Viski - tosimiehen terveyssmoothie
Kuva: Pixabay.com

Me amatöörit, ja Kilmisterin Lemmy, sekoitamme viskimme tietenkin kolaan, mutta sillä puhtaalla viskillä on Lifehack.orgin artikkelin mukaan jopa terveydellisiä hyötyjä. 

Heti kärkeen pieni knoppitieto: viski saa kutsua itseään viskiksi, kun se on vähintään kolme vuotta vanhentunutta, 40-prosenttia alkoholia sisältävää juomaa.

Tämä liemi on oiva bakteerintappaja (ainakin psykologisella tasolla) orastavan flunssan ilmoitellessa itsestään, mutta sillä on myös muita hyötyjä:

Tässä 10 viskin terveyshyötyä, joita voit käyttää perustellessasi esimerkiksi tyttöystävällesi tätä usein toistuvaa viinalla läträämistä.

 

1. Vähäkalorinen alkoholijuoma

Viski ei ole mitään verrattuna sokerisiin siidereihin, lonkeroihin tai olueen. Se on vähäkalorista ja -sokerista alkoholia, joten pakkisi ei leviä ihan yhtä kovaa tahtia kuin esimerkiksi oluen kanssa.

2. Viski on sydänystävällinen

Tummien oluiden ja viinin ohella viski on sydänystävällinen keittolajike. Sen antioksidantit voivat alentaa huonoa kolesterolia ja jopa boostata hyvää kolesterolia. Sydän siis tykkää.

3. Syöpä ei pidä viskistä

Sama antioksidanttiläppä jatkuu. Juoma on ellagiinihappopitoinen, joka on tehnyt itsestään kuuluisan sillä, että se estää syöpää aiheuttavien karsinogeenien pääsyn pahoinpitelemään kehon DNA:ta. Se suojaa myös kehoa kemoterapian haitoilta.

4. Pitää yllä aivojen terveyttä

Vanha sanontakin sen sanoo, lasillinen päivässä pitää lääkärin loitolla. Kohtuullisella alkoholinkäytöllä, eli viskinjuonnilla, on erinäisten tiedemiesten arvailujen mukaan Alzheimerin tautia ja dementiaa minimaalisesti pienentäviä vaikutuksia.

5. Slaageja ehkäisevä vaikutus

Koska viski ehkäisee kolesterolin kohoamista ja samalla jopa pienentää sitä, se pienentää todennäköisyyttä sydänkohtaukselle. Se avaa niitä grilliruoalla tukittuja verisuonia ja saa veren kulkemaan paremmin.

6. Stressiä ehkäisevä vaikutus

Stressi ei ainoastaan turmele mielenterveyttäsi, vaan se yhdistetään monesti lukemattomiin erilaisiin sairauksiin. Yksi tiukka viskipaukku illan päätteeksi saattaa olla juuri se ratkaiseva tekijä lepuuttamaan hermoja ja stressitasoja.

7. Muistia parantava vaikutus

Liiallisella viskinjuonnilla saattaa toki saada yhden illan katkoksen ihmisen muistiin. Mutta oletetaan, että olet viskihifistelijä ja nautit vain paukun tai kaksi kerrallaan; koska viski parantaa verenkiertoa, se pumppaa myös aivoille riittävän määrän muistin toimintaa ylläpitävää verta.

8. Auttaa ruoansulatuksessa

Viskiä on käytetty jo iät ajat vatsan toiminnan kontrolloimisessa. Vääntääkö vatsaasi? Ota kulaus viskiä – se saa yleensä vatsan asettumaan aloilleen. Sen on todettu myös ehkäisevän ylensyöntiä, joten ota aterian loppupuolelle edettäessä kulaus viskiä, niin saatat onnistuneesti jättää sen toisen varttikiloisen pihvin väliin.

9. Pidentää elinikää

Koska viski sisältää antioksidantteja ja ravintoaineita, se parantaa immuniteettiasi eli kehon vastustuskykyä. Se voi myös hidastaa kehon solujen vanhenemista, joten voimmekin vaatimattomasti todeta, että viskiä juomalla elät pidempään.

10. Viskin on diabeetikon juoma

Koska tämä juoma on vähäsokerinen ja -hiilihydraattinen, sopii se hyvin myös sokeritaudista kärsivälle, mikäli viinaa on saatava.

Eli mikäli haluat minimoida ryyppyillan vauriot, viski ei ole ollenkaan paha vaihtoehto. Mikäli haluat pysyä laimeammissa nesteissä, katso nämä 8 syytä, miksi kehosi tarvitsee vähintään 2 litraa vettä päivässä!


Lähde: Lifehack.org

Kiinnostaako sinua matkailu, tekniikka, treeni tai jopa yrittäjyys? Mikäli nämä aihealueet kiinnostaa, laita FB-sivustomme seurantaan:

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here