Bangkok hotellit

Bangkok on monelle Aasian matkailijalle lentokoneen vaihtopaikka tai jopa useamman päivän/viikon lomakohde.

Tässä vinkkejä hotellin valintaan Bangkokissa – olit liikenteessä sitten minibudjetilla tai etsit sitten 5 tähden luxusta.

Välilasku Bangkokissa?

Jos sinulla on vain välipysähdys Bangkokissa, pääsee lentokentältä (Suvarnabhumi) kaupunkiin melko nopeasti junalla.

Mikäli pohdit jäädäkö lentokenttähotelliin yöksi, vai lähteäkö kaupungille, suosittelisin jälkimmäistä. Juna kulkee kätevästi n. 30 minuutissa keskusta-lentokenttä -välin. Samoin taksilla pääsee esim. aamun pikkutunneilla melko nopeasti ja ruuhkattomasti.

Kannattaa siis muistaa, että päiväsaikaan ruuhkat voivat olla melko helvetilliset, joten lentokentälle siirtymiseen kannattaa tällöin varata enemmän aikaa.

Hotelli Hua Lamphong -juna-aseman läheltä

Reppureissaajat huomio:

Oletko jatkamassa matkaa Bangkokista junalla kohti Kambodzaa tai muualle Thaimaahan? Tällöin lähtö tapahtuu Hua Lamphong -juna-asemalta ja yleensä junat starttailevatkin jo 5-6 aikaan aamulla.

Jos haluat välttää ylimääräiset sykkimiset heti aamutuimaan, voit ottaa hotellin aivan juna-aseman vierestä.

Yksi edullinen vaihtoehto on The Krungkasem Srikrung Hotel, joka on n. 200 metrin päässä juna-aseman sisäänkäynniltä (alkaen n. 20 € / yö).

Lue myös: Näin teet 2-3 viikon matkan Thaimaa-Kambodza-akselilla

5 tähden luxusta edullisesti

Bangkokin ja Thaimaan hintataso on edelleen melko edullinen. Mikäli haluat asua hieman hienommin, mutta et ole aivan rajattomalla budjetilla liikenteessä, kannattaa tsekata tämä edullinen 5 tähden hotelli:

Urbana Sathorn: löytyy kattotasanteelta uima-allas sekä auringonottomahdollisuudet sekä sisältä pienehkö kuntosali sekä suomalainen sauna (jos sitä niissä helteissä vielä sattuu kaipaamaan). Noin 60-neliöisen kaksion tapainen hotellihuone maksaa alkaen noin 70 €.. Huoneesta löytyy keittiö, jääkaappi, pesukone jne. eli kyseessä on tavallaan huoneistohotelli.

Mikäli raha ei ole ongelma ja kaipaat 5 tähden residenssiä, Bangkokin parhaat hotellit löytyvät Chao Phraya -joen rannalta. Jokinäkymää tarjoavaa luxusta tarjoavat ainakin:

  • Shangri La Bangkok (5 tähteä, alkaen n. 150 €/yö)
  • Lebua at State (5 tähteä, alkaen n. 120 € / yö) – Huom: todella eeppinen kattobaari, jossa on kuvattu Hangover 2 -leffan kohtauksia.

 

Edullinen hotelli uima-altaalla (alk. 25 € / yö)

Mikäli haluat ottaa rusketusta pintaan myös kaupunkilomalla, on Bangkokissa paljon hotelleja, joissa on katolla uima-allas. Tässä pari edullista vaihtoehtoa:

Esim. King Royal Garden Inn, joka on perus 3-tähden hotelli, jossa on katolla pieni uima-allas ja auringonottotuolit. Myös pieni ja hikinen punttisali löytyy samaiselta kattoterassilta. Yön hinta alkaen n. 25 € kahden hengen huoneelta, sisältäen ihan semi-syötävän aamupalan. Ei siis mitään luxusta, mutta hyvä budjettireissaajalle. Sijaitsee aivan Surasak-nimisen BTS-juna-aseman vieressä.

Toinen vaihtoehto, kun kasvatetaan budjettia hieman yli 30 euroon: Pinnacle Lumpinee sijaitsee lähellä todella nättiä Lumpini-puistoa. Kyseessä 3 tähden hotelli ja katolta löytyy uima-allas. Aamiaisen kanssa 2 hengen huoneen voi saada alle 40 eurolla.

Tai Rikka Inn, jossa on pieni kattoallas sekä auringonottotuoleja. Sijaitsee vilkkaalla ja reppureissaajien suosimalla Khao San Roadilla ja maksaa myöskin alkaen n. 25 € / yö.

 

Reppureissaajat (makuupaikkoja alk. 5 € / yö)

Reppureissaaja voi asua Bangkokin tunnetuimmassa backpacker-ghetossa, eli Khao San Roadilla. Se on kadunpätkä, jossa on baareja, kojuja, pikaruokaa sekä edullisia hotelleja ja hostelleja. Se sijaitsee myös ns. vanhan kaupungin lähellä ja melko lähellä kuninkaan palatsia.

Tämä kadunpätkä ei tosin välttämättä sovi herkkäunisille – riippuen hieman mihin suuntaan huoneesi ikkunat osoittavat. Yöelämä nimittäin on melko vilkasta.

Vuodepaikkoja jaetusta makuusalista löytyy jopa n. 4-5 euron hintaan per yö. Lisäksi Khao San Roadilta löytyy tietenkin ihan siistejä hotelleja.

Siinäpä siis joitain hotellisuosituksia Bangkokiin. Sijainneista vielä yksi vinkki: päiväsaikaan ruuhkat teillä voivat olla melko kovia, joten taksilla ei välttämättä pääse kovin ripeästi paikasta toiseen. Silloin kannattanee valita hotellin sijainti sen mukaan onko lähellä metro/BTS (sky train) -asemaa!

Lue myös: 17 vinkkiä Bangkokiin

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here