e-ville.com vs. muut kiinakaupat? Tiedä nämä erot

Tässä artikkelissa e-villen entisen työharjoittelijan kokemuksia ja tietoja tästä kiinansuomalaisesta verkkokaupasta.

e-ville.com operoi siis kahdesta metropolista käsin: Shenzhenistä, Kiinasta ja Suomen Mäntsälästä.

Shenzhenissä on pääkonttori ja varasto, jossa työskentelee noin 30 työntekijää ja josta suurin osa tuotteista lähetetään. Kyseessä ei siis ole mikään hämärä nettibisnes, jossa kaikki toiminta on ulkoistettu muualle, vaan ihan ”oikea”, ammattimainen ja luotettava verkkokauppa.

Tässä siis 3 alaotsikkoon jaettua tiedonjyvää e-villestä:

1. e-villen tuotteet

e-villellä on reilut 5500 erilaista tuotetta myynnissä ja suurin fokus on elektroniikkatuotteissa.

Eli löydät sieltä ne perus älypuhelimet ja niiden tarvikkeet, action kameroita, taskulamppuja, auton diagnostiikkatyökaluja jne jne.

Suomi-varastolla on fyysisesti isompia tuotteita, kuten fatbike-polkupyöriä, tasapainoskoottereita ja esim. sähkörullalautoja (long boardeja).

Elektroniikkatuotteista vielä sen verran, että e-villen konttori sijaitsee juuri niillä tonteilla, jossa tuotetaan uusimmat ja mielenkiintoisimmat elektroniikkatuotteet koko maailmassa.

Jos sinulla on aikaa ja kiinnostusta aihetta kohtaan, katso tämä Wired-lehden tekemä reilun tunnin dokumentti Shenzhenistä:

Shenzheniä pidetään siis ”elektroniikan piilaaksona”, jossa syntyy uusia tuotteita kuin sieniä sateella ja jossa myös kopioidaan uusia tuotteita niin maan perkeleellisen nopeasti.

Lue vaikka tämä tarina (lontooksi) selfie-keppi/älypuhelinkotelo-keksinnöstä, jonka kiinalaiset kopioivat ja laittoivat markkinoille alta aikayksikön.

Nyt meni hieman off-topic, mutta kuitenkin: e-ville.comissa ja muissa kiinalaisissa verkkokaupoissa näet yleensä ensimmäisenä ne maailman gadget-uutuudet.

 

2. Tulli & verot – Suomen vs. Kiinan varasto

Tässä tiivistys tullikäytännöistä Kiinasta tilatessa:

Jos yksittäinen tuote ei ylitä postikuluineen 22 € hintaa, tällöin se on täysin verovapaa, eli ei tule ylimääräisiä kuluja. Jos tuo summa ylittyy, tulee tuotteen hinnan päälle 24 % ALV.

e-ville tulli

Esim. jos tuote maksaa Kiinan varastolta tilattuna 30 €, maksat e-villelle sen 30 € ja sitten Suomen päässä tullille 7,20 € (kun ja jos paketti tulliin jää ja he sinulle maksutiedot lähettävät).

Tullimaksu, tai oikeammin tuontivero (yli 150 € ostoksissa) riippuu siis tuotteista. Esim. vaatteissa se on jopa 12 %. Lisätiedot tältä Tullin sivulta.

Jos tilaat e-villestä useamman tuotteen ja tilauksen kokonaissumma menee yli tuon 22€ rajan, tällöin he pakkaavat paketit siten, että yksittäisen paketin arvo ei ylitä 22 euroa. Muut kiinakaupat eivät yleensä tiedä tai välitä eri maiden ALV-rajoista, mutta e-ville pakkaa ne oletusarvoisesti siten, että paketin summa jää alle 22€ (jos mahdollista).

Jos tuote on yli 22 €, se ei silti tarkoita, että se aina jäisi tulliin ”kiinni”. Joskus arvokkaatkin paketit saattavat mennä läpi tullista ilman lisäkuluja.

Suomen varastolta tilatessa ei luonnollisestikaan tule mitään ALV:ia tai tullimaksuja.

Jokaisen tuotteen kohdalta voit vaihtaa varastoa, mikäli ko. tuotetta on sekä Suomen että Kiinan varastolla ja näet saman tien hintaeron:

e-ville suomi-varasto
Kuvakaappaus e-ville.com esimerkkituotteesta.

 

3. e-villen hinnat (vs. muut kiinakaupat)

e-ville.com on yleisesti ottaen kalliimpi kuin muut kiinakaupat, kuten Banggood tai vaikka GearBest.

Jollain tuo hintaero pitää siis kompensoida. Tässä muutamia asioita, jotka ovat e-villessä paremmin kuin muissa kiinakaupoissa:

e-villen verkkokauppa toimii periaatteessa siten, kuin se olisi Suomessa:

 • Suomalaiset maksutavat (pankkien verkkomaksut käytettävissä)
 • Tuotetekstit suomeksi, kirjoitettu työntekijöiden toimesta (eikä niitä ole käsittääkseni edelleenkään ulkoistettu freelancereille, jotka eivät tunne kaupan tuotteita)
 • Takuuasiat hoituvat ”suomalaisittain”, eli voit ilmaiseksi palauttaa tuotteen, mikäli se rikkoutuu takuun aikana, tai jos et ole siihen tyytyväinen. Tuotteen palautus tapahtuu e-villen Suomen toimipisteeseen.
 • Suomenkielinen asiakaspalvelu

Kiinalaisilla kilpailijoilla takuuasiat toimivat hieman eri tavalla. Joudut omaan piikkiin lähettämään tuotteen takaisin Kiinaan (mikäli he vaativat tuotteen palauttamista).

Tuosta e-villen kalleudesta tosin pitää mainita yksi asia:

Nykyään e-villellä näkyy tarjouksia, joissa hinnat ovat suurinpiirtein samat kuin isommilla kilpailijoilla. Tällöin kannattaa ehdottomasti tilata e-villestä juurikin noiden takuuasioiden helppouden takia.

Loppukaneetti

Mikäli kaipaat valtavalla valikoimalla varustettua kiinakauppaa, kannattaa selailla esim. ”kiinan ebayta”, eli Aliexpressiä.

Mikäli puolestaan etsit perus kiinantavaraa suomalaisella asiointikokemuksella tai olet ostamassa jotain arvokkaampaa, kannattaa tällöin harkita asiointia e-villessä tai muissa ”oikeissa” verkkokaupoissa.

Lue myös: 6 vinkkiä kiinalaisen älypuhelimen tilaamiseen

14 KOMMENTIT

 1. Takuuasiat hoituvat ”suomalaisittain”, eli voit ilmaiseksi palauttaa tuotteen, mikäli se rikkoutuu takuun aikana, tai jos et ole siihen tyytyväinen. Tuotteen palautus tapahtuu e-villen Suomen toimipisteeseen.

  Joo, pari kuukautta olen rahojani odotellut. Todellakin eri käsitys ”suomalaisittain” hoidetusta tavasta. Ostin täältä sen rakia että oletin voivani luottaa siihen että jos en olekaan tyytyväinen tuotteeseen, saan rahani takaisin. Erehdyin…

  Ajat muuttuu Eskoseni, joku viisas totesi joskus.

  • Moi Matti,

   Kuulostaa ikävältä kokemukselta. Voitko ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@e-ville.com niin selvitetään asia.

   Laita yhteydenottoosi myös tilausnumero tai tilaajan tiedot. Matti Kimiläinen eikä Kimiläinen -nimellä ei löytynyt järjestelmästämme yhtään tilausta.

   Kaupanpurku on siis mahdollista toimitusehtojemme mukaan 30 päivää (nyt joulun alla 45 päivää) tilauksesta, mikäli tuote on käyttämätön ja myyntikuntoinen. Mikäli tuote on viallinen tai käytetty, on se mahdollista takuun piirissä korjata tai korvata uudella, tai tyytyväisyystakuumme puitteissa vaihtaa ehjään johonkin toiseen tuotteeseen verkkokaupastamme.

 2. E-ville suostui palauttamaan rahat viallisena toimitetusta puhelimesta vasta sen jälkeen, kun otin yhteyttä kuluttajaoikeusneuvojaan ja hän alkoi hoitamaan asiaa.

  Kuluttajaoikeusneuvojankin kanssa he yrittivät vielä kiistellä asiasta ja tälläkin hetkellä odotan vielä rahojen näkymistä tililläni.

  En todellakaan suosittele kyseistä kauppaa kenellekään.

 3. Moi Mikko,

  Harmillista, että palautuksesi käsittely meni mutkikkaaksi. Emme suinkaan pitkitä palautusten käsittelyä tarkoituksella, sillä siitä tulee meillekin vain ylimääräistä työtä. Siirsimme kesällä huoltomme Mäntsälästä Ouluun. Palautuksesi käsiteltiin ensin Mäntsälässä ja sen jälkeen uudelleen, uuden prosessin kautta ja partnerin toimesta, Oulussa. Tästä johtuen palautuksen käsittely valitettavasti viivästyi. Kaupanpurkutilanteissa meidän tulee varmistua, että palautettava tuote on ehjä, eikä siinä ole käytön jälkiä. Näin se voidaan myydä edelleen jollekin toiselle asiakkaalle.

  Tarkistin asian vielä tämän viestisi nähtyäni, ja kauppa on tosiaan purettu ja kauppasumma siirretty pankkitilillesi 10.11.2016.

  Pahoitteluni vielä ikävästä viiveestä palautuksesi käsittelyssä.

 4. Minä lähetin sähköpotkulaudan kaksi kuukautta sitten E-Villen takuu-korjaukseen, olen kysellyt sen perään asiakaspalvelusta ja sähköpostilla, aluksi vastaavat minulle, että selvitetään asia, että laitamme lisää tietoa jonkun ajan päästä, vastaus jääkin siihen,
  en saa lopulta mitään vastausta koko laitteesta, että missä se on, tai mitä sille on tapahtunut. Matkahuollon paketinseurannasta näin että laite on haettu toisessa päässä.
  Jotenkin hämärää touhua.

  Jukka

 5. Heips kaikki. Tarkoituxxeni ostaa uus, suht edukas android älypuhelin toivomuxxillani. . Hinta miel alta 200
  Mix kävisin (käynykki kattoon) ostaan sen kiinasta…kun Meillä on Turvallinen, myyvä liike, niistki, takuulla. Tahtoisin siihe puhelimeen vahvan akun, 4geen, kulta värin, kovakuori 5.5 näytön, infran, (otg,) hd, (hifi), 32/64?, 2/3?, muistikorttiihan voi laajentaa… yms + Kotimaan normit. Oon hokannu…et akkuvahvuus aika vaikuttava hintaan. Samuu eikä Soniikaan tms Ei saa manillani, toivomillani avuilla. Meil ku on Vaivattomampi , erilaisia artikkeleita, Meille Kaukaa Tuova myyvä liike, selvää Suomea ainakin puhuen, vaik esim tuotteisiinsa myös liittyvine reklaamatio asia apuineen, nii mix Heistä ei pitäisi… Sithän se harmi ja vaiva alkaa, jos joutuu hoitaan hommat muuten…..you know ? ! 🙂 Mukavia kauppoja Teille kaikille toivoo 56v sinkku setä Hesasta.
  Ps. Kiitos…et meillä on Roinanen sivustotki…ja Toki e-villelle.

 6. E-Villeä en suosittele kenellekkään. Tilasin polttimot jotka lähetettiin Kiinasta lokakuussa, kerran hävisivät matkalla. Nyt tammikuussa olivat saapuneet postiin mutten saanut minkäänlaista saapumisilmoitusta, joten paketti lähti takaisin. Minulta veloitettiin edestakaisen postikulut ja jäin ilman polttimoita eli maksoin tyhjästä, surkein verkkokauppa kokemus ikinä!

  • Sillehän ei verkkokauppa voi mitään, jos paketti häviää matkalla. Jos ei saapumisilmoitusta tule niin se on täysin postin syytä, itselle on käynyt useasti noin mutta meidän kylällä postitäti soittelee perään jos alkaa viimeinen säilytys päivä lähestyä.
   Se on kyllä omituista jos verkkokauppa perii edestakaisen toimituskulut, itse ainakin kertoisin asian laidan firmalle, kyllä he ymmärtävät.
   E-villen asiakaspalvelusta on kokemusta jostain 10v takaa. MP4 soitin lakkasi toimimasta ja heti osasivat auttaa, vastauskin tuli samalla kun luin muita maileja. Ei tarvinnut lähettää tuotetta takaisin, soittimen hardresetti korjasi asian.

 7. Tilaamani puhelin meni epäkuntoon ja olen yrittänyt nyt saada vaihdettua uutta, koska takuu vielä voimassa. Lupasivat laittaa ”asian eteenpäin” ja ottavan yhteyttäö, eipä ole kuulunut. Olen lähettänyt kolme viestiä koskien asiaani, ei kuulu mitään. Näyttää nyt siltä, että pitää alkaa hoitamaan asiaa kuluttajaasiamiehen kautta kun ilmeisesti ei tuolta vastata koskaan ja yrittävät vain, että dodttelen kunnes takuu menee umpeen ja unohdan koko asian. Ai niin lisäksi tilaukseni tila laitettiin yhteydenottoni jälkeen ”palautettu”!?! Puhelin on siis vieläkin minulla!! Erittäin hämärää ja epämääräistä touhua!! Saa nähdfä saanko ikinä uutta puhelinta viallisen tilalle tai rahoja takaisin…Varoitan kaikkia, jos tulee takuuhommia niin odottakaa vaikeuksia…

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here