Tallinnan hintataso – katso hinnat yleisimmille tuotteille

Tallinna, tuo suomalaisten oma temmellyskenttä parin tunnin laivamatkan päässä on mitä mainioin pikareissukohde.

Tässä artikkelissa listaamme Tallinnan hintatasoa.

Tallinnan reissusta voi selvitä varsin halvalla. Toki reissubudjetti voi lähteä myös lapasesta, mikäli se edullinen alkoholi ottaa niskalenkin matkailijan harkintakyvystä.

No mutta, oli sinun reissusi tarkoitus sitten biletys-, kylpylä- tai ihan vain shoppailuloma, tässä niitä yleisimpiä hintoja Tallinnaan:

Tallinnan matkojen hinnat

Laivalla:

Tyypillisesti Tallinnassa käydään päiväseltään viinanhakureissulla tai pikaisella shoppailu- ja syömiskierroksella. Matkat Tallinnaan ovat jopa halvempia kuin Helsingistä Vantaalle matkustaminen, tässä pari esimerkkimatkaa:

Laivayhtiöille nämä ovat siis lähinnä ”sisäänheittohintoja” ja he tietty olettavat, että sinä kulutat rahaa heidän ravintoloissa, baareissa ja tax free -kaupassa.

Jos haluat jäädä hotelliin yöksi Tallinnassa, kannattaa katsoa pakettimatkoja, joissa on laiva + hotelli samassa, esim. 1 tai 2 yötä Tallinnassa, alkaen n. 33 € per henkilö (kun 2 henkilöä matkustaa).

(^sivun alalaitaan scrollaamalla näet kätevästi lähtöpäivän mukaan tarjolla olevat hinnat)

Lentämällä:

Lentäminen Tallinnaan on hyvin harvoin rahallisesti kannattavaa verrattuna laivoihin.

Menopaluu Helsingistä (n. 30 minuutin lento) maksaa yleensä jopa 200 €. Isommalla rahalla operoivat esim. polttariporukat voivat vuokrata jopa yksityisen lentokoneen tai helikopterin esim. privateskies.fi -nettisivulta.

 

Hotellien hintataso Tallinnassa

Bileporukan vaihtoehto voisi olla isompi kämppä esim. Airbnb:stä.

Hotelleista voisi mainita ainakin seuraavat suomalaisten suosimat majoitusliikkeet:

Halvimmillaan 2-3 tähden hotellihuoneen saa Tallinnassa vajaalla 30 €:lla. Katso Tallinnan hotellitarjontaa (kaikista hintaluokista) täältä.

 

Syöminen, juominen ja elintarvikkeet

Ravintolassa syöminen on tietenkin halvempaa kuin Suomessa. Esimerkiksi vanhassa kaupungissa Peppersack -nimisestä ravintolasta saa loistavan pihviaterian n. 20 € ja olut n. 3-4 €.

Estonian Burger Factoryssa saat laadukkaan hampurilaisen n. 7,50 – 10 € hintaan ja iso olut siihen 3,50 €.

Ja esim. trendikkäässä Frank -nimisessä bistrossa saat salaatin 6 €:lla, burgerin vajaalla 10 €:lla, ison oluen 2,80 €:lla, espresson 1 €:lla ja latte-kahvin 2,50 €:lla.

Moni asioi myös ruokakaupassa Tallinnassa, josta löytyy vanha kunnon Prisma. Prisman hinnat ovat myös netissä nähtävillä täällä.

Ja sitten ne alkoholiostokset. Jos et ole ammattimainen viinanostaja, on melkeinpä helpointa tilata se pari laatikkoa olutta ja jotain viinaa siihen kylkeen suoraan laivalta. Hintojen pitäisi olla melko kilpailukykyisiä maissa oleviin hintoihin. Tällä säästät turhan kantamisen maissa. Yleisesti ottaen saat 24 tölkin ”lavan” olutta alkaen n. 13 €:lla, tai siideriä vastaava määrä n. 16 €:lla.

Nähtävyydet

Monille Tallinna on pelkkä shoppailu/biletyspaikka, mutta laitetaan tähän muutamat hinnat nähtävyyksistä:

  • KGB-museo Viru-hotellin 23. kerroksessa, 10 € / henkilö
  • Nousu Tallinnan tv-torniin 10 € tai extremempää kokemusta hakevalle ”reunalla kävely” hintaan 20 € / henkilö.
  • Viron suosituin museo – merimuseo, hinnat alkaen 14 € / normaali-ihminen, 7 € / opiskelija

Muuta?

Liikkuminen Tallinnassa onnistuu tarvittaessa pelkästään jalkaisin. Satamasta keskustaan on sen noin 1,5 – 2 km – riippuen mihin kohtaan laskee. Julkisilla kulkeminen maksaa 2 € per kyyti, joka maksetaan käteisellä (ja pienellä rahalla) suoraan kuljettajalle.

Yhteenvetona todettakoon, että Tallinnan hintataso ja varsinkin matkojen hinnat ovat erittäinkin lompakkoystävällisiä! Ja jos lähdet road trippailemaan 300 km päähän, Riikaan, lue myös artikkelimme Riikan hinnoista.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here