Nizzan hintataso – näillä hinnoilla Nizza (ja Monaco) haltuun

Nizza on reippaan 300 000 asukkaan kaupunki Etelä-Ranskassa, jossa matkailijalle yhdistyy kätevästi ranta- ja kaupunkiloma.

Mutta, meneekö siellä budjettireissaaja konkurssiin? Tässä artikkelissa Nizzan hintataso tarkastelussa.

Lyhyt vastaus voisi olla, että Nizza on hieman esim. Helsinkiä halvempi.

Ja kyseessähän ei ole mikään suoranainen turistikohde, vaan ihan oikea suurkaupunki, joka vaikuttaa isommalta kuin Helsinki (vaikka asukkaita about puolet vähemmän). Johtuneeko sitten tiheämmästä asutuksesta vai mistä, tämä vain takapuolituntumaa.

Lennot Nizzaan

Nizzaan lentää melko edullisesti. Periaatteessa täydellisellä tuurilla saatat saada 100 € hintaan menopaluulennot Helsinki-Nizza-Helsinki.

Käytännössä tähän saanee varata vähintään 150 € per henkilö.

Norwegian lentää suorilla lennoilla (3,5 tuntia) ja muilla yhtiöillä pääsee 1 pysähdyksellä. Katso lentojen hinnat esim. momondo.fi:stä tai skyscanner.fi:stä.

Lue lisää artikkelistamme Norwegian lentoyhtiöstä.

Asumisen hintataso Nizzassa

Jos ei ole kovin nirso asumuksen suhteen, saat 1-2 tähden katon pään päällesi alkaen n. 40 € / yö hintaan 2 hengen huoneesta.

Katso täältä Nizzan hotellitarjontaa!

Jos haluat asua messevästi kaupungin legendaarisimmassa hotellissa, varaa itsesi Le Negresco -hotelliin aivan rantabulevardin tuntumasta.

Liikkuminen

Muutama poiminta liikkumisen hintatasosta Nizzassa:

Nizzahan on melko kompakti kaupunki, joten kävellenkin pääsee melko kattavasti kiertelemään. Jos pyöräily ei pelota, niin sillä saa otettua kaupunkia haltuun kenties parhaiten. Maantiellä pyöräilykin on yleistä ja turvallista tuolla päin Eurooppaa – autot antavat todella hyvin tilaa. Pyörällä pääset vaikkapa Monacoon (n. 20 km yhteen suuntaan) ja on muuten aika hienot maisemat tällä reitillä!

No, nyt niitä hintoja:

  • Lentokentältä keskustaan kulkee bussilla 6 € hintaan.
  • 1 lippu (voimassa 74 minuuttia vaihtoineen) bussiin ja ratikkaan maksaa vain 1,50 € (10 lipun setti vain 10 €)
  • Bussi Nizzasta Monacoon niinikään vain 1,50 € per suunta!
  • Auton vuokraaminen alkaen n. 20 € per päivä (päiväretki esim. Italian puolelle?)
  • Polkupyörän vuokraaminen alkaen n. 15 € per päivä

Syöminen, aktiviteetit?

Ravintoloissa syöminen on ehkä hieman halvempaa kuin Suomessa. BigMac-ateria McD’ssä maksaa n. 7,50 €, kahvi kahvilassa alkaen n. 2 €, olut alkaen n. 4 €..

Toukokuussa ajetaan Formula 1 -kisat Monacossa. Lippujen hinnat kisapäivälle alkaen 95 €. Vaikka et lippuja ostaisi, voi tunnelmaa käydä haistelemassa siinä kisaviikolla ilmaiseksikin (kun ajot eivät ole käynnissä, esim. perjantaina). Voit ajaa radan läpi polkupyörällä tai autolla, tai vaikka kävellä (on normaalissa tiekäytössä F1-ajojen ulkopuolella).

OGC Nice pelaa Ranskan pääsarjassa jalkapalloa, liput peliin alkaen n. 10 €.

Yhteenveto

Nizza ei siis ole se halvin rantaryyppykohde, mutta mikäli perus turistikohdetta fiinimpi tunnelma kiinnostaa, kannattaa silloin lähteä Nizzaan. Kaupunki ja koko tuo Etelä-Ranskan rannikko on sen verran hienoa seutua, että se kannattaa käydä kokemassa Monacoineen päivineen!

Mikäli haluat hieman edullisempaa kohdetta välimeren rannalta, tsekkaa vaikkapa nämä:

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here