ebaysta tilaaminen Suomeen – 6 kohdan ebay-opas

Ebay on ”ison maailman” versio huuto.netistä, jossa tuotevalikoimaa on niin maan helevetisti.

Ebayn Suomi-sivusto (ebay.fi) suljettiin jokunen vuosi sitten, mutta tilaaminen onnistuu kyllä muidenkin maiden sivustoilta, kunhan edes auttava rallienglanti on hallussa.

Moni yhdistää ebayn suoraan halpoihin kiinalaisiin tuotteisiin, mutta löydät sieltä ihan mitä vain: oli haussa sitten jokin keräilyesine USA:sta, vaatteet Englannista tai vaikkapa auton osia Saksasta.

Mutta mikäli etsit edullisia vaatteita, elektroniikkaa, puhelimen kuoria ym. (yleensä Kiinasta), siirry suosiolla ebay.comiin selaamaan valikoimaa.

Ebayssa myyvät tavaraa niin yritykset kuin yksityisetkin ihmiset.

Entä onko tällainen turvallista, kun kaikenlaiset säätäjät voivat myydä tavaraansa?

Kyllä on, syystä että:

ebay ja PayPal tarjoaa ns. ”ebay money back guarantee” -takuun, eli ostajan suojan. Mikäli tuote ei saavu perille, tai se ei ole kuvatun kaltainen, saat rahasi takaisin (kunhan vain olet maksanut PayPalilla!).

Homma on mennyt maailmalla jopa niin päälaelleen, että ostajat kusettavat myyjiä väittäen, että he eivät ole pakettia saaneet, saaden sitten PayPalilta rahat takaisin.

Eli luotettavuus on ostajan kannalta varsin hyvällä mallilla.

Tosin:

Käytettyä tavaraa ostaessa kannattaa olla hyvin perillä tuotteen kunnosta kysyen tarvittaessa lisäkuvia/-tietoja ennen ostoa.

 

1. ebayn käytetyt vs. uudet tuotteet

ebayssa myydään siis uusia ja käytettyjä tuotteita. Joskus kun hakee jotain harvinaisia tuotteita, on kätevämpää selata vain käytettyjä tuotteita. Hakutulossivulla laita vain sivupalkista sopiva filtteri päälle:

ebay käytetyt tuotteet

Jos olet erilaisten keräilyesineiden fani, on jenkkien omassa ebay.comissa vaikka minkälaista esinettä tarjolla.

Entäs sitten uudet tuotteet? Niitäkin on vaikka kuinka paljon ja esim. Euroopassa moni verkkokauppa pitää tuotteitaan myynnissä myös ebayssa, koska se on hyvä kanava löytää uusia asiakkaita.

Varsinkin halpojen elektroniikkatuotteiden kohdalla kiinalaiset ovat melko vahvasti edustettuna ebayssa.

 

2. ebayn eri maiden sivustot (ja näin haet tuotteita vain tietystä maasta)

Listaan 3 eri maan sivustoa, joista itselläni on kokemuksia ja jotka ovat suomalaisille ne yleisimmät sivut shoppailla

1. ebay.com, eli Amerikan (tai tunnetaan usein myös ”kiinan ebayna”)

Jos haluat selata halpaa kiinan tavaraa, silloin suunnista ebay.comiin. Se on periaatteessa Amerikan ebay, mutta siellä on myös kiinanmyyjiä pilvin pimein (jotka lähettävät myös Suomeen).

Lue myös: 9 parasta kiinalaista verkkokauppaa

Jos haluat filtteröidä halutulokset vain tietystä maasta tai maanosasta, onnistuu se näin:

(jostain syystä hakutulossivun sivupalkissa ei ole tätä filtteriä):

Klikkaa ebayn etusivulta hakupalkin vierestä ”Advanced”:

ebay haku

Syötä hakukenttään hakemasi tuote/hakusana, esim. näin:

hakusana

Scrollaa hieman alemmas ja filtteröi joko haluamasi maa (Located in) tai maanosa, esim. Aasia tai Eurooppa (From preferred locations):

ebay lähetysmaa

EU:n ulkopuolelta tilatessa kannattaa varautua tullimaksuihin, joista kohdassa 3 lisää.

 

2. ebay.co.uk – Iso-Britannian sivusto

Brittien sivustolla on se etu, että suurin osa tuotteista lähetetään Briteistä, eli EU:n sisältä.

Toimitukset tapahtuvat siis kohtalaisen nopeasti, eikä ole huolta tulli- tai arvonlisäveron maksamisista. Tosin myös täällä on paljon esim. kiinalaisia myyjiä, joten muista vain katsoa tuotteen kohdalta mistä se lähetetään (Item location):

ebay UK

Tämä esimerkkituote siis sijaitsee Briteissä, eli et joutuisi huolehtimaan tulli- tai alv-asioista. Ja kuten näet, myyjä lähettää tuotteen ”Worldwide”, eli mihin päin maailmaa tahansa.

 

3. ebay.de – Saksan sivusto

Saksankielisessä Euroopassa on 100 miljoonaa ihmistä, joten myös Saksan ebayssa on hirvittävät määrät tavaraa. Rahti on usein varsin kohtuuhintaista, joten Saksasta voi ostaa jopa auton ja moottoripyörän osia tai mitä tahansa isompaa tavaraa.

Saksan kieli saattaa tosin monien kohdalla vähän hidastaa shoppailua, mutta Google kääntäjähän on keksitty ja myyjät usein puhuvat myös englantia kun vain laitat heille viestiä.

Jos sinulla on jokin über-tärkeä ostos Saksan ebaysta ja tarvitset kielen kanssa apua, laita viestiä info@roinanen.com, niin koitan auttaa (katso myös kohta #5 alempaa).

Lue myös auton vanteet Saksasta -oppaamme.

 

3. Tulli ja arvonlisävero EU:n ulkopuolelta tulevista ebay-ostoksista

Huom: Vaikka selaat esim. Brittien tai Saksan -sivustoa, täytyy sinun silti pitää silmällä sitä, mistä tuote lähetetään. Se määrittelee sen, tuleeko ostoksen päälle vielä ALV- tai tullimaksu, kun se Suomeen saapuu.

Eli, jos siinä ”Item location” kohdassa on EU:n ulkopuolinen maa, silloin joudut (mahdollisesti) tullin kanssa tekemisiin. Alle 22 € tuotteet tulevat täysin ilman tulleja ja veroja, mutta sitä yli menevistä tulee kustannuksia (mikäli paketti ”jää kiinni” tulliin).

Tässä havainnollistettuna yleisellä tasolla arvonlisävero- ja tulliasiat, jos sinulle lähetetään tuote EU:n ulkopuolisesta maasta:

ebay tulli

Eli jos tilaat 30 € arvoisen tuotteen ja se jää tulliin, joutuisit maksamaan 24 % ALV:n osuuden, eli 7,20 € jäisi maksettavaa, kun tuote saapuu Suomeen.

Joissakin tuotteissa on alhaisempi alv-kanta (kuten kirjoissa 10%), lisää aiheesta esim. tältä Tullin sivulta.

Tullimaksu tai oikeammin ”tuontivero” riippuu siis tuotteesta. Täältä näet erilaisten tuotteiden veroprosentteja.

 

4. Osta heti vs. tarjouskilpailu

ebayssa voit joko ostaa tuotteen heti (engl. Buy it Now, saksaksi Sofort kaufen), jolloin homma toimii kuten normaali verkkokauppa. Eli maksat ja kauppias lähettää tuotteen heti sinulle.

Joissain tuotteissa on ihan perinteinen huutokauppasysteemi, eli näet jäljellä olevan ajan ja voit sitten jättää oman maksimihintasi tai manuaalisesti kyttäillä tilannetta kaupan sulkeutumiseen asti. Mutta muista siis se, että vaikka korottaisit viimeisellä sekunnilla, saattaa sillä kilpailevalla huutajalla olla ”sisässä” isompi hintatarjous.

 

5. ”Pakko saada” -tuote, mutta myyjä ei lähetä Suomeen?

Mitä, jos löydät esim. jenkki-ebaysta jonkin mielenkiintoisen tuotteen, mutta myyjä ei postita Eurooppaan ja Suomeen?

Ehkä myyjä ei vain ole ”jaksanut” raksittaa ”Worldwide”. Ei siis kannata luovuttaa, vaan laita myyjälle viestiä, josko hän viitsisi järjestellä lähetyksen Suomeen (tai missä tahansa oletkin).

Napsauta auki ”Ask seller” tai jos tätä vaihtoehtoa ei ole, scrollaile alas myyjän tietoihin ja etsi myyjän sähköpostiosoite sieltä.

Jos englanti (tai saksa) on ruosteessa, tässä hieman esimerkkiä miltä viesti voisi näyttää. Eli kysytään voisiko myyjä tehdä poikkeuksen ja lähettää Suomeen ja paljonko postitus maksaisi:

ebay myyjälle viesti

Jenkit saattavat olla ymmällään Finland-nimisestä paikasta, joten heille tuo Europe voisi toimia selventävänä tarkennuksena.

Ja sama saksaksi:

ebay saksa

6. Rekisteröityminen ebayhyn

Kun kerran rekisteröidyt jollekin ebay-sivustolle, toimii sama tunnus myös muiden maiden sivustoille.

Rekisteröityminen on aika peruskauraa – syötät sähköpostiosoitteen, salasanan, etunimen, sukunimen ja puhelinnumeron:

ebay rekisteröityminen

Näillä tiedoilla saat siis käyttäjätilin iskuun. Jossain vaiheessa palvelu myös pyytää sinua syöttämään katuosoitteen ja syntymäaikasi (ebayssa on 18 vuoden ikäraja). Myös ostaessa sinun pitää kirjautua sisään PayPal-tilillesi.

Mikäli sinulla on kysymyksiä/palautetta/omia kokemuksia ebaysta, laita kommenttia alle!

42 KOMMENTIT

 1. Moi!
  eBay näyttää loppusumman dollareina niin muuttuuko se automaattisesti euroiksi kun maksan tuotteen vai miten se veloitetaan tilitäni?

  • Moi, joo, automaattisesti menee. PayPal tai pankki (luottokorttiyhtiö) ottaa välistä hieman valuutanvaihtokuluja.

   Monimutkaisempi vastaus: Jos haluat säätää PayPal-tililläsi sen, mikä taho hoitaa valuutanvaihdon, mene: Settings -> Payments -> Manage pre-approved payments -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options.

   • Vittu näitä sun nimiä. ”Henriikka” ”Teemu”
    Aikaleimoja katsomalla huomaa että yksi ja sama sivuston pyörittäjä vastaillut itselleen…

    • Öö, mikä noissa aikaleimoissa on? Ei ole yhtään itsekirjoitettua feikkikommenttia tällä sivustolla.

 2. Moikka!

  Tilasin tulostimen joka sijaitsee Saksassa (kiinalainen myyjä/toimija). Muuten asiallinen mutta mitä kautta ja kauanko saan odotella toimitusta kun toimitus (Delivery) kohdassa lukee ”Autre livraison internationale express” ?

  • Moi, laita linkkiä tai kysäse suoraan myyjältä? Kyseinen sananparsi viittaa ”muu kansainvälinen kuljetus” eli ei tietoa tuon perusteella.

 3. Moikka!
  Tilasin ebaysta puhelimeen kuoret ja ne alkoi hajoamaan heti paketista pois otettaessa. Pitääkö minun palauttaa tuote vai saisinko jotenkin muuten rahani takaisin niistä? Maksoin kuoret Paypalin kautta

  • Moi, ei välttämättä tarvitse palauttaa:
   1. ota kuvat rikkoontuneista kuorista
   2. ota yhteys ebayn kautta myyjään ja ilmaise pettymyksesi, pyydä ratkaisemaan ongelma.
   (3. jos myyjä ei ole yhteistyökykyinen, tutustu eBayn ”money back guaranteehen” ja reklamoi asiasta suoraan ebaylle)

   Älä anna myyjälle positiivista palautetta ennen kuin olet saanut hyvityksen tai uuden tuotteen käteesi.

  • Moi, ei.

   Mutta, jos tuote on 23€ (eli yli 22€) ja postikulut 4€, silloin alv lasketaan yhteissumman, eli 27€ mukaan. Tullin laskurilla voi laskea kätevästi.

 4. Olen ollut ebayn asiakas jo ajoittain”vuosien ajan” Ärsyttävintä on jos haluaisit apua jossakin asiassa ”oikean”ihmisen kanssa-toki chat -keskustelu onnistuu joskus. Mutta valikoissa on kyllä valittavana lukuisia vaihtoehtoja ”ongelmiisi” mutta usein et saa / löydä apua näistä !! Asiaa jota en ymmärrä on ettet voi lähettää sähköpostia suoraan ebayhin -vain SOITTAMINEN on mahdollista, no soita nyt Suomesta Englantiin ja yritä selvittää asiasi,tulee puhelulle varmasti hintaa……
  Olen vuosien aikana ostanut paljonkin keräilytavaraa ja PÄÄSÄÄNTÖISESTI olen saanut sen mitä myyjä on kuvaillut tavarasta !! Nytkin olen ostanut 2 viimeisen kuukuaden aikana yli 60 esinettä ”ebay uk.” Nyt eräs pulma -välillä myyjätkin ovat ”tumpeloita” varsinkin jos tavara on tarkoitus postittaa vain ”UK”hin -usein he eivät osaa/ tiedä selvittää postimaksun osuutta esim.tänne Suomeen,ja sitten sen ”uuden laskun” jossa on postikulut, saaminen tai sen lisääminen itse ostoksen hintaan (postage,tai shipping costs) on monelle hankalaa….. Lisäksi turhat ”automaattiviestit -maksa nyt (pay now)” on ärsyttäviä-kun et kerran itse pysty vaikuttamaan täältä käsin milloin myyjä sen postituskulun siihen laskuun lisää……Jos vanha kouluarvosana pitäisi antaa ebaylle-olisi se kaikkien kokemusten jälkeen 6 1/2, itse ainakin suhtaudun lähinnä asiakaspalveluun ITSE EBAYSSÄ NUIVASTI-joten kannattaa olla tarkkana ! Maksan yleensä ostokseni AINA HETI,jos postikulut on ilmoitettu ja postitus on”worldwide” maininnalla -joten palaute jota olen saanut myyjiltä on ollut AINA ”kiitettävää toimintaa,…….” Ebay voisi lisätä niihin valikkoihinsa myös” muu syy” ”other” kun et,kuten kerroin aina löydä juuri sitä mitä asiasi koskee -se jo auttaisi kysymyksen ohjautumista ”oikealle henkilölle” ja saisi ehkä vastauksen kysymykseen mikä mieltä askarruttaa !!

  • Aika kovalla tahdilla olet tilannut tavaraa!

   Itsekin kerran yritin saada asiakaspalveluun kontaktia, mutta enpä sitten jaksanut. Se oli liian hyvin piilotettu sinne eri valikoiden taakse.

 5. Moi! Olisin tilaamassa kolmet puhelinkuoret. Hintaa yhteensä n. 15€. Paljonko tulee postikuluja yhteensä kaikista kuorista?

  • Moi, jokainen myyjä määrittelee itse postimaksunsa. Kannattaa siis kysäistä suoraan myyjältä mikäli tietoa ei ole suoraan tuotesivulla maakohtaisesti ilmoitettu.

 6. Moi, jos tilaan monta tuotetta samaa aikaa samaan osoitteeseen, tuleeko niihin tullimaksu? Vai tuleeko tullimaksu vaan jos yksi tuote on yli 22€?

 7. Moi! Olisin kiinnostunut tilaamaan ebaysta yhtä tuotetta joka maksaa 80 euroa. En osta tuotetta pay palilla. Hieman vaan mietin että onko myyjä ”huijari”. Myyjällä on 100% hyvää palautetta mutta silti jos se ei sitten olekkaan luotettava. Ja paljon tuote maksaa kun lisää alv:n tuotteeseen?

  • Moi, alv-asia ratkeaa tullilaskurista.

   Luotettavuutta vaikea arvioida näkemättä myyntikohdetta. Siellä on myyjinä yrityksiä/yksityisiä joka puolelta maailmaa.. jos 100% palautteet, niin kuinka monta palautetta? Jos satoja/tuhansia ja myyjä vastailee asiallisesti viesteihin (kokeile kysyä jotain ennen ostosta), niin pitäisi olla aika hyvät mahikset, että ei tule huijatuksi. 🙂 PayPalia toki kannattais aina käyttää, jos mahdollista.

 8. Moi! Tilasin kännykänkuoret 30.6.2017, enkä ole vielä kuoria saanut.Mitä pitää tehdä,jotta kuoret tulis perille asti.Enkku vähän huono.

 9. Hei,minulla onpitkälista ELEKRONIIKAN KOMPONENTTEJA,transistoria,yms.
  Kuulema kiinasta löytyy,mutta kun Lontoonkieli eitaitu…
  Kuinka voin tehdä tilauksen SUOMEKSI???

 10. VAROITUKSEN SANA.

  EBAY EI ENÄÄ VÄLTTÄMÄTTÄ PALAUTA RAHOJA, VAIKKA OLISITTE MAKSANEET PAYPAL -PALVELUN KAUTTA.
  VARSINKIN, JOS KYSEESSÄ TUOTTEESSA ON RETURNS ACCEPTED -ILMOITETTU.
  VAIKKA LÄHETÄTTE TUOTTEEN SOVITUSTI TAKAISIN, MYYJÄ TUSKIN LUNASTAA LÄHETYSTÄNNE, KOSKA JOUTUU SILLOIN PALAUTTAMAAN RAHANNE. TÄMÄN JÄLKEEN EBAY KIELTÄYTYY PALAUTTAMASTANNE RAHOJANNE, KOSKA PALAUTUKSENNE ”EI OLE MENNYT PERILLE SOVITUSTI”, VAIKKA PAKETTI OLISI POSTISSA MYYJÄN LUNASTETTAVISSA.

 11. Moi,
  tilasin maanantaina E-Koreasta vaatetta, jonka arvo oli alle 20 euroa.Voinko tilata kuukaudessa useammankin tilauksen E-Koreasta kuluvan kuukauden aikana?

  • Moi,
   tarkoitatko, että rajoittaako tulli tilaamista? Jos tarkoitit, niin voit tilata useamman tilauksen. Kunhan vain yksittäinen tilaus ei ylitä 22 €, niin ei tule tullimaksuja.

 12. Morjens. Ostan jenkkien ebaysta pienempää keräily tavaraa nyt muutaman kuukauden ajan ja se lähetetään aluksi Floridaan. Sielä paikallinen taho kerää tavaran konttiin autojen sun mun tavaran kera mitä muutkin sieltä tahtoo vähän edullisemmin suomeen. Ja kun kontti/tavara tulee suomeen, niin onko tuo alv. ja tullaus maksu per esine, tai koskeeko se koko lähetystä joka on mun nimellä? Eli jos suurin osa tavarasta on alle 20€/kpl, ja todennäköisesti kaikki on alle 150€/kpl, niin maksanko vain alv:n niistä muutamasta tavarasta jotka on yli 20€? Vai lasketaanko kaikki yhteen, eli jos tavaran/lähetyksen kokonaisarvo on vaikka 400€, niin maksanko sitten siitä summasta alv:n ja myös tullaus maksun?

 13. Hei
  Hyvää tietoa teillä sivustolla. Jo vuosia olen ostanut auton osat Saksasta ja Englannista sekä kaikenlaista pientä työkalua ja joululahjaa Kiinasta, ei ongelmia kertaakaan vaikka varmaan yli 100 kauppaa. Sellainen tiedoksi EBAY-kirjautujille, että kun sähköpostisi muuttuu niin joudut todennäköisesti perustamaan uuden tilin. Yritin vaihtaa sähköpostiani 2kk:n ajan Ebay.de sivustolla ja asiakaspalvelusta tuli kyllä vastauksia muutaman päivän viiveellä mutta lähes joka kerta eri henkilöltä eivätkä lukeneet tai ymmärtäneet viestiketjua.. Kesti noin 10 henkilöä käydä läpi ennen kuin yksi heistä tiesi että ellen asu Saksassa en voi myöskään vaihtaa sähköpostiani. Seuraava asiakaspalvelija olikin sitten oikein tehnyt tutkimusta ja todennut että asun Ranskassa ( F:llä alkaa sekin) ja että liity Ranskan Ebayhin niin voit vaihtaa osoitteesi….. Eli kaksi asiaa tiedoksi:
  1.Asiakaspalvelijat eivät tunne Ebayn omia sääntöjä
  2.Kun ei ole suomalaista sivua niin sähköpostia ei voi vaihtaa samalla tilillä.

 14. Terve. Tuonne eBayhyn ei ilmeisesti millään konstilla saa yhteyttä muutakuin soittamalla. Sellainen ongelma minulla kun tilaus ja maksu tehty jo kesällä, eikä toimitettu sitä määrää mitä piti. Sp keskusteluita on käyty myyjän kanssa tyhjine lupauksineen. Tuolla voi ratkoa max. 90 päivää vanhoja caseja vanhempia ei voi. Vai voiko?

 15. Näin on! Ebayhin ei saa yhteyttä sähköpostilla. En ainakaan löytänyt mitään väylää. Minua harmittaa, kun tietyiltä myyjiltä ei saa palautetta, ellei muistuta heitä. Viimeisintä myyjä muistutin kauniisti. Silti ei mitään. Saksalaiset ovat kuitenkin hyvin jämptejä tässä asiassa. Kun olen ostanut ja maksanut, minkä teen heti, pitäisi asian olla selvä. Eräs myyjä antoikin heti maksettuani palutteen ja lähetti tavaran. Loogista, minä olin osuuteni hoitanut. Minulla olisi muutakin tekemistä kuin vahdata Ebay-tiliäni.

 16. Mitenkähän pitäisi toimia kun kävi näin että tilasin Joulukuussa Saksasta 200€ arvoisen tuotteen, saman kuin olen aiemminkin tilannut. Tilaus ei jostain syystä koskaan lähtenytkään tulemaan ja pyysin rahat takaisin koska jouduin tilaamaan tuotteen muualta (Englannista) että saisin sen ajoissa. Sain rahat takaisin ihan sujuvasti, ei ongelmaa.. mutta perjantaina tämä Saksan paketti olikin oven takana kun tulin kotiin. eBay:n sivulla lukee tilauksen kohdalla että myyjä hyväksyy täyden palautuksen, ja sitten kuitenkin että shipped..

 17. Hei! Olen ostanut useita ostoksia Ebaysta ja maksanut ne PayPalin kautta. Olen aina luottanut siihen, että maksamaan siirryttäessä näkyy kokonaissumma (Order total), joka minulta todella veloitetaan. Eriteltynähän siinä näkyy tuotteen (item) hinta ja postikulut (postage). Kuitenkin kun katson luottokortin tiliotteesta ostoksiani, joidenkin näiden ostosten perässä samalle päivälle kirjattuna on vielä jokin muukin summa, yleensä n. 15 euron luokkaa. Mikä ihmeen kulu tämä on ja miksei sitä ole mainittu tuossa kokonaissummassa, jonka luulen maksavani? Olen tilannut kaikki tuotteet EU:n sisältä, useimmiten Briteistä. Miksi joissakin ostoksissa tuo noin 15 euron lisämaksu tupsahtaa ja joissakin ei?

 18. Moikka!
  Mä tilasin ja maksoin 3kk sitte ebaysta …eikä vieläkään ole tulleet…?! Olen yrittänyt ottaa yhteyttä asiakaspalveluun tuloksetta..Haluaisin vain saada rahat takaisin. Miten voisin laittaa viestiä näihin jotka hoitaa kyseistä asiaa…? Itse kun tilasin ja maksoin en ollut silloin vielä rekisteröityneenä ebayhyn joten tuotteet eivät löydy ostos historiasta….

 19. Miten toimin..no nyt sain jo hyviä vinkkejä ebayn kautta maksamiseen mutta aion tilata muutaman jpge kuvan jotka liittyvät ilmailuun..kuvaaja on ilmoittanut veloittavansa 25 dollaria …miten toimin…

 20. Hei! Olen yrittänyt ostaa Nikon tuotteita Saksalaisesta verkkokaupasta mutta yrittäessäni maksaa PayPalin kautta tulee tällainen ilmoitus:Ihre Kaufrechte wurden vorübergehend eingeschränkt.

  Sie dürfen derzeit nur Artikel über Ihren eBay-Warenkorb mit sofortiger Bezahlung bei der Kaufabwicklung kaufen. Dies ist bei allen Angeboten im Festpreisformat oder mit der Option „Sofort-Kaufen“ der Fall. Wenn Sie solche Artikel kaufen möchten, klicken Sie im Angebot einfach auf „In den Warenkorb“. Wenn die Option „In den Warenkorb“ nicht verfügbar ist, suchen Sie nach einem anderen Angebot, für das diese Option angezeigt wird.

  Miten pitäisi toimia, että maksu menisi läpi?

  • Kyseisen tekstin mukaan nimenomaan PayPal-maksun pitäisi toimia. Tyhjennätkö ostoskorin, menet tuotesivulle uudelleen ja painat ”In den Warenkorb” = laita ostoskoriin. Ja sitten kassalle valiten PayPal maksutavaksi.

   Tai sitten lähetä sinne viestiä.

 21. kuinka perun huudon johon painoin vahingossa väärän numeron oli kyse rahasta summa oli jonka painoin vahingossa huuto muumimukista summa olisi pitänyt olla 148.00 mutta painoin vahingossa 247.00 .Kuinka voin perua kokonaan tämän huudon? paula

 22. Tein juurikin kuten neuvoit, eli laitoin kyselyn britteihin yritykseen, joka ei ollut hinnoitellut rahtia Suomeen. Kuitenkin, kun he ebayn kautta ilmoittivat toimittavansa tuotteen Suomeen, väitti eBay viestissään minun sitoutuneen ostamaan tuotteen.
  En tietenkään alkanut mitään maksamaan ja ilmoitin yritykseen, -josta myöskin viestitettiin, että ”maksa tilaus”, etten aio heiltä tilata.
  Nyt sitten tuli ebayn viesti, että koska en maksanut tilausta, tilaus perutaan ja joudun nyt sitten ilmeisesti jonkinlaiselle protestilistalle.
  Hieman jäi vedätyksen maku koko hommasta.

 23. mistä tiedän että yritys myy? Haluaisin ostaa elektroniikkaa mikä tulee kalliiksi enkä halua tulla huijatuksi. onko turvallista ostaa elektroniikkaa

 24. Tullausilmoitus
  Riittääkö tullausilmoitukseen kohtaan myyjä nimimerkki vai pitääkö eBaysta yrittää selvittää kuka on nimerkin takana?

 25. Mikä kuljetusfirma kuljettaa Ebay-tavaroita Suomessa? Olivat ilmeisesti yritäneet tavoittaa mua puhelimitse, mutta en pysty vastaamaan koko päivänä. Silti ei mitään jälki-ilmoitusta, että mistä sen vois hakea, tai milloin on uusi toimitusajankohta. Ei edes lappua postilaatikossa.

 26. Olen tilannut ja maksanut tuotteita 4 kpl tammikuussa 2020. Tuotteet vaan eivät ole tulleet koskaan perille???

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here