Renkaat ja vanteet Saksasta? Näin tilaaminen tapahtuu

Tästä artikkelista vinkkejä mikäli aikeinasi on tilata auton renkaat ja/tai vanteet Saksasta.

Saksasta tilaamiseen on pari syytä:

Valikoima on valtava, eli voit löytää niitä erikoisimpia vanne- ja rengasmalleja ja kokoja. Lisäksi on käytettyjä vanteita etenkin harrasteautoja rakenteleville – sellaisia malleja, joita ei yksinkertaisesti ole Suomessa (esimerkiksi vanhat BBS-vanteet tai esim. Mersun AMG-vanteet).

Ja sitten on se hintapuoli. Saksalaiset kaupat myyvät sen verran kovalla volyymilla, että myös hinnat ovat halpoja (ja lisäksi rahtikulut ovat kohtuulliset/ilmaiset Saksasta Suomeen).

Uudet vanteet ja/tai renkaat Saksasta

Jos haluat yksinkertaisesti löytää halvat renkaat Saksasta, suomenkielisellä asiointikokemuksella, suuntaa osoitteeseen rengas-online.com.

Se on Euroopan suurimman rengasnettikaupan, reifendirekt.de:n suomenkielinen sivusto. Eli kyseessä ei ole mikään pieni paja.

Se keskittyy etenkin renkaiden myyntiin, mutta löydät sieltä myös vanteita sekä rengas+vanne -paketteja (nämä molemmat löytyvät Rengaspaketti-valikon takaa).

Suomenkielisen sivustonsa ansiosta se on kenties helpoin paikka tilata alumiinivanteet Saksasta (mikäli et ole sen ahkerammin asioinut ulkomaisissa nettikaupoissa).

Kaupanteko toimii näin:

 • Renkaita ostaessa valitse manuaalisesti renkaiden koko tai hae rekisterinumeron perusteella, niin kone ehdottaa (suunnilleen) sopivia renkaita. Varmista tietenkin vanteidesi koko tai vanhojen renkaiden mitat, niin menee varmasti oikein.
 • Vanteita ostaessa syötät autosi merkin ja mallin ja sivusto sitä kautta tarjoaa sopivia vanteita.
 • Kun tuotteet ovat löytyneet, laita haluamasi vanteet/rekaat/vanne+rengas-paketti ostoskoriin ja maksat esim. PayPalilla, luottokortilla, Visa Electronilla tai tavallisella pankkisiirrolla.

Postikulut menevät rengas-onlinessa näin:

 • Vähintään 2 rengasta tilatessa ilmaiset postikulut
 • Vanteita tilatessa postikuluja kertyy 9,90 € per vanne (vaikka tilaisit yli 2 rengasta samalla)

Tarvittaessa myös suomenkielinen asiakaspalvelu on saavutettavissa puhelimitse tai sähköpostitse.

Jos etsit puolestaan erikoisempia tuning-vanteita tai jotain harvinaisempia kiekkoja, jatka lukemista:

Uudet ja käytetyt vanteet Saksasta ebay.de:n kautta

Saksan eBayssa myyvät tavaraa niin yksityiset kuin yrityksetkin. Siellä on kätevä selata uusiakin vanteita ja sitä kautta bongata verkkokauppoja (monet verkkokaupat myyvät oman kauppansa ohella myös eBayssa).

Ja toki eBaysta löytyy myös renkaat (Reifen) tai vanne+rengas -paketit (Kompletträder).

Mikäli haussa on käytetyt vanteet Saksasta, kannattaa suunnata eBayn ”Felgen”-osioon, eli tänne.

Sieltä voit hakea joko automerkin ja -mallin perusteella sopivia vanteita:

Vanteet Saksasta
Kuvakaappaus ebay.de:stä.

tai ”manuaalisesti” valitsemalla erilaisia filttereitä (tietokoneella selatessa vasemmasta sivupalkista), kuten:

 • Zollgröße (vanteet koko tuumina)
 • Felgenbreite (vanteen leveys tuumina)
 • ET (ET-luku, eli kuinka ulos/sisään vanne jää)
 • Artikelzustand (tuotteen kunto, eli uusi (Neu) / käytetty (Gebraucht) / rikkinäinen (Defekt)
 • Lochzahl (pulttireikien määrä)
 • Lochkreis (pulttijako)
 • Hersteller (valmistaja)

Saat myös (ainakin Chrome-selaimessa) käännettyä sivun kätevästi suomeksi Google-kääntäjän avulla.

Pari asiaa liittyen eBay-tilauksiin:

Lähettääkö myyjä Suomeen?

Usein käytettyjä osia myyvät yksityishenkilöt merkitsevät tuotteeseen, että he lähettävät vain Saksaan. Tässä kohtaa ei kannata heti luovuttaa, vaan myyjältä voi kysyä mikäli tämä suostuisi lähettämään ne Suomeen (tähän valmis sähköpostipohja ebay-oppaassamme).

Moni yritys ilmoittaa suoraan postimaksut eri EU-maihin tuotekuvauksessa. Tällöin, jos kohde on lisäksi vielä ”Sofort kaufen”, eli heti ostettavissa ilman huutokauppaa, voit tehdä tilauksen saman tien.

Postimaksut?

Kun tilataan renkaat ja/tai vanteet Saksasta, kertyy paketille tietenkin kokoa. Mutta lähettäminen Saksasta Suomeen on varsin kohtuu hintaista:

Yksityishenkilö voi lähettää Saksasta DHL:llä toiseen EU-maahan, eli esim. Suomeen paketteja tähän hintaan (dhl.de:n vuoden 2017 hinnastosta):

 • 10 kg asti 20,99 €
 • 20 kg asti 31,99 €
 • 31,5 kg asti 44,99 €

Mikäli tuohon 20 kg pakettiin mahtuisi 2 vannetta, silloin 4 vanteen setille voisi odotella reilun 60 € postikuluja. Mutta kannattaa siis kysyä myyjältä, paljonko tämä veloittaa postikuluja ennen kuin ostat tai teet tarjouksen myyntikohteeseen (ellei postikuluja Suomeen ole erikseen mainittu tuotetekstissä). Yllä olevat hinnat ovat vain suuntaa antavia arvioita, jotta tiedät suunnilleen mitä odottaa.

Miten maksu hoidetaan?

Jotkut myyjät tarjoavat PayPal-maksutapaa. Jos PayPal ei ole tuttu, kannattaa tutustua. Se on se kätevin ja turvallisin tapa maksaa ostokset ulkomailta tilatessa.

Jotkut yksityiset henkilöt tarjoavat vain käteismaksua noudettaessa (Barzahlung) tai tilisiirto (Überweisung). Tällöin käytännössä siirtäisit vain verkkopankistasi IBAN ja SWIFT-koodien kera normaalin tilisiirron myyjän saksalaiselle pankkitilille. Tämä hieman riskialttiimpaa, joten kannattaakin katsoa myyjän saamia palautteita ja vähän fiilistellä, että onko myyjä luotettavan oloinen.

Jos sinulla on kokemuksia renkaiden ja vanteiden tilaamisesta Saksasta, laita toki kommenttia/vinkkejä alle.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here