Lennot osamaksulla? Onnistuu – 5 parasta tapaa ostaa lentoliput osamaksulla

lennot osamaksullaAikeissa ostaa lennot osamaksulla?

Onnistuu.

Mutta mikä on se paras tapa hoitaa asia? Onko se:

a) ostaa lippu osamaksulla suoraan matkatoimistosta?

b) ottaa ensin erikseen laina, ja sitten ostaa ”omalla rahalla” suoraan lentohakukoneen kautta?

Lähdetään purkamaan tilannetta:

No, sanottakoon heti kärkeen, että vastaus on lähes aina A.

Mutta, tässä artikkelissa vinkkimme ja parhaat paikat ja tavat kun aikeissa on ostaa lentoliput osamaksulla:

1. Nosta pikalaina netistä ja osta lennot erikseen (2 suositusta):

Vaihtoehto 1 (isompi summa, jonka haluat maksaa takaisin kuukausien tai jopa vuosien päästä):

Oletko ostamassa kalliita kaukolentoja?

Tarvitset esimerkiksi 1000 euroa lainaan ja takaisinmaksu 1 vuoden aikana. Tai kerralla vaikka 2-3 tonnia, niin jää rahaa muihinkin reissun kuluihin?

Silloin esimerkiksi Bank Norwegian on mahdollisesti se Suomen suosituin paikka nostaa pikalainaa netistä. Sieltä saa kulutusluottoa helposti ja nopeasti alkaen 1000 euroa ja maksimissaan jopa 60 000 euroa. Kunhan vain ikää on 23 tai yli ja luottotiedot ovat kunnossa.

Homma toimii näin:

1. Teet lainahakemuksen BankNorwegian.fi:ssä (onnistuu älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella)

2. Jäät odottamaan heidän lainatarjoustaan (josta myös näet lainan kokonaiskustannukset)

3. Sitten joko hyväksyt tarjouksen (allekirjoittamalla lainasopimuksen sähköisesti) tai sitten unohdat koko jutun, jos tarjous ei miellytä.

Kun ja jos hyväksyt tarjouksen, rahat pitäisi olla pankkitililläsi parin työpäivän sisällä. Sitten vain lentoja ostamaan.

Vaihtoehto 2: (kun voit maksaa rahan takaisin jo 2-8 viikon sisällä)

Jos on hyvät lentoliput tiedossa, muttei ole rahaa maksaa niitä vasta kuin seuraavana tilipäivänä, tässä suositus:

Suomilimiitti.fi – heillä on uusille asiakkaille täysin ilmainen ensimmäinen laina. Eli nostat nyt mitä tahansa 10 ja 1000 euron väliltä ja maksat tasan saman summan seuraavan kuukauden loppuun mennessä.

Eli jos nostaisit kesäkuun 6. päivä 1000 euroa, maksaisit 1000 euroa takaisin heinäkuun 30. päivään mennessä. Ja sillä selvä. Ei kuluja, ei korkoja.

Ja yleisesti ottaen:

Kun nostat lainan erikseen, antaa se sinulle joustavuutta myös lentojen ostamiseen. Silloin et joudu syynäämään, että tarjoaako se lentohakukoneen kautta löytynyt halpa lippu maksutavaksi osamaksua vai ei.

Lentohakukoneiksi suosittelemme momondo.fi:tä tai Skyscanner.fi:tä.

2. Luottokortilla ostetut lentoliput voi maksaa myös osamaksulla:

Jos selviät lentojen takaisinmaksusta nopeasti, on monissa luottokorteissa korotonta maksuaikaa joitain viikkoja. Ja jos et selviä, voit maksaa sen joustavasti osissa oman maksukyvyn mukaan.

Suositus:

lentoliput osamaksullaBank Norwegianin tarjoama Visa-luottokortti on varsin pätevä luottokortti paljon (tai vähän) matkustavalle. Muutama perustelu:

  • se on täysin kuukausi- ja vuosimaksuton
  • siinä on ilmainen matkavakuutus (kun lentolippujen hinnasta on vähintään 50% maksettu tätä luottokorttia käyttäen)
  • voit maksaa ostoksesi ja luottokorttilaskusi joko seuraavaan eräpäivään mennessä tai jättää sen korolliselle maksuajalle ja maksaa osissa.

Eli jos olet matkaileva ihminen, kannattaa tämä kortti oikeastaan hakea joka tapauksessa – sitä kun ei mene niitä juoksevia kuluja ollenkaan. Varsinkin tuo ilmainen matkavakuutus on erittäin bueno juttu. Ei tarvitse erikseen alkaa sitäkään ostamaan joka reissulle erikseen. Matkavakuutus on automaattisesti voimassa, kunhan vain lentolippujen hinnasta vähintään 50% on maksettu tätä luottokorttia käyttäen. Ja, lentojen ei tarvitse olla itse Norwegian-lentoyhtiön lennot, vaan ne voivat olla minkä tahansa yhtiön lennot ja mistä tahansa ostettuna.

Haku tapahtuu muutamassa minuutissa ja kortti paukahtaa postiluukustasi sisään noin 1-2 viikon kuluttua. Hae osoitteessa: https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti

3. Matkapörssi – pakettimatkat kuin myös lennot osamaksulla:

Matkapörssi on yksi harvoja matkatoimistoja, josta voi ostaa lennot osamaksulla. Menet vain heidän sivuilleen, haet heidän lentohakukoneestaan sopivat lennot ja etenet kassalle.

Sieltä voit valita maksutavaksi jomman kumman seuraavista:

  • Matkapörssi Lasku: voit varata lennot nyt ja maksaa vasta 2 viikon päästä (ilman korkoja ja kuluja)
  • Matkapörssi Erämaksu: tässä on kyse pidempiaikaisesta kertaluotosta, jossa voit valita maksuajan 3 ja 36 kuukauden väliltä.

Miinuksena Matkapörssistä lentoja ostaessa on se, että heidän lentohakukoneensa on hieman kökkö verrattuna kansainvälisiin isoihin lentohakukoneisiin. Mutta, mahdollista se on ostaa Matkapörssistä lennot osamaksulla.

4. Aurinkomatkat – myös lentoliput osamaksulla

Aurinkomatkat.fi:stä on mahdollista ostaa kokonainen lomamatka osamaksulla, mutta saa sieltä myös pelkkiä lentojakin. Ja maksutavaksi on mahdollista valita osamaksu.

Aurinkomatkojen osamaksuvaihtoehdoissa on yhteistyökumppanina Svea Ekonomi. Kyseessä on kertaluotto, jossa voi valita takaisinmaksuajaksi 3, 6, 12 tai 24 kuukautta. Plussaa tämä maksuvaihtoehto saa siitä, että jo 18 vuotta täyttänyt voi ostaa lentoliput Svea Ekonomin tarjoamaa osamaksuvaihtoehtoa käyttäen. Toisaalta. Jos olet 18-vuotias, niin mene nyt p##kele töihin ensin ja ansaitse ne reissurahat ennen kuin lähdet suhaamaan ympäri maailmaa. Sori.

5. Supersaver – lennot osamaksulla Klarnan kautta:

Supersaver on monille tuttu lentohakukone. He ilmoittavat yhdeksi maksuvaihtoehdoksi myös Klarnan, jossa on osamaksumahdollisuus.

Eli etsit vain sopivat lennot Supersaver.fi:ssä, valitset maksutavaksi Klarnan ja sillä selvähkö. Klarna osamaksun käyttämiseen liittyy muutamia sääntöjä, esimerkiksi kotimaan lentoja ei voi maksaa Klarnalla. Eikä lennon lähtöön voi olla alle 48 tuntia aikaa. Lue lisää sääntöjä Supersaverin sivuilta Klarna-osiosta.

Klarnan erämaksulla lentolippujesi (ostoksesi) loppusumma voi olla 100 euron ja 3000 euron välillä. Voit myös ostaa lentoliput toiselle henkilölle – kunhan vain tilauksen tekijä (Klarna-maksusta vastaava henkilö) on yksi matkustajista.

Yhteenveto

Jos olet kokeneempi matkalija, saatat olla samaa mieltä siitä, että niiden halvimpien ja aikataulullisesti parhaiden lentojen löytäminen on aina pienen säätämisen ja kikkailun takana. Täten asiaa helpottaa kummasti se, että sinun ei tarvitse huolehtia, että mikä sivusto sallii osamaksumahdollisuuden ja mikä ei.

Ja suoraan sanottuna, joidenkin nimeltä mainitsemattomien matkatoimistojen lentohakukoneet ovat niin rasittavia käyttää verrattuna noihin viimeisen päälle optimoituihin palveluihin (kuten momondo/skyscanner), että ei niitä selvin päin – eikä kyllä päihtyneenäkään – viitsi käyttää.

Eli pointtina on se, että kätevintä on yleensä ottaa vain pikalaina netistä ja ostaa lennot sitten sillä rahalla.

Jos on kiire (pitää saada lennot ostettua jo tänä iltana, mielellään NYT), käy hakemassa Suomilimiitti.fi:stä ilmainen laina. Sieltä saat rahat tilillesi jopa 15 minuutin sisällä.

Jos voit odottaa pari päivää (ja haet pitkäaikaisempaa lainaa), hae lainatarjous BankNorwegian.fi:stä.

Joko sinulla on kokemuksia lentolippujen ostamisesta osamaksulla? Jaa vinkkisi alla olevassa kommenttiosiossa.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here