Tätä mieltä Jori ”Bull” Mäntylä on pikavippejä ottavista ihmisistä

Jori ”Bull” Mäntylä on turkulainen kehonrakentaja ja yhteiskunnan ajankohtaisten asioiden suorasanainen kommentaattori. Hän toimii epäsäännöllisen säännöllisenä roinasen kolumnistina:

Olen tässä nyt joitain vuosia katsellut tätä pikavippi-lifestylen kehittymistä ja nyt rupeaa kuplimaan yli.

Miksi ihmiset kuvittelevat, että heille automaattisesti kuuluvat ne merkkivaatteet, Marbellan reissut ja uusi iso LCD-telkkari? Miten opiskelijalla tai parturi-kampaajalla voi olla samanlainen elämäntyyli kuin Cheekillä tai Minttu Räikkösellä?

Joka perkeleen luottokortti ja pikavippitili on vedetty yli, kun siinä Instagram-päissään luullaan, että ”kun kaikilla muillakin on hieno elämäntyyli, niin mullakin pitää olla”.

Törmäsin salilla tähän kynäniskaan, joka ylläpitää roinanen.com -sivustoa. Hän näyttää siltä, kun ei olisi ikänään nostanut tietokoneen hiirtä raskaampaa esinettä, mutta annettakoon se anteeksi. Hän osasi kertoa internet-markkinoinnin ihmeellisestä maailmasta seuraavaa:

Pikavippiyritykset ovat ylivoimaisesti niitä tuottavimpia mainostajia nettisivustojen ylläpitäjille. Kysyntä tälle ”helpolle rahalle” kansalaisten keskuudessa on tänä päivänä valtavaa.

Se sai minut oksentamaan lähes yhtä aggressiivisesti kuin hyvän jalkatreenin jälkeen.

Se siis tarkoittaa sitä, että pikavippien mainokset pyörivät joka helvetin sivustolla. Ihmisille myydään tunteisiin vetoavia mainostarinoita siitä, kuinka helppoa rahan saaminen on, mutta pitkässä juoksussa heidän taloudellinen tilanne tärvellään kenties loppuelämäksi.

Saatana, että ottaa päänahkaan tämä touhu näiden ihmisten puolesta.

Olen salilla törmännyt pariin tällaiseen yli varojensa elävään oman elämänsä Instagram-staraan ja sanonut heille suorat sanat:

Tienaa rahasi ensin työllä, sen jälkeen maksa vuokrasi ja laskusi, sen jälkeen palkitse itsesi jollain kivalla ostoksella tai reissulla. Mikään hyvä ei tule hopeatarjottimella tarjoiltuna ilman vaivannäköä. Salilla puhumme lontoonkielisestä ilmaisusta ”no pain, no gain”, eli ei kipua, ei hyötyä!

2 KOMMENTIT

    • Aika ironista, joo. Syy: Google skannailee artikkelin sisältöä ja tarjoaa siihen liittyviä mainoksia. T. ylläpito.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here