Joululahja miehelle haussa? Tässä 9 lahjaideaa!

Tässä artikkelissa inspiraatiota ja ideoita kun haussa on joululahja miehelle – halusit sitten lahjoittaa jotain materiaa tai uusia elämyksiä.

Tiedätkö sen tunteen muutamaa päivää ennen joulua, kun hikoilet toppatakkisi sisällä, hajoillen sille ostoskeskuksen ihmispaljoudelle, yrittäen löytää niitä viime hetken joululahjoja?

Jos haluat välttää joulustressin, kannattaa joululahjaruljanssi hoitaa pois alta hyvissä ajoin. Tässä ideoita, jos tavoitteenasi on löytää miehellesi, poikaystävällesi, pojallesi tai kaverillesi joululahja:

1. Retro-Nintendo tai muuta elektroniikkaa

Pari ehdotusta elektroonisista vempaimista hintaluokassa 20-70 €:

Nintendo Classic Mini

Joulun 2016 hittilahjan piti olla retrohenkinen Nintendo Classic Mini (erityisesti 80-luvulla syntyneiden miesten kohdalla), mutta kauppojen varastotilanne näyttää edelleen melko heikolta. Katso ja seuraile tilannetta esim. Verkkokauppa.comista tai Teknikmagasinet.fi:stä.

Langaton Bluetooth-kaiutin: jos mies harrastaa autotallissa tai miesluolassaan nikkarointia, jossa ei ole kaiutinjärjestelmää, tällainen pienikokoinen ja langaton kaiutin tarjoaa isompaa ääntä kuin se älypuhelimen oma kaiutin. Tämän ottaa kesällä mukaan myös terassille tai rannalle.

Tai onko mies paljon tien päällä ja puhelimesta aina akku loppu? Tällöin voit hankkia esim. tällaisen varavirtalähteen, jolla saa esim. älypuhelimeen tai action kameraan lisää virtaa.

 

2. Lahjakortti vaatekauppaan

Tarttisko mies päivitystä vaatekaappiinsa? Jos hän päättää mieluummin itse mitä päällensä laittaa, osta hänelle esim. lahjakortti Zalandoon. Siellä on valtava valikoima, ilmaiset postikulut (ja palautukset). Keskivertomiestä voi olla vaikeaa saada ostoksille, joten lahjakortti vaate(netti)kauppaan on hyvä ensimmäinen askel.

 

3. Aktiivisuusranneke

Nyt ei puhuta niistä makuuhuonekameroista, vaan ihan oikeista aktiivisuusrannekkeista.

Aktiivisuusrannekkeella voidaan mitata sykettä, askelia ja jopa unen laatua. Tietyt, esim. alla mainittu malli voidaan myös laittaa herättämään värinällä haluttuun aikaan.

Katso täältä aktiivisuusrannekkeita alkaen reilun 20 euroa!

 

4. Hajuste

Jouluna on aika jättää ne Axen spray-purkit kaupan hyllylle ja ostaa hieman parempaa hajustetta. Keskivertomiehellä ei välttämättä tule ostettua näitä kymmeniä euroja maksavia hajusteita muuten vain, joten joulu on hyvä ajankohta panostaa laatuhajuun.

 

5. Pehmeät paketit – käytännöllistä kulutustavaraa

Pehmeään pakettiin voi laittaa sitä perus kulutustavaraa, esimerkiksi sukkia ja boksereita. Pehmeäänkin pakettiin voi tehdä pienen twistin laittamalla (villa)sukkien sisään vaikkapa pullot miehen suosikkiolutta, suklaata tai muuta vastaavaa.

 

6. Jokin gastronominen hifistelytuote

Kävittekö reissussa ja mies ihastui siihen paikalliseen ruokaan tai juomaan? Tänä päivänä erilaisia ruokaerikoisuuksia voi tilata ulkomailta. Katsele esim. Englannin Amazonin Luxury Food & Drink -osastoa.

Tai onko hän kenties erikoiskahvien ystävä? Erikoisempia kahveja löytyy esim. Stockmannin Herkusta, jos sellainen lähistölläsi sijaitsee.

Olut-hipstereille tai baarimestareille voi ostaa olut- tai viskilaseja tai muita baaritarvikkeita. Hanki vaikkapa itse tehdyllä tekstillä customoitu olut-lasi tai kahvimuki.

 

7. Treeniaiheinen joululahja miehelle

Käykö mies salilla tai muissa urheiluharrasteissa? Missä kunnossa treenikassi on? Entä treenivaatteet? Voit myös koostaa treeniaiheisen säkin, johon voi laittaa hänen suosikkilisäravinteitaan, esim. proteiinipatukoita ja muita herkkuja (stalkkaa hänen keittiön kaapistojaan ja päättele mistä hän tykkää) ja lisäksi vaikkapa salille soveltuva T-paita.

Ajatus 5 kilon säkistä massanlisääjäjuomaa ei välttämättä äkkiseltään kuulosta romanttiselle joululahjaidealle, mutta mies on käytännönläheinen eliö, joten myös lisäravinteet otetaan ilolla vastaan.

 

8. Jokin elämys

Eikö miehesi halua turhaa roinaa nurkkiinsa pyörimään? Hän vain vaivaantuu siitä, kun sukulaiset tuovat niitä seinäkelloja, kukkaruukkuja ja muita saaveja, joille ei itse asiassa ole tilaa eikä mitään tarvetta?

Osta hänelle siinä tapauksessa jokin elämys tai aktiviteetti. Sen ei tarvitse olla mikään ostettu lahjakortti, vaan tee tarvittaessa itse kortti, jossa lukee mitä tulette tekemään.

 

9. Reissu teille kahdelle

Lahja, josta molemmat voivat nauttia yhdessä on aina hyvä diili.

Varaa jokin lyhyt matka, jonka tekee helposti esim. viikonlopun aikana. Esimerkiksi laiva+kylpylähotellimatka Tallinnaan tai lähikylpylään. Jotain joka katkaisee sen talvisen arjen ja räntäsateessa puurtamisen.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here