Xiaomi puhelin

Tässä artikkelissa kiinalainen älypuhelin- ja elektroniikkavalmistaja Xiaomi tarkastelussa sekä listaamme parhaat kaupat, josta voit tilata Xiaomin puhelimen Suomeen.

Kiinalaiset ovat tunnetusti nopeita liikkeissään ja vuonna 2010 perustettu Xiaomi oli jo 2014 maailman 3. suurin älypuhelinvalmistaja, Applen ja Samsungin jälkeen. Eli siis ihan s##tanan nopeasti kasvava firma on kyseessä.

Eikä Xiaomi valmista pelkästään älypuhelimia:

Heidän tuotevalikoimansa laajenee jatkuvasti ja voi hyvinkin olla, että se on 5 vuoden päästä yhtä näkyvästi esillä paikallisessa kodinkoneliikkeessäsi kuin Sonyt, Samsungit, Philipsit ja muut jätit. Xiaomin muista tuotteista lisää alempana.

Suurin osa Xiaomin puhelinten myynnistä on tapahtunut lähinnä Kiinan sisällä ja sittemmin he ovat laajentaneet myyntiään myös Intiaan ja muihin kehittyviin maihin.

Eurooppa ei vaikuta olevan ihan niin tärkeä markkina-alue Xiaomille, mutta kyllä he sieltä pikku hiljaa hivuttautuvat Eurooppaankin.

Suomesta Xiaomin tuotteita ei siis saa (vielä) kivijalkamyymälöistä, mutta netistä saa. Listaamme kohta muutaman eri kaupan, joista voit tilata Xiaomin älypuhelimen.

Xiaomin tuotteet

Xiaomi laajentaa tuotevalikoimaansa jatkuvasti. He valmistavat pienelektroniikkaa, kuten action kameroita, aktiivisuusrannekkeita ja esim. virtapankkeja.

Sitten on hieman isompaa elektroniikkaa mm. älytelevisioita, Mi Drone -kuvauskopteri, sekä esimerkiksi Segwayn tapainen sähkökulkuneuvo:

Xiaomi sähkökulkuneuvo

Lisäksi valikoimasta löytyy mm. hyvin paljon Applen Macbook Airia muistuttava kannettava tietokone; Mi Notebook Air:

Xiaomi läppäri

Näitä isompia tuotteita on hieman hankala saada Eurooppaan, eikä niitä ole yleensä optimoitu kieli- ym. asetuksiltaan eurooppalaisiin maihin, mutta eivätköhän he sieltä pian laajenna myös tänne.

Mutta puhelimia tilataan jo kovaa kyytiä – myös Suomeen..

Xiaomin älypuhelinvalikoima

Xiaomi tuli alunperin tunnetuksi valmistaen tehokkaita älypuhelimia kohtuulliseen hintaan (juuri sellaisia, mistä kiinalaiset älypuhelimet ovat tulleet monille suomalaisillekin tutuksi).

Heillä on muutama eri mallisarja; Redmi, joka on se ”halpis” sarja sekä sitten se päämalli, eli Mi-sarja. Tällä hetkellä se Xiaomin lippulaivamalli on Xiaomi Mi 5s, joka on julkaistu loppuvuodesta 2016.

Xiaomi Mi 5

Näiden lisäksi on vielä Mi Note -sarja, joissa uusimmissa malleissa on Samsungeista tuttu reunoistaan kaareva näyttö.

Ja sitten vielä se kallein malli, Mi Mix. Se on suorastaan futuristisen näköinen isolla näytöllään ja olemattoman pienillä reunoillaan.

Xiaomi mi mix

Extra-luksusta kaipaavat saavat tilattua myös Mi Mix 18K -erikoismallin, jossa on 18 karaatin kultaa kameran ja sorminjälkitunnistimen reunoissa. Kiinassa kun kulttuuriin kuuluu vaurauden näyttäminen, niin voi hyvinkin olla, että tällaisia luksus-puhelimia nähdään lisää myös tulevaisuudessa.

Parhaat kaupat tilata Xiaomin älypuhelin

Tällä hetkellä Xiaomin puhelimet pitää siis ostaa netistä. Tässä poimintamme ja suosituksemme plussineen ja miinuksineen, mistä puhelin kannattaa tilata:

Kiinalaiset verkkokaupat – yleensä halvin, mutta riskaabelein

Jos haetaan sitä halvinta hintaa Xiaomin tuotteille, löytyy se yleensä kiinalaisista verkkokaupoista, esimerkiksi GearBestista, Honorbuy.comista tai vaikka TinyDealista.

Näistä kaupoista tilatessa kannattaa muistaa tämä:

Mikäli puhelimessa ilmenee jotain vikaa takuun aikana, sinun pitää itse lähettää omaan piikkiin se takaisin Kiinaan. Usein myös kiinalaisissa kaupoissa asiakaspalvelu saattaa olla täyttä skeidaa ja saatat kohdata vastuunpakoilua ongelmatilanteissa (tästä on pari lukijaamme kirjoittaneet oman kokemuksensa Gearbest-artikkelimme kommenttiosioon).

Eli tilaa yllä mainituista kiinakaupoista sillä mielellä, että se on aina pientä uhkapeliä. Jos puhelin toimii, homma on bueno, mutta mikäli tulee mitään ongelmaa, niin sitten puhelimelle saattaa kertyä äkkiä hintaa ja takuupalautuksen johdosta saattaa mennä viikkoja/kuukausia, kun olet ilman puhelinta.

e-ville.com – luotettavin tapa tilata Xiaomin puhelin

e-ville.com on myöskin Kiinassa päämajaansa pitävä verkkokauppa, yhdellä isolla erotuksella ja kilpailuedulla:

Se on täysin ”suomalaisittain” toimiva verkkokauppa, jossa myös takuu toimii ja palautukset ovat asiakkaalle ilmaisia. Sillä on varasto/lähetyspaikka myös Suomessa, jossa on myös joitain Xiaomin tuotteita hyllyssä. Tässä yksi esimerkki e-villen Xiaomi-valikoimasta:

Xiaomi Note 2 (hinnat katsottu 02/2017):

  • hinta Kiinan varastolta 499,95 €. Jos paketti tulee kotiin jäämättä tulliin, hieno homma, silloin hinnaksi jää 499,95 €. Jos se jää tulliin, sinun pitää maksaa 24 % ALV lisäksi, eli puhelimelle tulisi hintaa 1,24 * 499,95 = 619,94 €
  • hinta Suomen varastolta ostettuna 649,95 € (nopea toimitus, ja hinta sisältää jo Suomen ALV:n)

Eli keskusvarastolta, Kiinasta tilaamalla saa yleensä halvimman diilin, jos vain on aikaa odottaa (yleensä 1-3 viikkoa). Voit nähdä kunkin tuotteen ”Lisää ostoskoriin” -napin alapuolelta mikäli kyseistä tuotetta saa Suomi-varastolta – klikkaa vain ”vaihda varastoa” -nappia.

Tilasit kummalta varastolta tahansa, mahdolliset takuupalautukset hoituvat Suomen sisäisesti ja palautus on asiakkaalle ilmainen.

Katso tästä kaikki e-villen Xiaomi-tuotteet.

Ja lue seuraavaksi esimerkiksi:

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here