Xiaomi Mi drone
Youtube / MIUI ROM

No nyt alkavat hinnat tippumaan dronemarkkinoilla. Kiinalainen, muun muassa puhelimia ja action-kameroita valmistava, Xiaomi on tulossa kilpailuun mukaan Xiaomi Mi -dronellaan.

Xiaomi ei itse valmista dronea, vaan sen valmistaa niinikään kiinalainen Flymi. 4K-mallin 12,4 megapikselin kamerasensori on puolestaan Sonylta.

Xiaomi on tullut tunnetuksi erityisesti älypuhelinmarkkinoilla tehden laadukkaita luureja huomattavasti esim. Samsungia ja Applea halvemmalla. Sama juttu action-kameroissa – heillä on oma versionsa (kopionsa) GoProsta.

Uusi Mi -kuvauskopteri iskee puolestaan varsinkin DJI:tä vastaan.

Xiaomin toimitusjohtaja sanookin tämän olevan heidän yksiä periaatteitaan, että he haluavat tuoda laadukasta elektroniikkaa myös niiden ulottuville, joilla ei ole tonnikaupalla laittaa rahaa kiinni tällaisiin leluihin.

Mi kuvauskopterista on tulossa kahta eri versiota:

 • 1080p -kameralla varustettu, hinta 2499 CNY (~340 €)
 • 4K-kameralla, hinta 2999 CNY (~400 €)

Tähän asti halvin ja paras 4K-kameralla varustettu drone on kenties ollut DJI Phantom 3 4K, jonka hinta tällä hetkellä Suomessa on 700 euron tuntumassa (ainakin jimms.fi:ssä).

 

Tässä tiivistettynä muutamia Xiaomi Mi:n ominaisuuksia:

Kopteri + ohjain:

 • Lentoaika 27 minuuttia
 • Akku 5100 mAh
 • Striimaa 720p videota jopa 2 km etäisyydeltä
 • Napista tapahtuva automaattinen ilmaanlähtö ja laskeutuminen (aloittelijoille helppo & turvallinen!)
 • Tap to fly -ominaisuus, eli napauta puhelimen ruudulta kohdetta, johon haluat lentää
 • Circle an object -ominaisuus, eli drone lentää rinkiä kuvattavan kohteen yllä
 • Return to home -nappi (myös akun mennessä vähiin laite palaa automaattisesti ”kotiin”)

Kamera:

 • 2 eri versiota: 1080p ja 4K UHD
 • 4K-kamerassa: 12,4MP Sony sensori, Ambarella kuvaprosessori
 • 104° laajakuva
 • 3-akselinen gimbaali

Eli varsin monipuolinen ja laadukas laite kyseessä tuohon hintaan – ainakin paperilla. Xiaomin kopteri vaikuttaa myös erittäin helposti lennätettävältä kopterilta myös aloittelijoiden käsiin. Lentoa avustavaa elektroniikkaa alkaa olemaan sen verran, että harkitulla lentelyllä kolarit on helpohko välttää.

Mutta sitä, milloin tämä laite on tilattavissa normaalisti nettikaupasta, siitä ei ole tarkkaa tietoa. 1080p -versiota on jostain joukkorahoituskampanjoista voinut varata/tilata, mutta normaali-ihmisen viitseliäisyystaso ei noihin kikkailuihin yleensä riitä. Eli jäämme odottamaan milloin se ilmestyy ”oikeaan” myyntiin.

Mainittakoon vielä, että Suomesta tätä tuskin tulee saamaan alle 500 euroon, vaan katseet joutunee suuntaamaan – ainakin aluksi – kiinalaisiin verkkokauppoihin.

(Päivitys 17.8.2016: Xiaomilla vaikuttaa olevan toimitusvaikeuksia, eikä laitetta oikein ole vielä myynnissä missään. Kiinasta tilatessahan näihin tulee alv + tulli päälle, jolloin hinta tietty vähän karkaa, mutta kannattaa seurata tuleeko sitä kiinakauppojen (esim. GearBest tai Banggood) EU-varastoille myyntiin (jolloin ei tule alvia ja tullia päälle).

Katso Banggoodin tuotesivulta hinta- ja saatavuustilanne tästä ja Gearbestiltä tästä.

Lähteet: MIUI (virallinen nettisivusto) & TechCrunch

Lue myös: Kuvauskopterin osto-opas – 7 vinkkiä

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here