Barcelonan hintataso vuonna 2019 & muutama matkavinkki

Barcelonan hintataso

Paljonko Barcelonassa maksaa olut, syöminen, majoitus tai FC Barcelonan otteluun lippu? Muun muassa näitä hintoja selvitellään tässä artikkelissa.

Barcelonan hintataso on melko korkea espanjalaiseksi kaupungiksi, mutta suomalaisittain vielä varsin edullinen.

Espanjassa kun ollaan, niin valuuttana on tietenkin euro. Reissussa pärjää melko hyvin esim. lähimaksulla varustetulla kortilla tai käteisellä. Monissa ravintoloissa tai baareissa suositaan ihan vain käteistä.

Lennot Barcelonaan

Helsingistä Barcelonaan lentää n. 4 tunnissa esimerkiksi Norwegianilla tai Finnairilla. Jos olet oikein ajoissa varauksen suhteen, saatat saada Norwegianilta yhdensuuntaisen lennon 65 eurolla.

Riippuu kuinka joustava olet lentopäivien suhteen, mutta kannattaa vähintään n. 200 euroa budjetoida meno/paluu -lentoihin.

Norwegianin nettisivut ja Momondo.fi lienevät ne helpoimmat paikat katsoa lentojen hinnat.

Norwegianista puheen ollen – jos tarvitset maksuvälinettä (+matkavakuutusta) TAI rahoitusta reissullesi:

Majoituksen hintataso & tarjonta Barcelonassa

Barcelona on erittäin suosittu kohde kesällä ja hintoja myös nostetaan näille kesäkuukausille. Kannattaa siis varata majoitus heti, kun varmistut reissusi päivämääristä, niin saat parhaat hinnat.

Barcelonasta löytyy hotelleja, Airbnb-asuntoja kuin myös hostelleja reppureissailijoille.

Tässä muutama esimerkki hotellien hintatasosta Barcelonassa (keskustan alueelta, pahimman sesongin ulkopuolella):

  • Halvin 2 hengen huone (1 tähden) alkaen n. 40 € / yö
  • Mukava 3 tähden hotelli, 2 hengen huone alkaen n. 70 € / yö
  • 3 tähden hotelli ulkouima-altaalla (jossa myös auringonottomahdollisuus), 2 hengen huone alkaen n. 85 € / yö.

Katso tästä Hotels.comin Barcelonan hotellitarjoukset.

Airbnb-kämpät ovat yllättävän kalliita. Hinnat kokonaisesta asunnosta alkaen n. 80 € per yö (ainakin kesäkuukausien ulkopuolella).

Liikkumisen hinta

Lentokentältä keskustaan:

Barcelonan El Prat -lentokentältä, johon Finnair (terminaali 1) ja Norwegian (terminaali 2) lentää, pääsee keskustaan monella eri tavalla: mm. taksilla, bussilla, junalla ja metrolla.

Taksilla hinta n. 25-40€ (minimiveloitus lentokentältä lähdettäessä on 20 €) – riippuen kumpi terminaali (T1/T2) ja mihin päin Barcelonaa ollaan ajamassa.

Cabify-taksisovelluksen kautta kyydin ottaessa hinta on plus/miinus 25 € tuntumassa. Ainakin terminaali 2:een. Ihan kätevä sovellus:

barcelona hintataso taksi
Kuvakaappaus Cabify-sovelluksesta, joka on ”Espanjan Uber”

Aerobus -busssilla ajo lentokentältä keskustaan – Plaça Espanyalle tai Plaça de Catalunyalle. Yhdensuuntaisen matkan pitäisi olla 5,90€ tai menopaluu (voimassa 15 päivää) 10,20€.

Metrolla 4,60 €. Metrosta ja junasta löytyy infoa englanninkielellä esim. täältä.

Liikkuminen Barcelonassa:

Barcelona on melko kompakti kaupunki, jossa kävellen näkee paljon. Esim. metrollakin pääsee, tässä pari hintaa:

  • 1 kyyti = 2,20 €
  • 10 kyytiä (T10-lippu) = 10,20 €

Kuten näet, sarjalippu on varsin hyvä diili, mikäli liikut metrolla enemmänkin. Tämä peruslippu ei riitä lentokenttämetroon.

Taksilla kulkeminen on myös melko edullista Barcelonassa. Kilometritaksa on 1,17 – 1,40 € kellonajasta riippuen, ja minimiveloitus on 7 €. kertoo barcelona-tourist-guide.com.

Bonuksena voisi mainita polkupyörän, rullaluistimien tai vaikka sähköpotkulaudan vuokraamisen. Näillä on erittäin leppoisaa kulkea pitkin Barcelonan pitkää rantabulevardia tai miksei muuallakin keskustan alueella.

Syömisten ja juomisten hinnat Barcelonassa

Espanjassa, kun ollaan niin moni ravintola tarjoaa päivän menua (menu del dia). Tämä kattaa yleensä 3 ruokalajia (alkupala, pääruoka, jälkiruoka – tai jotain sellaista) ja se maksaa tyypillisesti plus-miinus 10 euroa. Barcelonassa esim. siinä La Rambla -kävelykadulla (jos välttämättä haluaa asioida näissä turisteille suunnatuissa syöttölöissä) saa tällaisia settejä n. 10-15 eurolla.

barcelona hintataso ruoka

Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että näissä Ramblan ravintoloissa ei käy kukaan paikallinen ja laatu voi olla ihan täyttä skeidaa. Turistien vaihtuvuus on vaan niin isoa (ja jotka eivät jaksa katsoa Google-arvosteluita), joten niissäkin riittää maksavia asiakkaita.

Kahvi, esimerkiksi Americano sellainen, maksaa ketjukahviloissa (Costa Coffee, Starbucks) alkaen n. 2,20 €. Paikallisissa kahviloissa siinä 1,50 – 2,00 euron tuntumassa espressot ja Americanot.

Olutta saa kaupasta alkaen vain n. 0,50 € per tölkki. Alkoholin myynti tosin loppuu n. 21-22 aikaan. Baareissa olut n. 3-4 euron ja drinkit 6-9 euron tuntumassa yleensä. Ja sitä alkoholia yleensä annostellaan vapaalla kädellä eikä millään 2 tai 4 senttilitran mitan kanssa.

Jäätelöä saa kioskilta alkaen n. 2-3 euron tuntumassa.

Nähtävyyksien ja aktiviteettien hintoja Barcelonassa

Lippu FC Barcelonan matsiin alkaen n. 60 €. Voit myös vierailla Camp Nou -stadionilla. Kierros + museo maksaa alkaen 26 € per aikuinen.

Lue lisää: FC Barcelona -tietopaketti jalkapalloturistille

Hop on hop off -bussilippu 1 päiväksi: 28 €

Sagrada Familia sisäänpääsy alkaen 17 € (+lisämaksu torniin nousemisesta + muista ekstroista)

Park Güell sisäänpääsy 8,50 € (etukäteen ostettuna) – Vinkki: jonot pirun pitkiä sisälle, mutta myös ilmaispuolelta näkee paljon. Kannattaa ostaa etukäteen netistä.

Vaatekauppoja löytyy vaikka kuinka Barcelonasta ja Espanjasta. Niin kalliita kuin edullisiakin. Voit hyvinkin lähteä tyhjähköllä laukulla matkaan ja varmasti löytää uutta vaatetta laukun täydeltä. Kauppavalikoimaa on huomattavasti enemmän kuin ne perusketjut mitä Suomestakin löytyy.

Yhteenveto

Barcelonassa Airbnb-kämppien hintataso oli yllättävän kova. Mutta jos suosii hotelleja, voi budjettimatkailija löytää hyvinkin vielä alle 50 euron huoneita (ainakin pahimman turistisesongin ulkopuolella). Syöminen ja juominen on ihan mukavan edullista Barcelonassa.

Eli, varsin kohtuuhintaisen city/rantaloman voi viettää Barcelonassa!

Lue lisää Barcelonasta:

Tai muuta Espanjasta:

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here