Joululahja naiselle – 8 lahjaideaa esim. tyttöystävälle/vaimolle

Tässä artikkelissa vinkkejä, kun tavoitteenasi on löytää joululahja naiselle.

Intensiivisen tutkimustyömme pohjalta tässä tulee opas, joilla mahdollisesti vältät pahimmat mokat ja maksimoit jouluaaton onnistumisen.

Laitetaan ensin muutamia varoituksen sanoja:

Nainen saattaa ajatella asioita hieman moniulotteisemmin kuin käytännöllisesti ajatteleva mies. Tietyt lahjat saattavat lähettää jonkinlaisia ei-haluttuja piiloviestejä, kuten:

  • Saippua = pese itsesi
  • Keittiötarvikkeet = naisen paikka on keittiössä
  • Kuntosalikortti = pitäisikö sille siiderivatsalle alkaa tekemään jotain?
  • Imuri = ei ei, ei.. (älä osta siivoustarvikkeita)

Eli tällaisia viestejä/lahjoja emme halua antaa (ellei nainen tämän suuntaisia lahjoja erikseen ole toivonut).

Lahjan ostaminen aina riippuu ihmisestä, joten kannattaa katsella mitä tavaroita hän jo omistaa, millaisista asioista hän pitää ja ehkä kysyä hänen siskoltaan tai ystävältään vinkkiä hänen maustaan erilaisten asioiden suhteen.

Tässä siis jotain ideantynkää, kun etsit vaimolle tai tyttöystävälle joululahjaa:

1. Korut, hajusteet, design?

Korut ovat melko varma valinta – käy siis korukaupassa ja pyydä myyjältä vinkit millaisilla korvakoruilla tai kaulariipuksilla hurmaat naisesi.

Keittiötarvikkeet ovat hieman riskaabeleja lahjaideoita, mutta kodin design toimii, mikäli seurailet ja katsot mistä merkeistä hän pitää. Tilaa esim. Finnish Design Shopista, niin sinulla on palautusoikeus, mikäli valinta ei aivan nappiin mene!

 

2. Lahjakortti – hoidot, hieronnat, nettikaupat

Lahjakortti on mitä mainioin joululahja naiselle. Siihen kylkeen voi kirjoittaa pienen viestin, jos pelkkä lahjakortilla täytetty kirjekuori on liian persoonaton.

Seuraile mistä nainen tykkää tai missä paikoissa hän asioi: kauneushoitola, hieronta, mitkä ovat hänen suosimansa nettikaupat? Osta vaikkapa lahjakortti Amazoniin – sieltä ei ihan heti lopu valikoima kesken.

 

3. Elektroniikkaa

Isompina lahjoina sitten tietty tabletit, älypuhelimet. Tai joko se vanha kuvaputkitelevisio joutaisi kierrätykseen jollekin vintage-hipsterille ja tilalle kunnon litteä ja iso äly-TV?

Tai onko naisellasi aina puhelimesta akku loppu? Käsilaukkuun sujahtaa kätevästi varavirtalähde, josta saa lisäpotkua akkuun. Tai miten olisi kevyt bluetooth-kaiutin älypuhelimeen, jolla saa musiikit soimaan kesällä vaikkapa rannalla tai terassilla?

 

4. Jokin elämys/kokemus

Jos naisella on jo kaikkea, eikä tämä ole niin materian perään, ja on kaiken lisäksi vielä innokas kokeilemaan uusia asioita, osta hänelle jokin elämyslahja.

 

5. Reissu tai kylpyläloma

Varsinkin pääkaupunkiseudulta tekee helposti vaikkapa Tallinnan matkan. Tai mihin tahansa Eurooppaan. Kylpyläloma Tallinnaan ei sen kummempia suunnitteluja tarvitse, joten tällainen arjen irtiotto on takuulla toimiva joululahja naiselle näin talven keskellä!

Jos et kyselemättä halua varata matkaa, askartele oma lahjakortti, jossa on lupaus esimerkiksi siitä kylpylämatkasta Tallinnaan hänen valitsemanaan ajankohtana.

 

6. Kuntoiluaiheiset lahjat

Jos nainen on jo innokas kuntoilija, on ”turvallisempaa” ostaa näitä treenijuttuja. Jos hän on opiskelija ja käy jollain halvalla kellarisalilla, osta vaikkapa kuukausikortti johonkin hienompaan kuntokeskukseen.

Tai osta se lahjakortti vaikkapa urheiluliikkeeseen. Uusille treenivaatteille, -kasseille ja muulle oheissälälle on aina käyttöä. Tai miten olisi aktiivisuusranneke? Sillä voidaan mitata esimerkiksi sykettä, askelmääriä ja tarkastella jopa unenlaatua.

 

7. Kirja

Onko tyttöystäväsi tai vaimosi puhunut jostain kirjasta, jonka haluaisi lukea? Nyt on oikea paikka kaivaa muistin perukoilta mistä kirjoista hän on puhunut. Hae kaupasta tai tilaa ilmaisilla toimituskuluilla esim. Adlibriksesta.

 

8. Itsetehty kortti tai kuva-albumi

Vuosi on tulossa päätökseensä. Mikset keräisi yhteisiä kuvianne vuoden varrelta ja kokoaisi ne ihan fyysiseen pieneen kirjaan/albumiin. Kuvan viereen vaikkapa käsin kirjoitettuna mistä kuva on ja jotain kommenttia aiheesta.

Tällaisella askartelulla näytät, että olet laittanut ajatusta ja efforttia lahjan tekemiseen, eikä se ole vain kaupasta ostettu!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here