Salzburgin hintataso: tässä 16 esimerkkihintaa matkailijalle

Tässä artikkelissa Salzburgin hintataso tarkastelussa matkailijan näkökulmasta.

Salzburg on hieno pikkukaupunki esimerkiksi mennessä laskettelemaan Alpeille tai muuten vain Itävallan tai Keski-Euroopan reilillä tai autoreissulla.

Valuutta on Itävallassa euro.

Tässä osassa Eurooppaa tykätään edelleen käteisestä, joten sitä on hyvä varata ainakin kahviloissa, ravintoloissa ja pienemmissä kaupoissa asioimiseen.

Tässä esimerkkihintoja kun suunnittelet reissua Salzburgiin:

Lennot Salzburgiin

Salzburgiin pääsee 1 pysähdyksellä n. 4-5 tunnissa. Suoria lentoja ei tiettävästi ole saatavilla tällä hetkellä.

Hinnat ovat yleensä alkaen n. 150 euroa esim. momondo.fi:n kautta katsottuna. Yleensä saa varata n. 200 € menopaluulentoihin. Lentoyhtiöt, jotka operoivat Helsingin ja Salzburgin välillä ovat esimerkiksi Finnair, Norwegian (Lue myös: Norwegian kokemuksia) ja Air Berlin.

Majoittumisen hintataso Salzburgissa

Hotellit ovat kohtuuhintaisia Salzburgissa. Myös reppureissaajalle löytyy muutama erittäin edullinen hostelli.

Tässä yksi suositus hyvällä sijainnilla: Altstadthotel Kasererbraeu – 4 tähden hotelli, joka irtoaa aamupalan kanssa jopa n. 60 € / yö hintaan.

Tai selaa lisää Salzburgin hotelleja tästä.

Liikkuminen

Salzburg on varsin kompakti kaupunki, jossa voi liikkua kävellen. Lentokentältä on keskustaan vain reilun 15 minuutin ajomatka bussilla, joka maksaa 2 € (kun ostat lipun pysäkin automaatista).

Samainen 2 € on taksa kun kuljet kaupungin sisällä busseilla.

Salzburgista pääsee laskettelemaan Alpeille Flachauhun ilmaisella bussikyydityksellä (n. 1 tunti suuntaansa, aamulla alpeille, iltapäivällä takaisin). Tämän voi varata päivää etukäteen esim. hotellistasi tai turistineuvontapisteistä.

Syöminen & juominen

Syöminen ja juominen ulkona ravintoloissa sekä ruokakaupassa on mukavan edullista verrattuna Suomeen.

Olut maksaa tyypillisesti n. 3 € ravintoloissa ja baareissa. Ruokakaupassa alkaen 0,50 € per 0,5 litran tölkki.

Tölkki Itävallan epävirallista kansallisjuomaa, eli Red Bullia maksaa ruokakaupassa 1,50 € ja halpis-energiajuoma vain n. 0,50 €.

Salzburg kuin myös koko Itävalta on tunnettu vanhanajan kahviloistaan. Salzburgissa on esimerkiksi Cafe Tomaselli ja Cafe Mozart tällaisia kahvitaloja, joissa saa hyvää kahvia ja kakkua. Kahvi on tyypillisesti n. 4 € ja kakkupala samoin n. 4 €.

Ravintolassa syö Wiener Schnitzel -pihvin ja ranskalaiset n. 12 € hintaan.

Tippauskulttuuri Itävallassa on tällainen:

  • lasku sisältää jo palvelun, eli tippaus ei ole ”pakollista”
  • yleensä kuitenkin tipataan (jos palvelu OK) pyöristämällä laskua ylöspäin esim. jos vetäiset kakkukahvit 7,50 € hintaan, niin sen voi pyöristää esim. nättiin tasasummaan, 8 euroon.

Aktiviteetit & nähtävyydet

Salzburgia ympäröivien vuorten päälle voi tehdä kävelyreissun ja nähdä kaupunkia yläilmoista. Yksi suosittu nähtävyys on Festung Hohensalzburg -linna, jonne sisäänpääsy mäkivaunukyydin kera maksaa 12 € per normaalihintainen aikuinen.

Vierailu Stiegl-panimolla maksaa 12,50 € (tiettyinä aikoina myös englanninkielinen esittelijä samaan hintaan). Sisältää kierroksen päätteeksi 3 erilaista Stieglin olutta (á 0,25 L) ja bonuslahja heidän lahjatavarakaupasta.

Jalkapalloa katsomaan: lippu FC Red Bull Salzburgin matsiin alkaen n. 15 €.

Laskettelemaan esim. Flachauhun, päiväksi hissilippu n. 50 € ja välinevuokra n. 30 €.

Sellainen on suurin piirtein Salzburgin hintataso. Lue myös esimerkiksi Wienin hintatasosta!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia (jossa ilmainen matkavakuutus), hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here