Katsasta esittelyvideo tuosta^

DJI:ltä pukkaa taas uutta kuvauskopteria. Aiemmin tapahtunutta:

DJI Phantom 4 julkaistiin maaliskuussa 2016.

DJI Mavic Pro julkaistiin nyt syyskuussa 2016 (tosin toimitukset eivät ole vieläkään alkaneet)

DJI Mavic Pro lähes tulkoon teki Phantom 4:n ostamisesta hölmöä, koska Mavic on paljon pienempi (sopii isohkoon takin taskuun) ja jopa kehittyneempi laite kuin Phantom 4. Phantom 4:ssä oli tosin hieman parempi kamera kuin Mavicissa.

No nyt DJI korjasi tilanteen ja teki selvän eron Phantomin ja Mavicin välille julkistamalla päivitetyn version Phantom 4:stä, eli Pro-version.

Phantom 4 Pro on tarkoitettu peruskuluttajille, jotka haluavat helppokäyttöiseltä kuvauskopteriltaan parasta mahdollista kuvanlaatua.

Tässä listattuna ne uutuudet, mitä DJI Phantom 4 Pro tarjoaa verrattuna aiempaan Phantom 4 -versioon:

Uusi, parempi kamera

Tämä oli se luonnollinen päivitys tähän kopteriin. Kamera tuottaa 4K-videota jopa 60 fps kuvantallennusnopeudella! Speksejä:

  • 20 megapikseliä
  • 1 tuuman CMOS-sensori
  • mekaaninen suljin

Ohjaimessa näyttö (vain Pro+ -mallissa)

Aiemmassa Phantom 4:ssä ei ollut näyttöä ohjaimessa, vaan siinä piti käyttää älypuhelinta näyttönä. Phantom 4 Pro+ (plus) -mallissa tulee 5,5 tuuman näyttö mukana, joka on mainosvideon mukaan niin kirkas, että sitä näkee katsoa aurinkoisellakin kelillä.

Active Track jne. päivitykset

Automaattisiin kuvausmoodeihin on tullut päivityksiä, eli voit laittaa kopterin kuvaamaan kohdetta entistä monipuolisimmin asetuksin.

Esteidenväistösensoreita lisätty

Vanhassa Phantom 4:ssä oli vain etupuolella sensorit, jotka 3D-skannasivat ympäristöä, jotta kopteri osaisi väistää esteitä. Pro-mallissa sensorit on lisätty myös takapuolelle, eli pakittaessakin kopteri osaa väistää esteitä.

Esteidenväistötekniikka toimii nyt myös isommissa nopeuksissa kuin aiemmassa versiossa.

Lentoaika 30 minuuttia – akku kestää siis hieman pidempiä lentosessioita!

Hintaa laitteella näyttäisi DJI:n kaupassa olevan 1699 € ja näytöllä varustetun ohjaimen kanssa 1999 €.

DJI on tällä hetkellä aivan ylivoimainen ykkönen näissä kuluttajakoptereissa. Jos siis etsit laatukopteria, jota osaa kuka tahansa lennättää, niin laitetaas lyhyet suositukset:

  • Jos arvostat kopterin pientä kokoa (ja silti hyvälaatuista 4K-videota), osta DJI Mavic Pro (hintaa Suomessa n. 1200 €)
  • Jos pitää saada parasta mahdollista kuvanlaatua, eikä hinta ole ongelma, kannattaa ostaa DJI Phantom 4 Pro (tai ainakin jäädä kyttäämään ensimmäisiä arvosteluja).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here