DJI julkisti juuri uuden työjuhdan elokuva-alan ammattilaisille tai muuten vain drone-harrastajille, jotka operoivat aivan omilla leveleillään. Laitteen nimi on DJI Matrice 600 ja hintaa sillä on reilut 5000 euroa.

Ns. tavallisemmissa, normaaleille kuluttajille suunnatuissa kamerakoptereissa on yleensä integroitu kamera (hyviä nekin, ei siinä mitään). Raskaampaa kamerakalustoa, esim. järjestelmäkameroita tai elokuvakameroita lennättävälle pitää kuitenkin olla kopteri, joka niitä jaksaa kantaa:

DJI Matrice 600 kykenee kantamaan maksimissaan n. 6 kg painoista kameraa/kuormaa. Itse kopteri painaa akuista riippuen 9,1-9,6 kg ja sen maksimi lentopaino on 15,1 kg.

Nopeutensa puolesta se ei ole markkinoiden nopein 18 metrin sekuntivauhdillaan (n. 65 km/h), vaan esimerkiksi kevyempi kuluttajamalli, DJI Phantom 4 kulkee jopa hieman kovempaa (20 m/s)

Matrice 600:seen saa kiinni useamman erilaisen gimbaalin – riippuen kameramallistasi. Ne voidaan yleensä kätevästi irrottaa kopterista, jolloin samaa gimbaalia voidaan käyttää maan pinnalla kuvattaessa.

Tällainen laite on siis puhtaasti ammattikäyttöön tai sellaiselle, joka haluaa kiinnittää droneensa jotain hieman raskaampaa tavaraa (esimerkiksi moottorisahan?). Joka tapauksessa, tässä lopuksi vielä hintoja DJI:n kaupasta:

  • Pelkkä Matrice 600 maksaa 5299 euroa
  • Matrice 600 + Ronin-MX -gimbaali yhdessä ostettuna maksaa DJI:n kaupassa 6799 €.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here