Riikan hintataso tarkastelussa – tällaisia ovat hinnat vuonna 2018

Latvian pääkaupunki Riika on oiva viikonloppukohde pikaiselle oluenjuontilomalle, ja yleiseen hengailuun ja shoppailuun. Tässä artikkelissa Riikan hintataso tarkastelun alla ja listaamme ne yleisimmät hinnat turistille.

Latvian hintataso on tietenkin huomattavasti Suomea alhaisempi, mutta eurojen tulon myötä hinnat ovat niinikään hieman ”eurooppalaistuneet”.

Valuutta on tuttu ja turvallinen euro, eli ei tule epäselvyyksiä sen suhteen.

Lennot (tai laiva/bussi) Riikaan

Myös lentokammoinen pääsee kohtalaisen kätevästi Riikaan meri- ja maateitse:

Ensin laivalla Helsingistä Tallinnaan ja siitä sitten reilun 300 km matka Riikaan. Tallinnasta pääsee esim. bussilla Riikaan, joka maksaa alkaen n. 12 € yhteen suuntaan (esim. ecolines.net).

Halvimmat laivaliput löytyvät yleensä laevapiletid.ee -osoitteesta. Se on ihan luotettava ja toimiva sivusto, josta ainakin kerran löysin reittimatkan puoleen hintaan siitä, mitä Vikingin omilla sivuilla oli.

Vaihtoehtoisesti pienellä porukalla voisi vuokrata auton Tallinnasta ja tehdä pienen road tripin pitkin Viron ja Latvian maaseutua. Tai miksei myös omalla autolla voisi lähteä, kun laittaa auton lauttaan jo Helsingissä. Moni hakee tänä päivänä Latviasta alkoholia auton täydeltä, kun Viro meni muuttamaan omaa alkoholiverotustaan.

Lentämällä pääsee tietty kätevimmin Riikaan. Suora lento Helsingistä Riikaan tapahtuu n. 1 tunnissa ja menopaluuhinnat alkavat yleensä n. 90 € tuntumasta. Vertaa ja löydä halvimmat lennot momondo.fi:stä tai skyscanner.fi:stä.

 

Majoituksen hintataso Riiassa

Näissä Baltian ja Itä-Euroopan kohteissa on usein edullista asua vähän hienomminkin. Eli 5 tähden luxusta irtoaa huomattavasti edullisemmin kuin muualla Euroopassa:

Katsasta esim. tämä Radisson Blu 5 tähden hotelli, joka irtoaa joskus jopa vain n. 100 eurolla.

Tai tämä erittäin suosittu 4 tähden kylpylähotelli (joskus jopa alle 60 €/yö)

Myös Airbnb:n tarjonta kannattaa katsastaa, jos ei ole hotelli-ihmisiä.

Lue myös: Halpa hotelli Riiassa – 7 suositusta (alkaen alle 20 €/yö)

 

Nähtävyyksien hintataso

Riika on pienehkö kaupunki, jossa ei niin paljoa (maksullisia) nähtävyyksiä ole. Tässä muutama poiminta turistihommiin:

Latvian miehitysmuseo (Museum of the Occupation of Latvia): ilmainen (vapaaehtoinen lahjoitus)

Kaikille neuvostoajan transportaatiovälineiden ystäville:

  • Moottorimuseo 10 € / aikuinen
  • Ilmailumuseo (Riga Airmuseum) 7 € / aikuinen

Valokuvausmuseo (Latvian Museum of Photography): 3 – 4,50 € – riippuen kuinka paljon haluaa nähdä

Kanaaliristeilyt pienellä ja sympaattisella puuveneellä 18 € / aikuinen, 9 € / lapsi. Yksi palveluntarjoaja on ainakin http://www.rigabycanal.lv/

 

Liikkuminen

Muutamia hintapoimintoja liikkumisesta:

  • Bussi Riikan lentokentältä (RIX) keskustaan maksaa vain 1,15 €. Voit myös ostaa lentokentältä 24 tuntia voimassa olevan lipun julkisiin kulkuneuvoihin 5 € hintaan
  • Taksi lentokentältä keskustaan (n. 10 km) maksaa keskimäärin 11-14 € kertoo Riikan lentokentän nettisivusto. Taksien hinnat ovat siis Riikassa halpoja!
  • Keskustan sisällä yksi ajo julkisilla kulkuneuvoilla maksaa tuon samaisen 1,15€, eli halpaa on.

Uber ei ole käytössä Latviassa, mutta Taxify on. Esimerkiksi kyyti vanhastakaupungista lentokentälle maksaa Taxifyn arvion mukaan arkiaamuna n. 8-10 €. Halpaa on.

 

Muut

Riika ei siis ole älyttömän tunnettu mistään tietyistä nähtävyyksistä, vaan se on monille ihan rehellinen ryyppy/biletyskohde:

Olut maksaa tyypillisesti vanhan kaupungin baareissa 4,50 € puolen litran tuopista. Alkoholikaupasta vodkaa 0,5 litraa alkaen n. 5 €. Olut 0,5 litraa alkaen n. 0,50 €. Jägermeisteria irtoaa litra n. 16 €:lla.

Kahvi mukavassa miljöössä maksaa hieman koosta riippuen 2 – 2,50 €. Latte on 3 € molemmin puolin.

McDonald’sissa BigMac-ateria (pieni) maksaa alle 4,35 € ja ravintolassa esim. hyvä pihviateria on tyypillisesti n. 15-18 € tuntumassa.

Tupakan hinta: aski Marlboroa pitäisi olla n. 3 €.

Siinäpä siis Riikan hinnat tiivistettynä. Jos haluat lähteä edemmäs Eurooppaan, tässä hieman isompia kaupunkeja:

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here