Maltan hintataso – tällaiset ovat uhkapelisaaren hinnat

Pohditko paljonko maksaisi Maltan reissu? Tässä artikkelissa Maltan hintataso syynäyksen alla.

Malta on pieni saarivaltio (suurinpiirtein sellainen 30 km x 10 km kokoinen temmellyskenttä keskellä välimerta), mutta varsin tiheään asuttu: asukkaita on reipas 400 000.

Knoppitietona mainittakoon, että asukkaista jopa 300-400 on suomalaisia (kertoo eräs Hesarin artikkeli).

Vahvan suomalaisedustuksen päällimmäisenä syynä ovat saaren lukuisat rahapeliyritykset (nettikasinot/vedonlyöntitoimistot), jotka työllistävät härmäläisiä.

Jos olet pohtinut ulkomaille töihinlähtöä, niin kannattaa pitää Maltan mahdolliset työpaikat seurannassa.

Mutta käsitellään Maltan hintoja nyt siis turistin näkökulmasta.

Maltan valuutta on euro, joten ei epäselvyyksiä sen osalta.

 

Lennot Maltalle

1 tai 2 välipysähdyksen kanssa pääset Helsingistä Maltalle halvimmillaan noin 130 € / menopaluu -hintaan.

Tätä nykyä myös Finnair lentää saarelle suorilla lennoilla. Tarjouksessa lennot voi saada vajaaseen 250 € hintaan – yleensä kuitenkin kalliimpaa.

Pakettimatkoja (myös All inclusive) voi myös katsella eri matkatoimistoista.

Seikkailuhenkisempi matkailija voi saapua Maltalle myös laivalla Italian puolelta Sisiliasta. Tämä n. 4 tunnin kyyti maksaa alkaen n. 50-60 € yhteen suuntaan.

 

Majoituksen hintataso Maltalla

Majoitu esimerkiksi Airbnb:n kautta vuokratuissa huoneistoissa, edullisissa hotelleissa tai ihan täyden palvelun lomahotelleissa.

Voit asua joko pääkaupungissa Vallettassa tai eri rantalomakohteissa. Vilkkaimman kesäsesongin ulkopuolella hotellien hinnat näissä lomakohteissa ovat suorastaan hävyttömän edullisia:

Esimerkiksi rauhallisessa Melliehassa saaren pohjoispuolella voit saada talvella 4 tähden hotellin (The Pergola Club) jopa 15 € / yö -hintaan (2 hengen huone).

Pääkaupungin viereisistä rantakohteista saat myös alkaen n. 20-30 € / yö ja itse Vallettassa hinnat sitten pomppaavat kalliimmiksi.

Katso täältä Maltan hotellitarjontaa!

 

Liikkumisen hinta Maltalla

Tässä muutamia hintoja liikkumisista:

Bussi lentokentältä Vallettaan – tai mihin tahansa Maltan sisällä:

  • Kesäkuukausina 2 €, talvikuukausina 1,50 €, (yötaksa 3 €) – lippu on voimassa 2 tuntia sisältäen mahdolliset vaihdot

Lisää bussien hintoja löydät paikallisen kuljetusyrityksen nettisivuilta.

Britit jättivät aikoinaan saarelle vasemmanpuoleisen liikenteen. Mikäli tämä ei sekoita suuntavaistoasi, kannattaa tutkailla autonvuokrausta:

Yhden vuorokauden vuokraus on parikymmentä euroa, mutta jo muutaman päivän tai viikon vuokrauksella vuorokausihinta tippuu halvimmillaan n. 10 euroon.

Polkupyörän vuokraaminen on suurinpiirtein saman hintaista kuin autonkin.

 

Aktiviteettien hinnat Maltalla

Splash & Fun Waterpark: vesipuistoon pääset kesäkaudella alkaen n. 15 € hintaan per aikuinen.

Kuntosalille pääsee alkaen n. 5-7 € kertamaksulla (esim. Challenger Gym tai Ta’ Qali Health & Fitness Centre) – näissä on yleensä vapaita painoja, cardio-laitteita sekä saunat ja muut mukavuudet.

Vesiskoottereita ja veneitä voit vuokrata itse ajettavaksi. Esim. vesiskootteri 20 minuutiksi alkaen n. 40 €.

 

Syöminen & juominen

Ulkona syöminen on välimeren tyyliin paljon edullisempaa kuin Suomessa. Pientä paikallista pikaruokaa saa vain 1-2 € hintaan.

Maltalla on kansainvälisiä supermarkettiketjuja, kuten GS (Carrefour) ja Lidl. Jos siis asut keittiöllä varustetussa asumuksessa, voit nipistää matkabudjetista kokkailemalla itse.

Oluen hinta Maltalla on kaupassa Suomen tasoa – hieman alle 1 € pienestä tölkistä paikallista Cisk-olutta. Baarissa tuopillinen tätä nestemäistä kultaa on sen 2-3 €.

Viiniä saa kaupasta alkaen n. 3-5 € / pullo. Pullovettä kulunee reissussa paljon ja sitä saa edullisesti alkaen noin 0,40 € hintaan 2 litran pullosta.

Tupakan hinta Maltalla ei ole niin halpaa, että sitä kannattaisi alkaa polttamaan tai roudaamaan – noin 5 € per aski.

Maltan hintataso ei siis todellakaan ole paha. Jos muut välimeren kohteet kiinnostaa, lue myös esim. Kyproksen hinnoista.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, kannattaa hakea Norwegianin vuosimaksuton Visa (BankNorwegian.fi/Luottokortti) – sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here