Thaimaa lomakohteet

Suunnitteletko matkaa Thaimaahan, mutta vielä pitäisi keksiä se sopivin paikka? Tässä artikkelissa esittelyssä Thaimaan lomakohteet.

Emme tukahduta sinua liian pitkällä ja sekavalla listauksella, vaan tässä tulee 5 suosittua ”pääkohdetta”, jotka läpi lukemalla kenties ymmärrät paremmin millaisista lomakohteista Thaimaa koostuu.

Thaimaan lomakohteet kartallaOhessa kartta, josta näet yleiskatsauksen missä kohteet sijaitsevat. Kartan mittakaavasta sen verran, että esim. Bangkok – Hua Hin -väli on noin 200 km autoteitä pitkin.

Sisällys:

1. Phuket
2. Krabi
3. Bangkok
4. Pattaya
5. Hua Hin
Mainittakoon vielä lentoreiteistä, että esimerkiksi Finnair lentää suorilla lennoilla Helsingistä Phuketiin, Krabille ja Bangkokiin.

 

1. Phuket – varma rantaparatiisi

Phuket on loistava valinta ensi kertaa Thaimaahan matkustavalle, joka kaipaa paratiisimaista lomakohdetta, josta eivät aktiviteetit heti lopu kesken.

Phuket on iso saari, joka yhdistyy sillalla mantereeseen ja jossa on lukuisia rantakohteita. Riippuen kaipaatko rauhallista rantaa tai vilkkaampaa kaupungin (yö)elämää, jokaiselle löytyy yleensä oma kohteensa Phuketista. Patong Beach on se iltaelämän ja shoppailujen puolesta vilkkain lokaatio.

Rauhallisempia, mutta suosittuja biitsejä ovat mm.  Bang Tao Beach, Kamala Beach, Kata Beach + monta muuta.

Tässä aktiviteetteja ja maisemia videomuodossa:

Lue myös:

2. Krabi (ja sen lähikohteet) – rauhallinen lomakohde

Krabi on rauhallisempi versio Phuketista ja sijaitsee sieltä vain n. 200 km päässä. Täten voit asua samalla reissulla vaikkapa molemmissa kohteissa, jos siltä tuntuu.

Esimerkiksi Ao Nang on suomalaisten suosiossa oleva pieni ja rauhallinen kylä rannalla. Sopii hyvin rauhallista ympäristöä kaipaavalle, mutta mahdollisuudet veneretkiin, kalliokiipeilyyn ja muihin aktiviteetteihin ovat silti olemassa:

Talvikaudella Finnair lentää siis suoralla lennolla myös Krabin kansainväliselle lentokentälle, josta on n. 26 km matka Ao Nangin rantakohteeseen.

Lue myösKrabin parhaat hotellit (7 huikeaa hotellia)

 

3. Bangkok

Haluatko sisällyttää Thaimaan matkaasi muutakin kuin puhtaasti turismin ympärille rakennettuja kohteita? Silloin kannattaa varata Bangkokiin edes pari-kolme päivää (ellei jopa kauemminkin):

Näet niin vanhaa ja perinteistä Bangkokia kuin myös huippumodernin ja pilvenpiirtäjien täyttämän suurkaupungin, jossa tekemistä ja näkemistä riittää.

Bangkok
Bangkok ei ole pelkkää betoniviidakkoa. Lumpini Park on leppoisa puisto keskellä Bangkokia.

Jos otat lennot Bangkokiin, pääset siitä kätevästi ja nopeasti 200 km säteellä sijaitseviin rantalomakohteisiin, kuten Hua Hiniin, Cha Amiin tai Pattayalle.

Jos et kaipaa rantalomakohteeseen ollenkaan, mutta uiminen silti kiinnostaa, on Bangkokissa paljon hotelleja, joissa on katolla uima-allas. Katso vinkit Bangkokin hotellit -artikkelistamme.

Ja lue myös 17 vinkkiämme Bangkokiin.

 

4. Pattaya

Pattaya on seksituristien, vodkapäissään riehuvien naapuriemme ja talousrikoksia pakenevien länsimaalaisten pyhiinvaelluskohde.

Hupsista. Otetaan poliittisen korrektiuden nimissä sen verran takaisin tuosta lauseesta, että Pattaya on varsin monipuolinen rantalomakohde ihan jopa lapsiperheille (kun ottaa sopivan hotellin, jossa aktiviteettimahdollisuuksia).

Ranta Pattayalla on melko ruuhkainen, mutta mikäli kaipaat rauhallisempaa biitsiä ja ympäristöä, kannattaa harkita myös pientä Ko Larn -saarta, joka sijaitsee vain n. 7 km päässä Pattayan rannalta. Sinne voit tehdä joko päiväretken tai asua pari yötä paikallisissa hotelleissa. (Hieman keinuva) laivakyyti Pattayalta Koh Larnille maksaa alle 1 euron suuntaansa.

 

5. Hua Hin – rauhallinen rantakohde

Vanhemman kansan ja rauhaa rakastavien suosiossa oleva Hua Hin on noin 40 000 asukkaan kaupunki ja rantalomakohde, joka sijaitsee vain n. 200 km päässä Bangkokista.

Mutta, kyseessä ei ole pelkkä unelias eläkeläiskylä, vaan kaupungista löytyy golfin lisäksi myös esim. vesiurheiluaktiviteetteja; on huikea Vana Nava -vesipuisto, wakeboard-rata ynnä muuta.

Jos otat lennot Bangkokiin, on samaan reissuun kätevä yhdistää Bangkokia ja sitten rauhallisempaa rantaelämää Hua Hinissä.

Entä ero esimerkiksi Phuketiin?

Meri ja rannat eivät ole Hua Hinissä yhtä spektaakkelimaisia kuin Phuketissa. Sukeltelijan/snorklaajan ja hienoja merimaisemia kaipaavan kannattaa siis suunnata etelään, Krabille tai Phuketiin.

 

Yhteenveto Thaimaan lomakohteista

Siinä siis ne yleisimmät suomalaisten suosimat lomakohteet Thaimaassa. Vaikka moni kohde pyörii vahvasti turismin ympärillä, on Thaimaan hintataso edelleen varsin edullinen kaikissa näissä kohteissa (verrattuna esimerkiksi Euroopan rantakohteisiin tai esim. Dubaihin).

Thaimaassa on helppoa reissata ja majoituspaikkoja kuta kuinkin aina tarjolla, joten aivan hyvin voit vain varata lennot ja varata majoituspaikkoja sitä mukaa kun suunnitelmat selkiytyvät. Jos olet vielä omatoimisempi reissaaja, lue myös oppaamme Thaimaan ja Kambodzan -kierrokseen.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

1 KOMMENTTI

  1. Ei se Ao Nang enää ole mikään pieni ja rauhallinen kylä. Paljon ravintoloita, pikkuliikkeitä yms. ja lähellä paikallistunnelmaa notkuva kaupunki Krabi Town. Paljon tekemistä riittää, myös jonkin verran yöelämää – tosin se ei ole läheskään yhtä vilkasta kuin Patongissa tai Pattayalla. Tuppukylää kaipaavien kannattaa suuntautua Ko Lantalle, Khao Lakkiin tai Rayongiin.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here