Norwegian kokemuksia ja tietoja tästä halpalentoyhtiöstä

Tässä artikkelissa Norwegian kokemuksia ja informaationrippeitä.

Norwegian on hieno firma. Siinä missä muut isot halpalentoyhtiöt, kuten EasyJet ja Ryanair ovat käyneet kokeilemassa Suomessa ja lopettaneet, on Norwegian kasvattanut kohdevalikoimansa Helsingistä lähdettäessä jo yli 120:een.

He toivat toivottua kilpailua niin kotimaan liikenteeseen kuin myös Eurooppaan lähdettäessä. Varsinkin Helsingin ja Pohjois-Suomen väliä reissaavat kiittävät, kun on edullinen vaihtoehto Finnairille ja VR:lle.

Ja tätä nykyä Norwegian laajentaa kovaa vauhtia myös kaukokohteisiin, esim. Amerikkaan ja Aasiaan.

Norwegian lyhyesti

Norwegian Air Shuttle on nimensä mukaisesti norjalainen yritys. Se on Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö matkustajamäärissä mitattuna (Ryanairin ja EasyJetin jälkeen).

Suomesta lentäessä kohteita on yli 120 ja suorilla lennoilla se lentää Helsingistä reiluun 30 kohteeseen, muun muassa näihin (04/2017):

 • Kotimaa: Ivalo, Oulu, Rovaniemi, Kittilä, Kemi
 • Eurooppa: 29 kohdetta mm. Budapest, Nizza, Tukholma, Rooma jne.
 • Kaukokohteet: –

He ovat tänä päivänä lentoyhtiön lisäksi myös pankki (Bank Norwegian) ja myöntävät myös suomalaisille lainoja ja luottokortteja. Jos tarvitset esim. reissailuun ja nettiostoksiin luottokorttia, saat haettua Norwegianin Visa-kortin täältä (vuosimaksuton sekä mm. Norskin lentojen varaamisesta kertyy hyvät bonukset). Lue tarvittaessa täältä lisää Norwegian luottokortti kokemuksia.

Mistä varata halvimmalla?

Jos haluaa varmistaa saavansa parhaan mahdollisen hinnan lennoilleen, Norwegianin lennot löytää halvimmalla yleensä sillä perus kaavalla, eli katsoo vain läpi parit hintavertailusivustot (esim. momondo.fi & skyscanner.fi) ja siihen päälle vielä Norwegianin omat sivut.

Asiakaspalvelu

Yleensähän halpalentoyhtiöissä asiakaspalvelu on piilotettu jonnekin lomakkeiden ja kalliiden puhelnnumeroiden taakse. Tämä on tietty ymmärrettävää – kulut halutaan karsia minimiin, jotta itse lennot voidaan pitää mahdollisimman halpana.

Mutta, kyllä siellä asiakaspalvelu päivystää: joko Chatissa (ma-pe virka-aikaan) tai puhelimitse (suomalainen puhelinnumero – maksaa vain paikallisverkkomaksun).

Matkatavarat

Halvimman lipun hintaan sisältyy 10 kg käsimatkatavarat. Jos on ruumaan menevää matkatavaraa, tässä informaatiota:

Norwegianilla on eri lippukategorioita kotimaan, Euroopan ja kaukolennoille. Tässä tiivistetysti minkä verran matkalaukkujen mukaan otto maksaa:

Kotimaan ja Euroopan lentojen hintakategoriat:

Norwegian matkalaukku EU

Kotimaan lentojen matkalaukkuhinnat:

Jos otat LowFareen ruumaan menevän matkalaukun (tai kaksi), ovat hinnat kotimaan sisällä tällaisia:

 • 1 matkalaukku, max. 20 kg 9 €
 • 2 matkalaukkua (á max. 20 kg) 21 €

Eurooppa:

Riippuu hieman kohteesta, yleensä yhden matkalaukun hinta on 9, 18 tai 21 €.

Kaukolennot (Amerikka, Aasia..):

Näissä on hieman eri näköiset hintaluokat ja hinnat:

norwegian matkatavara kaukokohteet

LowFareen matkalaukku (max. 20 kg) erikseen ostettuna maksaa 44 € per laukku tai 96 € per 2 laukkua.

Jos checkaat vasta lentokentällä laukut sisään, ovat ne huomattavasti kalliimpia. Netissä laukut voi lunastaa 6 tuntia ennen lentoa yllä mainittuihin hintoihin (voi siis ostaa myös erikseen jo aiemmin varattuun lentoon).

Tarjoilut lennolla

Minkäänmoista nestettä, edes vettä tai kahvia ei saa ilmaiseksi Norwegianin lennoilla. Ne pitää ostaa erikseen.

Kaukolennoilla sama juttu – kaikki pitää ostaa erikseen tai varata hieman korkeamman hintakategorian lippu, johon kuuluvat ateriat.

WIFI Norwegian lennoilla

Norwegian on edelleen yksi harvoja lentoyhtiöitä, joka tarjoaa WIFI-internet-yhteyttä lennoillaan. Tämä tosin riippuu hieman reitistä, mutta Euroopan sisäisillä lennoilla pitäisi yleensä olla WIFI käytössä ilmaiseksi.

Yhteenveto

Norwegian on usein se edullisin tapa lentää Suomen sisällä kuin myös lähteä Euroopan puolelle. Ja siinä missä Finnairistakin on tullut pikku hiljaa ”halpalentoyhtiö”, on aivan sama lentääkö Norwegianilla vaiko Finskillä.

Entä millaisia kokemuksia sinulla on Norwegianista? Laita kommenttia, jos sinulla on vinkkejä, kehuja tai haukkuja Norwegiania kohtaan.

Ja lue myös:

16 KOMMENTIT

 1. Norwegian on kokemistani lentoyhtiöstä se, joka myöhästelee ja peruu lentojaan useimmin. Palvelulupaukset eivät pidä ja matkustajia jää ilman jatkoyhteyttä lentokentille tai uusi yhteys on tolkuttoman pikän ajan päästä. Norwegian viimeinen vaihtoehto. Parampi ilman.

 2. Sama. Varaudu Norwegianilla ainakin tunnin myöhästymiseen (turha odottaa, että henkilökunta pahoittelisi sitä).
  Muutoinkin matkustamohenkilökunta on tylyä, he ovat vain kiinnostuneet myymään tuotteita eivätkä edes väistä käytävällä.

 3. Ihan sama kuin edelliset kommentit. Lennot HEL-NCE molemmat ovat myöhässä ja sen takia piti maksaa omasta taskusta taksia (muuten jos lennot eivät olisi myöhässä normibussilla onnistuisi). Kolmen tunnin lento ilman edes ilmaista vettä ketuttaa. Puhumatta myöhästymisestä (selite on aikamoinen: ”edellinen lento oli myöhässä”, ja niin joka ikinä kerta).

 4. Olen lentänyt noin kymmenen meno-paluulentoa Norwegianilla eikä koskaan ole ollut myöhässä, ainakaan paljon. Minuuttiluokista puhutaan.
  Sen ilmaisen vedenkin voi ottaa Suomen kentiltä juomapulloon, turvatarkastuksen jälkeen.
  Vaan onneksi on mistä valita. Minulle Norwegian on ollut hyvä ja huomattavan edullinen.

 5. Meillä sekä että, välillä myöhässä, välillä ei. Mutta myöhästelee muutkin lentoyhtiöt, myös Finnair. Viime viikolla Finnair lähti tunnin myöhässä ja paluumatkalla ongelmia ylibuukkauksen vuoksi.
  Norwegianin koneet eivät ole turhaan missään kentällä, eivät halua maksaa siitä. Sitä varten myöhästymisiä on.
  AirBerlin on ollut tähän mennessä pahin. Ostettiin lennot Portugaliin viime joulu-tammikuun vaihteessa. Lentoja muutettiin vähän väliä lentoyhtiön puolelta. Lopulta jouduimme peruumaan koko matkan, kun meni niin mahdottomaksi, kun mukana oli myös vauva. Ostimme uudet liput AirBerliniltä menomatkalle ja tulomatkalle TAPilta. AirBerlin myöhässä. TAP loistava.

 6. Norwegianille kyllä plussaa tuosta, että istuinpaikat tulevat aina vierekkäin/lähekkäin, eikä niistä tarvitse erikseen maksaa. Ryanair laittoi maksuttomat lentopaikkamme niin, että seurueemme oli tiputeltu aina keskelle penkkirivistöä yksi henkilö siis aina kahden vieraan ihmisen väliin. Tämä pakotti maksamaan lisämaksuja, jotta istumapaikat olivat lennolla järkevät.

 7. Tässä artikkelissa Norwegian kokemuksia ja informaationrippeitä.
  Norwegian on hieno firma. Roinanen kirjoittanut alkuun. Olen NOIN samaa mieltä siihen asti kunnes myöhästynyt lento pitää korvata.. 2017-10-27* Olin matkalla Helsinkiin Rovaniemeltä, lennon piti lähteä klo16.10, ilmoitus lento lähtee 17.00, huoltomiehen pitää tarkistaa moottoria koska lintu oli mukamas lentänyt moottoriin laskeutumisvaiheessa. Ei huolto ukkoa rovaniemellä, joka sitten tulisi helsingistä 18.00 finskillä, uusi lähtöaika klo 18 vaikka huolto ukko tulee samaan aikaan. Norski tarjosi voucher kupongin ok. Lähdin yläkerran kuppilaan ja mennessä huomasin että lentohenkilöstö oli lähdössä hotelliin ulko-ovella, siinä aattelin nopeasti että lento ei ehkä lähde tänään joten äkkiä juna asemalle koska juna lähtee klo 18. Lento oli lähtenyt 23.25 noin samana iltana. Ja tästä lakisääteinen korvaus hakemus eteenpäin jota norski ei ole hoitanut vieläkään. Tämän myötä norskilta tippui monta asiakasta pois. Joten pitäköön pulkkansa.

 8. Meillä jäi juuri koko perhe rannalle 5 lasta ja kaksi aikuista. Olimme 13 minuuttia yli kaksi boadingissa joka avautui kello 14. ja kone lähti 14:30. Tämän jälkeen kohtelu olikin sitten todella pohjalla, en ole eläissäni saanut yhtä huonoa kohtelua. Sorry tuli kerran, mut ei ainuttakaan toimenpidettä jotta tilanteelle jolle olisi helpostikin ollut jotain tehtävissä ei tehty. Alicanten palvelupisteellä palvelu jatkui täysin saman kaltaisena, ei pienitäkään elettä auttaa. Yritettiin myydä lentoa norjaan 2000 eurolla vaikka piti palata helsinkiin. sanoi ettei ole muuta, sitten soitin suomeen ja siellä oltiin sentään pahoillaan, mut samalla selvisi että niiden järjestelmä oli sekaisin ja mitään ei ollut varattavissa. Tätä tietoä alicantesta ei saanut ennenkuin kerroin että suomesta sanottiin että järjestelmä sekosi. Kun kysyin että mitä tapahtuu jos loman jälkeen visa tilillä ei ole tällaista summaa jotta pääsisi takaisin, sanoivat että sitten eivät voi tehdä mitään. Ne olisi jättänyt koko perheen sinne. Oli pakko ottaa huone ja lennättää perhe 2 :lla eri lennolla suomeen, mut jos rahaa ei olisi löytynyt – ei enää niiden ongelma.
  Kun täältä pääsen pois, en enää koskaan ikinä lennä kyseisellä yhtiöllä . Inhimillisyyttä ei ole millään tasolla.

  Olemme edelleen alicantessa ja ainoa vastaus jonka Norwegian on antanut on että tästä voi tehdä englanninkielisen reklamaation. Ei tule johtamaan mihinkään, tietäähän sen. Nämä kohtelee ihmisiä, on ne sitten lapsia tai aikuisia kuin karjaa, joten erityisesti lasten kanssa matkustaessa vilpittömästi suosittelen laadukkaampaa lentoyhtiötä. kohtelu on todennäköisesti seurausta siitä kuinka henkilökuntaa kohdellaan joten asiakas saa maistaa samaa lääkettä.

 9. 19.6.2018 kello 8.50 lensimme lentokoneen kyydissä Palma De Mallorcan kentälle. Palman kentällä saimme matkalaukun hihnalta rikkinäisenä, koitimme selvittää asiaa Norwegian pisteessä, asiakaspalvelija ei halunnut ymmärtää mitään kieltä. Ajattelimme, että tehdään reklamaation sitten, kun palaamme Helsinkiin. Saavuimme Helsinkiin 3.7.2018 kello:17.50 Odotimme laukkujamme noin tunnin, laukkuhihna oli jumissa ja kukaan ei hoitanut tätä asiaa. Saimme laukun pitkän odottamisen jälkeen ja menimme Norwegian asiakaspalveluun, jossa oli pitkä jono. Asiakaspalvelussa oli erittäin huono palvelu. Norwegia ei halunnut ottaa kantaa rikottuun matkalaukkuun, joka oli uusi ja ensimmäistä kertaa matkalla. matkalaukku oli rikkoutunut niin, ettei sitä voinut kantaa. Jouduimme maksamaan itse laukun korjauksen Suomessa (15e). Huonon palvelun vuoksi aiomme välttää lentämistä Norwegianin lentokoneilla. Nyt jo olemme varanneet kyydin Finnairilta.
  Tälläistä huonoa palvelua saivat myös muut Palmasta saapuneet Helsingissä 3.7.2018.

 10. hALUAISIN PÄÄSTÄ nORVEGIANIN ASIAKASPALVELUUN KOSKA AUTONVARAUSTANI EI LÖYDY VAIKKA SIITÄ ON KOPIO. mINNE ON PIILOTETTU ASIAKASPALVELUN NUMERO TAI SP-OSOITE ???

 11. Olemme lähdössä Kreikkaan, varattu ja maksettu 8,- ateriat /henkilö mennen tullen. Mitä tuolla rahalla Norskilla saa?
  Mistään ei käy selville minkälainen tuo ateria on. Valittavana oli vain normaali tai lasten ateria. Hintahan on halpa, mutta luulin ettei Euroopan lennoille edes saa aterioita. Onkohan kysymyksessä voileipä tms?

 12. Olen yhden kerran lentänyt tämän yhtiön koneella viime kesänä.
  Vantaan lentokentällä oli tyly ilmoitus tiskillä, että käyttäkää itsepalvelulaitteita. Henkilökohtainen palvelu olisi ollut maksullista. Laitetta olikin onneksi helppo käyttää. Sitten seurasikin iloinen yllätys: Istumapaikkani oli eturivin ikkunapaikka runsaalla jalkatilalla ilman mitään lisämaksua.
  Lento sujui ilman ongelmia ja myöhästymisiä. En voi valittaa!

 13. 4hlö perheellä matkustettiin miamiin norskilla 2018 lokakuussa. Henkilökunnan sairastapauksen vuoksi myöhästyttiin jatkolennolta, joten jäätiin yöksi lontooseen mistä vielä aamulla köpiksen kautta sitten miamiin. Norski ei omasta mielestään ollut millään lailla korvausvelvollinen. Lopulta 6kk kuluttajariitataistelun jälkeen saatiin korvaukset mitkä meille kuuluu. Tämän perusteella en voi suositella.

 14. Surkeaa touhua myyvät lentoja jota ei ole ilmeisesti tarkoituskaan lentää ja sitten vaihtavat niitä siten että vaihtoaika kasvaa alle 60 min, jonka jälkeen pitää korvata. Minä en usko, että tunnin välein lennetään näitä lentoja. Oikeasti näitä lentoja ei ollut tarkoituskaan lentää. Muutokset 2 kpl aiheuttaa sen että kummatkaan jo ostetut jatkoyhteydet eivät enää onnistu ja aiheuttaa 2x yöpymisen lisäkustannukset ja töihin pitäisi joutua. Nyt jo tietää, että viimeinen kerta tällä rupuyhtiöllä

 15. Lentoyhtiön aikataulumuutoksesta johtuen kehotettiin (tuli meili) soittaamaan Norwegian Connect Center:iin uuden yhteyden sopimiseksi. Soitin ja odotin ensin suomenkielistä palvelua puolisen tuntia. Soitin uudestaan ja tällä kertaa valitsin englanninkielisen palvelun kun kerrottiin että siinä vähemmän ruuhkaa – odoteltuani reilun puoli tuntia nauhoite alkoi kysellä asiakastyytyväisyyttäni palveluun…(???) ja sitten puhelu katkesi. Nyt soitan taas uudelleen suomenkieliseen palveluun, olen odottanut jo 43min. Miksi eivät tee automaattisesti uudelleenreitittystä kuten esim Finnair??? Siis täysin toivoton asiakaspalvelu Norwegian:lla.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here