DJI Phantom 3 vs. Yuneec Typhoon Q500 4K

Esittelemme kaksi helppokäyttöistä dronea, joita kuka tahansa osaa lennättää ja jotka kuvaavat ihan perkeleellisen hienoa 4K-laatuista videota.

Kyseessä ovat siis suoraan lentovalmiit dronet – tarkoittaen sitä, että otat tuotteen laatikosta, lataat akut ja kopteri on valmiina ilmakuvaukseen. Toki niiden manuaalinen lennättäminen vaatii taitoa, mutta nämä kamerakopterit tarjoavat automaattisia lento-ohjelmia, jotka helpottavat lentäjän työtä.

Lue myös: 7 semi-outoa käyttötarkoitusta droneille

Kiinalainen DJI on kamerakopterialan markkinajohtaja. Haastaja Yuneec sen sijaan on pienempi toimija, ponnistaen myöskin Kiinasta.

Joka tapauksessa, keskitytään nyt näihin kahteen, eli DJI Phantom 3 Professional ja Yuneec Typhoon Q500+ Pro 4K -malleihin. Roinasen köyhällä toimituksella ei ole varaa testata laitteita itse, mutta tein havainnot ulkomaisten arvostelujen, valmistajien nettisivujen ja nettikeskustelujen pohjalta.

Laitteet ovat varsin samankaltaisia ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan, mutta Yuneecin hyväksi löytyy yksi erittäin pätevä ominaisuus – siitä lisää hieman alempana.

Käsittelyssä ovat siis kuvauskopterit, joilla saat ammattitason videota ja still-kuvia, ne ovat helppoja aloittelijankin lennättää, sekä voit ohjata niitä niin sanotussa FPV-tilassa (First Person View). Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että kamera striimaa HD-laatuista kuvaa suoraan ohjaimeesi/puhelimesi ruutuun ja voit ohjata laitetta ja kameran kuvakulmaa sitä hyväksykäyttäen.

Lue myös: Testi: Eken H9 – action-kamera alle 50€:lla

DJI Phantom 3 Professional ja Yuneec Typhoon Q500+ 4K – suurimmat erot?

Tässä 4 eroa, jotka saattavat vaikuttaa ostopäätökseesi:

1. DJI:n ohjaimessa ei ole näyttöä. Siihen pitää kytkeä oma älypuhelin tai tabletti. Yuneecissa sen sijaan on ohjaimeen integroitu kosketusnäyttö, josta voi myös säätää dronen ja kameran asetuksia.

2. Yuneec Typhoon Q500:ssa on helposti irroitettava gimbaali, eli kamerateline. Voit siis kuvata erittäin tasaista ja tärisemätöntä videokuvaa myös maan päällä. Voit vaikka juosta kuvattavan kohteen perässä ja kuva pysyy tasaisena! Sopii loistavasti myös Alzheimerin tautia sairastaville. Tästä syystä Yuneec on erittäin pätevä, mikäli kaipaat samaan rahaan myös ”normaalia” videokameraa. Kytket kahvaan vain oman älypuhelimesi, josta voit katsoa mitä kamera kuvaa.

Yuneec Typhoon Q500+ 4K Pro
Kuva: Yuneec.com

3. Yuneecissa tulee mukana 2 akkua kun DJI:ssä tulee vain yksi. Lentoaika on molemmilla droneilla noin 20 minuutin tienoilla.

4. Kantomatka ohjaimilla on kovin erilainen:

  • Yuneec Typhoon Q500+ 4K Pro: 600 metriä (FCC), 300 metriä (CE)
  • DJI Phantom 3 Professional: 5 km (FCC) ja 3,5 km (CE)

Suomessa tosin laitteen pitää lain mukaan olla lentäjän näköpiirissä, joten ihan kilometrien päähän lentäminen ei ole edes (virallisesti) sallittua.

Tarkemmat speksit näille kuvauskoptereille löytyvät valmistajien sivuilta DJI:lle täältä ja Yuneecille täältä.

Kamerat vertailussa

Alla olevasta videosta löytyy molemmat laitteet kuvaushommissa:

Keskustelupalstoilla kovin tosin kehutaan DJI Phantom 3 Professionalin kameraa paremmaksi. Se onkin varustettu merkkikameralla – Sony EXMOR -kameralla.

Yuneec on sen sijaan varustettu CG03 -kameralla, joka on ilmeisesti jonkin pienemmän toimijan väsäämä.

Lue myös: 5 kuvauskopteria GoProlle (alkaen 300€)

Hinta

DJI Phantom 3 Professionalin hinta on yleisesti ottaen 100-200 euroa kalliimpi kuin Yuneec Typhoon 500+ 4K Pro. DJI 1500 euron tienoilla ja Yuneec 1300 euron paikkeilla.

Huomioi toki, ettet sekoita DJI:n kohdalla Professional-mallia ”Advanced”-malliin. Advancedissa on huonompi kamera (ei-4K).

Kumpi – DJI Phantom 3 Pro vai Yuneec Q500 4K?

Mikäli pohdit mikä drone kannattaa ostaa, ovat nämä 2 kopteria varsin hyviä vaihtoehtoja molemmat.

Itse ostaisin kenties Yuneecin sen irroitettavan kameran johdosta. Yuneec Q500+ Pro 4K -kopterin ostamalla saisit siis myös aivan yleiskäyttöisen ja helvetin hyvälaatuisen 4K-videokameran samaan hintaan.

Moni keskustelupalsta ja artikkeli tosin on edelleen sitä mieltä, että DJI Phantom 3 Professional on yleisesti ottaen laadukkaampi drone.

Joka tapauksessa, ostit kumman tahansa, pieleen tuskin menee.

Päivitys 04/2016: Lukaise myös juttu uudesta DJI Phantom 4:stä.

Kiinnostaako sinua tekniikka, matkailu, treeni tai jopa yrittäjyys? Mikäli nämä aihealueet kiinnostaa, laita FB-sivustomme seurantaan:

 

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here