Synthol – mestarien lihastenkasvatusmenetelmä?

Mitä tehdä, kun kaikki erilaiset treeniohjelmat, lisäravinteet, steroidit ja muu doping on käyty läpi?

Sitten on aika ryhtyä Michelin-ukoksi alkamalla piikittämään synthol-nimistä ainetta suoraan lihakseen.

Mitäs hemmettiä tämä synthol oikein on?

Se on pienessä pullossa myytävää nestettä, joka on 85 % öljyä, 7,5 % lidokaiinia ja 7,5 % alkoholia. (Wikipedia)

Sitä piikitetään ruiskulla suoraan lihakseen, jonka jälkeen kyseinen kohta tulehtuu ja turpoaa kuin pullataikina.

Sen on kehittänyt nykyiseen muotoonsa tiettävästi saksalainen Chris Clark 1990-luvun alkupuolella ja sitä myydään netissä aivan laillisesti (ainakin USA:ssa).

Synthol on hengenvaarallinen aine joutuessaan vähemmillä älynlahjoilla varustetun kaverin käsiin. Mikäli sen käyttäjä ei pääse hengestään, ovat erilaiset hermovauriot, sydänkohtaukset ja jopa raajojen amputaatiot mahdollisia.

Syntholia käyttävät lähinnä kaksi eri ihmisryhmää:

  1. Idiootit
  2. Kehonrakentajat, jotka kilpailevat huipputasolla, jossa pitää vielä pienenä viimeisenä silauksena saada boostia johonkin tiettyyn lihakseen.

Synthol kehonrakennuksessa

Jotkut (joidenkin arvioiden mukaan monet) kehonrakentajat maailman huipulla käyttävät syntholia, mutta varsin pieniä määriä. Tällöin lihas ei menetä ”luonnollista” erottuvuuttaan ja syntholin käyttöä on vaikeaa tunnistaa.

Bodauskisoissa harvoin siis silmällä erottaa syntholin käyttöä, mutta onpa joskus nähty sitäkin, kun kaverilla purskahtaa olkapäästä öljynroiskeet pitkin kehonrakennuslavaa:

Käyttö maailman huipulla on siis varsin minimaalista ja harkittua, jolloin lihasten ulkomuoto ei mene sinne Michelin-ukko-osastolle.

Kenties maailman tunnetuin henkilö, joka on yhdistetty syntholin käyttöön, on Gregg Valentino. Asiassa on vain sellainen piirre, että hän ei tunnusta käyttäneensä syntholia, vaan pelkästään steroideja.

”En ole käyttänyt syntholia, vaan pelkästään steroideja”

Myös Rich Piana – tuo fitness-alan rehellisimmäksi bodariksi tituleerattu mies on myöntänyt synthol-öljyn kokeilun. Hän kertoo tällä videolla hieman tämän aineen käytön piirteistä mm. sen, että synthol itse asiassa pienentää jo olemassa olevia lihaksia, koska se tyrehdyttää lihaksille menevää hapen- ja verenkiertoa. Täten myös piikitetyn alueen liikuttaminen on vaikeaa ja kivuliasta.

Syntholin käyttö baarikunnon parantamiseen

Yleisimmin synthol kuitenkin yhdistetään eteläamerikkalaisiin baaribodareihin – nämä kaverit yleensä putkahtelevat puolen vuoden välein iltapäivälehtiinkin.

Usein näillä Brasilian tai muun Etelä-Amerikan sankareilla taustalla ei välttämättä ole kuntosaliharjoittelua lainkaan, vaan tavoitteena on ollut hankkia se ”lihaksikas” baarikunto suoraan pullosta.

Youtubesta löytyy vaikka kuinka pahoja varoittavia esimerkkejä, joissa hauiksessa on kissan mentävä aukko syntholin aiheuttamasta lihaksen räjähtämisestä/repeämästä, mutta jättäkäämme ne tästä pois hyvän maun hengessä.

Yksi tunnetuimpia eteläamerikkalaisia syntikkaa käyttäviä henkilöitä on Romario Dos Santos Alves. Miehellä lähti syntholin käyttö sen verran lapasesta, että hänen hauiksensa muuttuivat lääkärien sanoman mukaan ”kiviksi”. Aluksi näytti, että hänen molemmat kätensä jouduttaisiin amputoimaan, mutta lääkärit saivat onneksi poistettua nuo kovettumat sieltä kätösistä.

Sittemmin Alves luopui syntikasta, mutta käy edelleen henkistä kamppailua addiktiota vastaan. Hänkin oli siirtymässä ”kevyempiin” aineisiin hevoshormonin myötä, mutta tuli senkin suhteen hieman katumapäälle, kuten hän alla mainitulla dokumentilla mainitsee.

Tähän loppuun vielä minidokumenttia Alvesin ihmeellisestä elämästä:

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here