Deal with it -lasit
Kuvakaappaus: nyt.fi & smash.com

Kiinnostaako sinua oman verkkokaupan perustaminen ja maailman valloittaminen? Tästä jutusta saatat saada inspiraatiota siihen omaan ideaasi.

Muistatko taannoin mediassa esillä olleet ”deal with it” -aurinkolasit, joita suomalaisfirma cnc-design.fi valmistaa?

Juttuhan meni viraaliksi ulkomaisessa lehdistössä ja kyseiselle uusikaarlepyyläisfirmalle rupesi satamaan tilauksia ympäri maapalloa. Nyt tästä on kohta 2 vuotta aikaa, mutta havaintojeni ja datan mukaan laseja myydään edelleenkin kuin ehkäisyvälineitä ja alkoholia suviseuroilla.

En ole missään tekemisissä tämän firman kanssa, mutta netissä oleva data osaa kertoa seuraavaa:

Googlen hakukoneeseen syötetään ympäri maailmaa seuraavat hakusanat näin monta kertaa joka kuukausi:

Deal with it google
Kuvakaappaus Google Adwordsista

Cnc-design.fi:n tuotesivu on näille hakutuloksille aika vankasti sijoilla 1-3. Kun sinä tai minä googlaamme jotain (ihan mitä vain), klikkaamme keskimäärin seuraavanlaisesti:

  1. sija = 31 %
  2. sija = 14 %
  3. sija = 10 % (Lähde: Moz)

Esim. ”deal with it glasses” hakusanalla cnc-design.fi näytti olevan ykkösenä. Täten he saanevat kuukaudessa (0,31 * 33100) n. 10 000 vierailijaa pelkästään tätä hakusanaa käyttävistä ihmisistä. 10 000 kävijää ILMAISTA liikennettä!

Moniko näistä ostaa?

En tiedä, mutta:

Keskivertoverkkokaupassa konversioprosentti on n. 2 % luokkaa. Eli n. 2 prosenttia kävijöistä ostaa jotain. Se voi olla toki pienempi/suurempi.

Oletetaan, että 2 % ostaa nämä deal with it -lasit:

10 000 * 0,02 = 200 myyntiä kuukaudessa.

Myyntihinta per lasit 20,90€.

200 * 20,90 € = 4180 € myyntiä kuukaudessa Googlen hakusanalla ”deal with it glasses” käyttäviltä ihmisiltä?

Tämä tietenkin ihan puhdas arvio. Ehkä lukema on pienempi, ehkä isompi, mutta hyödyt tästä tuotteesta ovat varmasti olleet ko. firmalle merkittävät.

Jokaisella firmalla pitäisi olla oma ”euron juustonsa”?

En oikein tiedä ketkä ovat normaalisti tällaisen jyrsintäfirman asiakkaita, ehkäpä lähinnä yritysasiakkaat? Normaalikuluttajalla harvemmin tulee asiaa tällaiselle jyrsijälle.

Mutta:

Cnc-design.fi on kuitenkin nerokkaasti keksinyt oman ”euron juustonsa”, joka toimii heidän sisäänheittotuotteena. Liikennettä heidän nettisivuilleen tulee pelkästään näiden lasien takia niin maan perkeleesti, että sitä voidaan hyödyntää myös muiden tuotteiden ja palvelujen myyntiin.

Nykyään yksi tällainen viraalitempaus voi viedä pikkufirman toiminnan aivan uusille leveleille.

Yhteenveto

Pari asiaa mitä itse opin:

Moni ajattelee usein, että maailmalla menestyminen on Supercellien ja Nokioiden juttuja, mutta kuka tahansa pienyrittäjä pystyy tekemään saman – toki pienemmässä mittakaavassa, mutta silti.

Toinen juttu on data. Verkkokauppa on yksinkertaistettuna matematiikkaa:

Tietty määrä liikenteestä aina päätyy ostamaan jotain (mikäli siis tuote on hyvä). Yleensä verkkokaupat joutuvat ”ostamaan” liikennettä, eli mainostamaan isolla rahalla. Tällaisella viraalitempauksella voidaan puolestaan saada ilmaista näkyvyyttä ja liikennettä vuosikausiksi eteenpäin.

Huikea temppu cnc-design.fi:ltä, ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here