easyJet kokemuksia ja 5 tietämisen arvoista asiaa

Tässä artikkelissa EasyJet kokemuksia ja arvosteluntynkää (muista myös kirjoittaa omat hyvät tai huonot kokemuksesi alempana olevaan kommenttikettään!)

Suomesta liikennöi melko vähän halpalentoyhtiöiden lentoja, mutta nyt Ryanairin ja Norwegianin seuraksi Suomeen on liittynyt myös easyjet.

Millainen lentoyhtiö on kyseessä? Tässä tärkeimmät tiedonjyväset:

1. easyJet lyhyesti:

EasyJet on jo 1995 perustettu englantilainen halpalentoyhtiö.

Sen kotikenttä on Lontoossa, josta myös suurin osa lennoista lähtee ympäri Eurooppaa sekä muutamaan kaukokohteeseen.

EasyJet lensi aiemmin Helsingistä muualle Eurooppaan, mutta sitten he olivat useamman vuoden lentämättä ollenkaan Suomesta. Nyt, vuonna 2019, easyJet lentää joka päivä 2 kertaa Helsingistä Berliiniin.

2. easyJetin lennot Helsingistä

Tällä hetkellä easyJet lentää Helsingistä ainoastaan Berliiniin. Avattu lentoreitti toi kaivattua kilpailua tälle välille sen jälkeen kun AirBerlin meni konkurssiin ja Finnair jäi ainoaksi kalliiksi vaihtoehdoksi tälle reitille (ainakin suorien lentojen osalta).

Lentokoneena on Airbus A319/320 ja varsin tuoreessa kunnossa. Turvallisuus on siis kunnossa. Itse asiassa, easyJetillä ei ole koskaan ollut ihmishengen vaatinutta vaaratilannetta/onnettomuutta.

Liput kannattanee ostaa joko suoraan easyJet.comista ja tehdä vielä erikseen haku lentohakukoneissa kuten momondo.fi:ssä tai skyscanner.fi:ssä – jos haluaa varmistaa, että saa parhaan mahdollisen hinnan. Tosin, joskus ruumaan menevien laukkujen lisääminen on epäselvempää, jos varaa lentohakukoneen kautta (eikä suoraan lentoyhtiön sivuilta).

3. Tarjoilut lennoilla?

Ruoka- ja juomatarjoilut ovat kaikki maksullisia easyJetin lennoilla – ainakin Helsinki – Berliini -välillä. Edes vettä ei saa ilmaiseksi.

Kahvi on 3 €, bisse taisi olla 6 €, vesipullo 2-3 €. Jos olet pro-sniiduilija, viet tietenkin tyhjän vesipullon turvatarkastuksesta läpi ja täytät sen terminaalin vessassa. 😉

4. Matkalaukut easyJetin lennoilla?

Lipun hintaan kuuluu vain käsimatkatavarat, eli 8 kg laukun saa koneeseen viedä. Ei sitä kyllä punnita missään vaiheessa, ellei se sitten näytä oikein raskaalta/isolta.

Lisämatkalaukkuja saa lisämaksusta. Esim. Helsinki-Berliini -välillä yhden matkalaukun (max. 23 kg) edestakaiselle matkalle on n. 52 € (noin 26 € per suunta). Pientä miinusta tulee siitä, että matkalaukkua ei voinut ostaa vain yhteen suuntaan (jos tulee tällaista tarvetta).

5. Muista:

Koska on kyse halpalentoyhtiöstä, kannattaa muistaa, että kaikki pitää hoitaa netissä:

 • check-in & lipun tulostus (tai sen vastaanottaminen easyJet sovellukseen, josta sitten näyttää sen)
 • matkalaukun varaaminen etukäteen netissä

Jos edellä mainitut jättää vasta lentokentällä hoidettavaksi, tulee niistä aika mojovat lisämaksut.

Lisäksi, tiettävästi Lontoon Gatwickin lentokentällä tulee matkustajille lisämaksua mikäli he saapuvat lennolle 30 min lähtöajan jälkeen. Itse saavuin Berliinin kentälle noin kello 7, kun lennon lähtöaika oli klo 7.15, mutta siitä ei tullut mitään sanomista. Turvatarkastuksesta pääsi läpi ilman jonottamista eikä Berliinin Tegelin kenttä ole niin iso, että siellä joutuisi kilometrikaupalla harhailemaan.

Yhteenveto

Ihan jees lentoyhtiö.

Vie turvallisesti paikasta A paikkaan B ja varsinkin sinne Berliiniin pääsee edullisesti suoralla lennolla Helsingistä – alle 100 € pitäisi löytyä menopaluulentoja. Riippuu tietty aina matkustuspäivistä. Lisäksi löytyy kattava verkosto ympäri Eurooppaa + pari kaukaisempaa kohdetta, mikäli lähdet ”lentoreilaamaan”.

PS. jos tarvitset ilmaista luottokorttia (ei juoksevaa kk- tai vuosimaksua), hae Norski-Visa: BankNorwegian.fi/Luottokortti (sisältää myös ilmaisen matkavakuutuksen)

Onko sinulla kokemuksia easyJetistä? Kommentoi alle!

Ja jos olet sinne Berliiniin menossa, lue myös Berliini-aiheiset artikkelimme.

4 KOMMENTIT

 1. Online check in on tehty pirulliseksi Easy Jetillä teet sen sitten tietokoneella tai mobiilisti. Koko ajan pitää olla tarkkana, kun joudut ottamaan kantaa kaikenlaisiin myyntijippoihin. Easy Jetin proesesseja ei ole tehty vanhemmille ihmiseille lainkaan ts. kannattaa lentää muilla yhtiöillä, jollei halua menettää hermojaan sähläilyssä. Vuosien matkustuskokemuksestakaan ei ole hyötyä, kun myyjä on kettu kainalossa koko check in -proessin ajan. Mobiililaitteen apista ei meinaa löytyä kirveelläkään check in -toimintoa, vaikka sitä mainostetaan helpoksi ja nopeaksi. Norwaylta voisi ottaa oppia, kuinka homma hoituu.
  PS. Missä muut asiakaskokemukset?

 2. Hei !

  Minulla ihan hyviä kokemuksia Easyjetistä. Lennot tosi halpoja eikä varaukset, lähtöselvitykset yms. mitään vaikeita ole. Samanlaista on kaikilla lentoyhtiöillä, jos varaa netistä.
  Ja ihan ajallan ovat lennot. Berliinin lennoilla saksalainen miehistö, joten ajallaan kulkevat. Suosittelen Easyjetiä.

 3. Muuten ihan hyvä, mutta henkilökunta voisi huomioida, jos yhdellä penkillä istuu läski, joka ei mahdu siihen ja tarvitsee turvavyön pidennyksen. Jokainen matkustajahan maksaa yhden istuimen ja on myös oikeutettu siihen. Lihavathan maksakoon sitten 2 paikkaa, jos eivät yhteen mahdu.
  Mistä voisin antaa easyjetille suoraan palautetta asiasta.

 4. Kaikille tässä lukijoille tiedoksi. EasyJet peruu hyvin ahkerasti lentojaan tällä hetkellä (vuosi 2022). Myös Pandemian aikana perui paljon muiden yhtiöiden tavoin, mutta tänä vuonna on tullut esille seuraavaa: lentoja myydään, mutta niitä on peruttu todella ikävästi juuri vähän ennen matkan alkua. Ts. hermot menee tällä hetkellä, koska viime hetkillä tulee todella kailliksi vaihtaa lentoyhtiötä. EasyJet oli mielestäni aikasemmin ok, mutta tällä hetkellä suosin luotettavia kohtuuhintaisia lentoyhtiötä, koska tulevat kokonaisuutena halvemmaksi eikä tarvitse hermoja menettää kaiken aikaa!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here