sta, UK:sta ja DE:stä. Ei vielä mitään ongelmia kertaakaan, koputetaan puuta.

 48. Tilaamani tuote on trackingin mukaan saapunut Suomeen (HELA) Sunnuntaina iltapäivällä. Nyt on torstai. Tracking ei ole liikahtanut sunnuntain jälkeen. Mikähän tuossa maksaa?

 49. Tilasin ekaa kertaa ihan tuolta amazon.comista pari tuotetta. Olivat elektroniikkaan tommosii postilaatikkoon mahtuvia konventtereita. Pääsin siihen toimitustapa valikkoon jossa oli pari vaihtoehtoo, joku 30$ ja toinen 15$ vaihtoehdot. Sit siinä oli jotain tekstiä door-to-door vaihtoehdosta joka vissiin oli pakollinen kun postikulutkin olivat noin kalliit. Mietin sitä hetken että saako sen postiin toimitettua ettei tulis suoraan ovelle, jos tuo sitä tarkoittaa. Avasin chätin ja kerroin sinne tuosta ja siellä oltiin heti auttamassa poistamalla noi postikulut kokonaan. Kyselin neuvoa miten tuo menee ja lopulta päädyttiin siihen että vissiin siihen toimitusosoitteen kohdalle voi kirjoittaa postin osoitteen johon paketin toimittaessa postikulut olis halvemmat. Kuulosti kyl oudolta ettei se niin voi olla 😀 Mut en sen enempää testannut. Nyt en tiedä tuleeko paketti ovelle, vissiin tulee 😀 Ymmärsin että amazonista tilaamalla paketit tulee aina ovelle ku ei missään voi valita mihin postiin ne toimitetaan?

 50. Amazon on aiemmin lähetellyt pakettejaan postissa, nyt ne ovat äkkiarvaamatta alkaneetkin tulla UPS-palvelun kautta. UPSin reippaat kuljettajat sitten käyvät ovella kääntymässä satunnaiseen aikaan ja toteavat, että kas vaan, eipä satu olemaan ketään kotona. Sitten he arpovat pääkaupunkiseudulta jonkin, yleensä aika etäisen yhteistoimintapisteen, joka ilmoitetaan tekstarina erikseen avattavalla koodilla. En ole löytänyt Amazonilta mitään yhteystietoa, jolla kuljetukset voisi palauttaa postin hoidettaviksi. Miten tähän tilanteeseen saa korjauksen?
  Tapio

 51. Ensimmäinen (ja luultavasti viimeinen) kerta kun tilaan amazonilta. Tilasin miehelleni t-paidan amazon.co.uk sivustolta. Minkäänlaista tilausvahvistusta en saanut sähköpostiin siitä. Katevaraus tuli ja on edelleen pankkitililläni odottamassa (eli maksua ei ole vielä brittien päässä otettu vastaan?). En myöskään enään löydä tilaustani ”your orders” osiosta, vaikka vielä eilen/toissapäivänä se siellä oli.. Turhauttaa kun luulin amazonissa asioinnin olevan helppoa ja nopeaa.

 52. Aika erikoista,että amazonissa ei voi maksaa esim PayPal:lla.Ebay,Etsy yms voi maksaa.PayPal-tilille voit liittää myös muunkin kortin kuin luottokortin vaikka vain pankkikortin.No Luottoyhtiöt takaavat luottokortit aika hyvin väärinkäytöksiltä,mutta turvallisuuden vuoksi en tallenna luottokortin numeroita edes kotitietokoneelleni

 53. Löysin Amazonin sivuilta mekon, jonka haluaisin, mutta saksan tai brittien sivuilta ei toimiteta sitä Suomeen. Dollareilla maksettaessa, eli ilmeisesti Amerikasta sen saisi myös Suomeen, toki lisämaksun kera. Kannattaako tilata?

 54. Kenen puleen voin kääntyä tilatessa esim. saksan Amzonilta Tulostimen HP 7760 kun en itse osaa Englantia enkä Saksaa Asun Helsinkissä
  Kiitos vastauksesta

 55. Terve!
  En tiedä miksi näiden postitus ja paketointikustannusten tiedot ovat Amazonilla niin epäselvät. Postituskustannukset kokonaisuutena näkee tilauksen loppupuolella, mutta ei näe eri toimittajien jakaumaa. Sen näkee selkokielellä, vasta kun saa vahvistusmailin. Tilasin Proxxon osia, mutta yksi osa tuleekin Italiasta, osan hinta on 3,5 euroa, mutta pakkaus- ja postituskustannukset ovat lähes 30 euroa, siihen vielä VAT, joka lasketaan osan hinnasta + postituskustannuksista. Osalle tuli hintaa 40 euroa, vaikka osa mahtui pieneen kirjekuoreen. Eli Amazonin yleisohjeet postituskustannuksille on vitsi. Proxxon on saksalainen yritys, mutta osan toimitti kuitenkin Italialainen Sekatavara & Romuliike Global Dream Store.

  Hienoa että on tehty ohjeet, vaikka ne ovatkin hieman vanhentuneet tekopäivästä.

 56. Ensinmäinen ja viimmeinen kerta kun tilaan ko.paikasta mitään .
  Tilasin pienen sanakirjan , lähettivät saman tien mutta nyt mennyt kuukausi eikä tietoakaan.
  Ajattelin että tiaan ajoissa mutta eipä taida matkalle ehtiä mukaan .

  E-bay tilaukset tulleet viimmeistään 2viikon kuluessa.

 57. Onko seuraava skenaario järkevä?
  Koska Azille ei voi tilatessa maksaa (pankkisiirrolla rahat heti tililtä), niin avaan pankkiin ”aputilin” , jossa pidän pikku summan euroja. Otan siihen visa-e:n ja annan sen numeron Az:lle.
  Terveisin Kari

  • Jos kyseisen toimenpiteen ansiosta nukkuu yönsä paremmin, niin kaipa noin voisi tehdä. Itse en ole jaksanut alkaa kikkailemaan.

 58. En onnistu tilaamaan kahta orjuutta käsittelvää teosta. Amazonilta sähköpostitse saamani passwordit eivät kelpaa.

 59. Jostain syystä Amazon de ei hyväksynyt pankkikortin voimassaolopäivää . Kortissa on kk ja vuosi , eli vaikka 11.19
  Sivusto vaati pv / kk / v. kokeilin kahdella kortilla mutta en saanut onnistumaan.

  • Oletko varmasti oikeassa kohdassa? Pitäisi olla ihan vain kk/vuosi -valikko, josta valitaan (ei kirjoiteta) kuukausi ja vuosi.

 60. Yritän lyhesti: Eli 3 eri pakettia palautettu n.1000000 kuvaa lähetetty päivittäin reply….impressum ja de-deliveryinv….. sekä chat päivittäin 16.07.19 lähtien eivät tee muuta kuin uinuvat siellä ja nyt vielä amazon.com kerroin asiat myös heille mutta ei tapahdu mitään tuotteista rahat palautettu mutta ei siis postimaksuja Suomesta Saksaan. Esim. paketti delivered 23.07.19 siellä mutta ei mitään olin chatissä ja kysyivät mihin palautus kerroin että oman pankkini Visa kortille …. chattirobo (alien) sanoi että rahat onnistuneesti palautettu Visa….. laittoivat gift card balance mutta postimaksuja ei kuulu eikä näy? UPS toimittaa paketteja jatkuvasti rikkinäisenä kotiini…. Nyt sitten tekivät niin että kun lähetin heti kuvat paketista kuten aina ennen avaamista- avaamisen aikana ja avaamisen jälkeen…. Heidän tutkimuksen mukaan paketti on toimitettu oikeaan osoitteeseen ja jos haluan jatkaa käsittelyä täytyy mennä poliisin luo ja tehdä rikosilmoitus ja lähettää heille kopio,poliisilaitos ja tapausnumero… ja niin tein. Yritin reilun viikon että asiat hoituisivat kuten aiemmin vastaavissa tapauksissa mutta ei enää. Heillä on nyt se rikosilmoitus mutta eivät tee mitään nukkuvat edelleen jatkuvasta email/chat kontaktista huolimatta (päivittäin useita kertoja). Että silleen olen sanonut etten voi jatkaa tilaamista koska eivät palauta rahoja eivätkä hoida asioita yhtään eivätkä vastaa kysymiksiin että mitä teen seuraavalle UPS tuomalle rikkinäiselle paketille. Olisi hyvä tietää että jos esim. en ota rikkinäistä pakettia vastaan ja se palautuu viikon parin päästä amazon.de niin käykö siinä sitten niin että menetän maksamani rahat ja en saa mitään hyvitystä mistään koskaan kun eivät näytä tällä hetkellä tekevän siellä mitään? Miten voisin saada rahat takaisin pankkini visa kortille amazon.de gift card balancelta tai pankkini tilille? Sieltä on tilauksia tulossa UPS ja Posti vielä kun lähettelevät niitä niin hitaasti miten sattuu. Niin se on nyt siinä amzon.de chatis että heti kun kysyy vastaus on odota 6 tuntia eivät tee mitään eikä vastausta kuulu siis tämä homma on alkanut ja kestänyt kohta 3 viikkoa? Onko joku virasto mihin voi ottaa yhteyttä tästä touhusta? Hermot on jo lopullisesti menneet en tiedä mikä seuraavaksi ilmeisesti rahat?

 61. Jatkoa: Jäi sanomatta se että tuosta rikosilmoitus paketista joka tuotiin rikkinäisenä se oli teippiltu jossain vaiheessa uudelleen kirkkaalla teipillä naisten käsilaukkua matkivaan muotoon siis normaali amazon paketti (pahvilaatikko) sellainen kait keskikoinen mitä noita nyt on tullut joka viikko. Pakettiin oli laitettu eri tilauksista tuotteita joista puolet puuttui huomasin kun avasin sen. 4 eri tuotetta mutta paketissa (UPS toimittama) oli vai 2 tuotetta ja toinen niistä rikki. jalkavoide pumppupullossa oli siellä mutta kansi jossa on pumpu oli irrallaan paketin pohjalla ja jalkavoide tietenkin kuivunut. Sehän tässä oli vielä että tämä paketti pyöri edestakasin Tampereella viikon verran saapunut Tampereelle – lähtöskannaus….. saapunut Tampereelle jne ja tästäkin ilmoitin niin amazon.de kuin UPS Suomi mutta kuten ehkä arvaatte ei ollut apua sitten se tuotiin seuraavana maanantaina ja tämä siitä seurasi poliisilaitos ja kärsimys ja ilmeisesti rahojen menetys. Ennen rikosilmoitusta Otin yhteyttä UPS Suomi mutta eivät tee mitään vaan kuulemma amazon.de eli lähettäjän täytyy tehdä reklamaatio minä en sitä voi tehdä kyllä yritin mutta ei onnistunut!

 62. Saisiko niitä neuvoja nyt on 2 UPS pakettia lisää tuotu toisessa yksi sivu kokonaan repeytynyt auki ja toinen puristunut kasaan joten en ole avannut niitä nyt on vuorokausi mennyt paketit eteisen lattialla avaamattomina koska en tiedä mitä tehdä. Olen ollut amazon.de chatis ja emails ja eivät ymmärrä mistään mitään nämä Saksalaiset en saa ohjeita avaanko vai en jos on rikki tai puuttuu tuotteita. Odota 6 tuntia spesialistit ottavat yhteyttä no 6 tuli ja meni olin chatis uudestaan en ohjeita ei mitään odota 6 tuntia specialistit vastaavat pitänee kohta taas kun chatti avautuu nyt aamulla mennä chattiin kyselemään kun eivät saa tehtyä edelleenkään mitään. tiedän että UPS paketteja on tulossa lisää ja kerroin tämän taas kerran amazon.de…. ei tietoa ei neuvoja ei mitään. Eli UPS pakettaja on kohta lisää pitääkö taas lähteä poliisin luo ja sielläkään eivät tee mitään niin se poliisiraportti on ollut amazon.de viime keskiviikosta lähtien.. huomenna viikon ei vastausta ei mitään. On tämä amazon.de sitten viimeinen paikka mistä tilata ja kun eivät palauta rahoja niin mitä tehdä….. pakottavat tilaamaan niin kauan kuin rahaa on gift card balancella? Muutaman vuoden olen tilannut ja tässä on kiitos siitä. Älkää tilaajat siirtäkö rahojanne amazon.de gift card tilille jne….. En tiedä enää kuinka monta sähköpostia olen lähettänyt 16.07.19 lähtien ja ollut amazon.de chatis tunteja päivittäin eli tässä teille varoitus jos tilaatte amazon.de ja tulee ongelmia. Ennen toimi hyvin mutta ei enää ainakaan tällä hetkellä.

 63. Tilasin Amazon.de kautta kaksi akkua. Seurantakoodin mukaan ensimmäinen lähetys pyöri saksassa Hermes palvelun hallussa kolme viikkoa ja palautui lähettäjälle. Pyysin lähettämään uudelleen ja nyt tuntuu edelleen pyörivän saksassa. Mikä neuvoksi

 64. Tilasin saksan amazonilta razer tresher ultimate pelikuulokkeet. Tarjolla oli myös tuotepalautuksena tulleen mallin osto. Hinta eroa uuteen taisi olla luokkaa 30 euroa ja uuden hinnassakin eroa vielä halvimpaan suomalaiseen ainaki 50e. (eli 80e halvemmalla). Tein tilauksen tiistaina puolenpäivän jälkeen, valitsin priority toimituksen, jolle arvoitiin toimitukseksi perjantai-tiistai akselia.
  Pettymyksekseni tiistai-iltana tilauksen statuksena oli, lähetyksen rekisteröinti. Mitään ei ollut vielä lähtenyt mihinkään. Keskiviikkona aamupäivällä tavara oli liikahtanut amazonin varastosta. Torstai aamuna status olikin jo, että tavara oli suomessa ja toimitetaan vastaanottajalle tänään! Tuosta tuli pieni paniikki, liian nopea toimitus! En ollut suunnitellut olevani maisemissa torstaina. Soitin UPSin asiakaspalveluun (ks. ups.fi), sain kuulla että paketti tulee klo 12-19. Kerroin ovikoodin, jotta jakaja pääsee rappuun. Noin klo 15 ovikelloa rimputetiin ja sain tuotteen.
  Avasin paketin jännittyneenä: minkälaisessa kunnossa tuotepalautus on? Paketin alkuperäinen sinettiteippi oli (luonnollisesti) poikkastu. Paketti oli uudelleen suljettu toisenlaisella teipillä. ohjekirjapussi oli suljettu uudelleen. Noita huomioita lukuunottamatta tavara oli primaa, täysin koskematonta. En löytänyt edes sormenjälkiä kiiltäviltä pinnoilta.

 65. Hei

  Mitä tapahtuu, jos Amazon.com :sta tilattua lähetystä ei nouda ollenkaan? A) Saanko täyden hyvityksen lähetyksen palautuessa? B) Vähennetäänkö X määrä postikuluja? C) jotain muuta?

 66. En nyt mister roinasen kanssa ihan samaa mieltä. Amazon.de on todella kallis ja saman löytää Aasiasta. Ja minulle ainakin toimitus onnistunut täydelleen. Jopa niin, että toimittaja kertoo, milloin on lähipostista noudettavissa. Mitä taas omaposti-sovellus EI kerro. Hyvä jos viitsivät päivittää edes jo kotona olevaa pakettia.

 67. Luin mielenkiinnolla kommentteja. Selailin nopeasti eri maitten Amazon-sivuja, vertaillakseni.

  Ihmettelen, että Amazonilta Suomeen tavaraa tilatessa näyttää olevan kaikenlaista kiemuraa ja lähetyskulutkin kalliimpia. Jos yleensä saapuu perillekään, hmmm. Jopa tuotteitten hinnat vaihtelevat maittain, Suomeen tietysti (?) kalliimpi näissäkin. Valikoimatkin niukkoja. Joten en ole uskaltanut Suomessa ollessani tilata. Tilaan toisessa maassa ja tuon matkalaukussa kotimaahani. Eläkeläisenä kahdessa maassa kun oleskelen.

  Kerronpa, miten homma sujui Italiassa, Amazon.it:
  Eräs perjantai-iltapäivä tilasin urheilukengät ja tulostimeen mustetta. Noutopaikaksi laitoin lähimarketin aulassa sijaitsevat lokerot (sellainen osoite ilmaantui siihen tilaukseen automaattisesti ruksattavaksi).
  Kengät sain noutaa sähköpostissa tulleella koodilla jo lauantai-iltapäivällä em lokerosta, lähettäjä Amazon. Uskomattoman nopeaa toimintaa !
  Tulostimen musteet saapuivat sitten maanantaipäivänä lokerosta noudettaviksi. Halpoja ja laadukkaita.
  Lähetyskulut vain muutama euro kaikista yhteensä. (Prime-asiakkaana olisi ilmaista, lue:siis vuosimaksua vastaan. En kuitenkaan niin usein tilaa, että kannattaisi Prime:lla).

  PS Kenkien nr ja malli oli jo tiedossa käytössä olevien vanhojen Italiasta ostamieni kenkien mukaan, joten sopivat oli. Edullisempaan hintaan.

 68. Amazonista tilasin kirjoja,Ei tullut minkäänlaista noutoilmoitusta Ja paketti lähtenyt takaisin. Vinkit kehiin

 69. MIKSI AMAZON VERKKOKAUPAN TILAUSTA MAKSAESSANI VISAKORTIN VOIMASSAOLOAIKAA KYSYTTÄESSÄ ON KOLME RUUTUA PV-KK-V EI HYVÄKSY KUINKA SAAN PV-RUUDUN POISTETTUA KUN KORTISSANI ON VAIN VOIMASSAOLO KUUKAUSI JA VUOSI

 70. Tilasin lampun joka täyteenlatauksen jälkeen ei toiminut kuin pari kertaa, latausvalon mukaan pitäisi olla täynnä mutta valo ei enää syty. Palautus/kysely miten toimitaan edessä, mihin osoitteeseen reklamoin, kun ei löytynyt suoraa feedback/tukiosoitetta?

 71. Hei, en oikein ymmärtänyt tuota visa electronilla maksamista eikä minulla ole mitään kokemusta ulkomaisista verkkokaupoista. Eli pitääkö maksukortti rekisteröidä amazonissa ja meneekö maksu suoraan pankkitililtä kun painan ”tilaa tuote” vai tuleeko s-postiin lasku ostoksesta? Haluaisin tilata amazon uk:sta joten onko jotain mitä pitäisi tietää kun valuuttana onkin punta eikä euro? Entä tietääkö kukaan pystyykö vielä tilaamaan sieltä ilman tullimaksuja?

 72. Onpa todella tullut sekavaksi. Aikaisemmin meni nopeasti ja joustavasti, nyt ei kauppa onnistu millään. Kauppakassi täyttyy kyllä entiseen malliin, mutta kassalla todetaan, ettei tätä ja tätä tuotetta voida lähettää tähän osoitteeseen ( siis Suomeen), ja pyydetään uudistamaan maksukortti. Kun Roinasen ohjeiden mukaan tarkistan mein Konto-tilanteen, siellä on kaikki kohdallaan. Kaikki siis oikein, mutta tilaus ei onnistu. Pelkkää herjaa vain.

  Kuka tai mikä paikat on sotkenut? Miten siitä selvitään?

  Kuka tai mikä tämä välikäsi Roinanen on? Sekö hyvin toimivan systeemin on mennyt sotkemaan? Selityksiä kehiin!

  • Ota boomeri ihan rauhallisesti.

   Kaikki Amazon-myyjät eivät toimita ulkomaille eli esimerkiksi Suomeen. Voit erikseen hakea sellaisia tuotteita, joissa myyjänä on itse Amazon (lähettää [lähes]varmasti Suomeen). Tietokoneella selatessa tehtyäsi tuotehaun, pitäisi vasemmassa laidassa olla valittavissa ”Seller:”-kohdan alla ”Amazon.de”, niin saat rajattua pelkästään Amazonin itsensä myymät tuotteet.

   Myös itse tuotesivulla pitäisi olla maininta, mikäli tuotetta ei toimiteta sinun maahasi (jos olet sisäänkirjautuneena ja toimitusosoitteesi on Suomessa).

   • Ongelmana on se, että tuotesivulla luvataan toimittaa Suomeen, mutta checkoutin kohdalla sanoo, ettei sitä nyt tuommoiseen osoitteeseen lähetetä. Asiakaspalvelijat keksivät mitä ihmeellisimpiä tarinoita, esim. että tuote on lopussa vaikka siellä sanoo, että varastosta löytyy… Eivät vissiin tykkää suomalaisista jostain syystä.

 73. Tuli jouduttua kunnon huijauksen kohteeksi. Yritin ostaa grilliä Amazonin marketplace selleriltä. Otin myyjään suoraan yhteyttä sähköpostilla, koska Amazonin sivulla olevalla tilauslomakkeella myyjän linkin takana olevassa infopaketissa kehotettiin niin tekemään. Muuten tilaus peruutettaisiin. Tiedustelin sähköpostitse, onnistuuko toimitus Suomeen. Kyllä vain onnistuu. Myyjä lähetti sähköpostitse tilauksen, joka näytti aivan viralliselta Amazonin tilaukselta tilausnumeroineen kaikkineen. Tilaus ei näkynyt Amazon-tililläni. Maksu pyydettiin pankkisiirtona. En edes tässä vaiheessa epäillyt mitään, koska jostain syystä luotin Amazoniin. Maksoin siis rahat pankkitilille ja lähetin maksuvahvistuksen myyjälle. Myyjä sanoi lähettävänsä tavaran saman tien ja lähetyksessä ei ole seurantanumeroa, kun se on standardilähetys. Asia rupesi kuitenkin heti epäilyttämään ja tiedustelin asiaa Amazonin asiakaspalvelusta. Silloin tilaus paljastui huijaukseksi. Pankki ei tilisiirtoa voinut palauttaa, Amazon pesi kokonaan kätensä ja poliisilla ei ole resursseja tehdä asialle mitään, kun tein rikosilmoitusta. Tuli maksettua yli 500 euron oppirahat.

 74. Ja kyllä maksat tulli maksun jos tuote maksaa yli 22€ jos tilaat vaikka Amazon.de , mutta tuote lähtee Kiinasta.
  Eli olkaa tarkkana.
  Vähän harhaan johtaa tuo teksti.

 75. Hei,
  Tilasin Amazon.de ja jouduin toteamaan että joutuu silti maksamaan tulli maksut.
  Eli kannattaa ottaa selvää mistä tuote tulee.
  Yli 22e maksavat tuottee jotka tulevat eu.n ulkopuolelta joutuu maksamaan tullia.
  Tekstissä sanotaan että ei joudu tullin kanssa pelleilemään. Mutta kyllä joutuu!

 76. Olen yrittänyt tilata amazon.de:ltä kirjoja. Kirjat löytyvät hyvin, kauppakassi on helppo täyttää. Mutta kun siirryn kassalle, tulee jokaisen kirja kohdalla tieto, ettei tuotetta voi lähettää antamaani osoitteeseen. Aikaisemmin osoitteessa ei ole ollut mitään valittamista. Joudun siis purkamaan kassini.
  Hassuinta on, etä amazon sitten käytää peruuntunutta tilausta suositellakseen minulle muita samankaltaisia kirjoja. Ja taas, päätän tilata muutaman, mutta kassalla ilmoitetaan, ettei niitä(kään) voida lähettää. Kirjoissa ei ole mitään ihmeellistä, tavallisia saksankielisiä dekkareita.
  On

 77. Eli jos tuotteen tiedoissa lukee näin ”Dispatched from and sold by ZHAOJIANGTAO. For Returns, please check the seller link.”, niin joutuuko tästä maksamaan tullit koska tuote toimitetaan nähtävästi Kiinasta?

 78. Eipä onnistu enää UK:stakaan tilaaminen. On kuulemma joku COVID-19 rajoitus, joka estää sellaisten hazmatien kuljettamisen Suomeen kuin CD ja kirja. Näin siis siitä huolimatta, että mainostavat, että molempia toimitettaisiin Suomeen. Ihme firma tuo Amazon.

 79. Jouduin kirjoittamaan itse Jeff Bezosille, kun tilaukset Suomeen eivät tahtoneet onnistua sitten millään. Hän hommasi jonkun vähän fiksumman tyypin auttamaan, ja kävi ilmi, että osoittessa piti kaupunki kirjoittaa kahteen kertaan, jotta State/Province/Region ei jää tyhjäksi, ja postinumerosta piti ottaa ”FI-” pois edestä. Siis sama osoite, joka on ollut käytössä noin 15 vuotta pitää nyt kirjoittaa eri tavoin kuin ennen.

  • Tuota Province kohtaa ei kannata koskaan jättää tyhjäksi, tilaa mistä vaan. Vaikka menisi läpi tuo kohta tyhjänäkin.
   Siihen lääni tai vaikka maakunta, Amazonin osoitetiedoissakin minulla taitaa olla maakunta. Saksasta tilatessa ei kyllä ole osoitteeseen laitettu, tietävät ettei Suomessa ole käytössä osoitetiedoissa. Mutta on joskus muualta tilattaessa paketti palautunut myyjälle, syynä osoitetieto vajaa. Myyjä kyllä laittoi valokuvan paketista, että on yrittänyt lähettää.
   Paketti tuli kun täydensin osoitetietoja.

 80. mikä on suora sähköposti amazon.de :lle kun on valitettavaa tuotteesta muutaman kkn jälkeen. Vai miten toimin?

 81. Pitääkö ottaa jotain huomioon jos myyjä on asuu eu:n ulkopuolella, jos tilaa esim. saksalaisen amazonin kautta?

 82. Olen tilannut Amazonilta jo useamman vuoden ajan ja 99% kaikki on toiminut loistavasti. Pääasiassa tilaan Saksasta, mutta kännykän suojakuoria olen tilannut Englannista pariin otteeseen. Saksasta tilaukset ovat olleet laidasta laitaan… hapankirsikkamehua, videokamera, tietokoneen komponentteja, dvd-levyjä jne. Yleensä tavaratila ovat kotiovella viikon kuluttua tilauksesta. Kahdesta Amazonin kautta tilatusta, mutta Kiinasta lähetetystä arvoltaan pienestä saapumattomasta toimituksesta jouduin tekemään luottokortin myöntäjälle korttireklamaation. Tämäkin toimi, ja muutaman päivän kuluttua korttitilille ilmaantui hyvitys täysimääräisesti. Niin …. videokameran sain 80 euroa Suomen halvinta hintaa edullisemmin kotiovelle toimitettuna.

 83. Amazon prime veloitti áutomaattisesti tililtä ensin 4 euroa ja viikkoa myöhemmin AMZNMktplace 29,34 vaikka en ole rekisteröitynyt kumpaankaan, saati sitten antanut pankkikortin numeroa. Mitä helvettiä.

 84. Tietäisitteköhän te täällä…. Amazon.de:ssä kun on tuo postimaksuton tilaus mahdollisuus tuotteiden arvon ollessa 39€> , niin lähteekö nuo tuotteet aina Saksasta (kaikissa ”Sold by: Amazon EU S.a.r.L.” mainittu) vai onko mahdollista, että osa postitettaisiin muualta päin maailmaa. Mietityttää, kun nykyään Iso-Britanniakaan ei ole enää osa EU:ta, voisiko näihin tilauksiin tulla yllätyskuluja Suomen rajalla =/

 85. Tilasin tuotteen ja peruin sen ilmoittaen vastaanottajalle.
  En saanut kuittausta viestiini, mutta Postia tippuu jatkuvalla syötöllä

  Pakettisi suhteen
  Pakettia ei voitu toimittaa, koska B-luokan maksu puuttui.
  Lähettäjä: Amazon.
  Puuttuva maksu: $1-$2.
  Jatka siirtymällä verkkosivustollemme:
  Siirry verkkosivustolle
  * Pakettisi palautetaan lähettäjälle, jos maksua ei suoriteta 24 tunnin kuluessa.
  Toimitusaika: 1-2 päivää

  Ei mene kyllä jakeluun miksi saan jatkuvalla syötöllä saman
  viestin. Joku tässä asiassa mättää

 86. Kyllähän sieltä Amazon.de sivulta kelpaa kaikkea tilpehööriä tilailla, mutta itseäni pikkusen nyrpii jos ja kun jälkikäteen paljastuu että joudutkin yllättäen maksamaan jokaisesta ostoslistalle keräämästäsi pikku nippelistä erikseen oman toimitusmaksun 15€ ja muut kulut jotka saattavat olla paljon arvokkaampia kuin se pieni nippeli jota he sinulle erikseen lähettivät.

  Pitäisi osata jotenkin varmistaa että keräävät ja lähettävät tilauksen yhtenä pakettina kun ovat saaneet tilatut nippelit kerättyä muuten koko palvelulta häviää ikäänkuin pohja. Samat romut saa näet taatusti osteltua lähempääkin jos niille jokaiselle lätkäistään 15€ toimitusmaksu.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here