Selfie drone - Lily

Selfie-tikut ovat heiluneet turistikohteissa ympäri maailmaa jo joitain vuosia. Nyt tätä itserakkauden muotoa voi toteuttaa myös ilman käsiä – selfie dronella.

Pitkästä aikaa jotain vallankumouksellista kuluttajaelektroniikan parissa. Dronet ovat kovaa vauhtia tulossa massojen ulottuville ja kuluttajaystävällisiksi ja kamerakopterialalla viimeisimpänä trendinä vaikuttavat olevan nämä itsari- eli selfie-kopterit.

Englanniksi tätä ”selfie”-ominaisuutta kutsutaan kopterien teknisissä tiedoissa myös nimillä ”Follow me” ja ”Auto Follow”.

Idea on siis se, että laitat GPS-paikantimen taskuusi ja heität kamerakopterin ilmaan, joka sitten automaattisesti kuvaa sinua. Olit sitten juoksemassa, skeittaamassa, surffaamassa, pyöräilemässä tai muun vastaavan harrastuksen parissa. Sopiipa se loistavasti myös pienen budjetin lyhytelokuva- tai musiikkivideoiden tekijöille!

Selfien evoluutio
Selfien evoluutio

Selfiet ja kamerakopterit

Elokuussa 2014 tuli markkinoille 3D Robotics Iris+, joka oli ensimmäisiä kohdettaan seuraavia ja kuvaavia kuluttajakäyttöön tarkoitettuja droneja.

Monet kuvauskopterit voi tänä päivänä asettaa seuraamaan kuvauskohdettaan. Ne ovat kuitenkin sen verran monimutkaisen oloisia laitteita ja melko hintavia, josta syystä selfiekeppikansa ei niitä todennäköisesti ihan heti ole ostamassa.

Käsitellään totisempien kamerakopterien sijaan näitä helppokäyttöisiä selfie-koptereita.

Syyskuussa 2014 esiteltiin kehittelyvaiheessa olevaa ranteeseen kiinnitettävää erittäin pienikokoista selfie dronea, Nixietä. Laite on edelleen pahasti vaiheessa, eikä valmiin tuotteen julkaisusta ole tarkempia tietoja. Heidän visionsa on ilmeisesti kuitenkin se, että sinulla voisi tulevaisuudessa olla rannekellon näköinen laite ranteessasi, joka on sitten tarvittaessa lentävä kopteri, jossa on kamera.

Alalla kenelläkään ei oikein vielä ole valmista tuotetta myynnissä, mutta tähän tullee muutos hyvinkin pian. Listasimme kaksi lupaavinta Follow me -ominaisuudella olevaa kopteria, joiden toimitukset eivät kuitenkaan ole vielä alkaneet.

Lue myös: Kuvauskopteri haussa? Tiedä nämä 7 asiaa

2 parasta selfie dronea

Toukokuussa 2015 tuli Lily selfie drone ja sen ensiesittelyvideo. Lily vaikuttaa sen verran helppokäyttöiseltä ja käyttäjäystävälliseltä laitteelta, että sen potentiaalinen ostaja voi olla kuka tahansa.

Laite on tätä kirjoitettaessa ennakkotilattavana 799 USD hintaan ja toimitukset alkavat vuoden 2016 aikana.

Muutamia Lilyn ominaisuuksia:

 • Lentoaika n. 20 minuuttia
 • Huippunopeus: 40 km/h
 • Maksimietäisyys kuvauskohteesta: 30 metriä (korkeussuunnassa max. 15 metriä)
 • Akun täyteen lataaminen 2 tuntia
 • Vesitiivis (IP67-luokitus)
 • Videokuvan laatu: 1080p 60 fps / 720p 120 fps.
 • Koko, rupellit taitettuna: 26 cm x 26 cm, paino 1,3 kg.

Laite kulkee pienen kokonsa ansiosta kätevästi mukana vaikkapa matkalaukussa lomamatkoilla.

Lily selfie drone on erittäin pätevä laite sinulle, jos et jaksa säätää tekniikan kanssa, vaan haluat vain yksinkertaisen ”Follow me”-toiminnolla olevan selfie-kamerakopterin.

 

HEXO+ on sen sijaan totisempaan itsekuvaukseen soveltuva kamerakopteri.

Hexo+ selfie drone

Se ei ole heti lentovalmis tuotepaketti, vaan siihen tulee kiinnittää erikseen GoPro-kamera. Hexo Plussalla voidaan kuvata myös vauhdikkaampaa toimintaa, sillä sen huippunopeus on jopa 70 km/h.

Erittäin hyvä vaihtoehto, mikäli haluat nimenomaan käyttää GoPro-kameraa dronessasi. Hexo+:n ohjaaminen tapahtuu siten, että valitset älypuhelimen näytöltä haluamasi kuvausohjelman ja -asetukset ja automatiikka hoitaa loput.

Tässä muutamia ominaisuuksia:

 • GoPro HERO3 ja HERO4 -yhteensopiva
 • Huippunopeus 70 km/h
 • Maksimietäisyys kuvauskohteesta: 100 metriä
 • Laitteen halkaisija 42 cm. Paino ilman akkua, kameraa ja -pidikettä 1,15 kg.
 • Toimii max. 10 000 jalan (3km) korkeudessa (vuorilla hengailijat huomio!)
 • Toimintalämpötila -10 … 50°C
 • Akun vaihto 2 sekunnissa

Hexo+ on kalliihko verrattuna Lilyyn – tällä hetkellä se on enakkotilattavana 1349 USD hintaan. Kannattaa seurata toimitustilannetta Hexo plussan nettisivuilta.

Drone-lennokkien tulevaisuus on siis varsin mielenkiintoinen. Selfietikkuja on paheksuttu ja ne on jopa kielletty monilla julkisilla paikoilla. Voi vain kuvitella minkälaista ärsytystä ja jopa onnettomuuksia selfie dronet tulevat aiheuttamaan, kun massat innostuvat näitä ostamaan. Jäämme popcorn-saavin kanssa seuraamaan tilanteen kehitystä.

Kiinnostaako sinua tekniikka, matkailu, treeni tai jopa yrittäjyys? Mikäli nämä aihealueet kiinnostaa, laita FB-sivustomme seurantaan:

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here