F secure Freedome VPN kokemuksia

Tässä artikkelissa F-Secure Freedome VPN:stä kokemuksia. Kyseessä on siis tietokone-ohjelmisto/älypuhelinsovellus, jonka avulla voit suojata nettiyhteytesi sekä katsoa esimerkiksi maarajoitettuja videoita ulkomailta tai kotimaisia ohjelmia ulkomailla ollessa.

Jos katsoit videon, niin he promotoivat tuotetta nimenomaan tietoturvan kannalta ja kenelle tahansa joka nettiä käyttää. Ehkä hieman ylidramatisoituna, mutta mistäpä sitä tietää milloin se verkkokriminaali tunkeutuu laitteellesi.

F-Secure Freedome VPN:n ominaisuudet

Kierrä maarajoitukset (esim. videon streamaaminen)

Jos asut tai reissaat ulkomailla, voit katsoa esimerkiksi suomalaisia ohjelmia ruutu.fi:stä, Katsomosta, Yle Areenasta tai Suomen Netflixistä.

Tai mikäli haluat katsoa jonkun muun maan videotoistopalveluita, voit valita Freedomesta haluamasi maan IP-osoitteen päälle ja laittaa streamit pyörimään.

Ja esimerkiksi Kiinaan reissaavat tarvitsevat VPN:ää mikäli aikovat päästä Facebookiin, Gmailiin, Youtubeen ja monille muille merkittäville sivustoille. Kyllä, Kiinan valtio on blokannut nämä ja monta muuta länsimaalaista sivustoa.

Suojaa itsesi WIFI-verkoissa

Etenkin julkisia WIFI-verkkoja usein käyttävien kannattanee harkita VPN:ää. Etenkin mikäli tekee muutakin kuin selailee vain uutisia tai Youtubea. Jos tekee ostoksia luottokortilla tai syöttää muuta sensitiivistä dataa, silloin kannattaa laittaa VPN päälle.

Salattu yhteys

VPN salaa kaiken liikenteen sinun tietokoneesi ja internet-palveluntarjoajan välillä. Eli he eivät voi tietää mitä teet ja missä vierailet netissä.

Nettisivustot ja esim. mainosverkostot eivät myöskään pääse käsiksi oikeaan IP-osoitteeseesi. Eli he eivät voi seurailla liikkeitäsi ja täten muodostaa sinulle kohdennettuja hintoja tai mainoksia.

Suojaus haitallisia nettisivuja vastaan

Lisäksi Freedome suojaa sinut kaikenlaiselta saastalta mikäli päädyt hieman hämäräperäisemmille nettisivustoille.

Asennus & käyttö

F-secure Freedomen voi ladata ilmaiseksi ilman minkäännäköistä rekisteröitymistä heidän nettisivuiltaan haluamalleen laitteelle, eli PC:lle, Macille, Androidille (Google Play-kauppa) tai iPhonelle Appstoresta.

Ilmainen kokeilu on voimassa 5 päivää.

Ohjelma asennetaan laitteelle, valitaan haluttu sijainti serverilistauksesta (eli sen maalainen IP, jona haluat näkyä selatessasi nettiä):

F Secure Freedome VPN serverit

Ja sitten vain laitetaan suojaus päälle ja ohjelma jää taustalle pyörimään. Macilla ohjelma näyttää käyttävän 200 Mt muistia (vrt. esim. DropBox näyttäisi vievän 190 Mt), sikälimikäli tästä tiedosta on sinulle hyötyä.

Servereitä/sijainteja löytyy tätä kirjoittaessa 27 kappaletta, joka on kilpailijoihin verrattuna melko pieni määrä, mutta ehkä F-Secure keskittyy määrän sijasta laatuun. Kuvassa näkyvien lisäksi sijainteja löytyy esimerkiksi Aasiasta, Australiasta, USA:sta, Meksikosta ja Kanadasta.

Yhteyden nopeus tiettävästi hieman kärsii kun väliin tulee tällainen proxy, mutta ainakin normaalit videot pyörivät ilman mitään ongelmaa. Ehkä pelikäytössä tai muussa vaativammassa käytössä tästä voi koitua lagaamista ja muuta ongelmaa.

F-Secure Freedome älypuhelimelle

VPN:n voi ostaa pelkästään yhdelle älypuhelimelle seuraavaan hintaan (hinnat Google Play-kaupasta 05/2017):

 • 1 päivän tilaus, määräaikainen: 0,50 €
 • automaattisesti uusiutuva kk-tilaus, 5,99 € / kk
 • määräaikainen kk-tilaus, 6,99 € / kk
 • Vuositilaus 29,99 €

Freedome on saanut melko hyvät pisteet Googlen Play-kaupassa:

f secure freedome sovellus

Negatiivista palautetta on tullut etenkin sen suuresta akun kulutuksesta tietyissä puhelinmalleissa.

Mutta mikäli haluat suojata myös tietokoneesi, kannattaa ostaa useamman laitteen lisenssi:

Palvelun ostaminen 5 päivän kokeilun jälkeen

Palvelun voi siis ostaa esim. Play-kaupasta älypuhelimelle, mutta heidän nettisivuiltaan saa myös useamman laitteen paketteja. Eli samalla ostoksella saa suojattua vaikka läppärin, tabletin ja puhelimen.

Tai jos haluaa jakaa kustannuksia, voi sen ostaa kaverin tai perheenjäsenen kanssa, jolloin hintaa jää ehkä euron verran kuussa. F-Secure ei vaadi mitään rekisteröintiä tai tunnistautumista. Pitää vain ilmoittaa nimi, sähköposti, asuinmaa ja maksaa esim. PayPalilla. Kun maksu menee läpi, saat sähköpostiisi koodin, jolla voi aktivoida ohjelmiston.

Lopuksi

Markkinoilla on toki muitakin edullisia VPN:iä, kuten PureVPN, tai sitten isolla serverivalikoimalla varustettu ExpressVPN, mutta F-Secure on hyvä VPN, jos haluaa suomalaisen tuotteen, suomenkielisenä, ja vielä isolta ja luotettavalta firmalta. Lisäksi hinta on varsin halpa mihin tahansa kilpailevaan VPN:ään verrattuna.

Millaisia kokemuksia sinulla on F-Secure Freedome VPN:stä? Laita kommenttia alle.

12 KOMMENTIT

 1. Pari vuoden tauon jälkeen uusin subkription, ja on selvästi hitaampi kuin aiempi. Lisäksi useammille laitteille asennetaessa tulee yllättäviä 1990-luvun mieleen tuovia ongelmia.

 2. Luottokortillahan voi maksaa, vaikka surffaisi langattomassa verkossa. Tämä johtuu siitä, että oikeastaan jokainen maksu suoritetaan SSL-suojauksella (https), jolloin liikenne salataan verkkosivun ja käyttäjän välillä. Toki VPN on silti hyvä lisä julkisiin verkkoihin, sillä kaikissa sivustoissa ei ole SSL-suojausta.

  • Olli, tuon lisäksi myös hyvä ettei data omassakaan verkossa ollessa ole muille näkyvissä.
   Sen serverin osoite johon ottaa yhteyttä on näkyvissä, mutta ei sen enempää.

 3. Netflix ei ainakaan pelaa tämän kanssa jos haluaa katsella muita kuin suomessa näytettäviä ohjelmia. Löytää osan ulkomailla esitettävistä, mutta ei voi katsoa tai ladata.

 4. Huawei puhelimessa freedom kytkeytyy pois valvontatilasta kesken kaiken. Jos esim. somessa keskustelee työnantajan kanssa, huomaa keskustelun päätteeksi, että sovellus onkin kytkeytynyt pois päältä, vaikka enne keskustelua sen on kytkenyt valvomaan. Ei ainakaan google play kaupasta kokeilukäyttöön otettu toimi odotetusti.

 5. Käytän, tai yritän käyttää tätä Floridassa suomalaisten tv-ohjelmien katsomiseen, mutta useimmiten, varsinkin iltaisin, on esim Areenan, Katsomon ja Ruudun ohjelmien striimaaminen aivan mahdotonta palvelun hitauden vuoksi.
  Ping on välillä 250 – 359, download 0,5 – 1 Mbts Freedomen ollessa kytkettynä. Kun laitan Freedomen pois, nousevat em arvot yli kymmenkertaisiksi, mutta sitten eim olekaan mahdollista katsoa Suomen tv-ohjelmia.
  Yritän nyt etsiä jonkin paremman VPN palvelun, harmi vain, että olen jo maksanut Freedomen vuodeksi eteenpäin.

 6. Täysin toimimaton. Asennus ei onnistunut aasiassa. Hidasti latausta niin, että ei voinut käyttää hotellin verkossa elävän kuvan lataamiseen. Sähköposti aukesi nippa nappa. Voi toimia Suomessa? Mutta paljon reissaavalle turha ostos. Lukuisten ongelmien kanssa olin yhteydessä F secureen. Eivät voineet auttaa. Ilmainen Hola toimi paremmin

 7. Maksoin viisi pvää sitten vuoden käyttöoikeuden. Nyt en voi katsoa yhtään ohjelmaa ne ei vain avaudu. Mikähän MÄTTÄÄ?

 8. Freedomea kun käyttää ja Googlailee niin jatkuvasti tulee ”Our systems have detected unusual traffic from your computer network. This page checks to see if it’s really you sending the requests, and not a robot. Why did this happen?”

  Ja pyytää suorittamaan Captchan… Mutta kun captcha ei suostu näkymään ellei vaihda VPN:n sijaintia joksikin ulkomaaksi, kunnes hetken päästä taas sama laulu.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here