GoPro-kiinnikkeet hävyttömän halvalla – 10 tuotetta esittelyssä

Onko sinulla GoPro tai muu vastaava kiinalainen kopio, esim. SJ4000, EKEN H9 tmv?

Näihin ja moniin muihin kameramalleihin sopivat seuraavat listaamani GoPro-kiinnikkeet.

GoPron alkuperäiset, tai ylipäätään Suomessa myytävät osat ovat melko hintavia verrattuna kiinalaisten vastaaviin tekeleisiin.

Monin paikoin esim. Verkkokauppa.comista ostetut kiinnikkeet ovat jopa 75 % kalliimpia kuin kiinalaisista verkkokaupoista löytyvät vastaavat tuotteet.

Toki laadussa voi olla pieniä eroja, mutta tällaisissa perus action kamera -lisäosissa edes kiinanpoika ei osaa tehdä työtään niin huonosti, että tavara olisi käyttökelvotonta.

Seuraavassa siis inspiraatiota omiin kuvaussessioihin 10 erilaisen action-kamerakiinnikkeen muodossa. Kuvat ovat linkattu Banggood.com -verkkokauppaan, josta näet tarkemmat tuotetiedot ja tämän hetken hinnan.*

Kaikki tuotteet saat muuten ostettua Suomeen ilmaisilla postikuluilla (vaikka tilaisit vain yhden 2 euron palikan!)

 

1. Pääpanta – n. 4 €

Pääpanta action kameralleTämä otsa-/pääpanta on pirun kätevä mikäli haluta dokumentoida jotain esim. korjaustoimenpiteitä tai ihan mitä tahansa tilannetta, jolla haluat esim. opettaa jota kuta ”etänä”. Tällainen vastaava maksaa Verkkokauppa.comissa 17,90 €, eli halvalla lähtee Kiinasta.

Tai jos haluat kiinnittää action kameran lippalakkiin kiinni, kannattaa tsekata tämä DIY-henkinen Youtube-ohjevideo.

2. Kameratelineadapteri – n. 3 €

GoPro kameratelineeseenJos haluat yksinkertaisesti saada action kameran (jossa ei ole valmiiksi 1/4″ kierteitä pohjassa) kiinni tavalliseen kameratelineeseen, onnistuu se tällä palikalla.

Esim. Verkkokauppa.com myy vastaavaa hintaan 12,90 €.

 

3. Rannekiinnike – n. 5 €

gopro rannekiinnike

Pidä molemmat kädet vapaana, mutta silti jonkinlainen hallinta kuvakulmasta. Tässä siis ranteeseen kiinnitettävä GoPro-teline, jossa kameran kuvakulmaa voi kääntää 360 astetta.

 

4. Taipuvavartinen klämppikiinnike – n. 10 €

Kiinnike varrellaTämän saat kätevästi kiinni johonkin tankoon tai kaiteeseen ja sitten taivuttelemalla tuota taipuvaa vartta oikeaan kuvakulmaan.

Vaihtoehtoisesti saat varren irti ja kameran suoraan kiinni klämppiin.

 

 

 

5. Kypäräkiinnike – n. 2 €

KypäräkiinnikeJa nyt mopojonnet ja moottoripyöräilijät huomio. Perushalpa, pyöristetty tarrakiinnitteinen kiinnike kypärään (tai johonkin muuhun kaarevaan pintaan) irtoaa vain parilla eurolla.

 

6. GoProsta liikennekamera: imukuppi + virtajohto n. 5 €

kamerateline autoonMoni käyttää GoProta tai vastaavaa action-kameraa autossa liikennekamerana. Tällä imukuppikiinnityksellä saat kameran kiinni tuulilasiin ja mukana tulee vielä virtajohto tupakansytyttimestä kameralle.

 

7. GoPro-kiinnike koiralle – n. 12 €

GoPro koira

”Ilahduta” koiraasi köyttämällä GoPro-valjaat kaverille selkään.

 

8. Automaattisesti pyörivä time lapse -teline – n. 16 €

Timelapse teline

Olet varmaankin joskus nähnyt tv-ohjelmissa tällaisia erikoiskuvauksia esim. kaupungin ihmisvilinästä.

Tämän pienen ”munakello”-kameratelineen voi laittaa pyörimään 60 tai 120 minuutiksi (60 minuuttia per kierros). Laita vaikka kamera time lapsella ottamaan kuva esimerkiksi joka toinen sekunti. Tähän saa kiinni vaikkapa järjestelmäkameran tai sitten action kameran sopivan palikan avulla. (Perus 1/4″ kameraruuvilla varustettu)

 

9. Rintavaljaat – n. 5 €

RintavaljaatAction toimintaan, esimerkiksi lasketteluun, maastopyöräilyyn, laskovarjohyppelyyn voisi soveltua tällaiset rintavaljaat.

Esimerkiksi pyöräillessä tai motocrossia ajaessa saat myös ohjaustangon kuvaan luomaan lisätunnelmaa.

 

10. Mouth Bite – suuteline surffaajalle n. 8 €

GoPro suukiinnikeGoPro suuhun ja menoksi.

Hieman erikoisempien kiinnikkeiden osastolle menee tämä suukappale, jota varsinkin surffaajat käyttävät. Miksei myös tavalliseen jokapäiväiseen kuvaukseen, jos haluat olla ”erilainen nuori”.

Muut lisävarusteet?

Kiinnikkeitä, valjaita ja muita härpäkkeitä löydät GoProlle vaikka kuinka paljon – yllä siis vain 10 poimintaa.

Kannattaa tsekata Banggoodin muut kiinnikepaketit, joissa on monta kiinnikettä samassa setissä. Ne tulee usein halvemmaksi, mikäli haluat esimerkiksi otsapannan, rintavaljaat ja vaikkapa selfie-kepin samaan pakettiin!

Lue myös: Yi 4K vs. GoPro HERO 4 -action-kameravertailu

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here