Wienin hintataso matkailijalle – listasimme hinnat

Millaisia ovat hinnat Itävallassa ja Wienissä? Tässä artikkelissa Wienin hintataso syynissä matkailijaa kiinnostavien tuotteiden ja palvelujen näkökulmasta.

Itävallan rahayksikkö on euro, eli jos reissuhumala pääsee yllättämään, et joudu sekoilemaan vieraan valuutan kanssa.

Itävallassa keskipalkat ovat aika lailla Suomen tasoa, mutta Wienin hinnat matkailijan kannalta vaikuttavat aika selkeästi Suomea edullisemmilta.

Tässä esimerkkejä Wienin hinnoista reissubudjettisi laskemiseen:

Lennot & matkat Wieniin

Suora lento Helsingistä Wieniin kestää n. 2,5 tuntia. Joskus Finnair mainostaa menopaluulentoja 199 € hintaan, kannattaa siis katsastaa heidän kotisivunsa aiheen tiimoilta.

Välipysähdyksen sisältäviä lentoja saa yleensä alkaen n. 150 € hintaan (menopaluu), esimerkiksi Airbalticilta, Norwegianilta tai Lufthansalta. Vertaa ja löydä halvimmat lennot esim. momondo.fi:ssä.

 

Majoituksen hintataso Wienissä

Wien on melko laaja kaupunki. Parhaat hotellit sijaitsevat kalliilla ns. 1-alueella (postinumero 1010) aivan kaupungin ytimessä. (keskipisteenä voit käyttää esim. Stephansdom -tuomiokirkkoa)

Jos rahasta ei ole pulaa, legendaarinen Sacher-kakuista tunnettu Hotel Sacher tarjoaa 5 tähden majoitusta alkaen vajaan 400 € per yö.

Jos hieman höllennetään vaatimuksia, niin tässä pari hintaesimerkkiä:

 • City Pension Stephansplatz, 4 tähden asumus aivan ydinkeskustassa, alk. n. 230 € / yö.
 • Halvimmat 3 tähden hotellit Wienissä ovat alkaen n. 40 € / yö
 • Reppureissaajalle hostelli irtoaa alkaen n. 12 € / yö

Katso täältä hotellitarjoukset Wieniin!

Älä unohda myöskään Airbnb:tä, mikäli haluat asua ”kuin paikallinen” kalustetussa ja keittiöllä varustetussa asunnossa.

 

Liikkuminen Wienissä

Julkisilla pääsee kätevästi yhdellä lipulla metrolla, ratikoilla ja busseilla. Myös lentokentältä operoi lähijuna keskustaan. Tässä hintoja julkisiin kulkuneuvoihin:

Lentokentältä (Schwechat) keskustaan:

 • City Airport Train (CAT) nopea juna, 11 € / suunta, tai 17 € menopaluu
 • S7-paikallisjunalla keskustaan (yksisuuntainen matka, lippu käy myös jatkoyhteyksiin esim. metrolla tai ratikalla) 4,40€

Kaupungissa kulkeminen julkisilla:

 • 1 ajo (metrolla, ratikalla tai lähijunalla): 2,20 €
 • 24 tunnin lippu 7,60 €
 • 48 tunnin lippu 13,30 €
 • 72 tunnin lippu 16,50 €

Citybike – yleisessä käytössä olevat polkupyörät:

citybike hintaWienissä on kokemuksieni mukaan yksi parhaista tällaisista ”citybike”-vuokrapyöräsysteemeistä. Palveluun voi rekisteröityä (1 eurolla) luottokortin kanssa etukäteen heidän nettisivuillaan. Wienissä voit sitten kävellä pyöräasemalle (joita on n. 120 koko kaupungissa), syötät luottokortin sisään, syötät citybike-pin-koodin ja valitset pyörärivistöstä haluamasi pyörän. Tämän jälkeen pyörä on käytössä ilmaiseksi yhdeksi tunniksi. Jos yhtäjaksoinen vuokraus menee 1 tunnin yli, sitten vuokraa alkaa kertyä suuruusluokkaa 1 € per tunti.

Jos lähdet Wienistä Bratislavaan Slovakian puolelle, maksaa tämä n. 50 km junamatka alkaen n. 10 € per suunta. Bussilla (esim. Flixbus.com) alkaen vain 5 €.

 

Syöminen & juominen

Oletko raskaiden liharuokien ystävä? Tsekkaa Figlmüller -niminen kaupungin kuuluisin schnitzel-ravintola. Iso schnitzel-pihvi irtoaa n. 15 € hintaan ja esimerkiksi viinilasi n. 4 €. Vaikka olutta ei listalla mainita, pitäisi sitä silti olla tarjolla kysyttäessä suunnilleen samaan n. 4 € hintaan.

Pakistanilaista ruokaa väsäävä Deewan tarjoaa ”pay as you wish” -mahdollisuutta, eli paikassa on buffet-pöytä ja lähtiessä sitten maksetaan omatunnon mukaan sen verran kuin itsestä tuntuu. Paikassa käy paljon opiskelijoita lounasaikaan ja melko tyypillinen maksu on pyöreästi vitosen.

Hotel Sacherin kahvilassa nautittu Sacher-kakku ja kahvi kustantaa n. 10 €. Tämä kokemus on tosin enemmänkin turistikokemus kuin normaali kahvilla käyminen.

sacher kakku hinta

Normaalimmissa kahviloissa kahvi on 2 euron molemmin puolin.

Olut maksaa kaupassa 0,5 litran tölkistä halvimmillaan n. 0,50 € ja baarissa/ravintolassa se on tyypillisesti 3-4 €. Viiniä saa ruokakaupasta alkaen n. 1,50 € per pullo/purkki. Terävät viinat ovat eurooppalaiseen tyyliin todella edullisia (verrattuna Suomeen).

Pikaruokaosastolla on tarjolla döner-, pizza slice- ja makkarakioskeja, joissa esimerkiksi döner-kebab leivän sisällä maksaa alkaen n. 3 €.

Lue myös: Döner-opas maailman döner-pääkaupunkiin, Berliiniin

Nähtävyyksien ja aktiviteettien hinnat Wienissä

Wien on tunnettu huikeista rakennuksistaan. Tässä muutamia hintoja perusturistin aktiviteetteihin:

 • Schönnbrunnin eläintarha: 18,50 € / aikuinen, 9 € / lapsi
 • Lippu Rapid Wien jalkapallo-otteluun alk. 20 € tai FK Austria Wien -otteluihin alk. 15 €.
 • Belvederen linna sisäänpääsy alk. 12 €.
 • Wiener Riesenrad, eli postikorteista tuttu Praterin huvipuiston iso maailmanpyörä, 9,50 € / aikuinen.
 • Technisches museum Wien, eli tekniikan museo, 12 € / aikuinen.

Eli, kuten saatoit huomata, on Wienin hintataso varsin kohtuullinen verrattuna Suomeen!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here