Halpa matka Berliiniin

Onko tilin saldo sellaisella mallilla, että periaatteessa ei olisi reissuun mitään asiaa? Älä luovuta vielä.. Tässä tulee opas siihen, kuinka tehdään halpa matka Berliiniin.

Ensinnäkin, hyviä uutisia:

Berliini on erittäin halpa matkakohde länsieurooppalaiseksi pääkaupungiksi. Hintatasosta voit lukea lisää täältä, mutta tehdäänpäs tähän resepti edulliselle opiskelijabudjetin matkalle:

Tämän artikkelin esimerkkireissu perustuu yhteen edulliseen hotellisuositukseen ja sitä ympäröivään vilkkaaseen Kreuzbergin kaupunginosaan.

Halvat lennot Berliiniin

Halpaa Berliinin matkaa suunnitellessa auttaa se, mikäli pystyt reissaamaan keskellä viikkoa. Matkaa etsiessä pitkäksi viikonlopuksi, eli vaikkapa to-pe / su-ma -ajalle budjettia joutuu hieman nostamaan.

Jos olet joustava päivien suhteen, saanet Helsinki-Berliini -lennot noin 100 € hintaan menopaluulipusta. Tällöin lentoyhtiöksi yleensä valikoituu Airberlin, joka lentää Helsingistä suorilla lennoilla.

Halvin hinta löytyy yleensä lentohakukoneista, kuten momondo.fi:stä.

 

Halpa majoitus Berliinistä

KreuzbergJos haluat nähdä sitä ”aitoa” ja rosoisempaa osaa Berliinistä, ota suunnaksi Kreuzbergin kaupunginosa.

Siellä on paljon edullisia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Myös ruokakauppoja on tiheässä, koska kyseessä on ihan paikallisten ihmisten asuinalue.

Ja tässä edullinen hotellisuositus: Hotel Prens Berlin, hintaa alkaen n. 55 € / yö kahden hengen huoneesta.

Hotellin osoite: Kottbusser Damm 102, 10967 Berlin.

Kyseinen 3 tähden hotelli on todella keskeisellä paikalla, josta pääset kävellen syömään, juomaan ja kahvittelemaan. Lisäksi metropysäkki suoraan alapuolella (Schönleinstrasse, U8-linja), josta pääset n. 10 minuutissa Alexanderplatzille ja n. 15 minuutissa Berliinin muurille (East Side Gallery).

Ruokapaikkavinkkejä ko. hotellin läheltä hieman alempana.

Yhteenveto: n. 80 € per henkilö 3 yön reissulla (olettaen, että teitä on reissussa parillinen määrä)

 

Liikkumisiin menee tämän verran rahaa

Julkisilla liikkuminen: 1 kyyti maksaa 2,70 € (myös tällä hinnalla Tegelin lentokentältä keskustaan ja esim. yllä mainitulle hotellille).

Päivälippu (voimassa seuraavan päivän aamu-3:een) maksaa 7 €.

4 päivän lippu 29,50 €. Jos haluat minimoida lippusäätämisen paikan päällä, voit ostaa printtiliput paikallisen julkisen liikenteen pyörittäjän, BVG:n nettisivuilta. Berliinin nähtävyyksiä on vaikea ottaa haltuun kävellen (valtavan laaja kaupunki), joten jos olet nähtävyysihmisiä, tullet käyttämään julkisia melko paljon.

Yhteenveto: Liikkumisiin minimissään 2*2,70 €, eli 5,40 € tai maksimissaan 29,50 €.

 

Syöminen & juominen edullisesti

Tässä vinkkejä siihen, miten Berliinissä syö ja juo edullisesti:

Döneriä saa varsinkin Kreuzbergissä lähes jokaisesta kadunkulmasta. Tämä herkullinen ja hintaisekseen varsin täyttävä ruokailuelämys maksaa yleensä n. 3 €. Katso erillisestä artikkelistamme Berliinin TOP 5 dönerit.

Imren Berliini

Vahva suositus yllä olevassa kuvassa esiintyvälle dönerille ja sen valmistajalle: Imren Grill, Boppstraße 10, 10967 Berlin. Todella laadukas döner vain n. 3 € hintaan.

Saksalaista pikaruokaa kaipaava suunnistaa Currywurst-kioskille. Tämä tomaattikastikkeessa tarjoiltava makkara maksaa vajaan 2 € ja ranskalaisten kera vajaa 4 €. Googlaile legendaarinen Curry 36 -niminen kioski, jos haluat priimaa Currywurstia.

Tässä vinkkejä tuosta yllä mainitun hotellin nurkilta Kreuzbergin sydämestä:

  • Sahara: sudanilaista pikaruokaa, esim. kanaa leivän sisässä pähkinäkastikkeella n. 3 €.
  • Pizza Bella, sijaitsee aivan nurkan takana Graefestrassella, kokonaiset pizzat alkaen 3 €.
  • Turkkilaista, laadukasta pikaruokaa aivan hotellin vierestä: paikan nimi on Bal-Köfteci, ja vatsantäytettä saa alkaen n. 3 eurolla.

Hieman ”oikeampaa” ravintolaa mikäli kaipaat ja jos intialainen maistuu, kävele kanavanrantaa pitkin (Maybachufer) jonkin matkaa Aapka-nimiselle ravintolalle. Illallinen hoituu juoman ja tipin kera n. 15 eurolla. Tai googlaile Feedback-niminen hieman fiinimpi kiinalainen ravintola, sijaitsee aivan ko. hotellin lähistöllä.

Ruokakaupat ovat Saksassa todella edullisia. Hotellin lähellä on ainakin Lidl ja Netto, jotka ovat niitä edullisemman tason ruokakauppoja.

Kahvi viihtyisässä kahvilassa maksaa alkaen n. 1,50 € ja lähes jokaisesta kioskista löytyy ”coffee to go” -mainokset ikkunasta, joista sumppi irtoaa eurolla.

Baareissa saat olutta alkaen n. 3 € / tuoppi ja jos kelit sallivat, kylmät pussioluet saat monista Spätkauf-kioskeista +/- 1 euron hintaan.

 

Matkabudjetti halvalla Berliinin matkalla:

Eli laitetaas vielä nippuun matkan kustannuksia:

Sanottaisiinko pyöreästi, että tällainen muutaman yön halpa matka Berliiniin maksaa kaikkineen vähintään sen 250 € (jos nipistää majoituksesta ja asuu vielä halvemmassa asumuksessa). Riippuen tietenkin omista syömis-, juomis- ja shoppailutottumuksista.

Kesällä budjettireissaaminen onnistuu paremmin, kun voit pik-nikkailla ruokien ja juomien kanssa puistoissa. Mutta kylmempinä vuodenaikoina, vaikka hoitaisit kaikki syömiset ja juomiset ravitsemusliikkeissä, on sekin mahdollista hoitaa Berliinissä varsin pienellä budjetilla!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here