Air Berlin kokemuksia – saksalainen halpalentoyhtiö syynissä

Tässä artikkelissa Air Berlin kokemuksia ja tietoutta siitä, millaisesta lentoyhtiöstä on kyse.

Suomalaisille se on tullut tutuksi etenkin yhden Euroopan suosituimman matkakohteen, Berliinin suorista lennoistaan. Düsseldorf on toinen kohde, johon se lentää Helsingistä suoralla lennolla.

Muita järkevän hintaisia reittejä Suomesta ja Helsingistä lähdettäessä Air Berlinillä saattavat olla esim. Gdansk, Miami tai saksalaisten suosikkiryyppäyskohde, Mallorca.

Yksi erikoisuus yhtiön viime aikaisiin tapahtumiin on se, että Air Berlinin suomenkielinen sivusto on ilmeisesti lakkautettu. Sivustolta voi enää valita Suomen lipun, mutta kieli pysyy englannissa. Samoin suomenkielistä asiakaspalvelunumeroa ei tiettävästi enää ole.

Lentokoneet & yhteistyökumppanit

Helsingin ja Berliinin välillä operoidaan ihan perus Airbus 319/320 lentokoneilla – sama juttu, mikäli jatkat välilaskun kautta muihin Euroopan kohteisiin.

Mutta mikäli lennät lyhyitä Saksan sisäisiä lentoja, saattaa käytössä olla Bombardier Q400 potkuriturbiinikoneita.

Pitkillä lennoilla, esim. Amerikkaan, käytössä on yleensä Airbus A330, eli ihan kunnon laajarunkoinen lentokone, jossa jokaisella matkustajalla omat viihdejärjestelmät ja muut mukavuudet.

Jos varaat Air Berliniltä 1 koneen vaihdon sisältävän lennon esim. Itävaltaan, operoidaan toinen lento todennäköisesti NIKI -lentoyhtiön koneella. Samoin esimerkiksi Suomessa Finnair tekee näitä ”code share” -lentoja AB:n kanssa.

Joskus myös Finnairin lennot Helsingin ja Berliinin välillä saatetaan operoida Air Berlinin lentokoneilla, mutta itse henkilökunta ja istuintaskuissa olevat lehdet ovat Finnairin. Eli vaikka mielessään päätyisi varaamaan lennot ”tutulta ja turvalliselta” Finnairilta, saattaa lentokentällä silti olla vastassa punavalkoinen Air Berlinin lentokone.

Paras paikka varata Air Berlinin lennot?

Jos haluat löytää parhaan hinnan lennoillesi, kannattaa ne yleensä tsekata 2-3 eri paikasta, esimerkiksi:

  • Air Berlinin omat nettisivut
  • momondo.fi (hintavertailusivusto)
  • skyscanner.fi (hintavertailusivusto)

Näistä kahdesta jälkimmäisestä hintoja selatessa kannattaa kiinnittää huomiota lipputyyppiin ja siihen, sisältyykö siihen matkalaukkuja vai ei (yleensä ei):

Matkalaukkujen lisämaksut

Sisältyykö lipun hintaan ruumaan menevä matkalaukku?

Se riippuu millaisen lipun varaat. AirBerlinillä on perus turistiluokassa 3 eri hintaluokkaa:

air berlin matkalaukku
Kuvakaappaus airberlin.com (04/2017)

Economy Lightiin sisältyy vain käsimatkatavara (8 kg). Economy Classiciin sisältyy 23 kg matkalaukku ja se maksaa havaintojemme mukaan yleensä 20 € enemmän kuin Economy Light -lippu per suunta. Tämä pätee ainakin suoraan Air Berlinin nettisivuilta varattuna.

Jos lisäät jälkikäteen lennollesi ruumaan menevän matkalaukun, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin. Hinta nousee portaittain riippuen kuinka kauan lennon lähtöön on aikaa. Muistaakseni 30 tuntia ennen lennon lähtöä matkalaukun hinta pompsahtaa huomattavasti. Ja jos et varaa matkalaukkua ennakkoon ja saavut lentokentälle matkalaukun kanssa ja checkaat sen manuaalisesti sisään, tulee sille hintaa huomattavasti enemmän.

Air Berlin turvallisuus

Air Berlin on nimensä mukaisesti saksalainen lentoyhtiö ja ollut toiminnassa jo vuodesta 1978. Onnettomuustilastoista ei löydy yhtään lentokoneen tuhoutumiseen tai yhdenkään ihmisen kuolemaan johtanutta incidenttiä (Wikipedia). Eli hyvin pysyvät ilmassa.

Juoma- ja ruokatarjoilut Air Berlinin lennoilla

Air Berlinillä ei ole ainakaan Helsingin ja Berliinin välisillä lennoilla mitään ilmaista neste- tai kiinteäpitoista suuhunpantavaa. Eli vesi, kahvi, tee ja muut perusjutut maksavat rahaa.

Jos sinulla on tuoreita kokemuksia Air Berlinin tarjoiluista tai mistä tahansa heidän suorittamiin lentoihin liittyen, laita ihmeessä kommenttia alle.

PS. tarvitsetko reissaajaystävällistä, vuosimaksutonta luottokorttia, johon sisältyy myös matkavakuutus? Käy hakemassa Norwegianin Visa (banknorwegian.fi/Luottokortti). Haku tapahtuu muutamassa minuutissa ja kortti tulee postissa tyypillisesti n. viikossa!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here