GoPro Karma drone

GoPro julkaisi juuri uuden Karma dronensa sekä pari eri mallia GoPro HERO 5 -action kameroita.

Karmasta hieman asiaa:

Mitään uutta ja ihmeellistä teknistä innovaatiota sieltä ei tullut ulos, vaan lähinnä samanlainen tuote kuin esimerkiksi Yuneec teki pari vuotta sitten. Eli idea on se, että voit kuvata ilmakuvaa sekä irrottaa kameravakaajan kopterista ja kuvata sitten vakautettua kuvaa myös maan päällä.

Tästä myös Karman slogani ”More than just a drone”.

GoPro Karma myydään ilman kameraa, mutta se on yhteensopiva GoPro HERO 4 ja 5 -action kameroiden kanssa.

Itse kopteri maksaa Jenkeissä $799. GoPron omassa (Euroopan) verkkokaupassa hinnaksi tarjotaan 869,99 €.

Hieman erilainen GoPro Karma kuitenkin on – ainakin designitaan – kuin yllä mainittu kilpailija Yuneec tai esim. ”kuvauskopterien iPhone” eli DJI Phantom 4.

Gimbaali, eli kameran vakaajamekanismi on suoraan kopterin nokan jatkona, toisin kuin tavanomaisissa koptereissa, joissa se on laitteen alapuolella laskeutumistelineiden välissä:

GoPro kopteri

Ulkonäkö on myös mustan tyylikäs ja se menee melko ohueen reppuun. Heidän julkistusvideossaan painotettiin juurikin sitä, että Karma kulkee mukana kätevästi ohuessa selkärepussa vaikkapa laskettelurinteessä.

GoPro keskittyy markkinoinnissaan isosti fiiliksien ja tunteiden luomiseen sen sijaan, että esim. esittelyvideossa näytettäisiin itse laitetta tai kerrottaisiin sen kuvausominaisuuksista. Sinänsä fiksua, että asiakkaiksi saadaan ketä tahansa, eikä pelkästään hc-nörttejä.

Teknisiltä spekseiltään GoPro Karma ei tarjoa oikeastaan mitään uutta markkinoille, mutta laite vaikuttaa erittäin kompaktilta ollen kenties jopa pienin gimbaalilla varustettu kuvauskopteri? Saas nähdä alkavatko muut kopioimaan tuota kameran sijoittamista kopterin nokalle.

Lisätietoja GoPro Karmasta löydät GoPro:n sivuilta.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here