Splitin hotellit ja majoituspaikat – 6 suositusta + vinkit missä majoittua!

Tässä artikkelissa Kroatian toiseksi suurimman kaupungin, ja suositun turistikohteen, Splitin hotellit ja muut majoituspaikat tarkastelun alla.

Listaamme hotellisuosituksia riippuen vähän millä mielellä olet reissussa: arvostatko vanhaakaupunkia, rantaa ja/tai yöelämää.

Siinä mielessä Split on kätevän kokoinen kaupunki, että matkailijan kannalta kiinnostavimmat kohteet ovat keskittyneet melko pienelle alueelle. Eli kävellenkin voi ottaa paikkoja haltuun.

Näissä Kroatian kohteissa on suhteessa huomattavasti enemmän tällaisia huoneistohotelliratkaisuja, joita on tarjolla valtavat määrät isojen hotellinvarauspalvelujen, kuten Booking.comin kautta.

Katso vaikka:

Splitin majoituspaikat
Kuvakaappaus Booking.comista (Splitin majoitustarjonta)

Eli ”oikeita” hotelleja on melko niukasti verrattuna noihin huoneistojen määrään.

Jos olet minibudjetilla reppureissussa, lue tämä kappale (muuten skippaa):

Saapuessasi Splitiin esimerkiksi laivasatamaan tai bussiasemalle, näet todennäköisesti ihmisiä pitäen kylttejä, joissa lukee jotain huoneeseen/apartmenttiin liittyvää. Voit neuvotella ja tinkiä heidän kanssaan itsellesi majoituksen, mikäli haluat hoitaa homman näin old school -menetelmin. Netistä homma hoituu tietty kätevämmin ja moni näistä ”mummojen” pitämistä kotimajoituksista löytyy tänä päivänä jopa sieltä Booking.comista.

Majoitus vanhankaupungin turistinähtävyyksien läheltä

Voit ottaa majoituksen joko suoraan vanhankaupungin ytimestä tai sitten sitä ympäröivistä naapurustoista. Esimerkiksi Veli Varoš on tällainen alue, jossa meno ei ole niin turistinen, vaan pääset asioimaan samoissa kaupoissa, leipomoissa ja kahviloissa kuin paikallisetkin (= tarkoittaa yleensä hyvää laatua).

Edullinen: Val Apartments -huoneisto on huippu asiakasarvostelut saanut, mutta silti edullinen majoituspaikka. Sijaitsee tuossa yllä kuvaillussa Veli Varošin kaupunginosassa, eli luvassa on paikallista tunnelmaa, mutta silti vain kivenheiton päässä vanhastakaupungista.

>> Katso kuvat & varaa Val Apartments

Jos Val ei ole vapaana, kannattaa katsoa siitä ympäristöstä muitakin vaihtoehtoja.

Toinen edullinen: Julije Rooms tarjoaa kahden hengen huoneita (joko parisängyllä tai erillisillä sängyillä). Sijainti vanhankaupungin itäpuolella, josta lyhyt matka laivasatamaan tai vaikkapa Bacvicen hiekkarannalle.

>> Katso kuvat & varaa Julije Rooms

4 tähden mukavuutta: Piazza Heritage Hotel (Piazza Luxury rooms) sijaitsee aivan vanhankaupungin ytimessä. Upea 4 tähden asumus, joka on saanut huippupisteet asiakasarvosteluissa.

>> Katso kuvat & varaa Piazza Heritage Hotel

Hotellit rannan läheltä (+yöelämää)

Bacvice Beach on suosittu (ja joskus ruuhkainen) hiekkaranta n. 1 km päässä vanhastakaupungista.

Se on myös varsinkin kesällä vilkas yöelämän keskus, joten jos haluat perus ryyppy- ja aurinkoloman, suuntaa tänne (hieman alempana lapsiystävällisempiä rantoja). Tässä muutama majoitusvaihtoehto Bacvice Beachille:

Halpa: Apartment Dujmovic: Noin 300 metriä Bacvicen rannalta sekä 600 metriä vanhastakaupungista – sopivasti näiden välissä sijaitseva edullinen yksiön kokoinen majoituspaikka (esim. 2 hengelle)

>> Katso kuvat & varaa Apartment Dujmovic

 

Luxus: Hotel Park – kuta kuinkin Bacvicen rannan ainoita hotelleja. Rakennettu 1921 ja täysin uudistettu 2015, eli vanhanajan tyyliä modernisoituna! Upea hotelli minuutin päässä rannalta sekä n. kilometrin päässä vanhastakaupungista.

>> Katso kuvat & varaa Hotel Park

Hieman edempänä rantaa pitkin (pois päin vanhastakaupungista) sijaitsee Firule Beach. Se on lapsiystävällinen ranta matalan vetensä ansiosta. Täältä kertyy matkaa vanhankaupungin ytimeen n. 2 km. Hotelleja ei tämän rannan ympärillä oikein ole, mutta tässä yksi edullinen huoneistomajoitus:

Apartments Žuvela tarjoaa useampaa eri huoneistoa. 200 metrin päässä Firule Beachilta ja sinne vanhaankaupunkiin tulee se reilun 10 minuutin kävelymatka. Pihalla uima-allas sekä lähistöllä myös tenniskenttiä.

>> Katso kuvat & varaa Žuvela

Siinä siis tiivistetysti vinkit Splitin hotelleista ja majoituspaikoista. Katso myös vinkit Dubrovnikin hotelleihin, mikäli kierrät useamman kohteen Kroatian reissullasi.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here