Booking.com kokemuksia & vinkkejä – tiedä nämä 3 asiaa ennen kuin varaat

Voisi melkeinpä sanoa, että Booking.com on hotellihakukoneiden Google – se on yksinkertaisesti suurin ja mahtipontisin. Jaan tässä artikkelissa 3 asiaa/vinkkiä, joilla otat varauksestasi täyden hyödyn irti.

Kiireelliselle lukijalle muutama lyhyt vastaus heti ensialkuun:

Onko Booking.com luotettava? Kyllä on, kyseessä taitaa olla maailman suurin hotellihakukone, johon voi ongelmia kohdatessa soittaa/sähköpostittaa vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden (ja saada suomenkielistä asiakaspalvelua).

Kannattaako varata Bookingista vai suoraan hotellista? Itse ottaisin Bookingista. Mikäli hotelli sählää luottokorttiveloitusten kanssa, on ongelma paljon helpompi hoitaa ison firman kautta (jossa ongelmienratkaisu on arkipäivää) kuin alkaa soittelemaan jollekin italialaisen majatalon omistajamummelille ja saada häntä ymmärtämään mikä on ongelmana.

 

Mikäli haluat kuulla kokemuksia Booking.comin käytöstä ja 3 vinkkiä, jolla otat varauksesta täyden hyödyn irti, jatka toki lukemista. Se on vain 3 minuutin sijoitus ajastasi, mutta saat arvokkaat vinkit tulevaisuuden hotellivarauksiisi.

Joka tapauksessa, nyt hieman hotellinvarausvinkkejä:

Itselläni oli näitä halpalentoyhtiöitä ja -hotellivarauspalveluita kohtaan melko skeptinen suhtautuminen.

Ajattelin, että näin halpaan hintaan todennäköisesti ei mitään toimivaa asiakaspalvelua voi saada. Puheluun kenties vastaa jokin aivokuollut robotti tai sähköposteihin tulee automaattisesti generoidut ympäripyöreät vastaukset = ei jaksaisi/viitsisi edes yrittää.

Sittemmin opin, ettei näin aina ole.

Olen ollut melko läheisissä tekemisissä Booking.comin asiakaspalvelun kanssa, jota kautta olen oppinut seuraavat 3 asiaa:

 

1. Mikäli hotellihuoneesi on ylibuukattu..

Yksi esimerkkiskenaario:

Monesti ulkomaille lähtiessä reissupäivä on täynnä koneenvaihtoja, bussilla ja junalla ja millä lie kulkemista. Sitä arvostaa sitä hetkeä, kun yön lähestyessä pääsee hotellihuoneeseen purkamaan laukun ja valmistautumaan iltaan/yöhön. Näin siis asioiden pitäisi mennä.

Joskus kuitenkin sattuu niin, että hotelli on ylibuukattu. Vastaanotossa vain ilmoitetaan, ettei huonetta ole. Näytät varaustietosi, mutta hotelli saattaa keksiä syyttää Booking.comia. Seuraavassa vinkkejä tämän kaltaiseen tilanteeseen:

Jos olet saanut Booking.comilta varausvahvistuksen (9-numeroinen varausnumero ja 4-numeroinen PIN-numero), on hotelli (tai lopulta Booking) vastuussa uuden, vastaavantasoisen hotellihuoneen löytämisessä.

(Olettaen, että luottokorttisi on toiminut, etkä ole saanut sähköpostia/yhteydenottoa tällaisesta ongelmasta)

Vaihtoehto 1: Kerro vastaanotossa, että he ovat vastuussa tästä ongelmasta ja pyydä heitä järjestämään sinulle vastaavantasoinen hotelli (huonetyyppi, varustelutaso jne). Yleensä homma alkaa järjestymään.

Vaihtoehto 2: Mikäli majoituspaikassa ei olla yhteistyökykyisiä, soita Booking.comin asiakaspalveluun (yleensä jokaisesta maasta löytyy oma paikallinen puhelinnumero). Voit tarvittaessa pyytää heitä ohjaamaan sinut suomea puhuvalle asiakaspalvelijalle. Kerro tilanne ja vaadi saada korvaava majoitus lähistöltä.

Ei ole siis tarvetta lähteä varaamaan hotellia ominpäin, vaan istahda hotellin aulaan ja laita hotelli ja/tai Booking.com ratkaisemaan ongelma puolestasi. Kerro kylmänrauhallisesti tietäväsi oikeutesi ja pyydä hotellia ja/tai Bookingia ystävällisesti ratkaisemaan ongelma mahdollisimman pian. Hotelli todennäköisesti onkin yhtäkkiä yhteistyöhaluinen, koska tietää joutuvansa kuseen ”herransa”, eli Booking.comin kanssa.

2. Maksullinen peruutus, mutta haluat peruuttaa?

Oletko varannut sellaisen hotellihuoneen ja -hinnan, joka ei salli ilmaista peruutusta? Halvat hinnat aina houkuttelevat ottamaan näitä riskivarauksia, mutta mitäs sitten, jos reissu peruuntuu tai reittisuunnitelmat muuttuvat?

Vaikka varausvahvistus ilmoittaa, että ”tätä varausta ei voida peruuttaa ilmaiseksi”, kannattaa silti yrittää neuvotella.

Tällaisessa tilanteessa Booking.com on tavallaan välikätenä sinun ja hotellin välillä. Hotellilla on päätösvalta, mikäli he sallivat sinulle ilmaisen peruutuksen. 

Jos olet varannut tällaisen hotellin ja haluat peruuttaa, toimi seuraavasti:

Soita tai lähetä sähköpostia Booking.comiin ja kerro ystävällisesti tilanteesi. Pyydä mahdollisuutta perua varaus. Kerro myös syy miksi (mitä parempi syy, sitä paremmat neuvotteluvalmiudet Bookingin asiakaspalvelijalla on, kun hän asiaa kysyy hotellilta).

Mikäli saat kieltävän vastauksen, pyydä vielä uudestaan uudella taktiikalla, esim:

 • Varauksen peruminen siten, että saat osan rahoista takaisin
 • Varauksen siirtäminen myöhempään ajankohtaan
 • Tietyn rahasumman siirtäminen tulevaisuuteen käytettäväksi ko. hotelliin

Monessa hotellissa joustoa lopulta löytyy, koska he ajattelevat tulevaisuutta: ehkä tästä asiakkaasta tulee myöhemminkin asiakas, jos hoidamme tämän tyylikkäästi. Joissakin maissa puolestaan ollaan tiukempia. Esim. saksalaiset ovat erittäin tarkkoja sopimuksistaan ja eivät yleensä jousta ollenkaan.

 

3. Budjettireissaajan euronvenytystaktiikka

Oletko oikein pienellä budjetilla liikenteessä tai muuten vain pihi? Hotellit yleensä maksavat jopa n. 15 % provision varauksen summasta Booking.comille.

Eli mikäli teet ison varauksen, vaikkapa 600€ hotellivarauksen, maksaa hotelli tällöin jopa 90€ Bookingille tämän varauksen välittämisestä.

Tällöin hotelli saa asiakkaalta, eli sinulta, vain 510€. Tarkan euron kuluttaja haistaa tässä heti säästömahdollisuuden:

Googlaa ja mene hotellin omalle nettisivulle, ota heihin yhteyttä ja kysy mikäli huone irtoaisi vaikkapa 550€ hintaan, mikäli varaat suoraan heiltä.

Julkisesti netissä he eivät saa ilmoittaa alle 600€ hintoja, koska Bookingissa – ja muissakin hotellinvarauspalveluissa – on monesti ns. Parhaan hinnan takuu, joka takaa, että huone ei löydy muualta alle heidän hintansa.

MUTTA:

Kannattaa muistaa tällaisenkin kikkailun riskit:

Mikäli varaat tällaisen hotellin jostain Chilen kaukaisesta kolkasta, on ongelmien ilmaantuessa asioita hieman hankalaa hoitaa aika-, kulttuuri- ja kielierojen johdosta. Eli esim. jos luottokortille ilmaantuu outoja veloituksia tai muuta vastaavaa, ovat tällaiset ongelmat paljon vaivattomampia hoitaa Booking.comin kautta.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

Omia Booking.com kokemuksia

Itse olen varaillut Bookingista juuri tämän turvan takia. Tiedän täsmälleen miten toimia, mikäli hotelli on ylibuukattu tai kohtaan muita outoja ongelmia.

Pienemmissä hotellinvarauspalveluissa ei yleensä ole taloudellisia resursseja yhtä hyvään asiakaspalveluun – varsinkaan ympäri vuorokauden/viikon/vuoden auki olevaa sellaista.

Omalla kohdallani asiat ovat menneet melko kivuttomasti. Kerran tosin Kambodzanreissulla Phnom Penhissä pääsi käymään ylibuukkaustilanne, mutta asia hoitui hotellinpitäjän kanssa varsin mallikkaasti. Mutta mikäli hommat eivät mene yhtä sujuvasti, tiedän että voin laittaa Bookingin asiakaspalvelun hoitamaan asiaa.

40 KOMMENTIT

 1. Täyttä kusetusta. Vastaajassa sanottiin viime maanantaina, et odota suomenkielistä asiakaspalvelijaa. Noin 15 min sanottiin ettei ole saatavilla suomenkielistä palvelua. Kysymykseen ei ole vieläkään vastattu. Eli siel ei pidetä härmäläisiä minään. Varmaan liian pieni maa

 2. Minulla on ihan hyvä kokemus viime vuodelta, kun huoneisto ei ollut sellainen kuin Booking kuvissa. Olin tilannut 2 päivän välein paikkoja, ja ihmettelin että miten tämä oli niin erilainen tosi vaatimaton ja nuhruinen kuin kaikki paikat missä olimme. Internet ei toiminut ja en päässyt tarkastamaan asiaa. Vasta kun lähdettiin pois huomasin asian. Minä sain kyllä Suomenkielistä palvelua ja Booking hoisi asiaa hotelliin päin. Olivat samaa mieltä että olimme saaneet jonkun remontoimattoman huoneiston. Hyvitystä ei saatu, mutta vinkin ja palautteen annoin, jotta seuraava osaa olla tarkaana. Peruuttaakin yritettiin kyseistä huoneistoa, kun oltaisi haluttu jäädä BOLliin pidemmäksi aikaa. Eivät suostuneet. Minulla on vain hyviä kokemuksia Booking.comista. Kiitos vinkeistä silti. Kahden viikon kuluttua mennään taas 2 viikkoa kiertelemään rannikkoa ja saaria.

  • Jees. Mainitsemaasi hyvitysjuttuun liittyen vielä yksi vinkki, jos joku muukin sattuu lukemaan tämän:

   Jos majoituspaikka on todistetusti erilainen kuin tuotekuvauksessa oli luvattu, niin kannattaa vaatia kompensaatiota Bookingin kautta. Jos esimerkiksi majoituspaikasta puuttuu uima-allas (esim. remontissa, eikä remontista ollut mainintaa varattaessa), niin silloin olet oikeutettu saamaan jonkinlaista korvausta.

   Mukavaa rannikko ja saari -kiertelyä!

  • Ärsyttää kun booking huijaa ihmisiä eikä ota vastuuta mistään. Lisämaksuja tulee eikä sivuilla mitään mainintaa. Hotelli ei ollutkaan hotelli, vaikka piti olla vaan nuhjuinen omistusasunto mikä ei missään nimessä soveltunut vauvan kanssa reissaamiseen. Olen niin pettynyt tähän huijarifirmaan. Rahoja ei saa takaisin ja valehtelevat. Ilmaista peruutusta ei ole vaikka sivuilla luvataan. Kun olet maksanut etukäteen hotellihuoneen et saa rahoja takaisin vaikkei huone ole sovitun/kuvien kaltainen. Lisämaksuja tuli 250e vaikka sivuilla ei ollut tästä mitään mainintaa. Suomenkielinen puhelinnumero ei toiminut ollenkaan, ei vastattu koskaan siihen. Kymmeniä kertoja yritettiin soittaa. Järkyttävä huijarifirma!

 3. Onhan tuo Booking.com ollut helppo, luotettavan oloinen ja yleensä kaikki pelannut.
  Yksi asia joka ”haiskahtaa” on heidän ”parhaan hinnan takuu”. Eli jos löydät varauksen ja sisäänkirjautumisen välillä jostain muualta tai heidän sivuiltaan edullisemman hinnan, niin takaavat ja hyvittävät erotuksen.
  Paitsi varauksissa joissa matkan hinnan hotelli varaa heti!!!
  Eli älä varaa heiltä Hotellia jossa Ennakkomaksu tai maksu veloitetaan heti!!!
  Varaa vain hotelleihin joissa ”Ilmainen peruutus” ilman ennakkomaksua ja maksat vasta paikan päällä hotellissa. !!!

  • Katos joo, totta turiset. Piti ihan varmistaa ja sieltähän se ehdoista löytyi:

   ”Tarjoamme sinulle varauksen samaan, edullisempaan hintaan, jos seuraavat ehdot pitävät paikkansa:
   .
   .
   4. Booking.comissa tekemäsi varauksen ehdot mahdollistavat yhä peruutuksen ja muutokset veloituksetta.”

 4. Itse ihmettelen tuota hintatasoa. Kun listassa lukee, että huoneen hinta on 107€/yö. Niin silti 7 yötä tekee 1400!!! Tämä oli Rukan hintoja. Kyllä siinä joku vetää välistä.
  Viineksi käytin juuri Rukan hotellin varaamiseen Hotels comia ja sain resepsuunilta nyrpeän ilmeen ja kommentin ettei kannattaisi. Sit huone oli huonoin mahdollinen. Suihkusta tuli vain kylmää vettä, naapurihuoneistosta näki minun huoneeseen sisään, olo oli kuin majatalossa. Menin valittamaan resepsuuniin ja sain huoneen vaihdettua superiooriin. Nyt tuntui hyvältä. Eikä tarvinnut maksaa lisämaksuja.
  Se on vain niin, että kyllä ne rahat menee tuolle monikansalliselle yritykselle, eikä paikallisille yrittäjille.
  Huijaa tuo Hotels com. Kun nyt olin varaamassa hotellia, enkä antanut heti pankkitietoja, se aloitti niiden maanittelun, että annathan ne nyt nopeesti. Kun kokeilin, että varaisin ilman luotto/pankkikorttitietoja, ei muka yhtään huonetta ollut enää vapaana, vaikka matkustuspäivään on kolme kuukautta aikaa. Täyttä linssiinsahaamista. Silloin kun olin viimeksi Rukan hotellissa, katsoin Bookin comin sivuja juuri sen hotellin varauksista ja tuijotin niitä standard luokan hotellihuoneita. Niiden ikkunat olivat pimeenä. Ei ketään huoneissa. Koko siipi tyhjänä. Kun katsoin Booking comin tietoja niistä tyjistä huoneista, ne olivat sen mukaan varattuja. Täyttä asiakkaan kusetusta koko Booking com. Älkää laittako rahoja huijareille.

  • Eri öillä on usein eri hinnat, eli esim. viikonloput saattavat olla kalliimpia. Jos kohteessa on jokin tapahtuma, hinnat voivat olla juuri niinä päivinä kalliimpia. Eli sen takia se ei mene suoraan 7 kertaa 107 euroa.

   Mielestäsi kaksi maailman isoimpiin hotellinvarauspalveluihin kuuluvaa yritystä ovat täyttä huijausta? Sinun kohdallasi kannattanee siis varata suoraan hotellista seuraavalla kerralla.

 5. Itso olen hyvin pettynyt bookingin asiakaspalveluun. Olen viestittänyt nyt noin 10 kertaa, mutta asikaspalvelu ei ole vastannut mitään. Uskon ettei siellä ole edes asiakaspalvelijaa. Kovasti mainostavat myös suomenkielistä puhelinta, mutta sellaista puhelinpalvelijaa en ole tavoittanu. Taitaa Suomi olla vain niin pieni, että on varaa huonoon asiakaspalveluun.

  Paskaa palvelua oikeasti.

  • Tein itsekin äsken testisoiton ja englanniksi olisi saanut heti palvelua, mutta pyysin suomenkielistä palvelua (ihan vain testatakseni asiaa). Hetkeksi laittoivat odotustilaan ja ilmeisesti yrittivät etsiä vapaana olevaa suomenkielistä asiakaspalvelijaa, mutta sitä ei löytynyt. :/

   Jos vähänkään lontoo taipuu, niin kannattanee laittaa se viesti englanniksi. Tai ainakin näkyville siihen alkuun ”You can also reply in English!”. Tällöin siellä asiakaspalvelija saattaa nopeasti vain kääntää suomenkielisen tekstin ja vastata sinulle englanniksi.. Google kääntäjä auttaa.

   Mutta joo, valitettavasti eivat taida nähdä suomen kieltä niin tärkeänä markkinana.

 6. Hei!
  Varasin viime kesänä huoneen Booking.comin kautta Serbian pääkaupungista. Muutaman päivän kuluttua varauksesta sain kuitenkin viestin, ettei luottokorttiani voitu veloittaa (hotelli kait ottaa jonkin pienen katevarauksen). Soitto Booking.comiin, mistä sain suomenkielistä palvelua. He soittivat hotelliin (olin unohtanut muuttaa korttini käyttömaita). Uusi yritys kortillani, mutta taaskaan hotelli ei sitä voinut veloittaa. Muutin korttini käyttöalueeksi koko maailma (nämä vanhat itäblokin maat eivät näköjään kuulu eurooppaan, ainakaan pankin mukaan). No taaskaan ei korttini toiminut, mutta Booking.comista soitto hotelliin ja he lupasivat pitää huoneen vaikkei korttini näyttänyt toimivan. Kaksi päivää ennen matkaa tuli taas viesti, että huone peruttu. Soitto Booking.comiin, mutta nyt palvelu englanniksi koska oli ilta. Taas virkailija otti yhteyttä hotelliin ja soitti minulle takaisin, että respalle sattunut erehdys. Kun sitten saavuin hotelliin, respa antoi minulle sviitin, koska halusi hyvittää kaiken tämän sekasotkun. Sain siis erittäin hyvää palvelua Booking.comista ja suosittelen sitä kaikille.

 7. Moi!

  Olen käyttänyt booking.comia noin 10 kertaa ongelmitta. Nyt varasin toukokuulle 4 hlö lle 4 yötä krakovassa. Varauksen tein marraskuussa, hinta oli 830€. Nyt hinta noussut 880€. Miksi? Eivät vastaa sähköposteihin.. Eikö hinnan pitäisi pysyä samana.

  • Moi, sori viive. Siis tuliko luottokortille 50 € extraveloitus? Saitko uuden vahvistuksen, jossa uusi hinta? Vai missä kohtaa se hinta näkyy nousseena?

 8. Olen käyttänyt Boomingcomia melkein sen sen perustamisesta 1996 lähtien useamman kerran vuodessa aina on kaikki toiminut hyvin. Bookingcom on myös hoitanut parit hotellin aiheuttamat semaannukset. Tilaan yleensä hotellin hyvissä ajoin , muutaman kerran ennen matkalle lähtö olen huomannut Bookingcomin sivulta että hinta on muuttunut halvemmaksi, kysyessäni asiaa Bookingomilta niin he muuttivat varatustani halvemman hinnan mukaan. Olen tosi tyytväine Bookingomiin.

 9. Moi Bookin.com on toiminut hyvin jo monta vuotta. Sitten kun tuli ongelmia, bookin.com on ollut röyhkeä asioissaan ja toimissaan. Tosin he aina sähköpostissa kiittelevät ja ylistävät asioiden hoitoa, mutta nokkelasti lopussa kertovat, että mitään eivät halua korjata. Varasin Budapestista asunnon, joka sitten olikin sulkenut ovensa. Booking lupasi etsiä vastaavan kokoisen ja tasoisen ja palauttaa hinnan eron. Löysivät asunnon, jossa oli toisen asunnon tiedot, kuvat ja varustetaso. saatiin surkea luukku, jossa ei ollut oikein mitään. Booking kusetti. Nyt selvitellään asiaa, eikä Bookin lupaa mitään korvata. Pahoittelevat vain omaa toimintaansa. Reissu meni jokseenkin pilalle. Booking on siis hyvä, jos mitään ei satu, muussa tapauksessa se on ”maksajan puolella”. Kertoi vain, että asunnon vuokraaja ei halua korvata mitään. Itsestään eivät sanallakaan maininneet. Epäluotettava firma on, mutta tietysti tuulimylly näissä hommissa, iso ja röyhkeä.

  • Katsottiin kuudelle hengelle huonetta Teneriffalla ja seuraavana aamuna hups! Olikin hinnat nousseet 1500 eurolla. Google myy tietoja ja kaikki jää muistiin,voidaan kusettaa matkailijoita. Ikävä kyllä ollaan pienellä budjetilla liikenteessä. Kysyttiin sähköpostilla eräältä hotellilta majoitusta, mutta kehottivat oman ketjun sivuille, joka näytti samaa kuin aikaisemmin eli ei huonetta. Eli ei mitään ongelmanratkaisukykyä… kumma ettei ajaneet näille hotells ym. Sivuille…. mikä neuvoksi? Saa nähdä…

 10. Olen tällä hetkellä Puolassa booking.com. kautta varatussa Elite Aparments City Centro Suites huoneistossa ja mikään esitteessä ja tilausvahvistuksessa luvattu ei pidä paikkaansa. Huoneisto max 10 henkilöä ja kaikki mukavuudet pyykinpesukone mukaan lukien pitäisi sisältyä hintaan. Meitä on 8 henkilöä (4 aikuista ja 4 lasta 16, 14, 11 ja 8 v), mutta huoneistossa on 2 pientä parivuodetta ja vuodesohva, lakanat ja peitot kuudelle, tyynyt ja tyynyliinat kuudelle, kylpypyyhkeet kuudelle ei muuta. Suurella valituksella saimme vastaanottajalta ilmapatjan, jossa ei pysy ilma, eikä muuta. Astiat on kuudelle ja viideksi yöksi on 1 wc-paperilrulla, 1 roskapussi jne. Keittiössä on induktioliesi, mutta ruoanvalmistusastiat eivät ole yhteensopivia lieden kanssa. Ennakkomaksun perii jokin välitysfirma, joka ottaa päältä omansa ja asia selvisi vasta majoituspaikassa. Majoituspaikka sanoo kaiken olevan booking.comin syytä ja booking.comin emme ole saaneet yhteyttä.
  Olen varannut kymmenittäin matkoja ympäri maailmaa booking.com kautta ja aina tätä ennen ollut suunnilleen tyytyväinen.

 11. Varasin elokuun alussa 2017 booking.comin kautta huoneen yhdeksi yöksi tallinnalaisesta hotellista Merchants Housesta. Matkaan oli aikaa alle viikko. Pari päivää myöhemmin ihmettelin, etten ollut saanut sähköpostiin tilausvahvistusta kuten normaalisti. Menin sitten katsomaan booking.comin mobiilisovellukseen, jossa luki etusivulla että tervetuloa, seuraava varattu matkasi on marraskuussa Berliiniin! (joka oli vasta Tallinnan jälkeen tulossa). Tästä päättelin, ettei tekemäni varaus ollutkaan jostain syystä mennyt perille ja ryhdyin kiireesti tekemään uutta varausta Tallinnaan, tällä kertaa toiseen hotelliin. Ennen varauksen vahvistamista järjestelmä ei informoinut minua, että olen tekemässä uutta varausta samalle ajankohdalle – kuten se tietojeni mukaan normaalisti tekee.
  Toinen varaus meni läpi ja siitä tuli välittömästi myös varausvahvistus sähköpostiin.
  Vasta sitten saapuessamme Tallinnaan muutaman pv päästä selvisi järkytyksekseni, että minulla on kuin onkin kaksi varausta kahteen eri hotelliin samalle yölle, alkuperäinen ja pari päivää myöhemmin tehty. Koitin sitten välittömästi peruuttaa tuota ensimmäistä varausta soittamalla booking.comin asiakaspalveluun. Rahat oli kuitenkin juuri veloitettu saapumispäivänä luottokortiltani, eikä hotelli peruutukseen enää suostunut vaan vetosi varaussääntöihin ja booking.comin virheeseen ja korvausvastuuseen.
  Ryhdyin sitten kotiin palattuani selvittämään asiaa booking.comin asiakaspalvelun kanssa saadakseni ylimääräisen hotelliyön maksun takaisin. Laitoin reklamaation sähköpostilla ja soitin pari kertaa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja booking.com koitti vaikuttaa hotelliin rahojen palauttamiseksi. Mutta hotelli pysyi kannassaan olla palauttamatta rahoja ja vetosi sääntöihin sekä booking.comin vastuuseen oman järjestelmän toimivuudesta. Booking.com sen sijaan totesi, että järjestelmässä näkyy, että minulle on lähtenyt varausvahvistus heti ensimmäisen varauksen jälkeen (vaikkei se koskaan saapunut minulle). Siksi booking.com ei nähnyt velvollisuudekseen ryhtyä maksamaan minulle kompensaatiota menetetyistä rahoista. Asiakaspalvelussa ei osattu ottaa millään lailla kantaa siihen, miksei varausta myöskään näkynyt booking.comin etusivulla tai järjestelmä varoittanut minua ennen toista varausta.
  Loppujen lopuksi minulle jäi huono maku sekä booking.comin että hotellin toiminnasta. Mutta ymmärrän tietysti ettei booking.com jättimäisenä toimijana yhtä asiakasta kaipaa. Sen sijaan – kuten tälläkin palstalla kerrotaan – hotelli olisi voinut asettua pienen asiakkaan asemaan, olenhan (tai olin) heille potentiaalinen asiakas jatkossa. Sen sijaan he saivat pettyneen asiakkaan joka ei varmasti tule verkostoissaan suosittelemaan ko. hotellia, päin vastoin.

 12. Kuullostaa siltä, että virhe on Bookingin, ei hotellin. Bookin on iso firma, se kyllä saisi kantaa vastuunsa näissä asioissa. Onhan olemassa suuri kilpailija Expedia. Kantaakohan se vastuunsa näissä asioissa???

 13. Bookingista.. Me varattiin kivan näkönen Lozica apartments dubrovnikista, joka osottautu olevan hirveä läävä, kaikkea muutaku kuvissa. Booking vaa totes että kuvista ja kertomuksista on vastuussa hotellin omistaja, eli ikinä ei saatu mistään mitään korvausta. Ja järkytyin kun tajusin, että kuka tahansa voi mitä tahansa höpistä sinne ja booking pesee vaa kätensä. Ikinä en korttitietojani niille enää luovuttais.. esim kerran kävi niin et oli varaus (ei peruutusmahd.) ja hotskusta oli sähköt poikki ja meidät siirretty muualle. No tässäkin tapauksessa olin bookingin avulla hyväksynyt että maksun saa velottaa koska vaan. Siinäkin ois ollut turha sit soitella bookingii jos ois maksettu sekä käteisellä uuteen paikkaan, että tämä katevaraus vielä lähtenyt. Kusettajien taivas tuo booking.

  • Ruka Chalets Ski- In (Booking.com)
   Varasimme 64 neliön huoneiston 13- 15.10.17. Huoneisto oli todella hyvin varusteltu ja suosittelisin sitä muillekin. Varauksen yhteydessä outoa oli se, että vuokran yhteyteen ei oltu erikseen laitettu siivousmaksua, mikä kyllä pitäisi olla selkeästi esillä kaikkien muiden kulujen
   kanssa. Siivousmaksu selvisi siinä yhteydessä, kun maksu oli suoritettu. Poislähtiessämme oli ohjeen mukaan tarkoitus toimittaa avaimet ulkona olevaan avainboksiin annetulla salasanalla. Boksi ei auennut, joten katsoin järkeväksi tipauttaa 3 avainta Kuksan respan lukolliseen laatikkoon. Kuksan toimipiste on siis samassa rakennuksessa. Ajoimme Rovaniemelle kotikapunkiin ja ilmoitin asiasta majoituksesta vastaavalle henkilölle. Hän raivostui tapahtuneesta, haukkui meitä tyhmäksi ja pöljäksi asiakkaaksi. Aikaisemmin en ole tämän kaltaiseen palveluun törmännyt. Hän uhkasi lähettää meille sakot maksettavaksi väärästä toimintatavasta. Sakon suuruudeksi määräsi 150 euroa, jonka myös aikoi lähettää postilla. Majoituksen ohjeissa on hukatun avaimen maksu 35 euroa. Siis kolme avainta esim. hukattuna tekee kansakoulun laskuopin mukaan 105 euro. Avaimet eivät ole hukkuneet, vaan ovat lukitussa sisällä olevassa respan laatikossa. Uskoisin, että avaimet on sieltä löydettävissä ja vielä pelastettavissa, jos majoituksen yrittäjällä on asia hallinnassa ja halu toimia. Laskun saapuessa aiomme valittaa kuluttaja-asiamiehelle. Yrittäjältä törkeää käytöstä ja palveluhenkisyyttä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että emme enää käytä tämän majoituksen palvelua ja emme myöskään mainosta sitä muillekkaan, pelkästään epäarvoisen ja tylyn palvelun vuoksi.

   • Ruka Chalets Ski- In

    Sama homma meilläkin. Bookingissä siivouskulut piilotettu ja kännykällä kun hoiti varaukset niin varauksen jälkeen tuli näkyviiin 25% varaus hinnan päälle siivouskuluja. Selkeää erehdyttämistä, josta olisi järkevää valittaa. Syy ei minusta ole kokonaan Bookingin, vaan tämä yrittäjä on valinnut sellaiset optiot majoitussovelluksesta, että siivouskulut on piilotettu verojen ja palvelumaksujen alle. Pienellä präntillä lukee jossakin maksun alla, jota en huomannut ollenkaan. Yritin heti peruuttaa varausta, mutta tämä herra alkoi kehumaan itseään ja vinoilemaan. Ei mitään neuvottelumahdollisuutta. Tiesi ihan tarkkaan tämän erehdyttämisen. Olisi tietysti eri vaihtoehtoja peruuttaa varaus luottokorttiyhtiön kautta, mutta ei maksa kiireiselle vaivaa, kun kuitenkin on majoitukselle tarve. Hinta oli nyt selkeästi korkeampi kuin muilla tuon kikkailun vuoksi ja booking tarjosi sitä halvimpana. Kannattaa kuitenkin välttää tätä kohdetta. Majoittaja on sen laatuinen henkilö, jonka kanssa tulee helposti vaikeuksia. Chaletit Rukalle muuten ovat todella kivoja ja hyvällä paikalla. Valinnan varaa kuitenkin majoittajien suhteen löytyy Ruka Chaleteista, joten tätä majoittajaa ei kannata valita. Kyseinen herra mainostaa nimellä Ruka Chalets Ski- In ja esimerkiksi Ruka Chalets on eri majoittaja, jonka palvelut ovat meillä toimineet

 14. Lukeeko hotellit tilauslomaketta lainkaan, tilausta tehtäessä voi jos haluaa, lähettää hotelliin viestin esim. erityistoiveista.
  Kaksi kertaa olen ko. mahdollisuutta tarjonnut mutta kummallakan kerralla hotelli ei ole vastannut ei myöskään huomioinut toivettani eli se kohta palvelusta ei toiminut.

 15. Booking. Com mainosti sivullaan että ilmainen peruutus. Kun tein varauksen, niin olikin yhtäkkiä luottokorttia veloitettu eikä peruutuksen jälkeen veloitusta palautettu. Luottokortillani oli internet käytön esto, mutta olivatkin sen kiertäneet niin että luottokorttini numero oli manuaalisesti naputeltu mikä pankkini mukaan on epätavallista. Yritin soittaa Bookingin asiakaspalveluun, mutta eihän sieltä saa suomenkielistä palvelua. On todellakin viimeinen kerta kun käytän Booking. Comin palvelua ja varoitan muitakin .

 16. Varasin booking.comin kautta huoneiston Prahasta. Huomasin vasta varausvahvistuksesta, huoneiston säännöistä, että pitää maksaa vahinkovakuusmaksu 150 e saapuessa ja sen saa takaisin lähtiessä. Onko tämä yleinen käytäntö? Tuntuu hurjalta tuo summa, kun 2 yön yöpymisestä on kysymys.

   • Minulta ei kyllä koskaan ikinä ole tuollaisella nimikkeellä, eikä muullakaan nimikkeellä peritty vahinkovakuutusmaksua. Bookingilla varaus on sellaista piiloleikkiä, että jos et satu huomaamaan sitä pienintä ja piilossa olevaa maksua, niin sitten maksat. Vaikka osansa on palvelun tarjoajalla, niin Boking on vastuussa siitä, millaisia piiloja ja jekkuja se sallii heidän harjoittaa Bokingin sivuilla.

 17. Moi! Varasin Booking.com:ilta jälleen asunnon Gdanskista ilmoituksella: ilmainen peruutus, varaus 1 kk. ennen matkaa. Heti varauksen jälkeen tililläni oli käynyt ”Vakoinen Leijona” White Lions Gdansk (POL) haaskalla nokkimassa. Peruin varauksen ilmaiseksi. Booking ilmoitti, että varaus on peruttu ilmaiseksi. Raha on kuitenkin ollut palauttamatta jo pari viikkoa. Booking.com ei kiireiltään kerkiä vastata millään kielellä. Varokaa ihmiset palvelun tarjoajia, joilla on ilmoitus, että maksu veloitetaan tililtä. Vain maksa paikan päällä- ilmoitus on turvallisempi. Booking.com mainostaa, että se ottaa kortin tiedot vain identifioidakseen asiakkaan. Sitä ne eivät kerro, että ehkä jossain sopimuksen pikkutekstissä lukee, että Booking.com voi antaa tilisi numeron kolmannelle osapuolelle, joka voikin sitten nostaa tililtäsi ilman sinun suostumustasi.

 18. Hei!
  Varasin tuolta ja sitten, kun tuli myöhemmin yli satanen lisää hintaan. Oli kuulemma joku siivousmaksu, joka oli nähtävissä, vaikka ei kyllä varattaessa silmiin osunut. Varausta ei voinut perua!
  Täyttä kusetusta – varokaa tätä sivustoa!

 19. Kaksi pointtia yksityisen hostin näkökulmasta:

  Ilmainen peruutus on varsinainen riesa toiminnallemme – varauksia tehdään hyvin paljon ja ”kaiken varalta”, minkä takia lähes puolet varaajista peruuttaa varauksensa. Tämän takia asunnot ovat suuren osan ajasta varattuina, mutta varauksen lähestyessä vapautuvat varauksille. Niin lyhyellä varoitusajalla on vaikea saada uusia vieraita ja asunto seisoo tyhjänä. Näin hostina olisi kiva suoda vieraille ilmainen peruutus, mutta sen ”väärinkäytön” takia emme voi sitä hyväksyä. Vaikka emme ole hyväksyneet ilmaista peruutusta listauksissamme, vieraat onnistuvat sitä kuitenkin jatkuvasti tekemään.

  Toisekseen, uskaltaisin väittää, että kaikki tuplabuukkaukset johtuvat Booking.comista – niitä tapahtuu ainoastaan Booking.comin varausten kesken ja Booking.comin systeemit mahdollistavat varaukset muiden majoituspalveluiden kautta varatuille päiville (mitä ei tapahdu muiden majoituspalveluiden kanssa). On siis kohtuutonta sanoa, että hostit/hotelli ”saattaa keksiä syyttää Booking.comia”, kun syy todellakin on Booking.comissa. Kukaan yksityinen hosti ei halua tuplabuukkauksia ja on niistä vilpittömästi pahoillaan, mutta syy ei ole meissä.

 20. JUU olimme espanjassa salamanca hall 88 apartoments hotellissa jossa lemmikit sallittu mutta kun kirjaudittiin hotelliin niin respa vaati allekirjoitusta että koira ei saa olla yksin huoneessa ainosataan kun käymme aamupalalla tai illallisella
  olen lähettänyt reklamaatiota booking.comiin ei vastausta en ikinä käytä enään kyseistä välittäjää jäi niin paskainen maku
  tästä lafkasta
  enkä suosittele kenellekkään

 21. BOOKING.COM VAROITUS
  Varasimme puolisoni kanssa huoneen yhdeksi yöksi tarjoushinnalla Booking.comin kanssa ja maksuvaiheessa ilmeni ongelma ja huone laskutettiin KOLMEEN kertaan! Yhden varauksen sijaan meillä olikin 3 huonetta… se siitä tarjoushinnasta. Meillä asiakaspalvelu oli huonoa, eivätkä suostuneet peruuttamaan varauksia vaikka selkeästi virhe oli booking.com in maksuvaiheessa. Hotelliin olimme tietysti yhteydessä ja he olivat valmiita peruuttamaan varauksen, mutta booking.com ei halunnut asiassa auttaa koska pitävät kiinni siitä että varaus oli tarjoushintainen jolloin ei peruutuksia / muutoksia varauksiin voi tehdä, vaikka selvästi virhe oli heidän palvelussa.
  Käyttäkää palvelua vain katsoaksenne tarjonnan, soittakaa sitten mielummin holtelleille suoraan ja teette varauksen ilman turhia välikäsiä.

 22. Parhaillaan takkuan Albufeirasn Colina do Mar – hotelliin ja Bookingin kanssa, kun yritän muuttaa varauksen päiviä. Muutos ei onnistu. Hotelli ilmoittaa, ettei ole tilaa kyseisiä päivinä ja minulla on sisässä varaus, jota vain lyhennän saman ajan jakson aikana. Muutos ei onnistunu Bookingin nettisivujen eikä suoraan hotellin kautta! Olen Bookingin käyttänyt paljon, tämä on eka kerta kun on ongelmia, ja pieleen menee!

 23. Varasimme huoneen Booking.comin kautta Pestana Village Resort hotellista Funchalista.
  Saavuttuamme hotellille huone ei ollut valmis vaan jouduimme odottamaan n. tunnin.
  Kun saimme huoneen, totesimme sen olevan todella surkea pa…sine kokolattiamattoineen ja todella voimakas hyönteismyrkyn haju tuntui sieraimissamme. Mutta mikä oudointa, huone sijaitsi Pestana Miramarin puolella eikä Villagen puolella josta huoneen olimme varanneet.
  Valituksen jälkeen saimme uuden huoneen Villagen puolelelta jälleen n. tunnin odottelun jälkeen.
  Huone ei taaskaan vastannut sitä mitä olimme Booking.comin sivujen mukaan tilanneet eli Superior-studiota.
  Huone oli varmaan hotellin huonoin eikä todennäköisesti ollut tarkoitettukaan asuttavaksi.
  Huoneessa ei ollut ilmastointia eikä lämmitystä joten varsinkin yöt olivat kylmiä ja kosteita ja ilma tunkkaista.
  Näköala oli vastakkaisen kerrostalon seinään ja pyykkejä täynnä oleville parvekkeille, ei allas-ja puutarhanäkymää mikä oli luvattu Booking.comin sivulla. Huone oli todella pimeä ja aurinko ei parvekkeelle paistanut.
  Tallelokero puuttui ja kaiken lisäksi varausta tehdessä saatu varausnumero ja pin-koodi eivät toimineet.
  Maksettuani varauksen Booking.comille, huomasin lisäksi että hotellin omilta sivuilta olisin saanut huoneen lähes sata euroa halvemmalla ja todennäköisesti myös oikeanlaisen huoneen.
  Emme jaksaneet hotellissa enää valittaa kun ensimmäinenkin valitus vastaanotettiin aika nyrpeästi. Lähtiessämme hotellilta ei vastaanotosta kiitelty eikä toivotettu hyvää kotimatkaa…
  Kotona tein valituksen Booking.comille josta vastaukset olivat: ”
  Hei!

  Olemme pahoillamme mutta Booking.com ei pysty auttamaan teitä
  Booking Basic varausten kanssa. Pyydämme teitä ottamaan yhteyttä
  suoraan majoituspaikkaan sähköpostitse tai puhelimitse. Muissa
  varausasioissa autamme teitä mielellämme.

  Ystävällisin terveisin


  Janina L. Booking.com Customer Service Team
  Hei

  Kiitos, että valitsit Booking.comin.

  Asiamme koskee varaustasi nro 12557194991072976536 majoituspaikassa Pestana Village Garden Resort Aparthotel.

  Varauksesi on Booking Basic varaus, jolloin asiakkaalle ilmoitettu hinta tulee kolmannen osapuolen kautta ja on halvin mahollinen. Asiakkaalle ilmoitetaan varausta tehdessä, ettei asiakaspalvelu pysty avustamaan varauksen suhteen.

  Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

  Ystävällisin terveisin


  Mandy
  Booking.com Customer Service Team
  Eli VAROKAA Booking.comia! Se ei vastaa siitä mitä asiakas saa ostaessaan huoneen heidän kauttaan. Myöskään Pestana Village Garden ei ole vaivautunut reagoimaan reklamaatioomme millään tavoin.

 24. Peruutus meni kitkattomasti!
  Tapahtuma, johon olisin ollut aikeissa osallistua kotimaisessa kaupungissa peruuntui kyseisen kaupungin omien koronavirusta koskevien määräysten vuoksi (ei silloin vielä hallituksen päätöstä). Sain tietää asiasta vasta viikon sisällä reissusta, koska päätöskin oli ilmoitettu kaupungin taholta viikon sisällä. Näinollen hotellini peruutus ei enää olisi maksuton. Otin yhteyttä Booking.comiin ja toki jouduin odottamaan puoli tuntia, mutta se on näissä olosuhteissa ymmärrettävää. Asiakaspalvelija oli erittäin ystävällinen ja pyysi minua odottamaan linjalla, kun hän soittaisi kyseiseen hotelliin. (Hotellinhan ei olisi mikään pakko ilmaiseksi perua, koska hotellit ovat normaalisti vielä auki) Siellä ei kuitenkaan kukaan vastannut. Hän laittoi näinollen peruutuspyyntömeilin hotelliin ja pyysi minua seuraamaan meilistäni tilannetta lähipäivinä ja olemaan itse aktiivinen, mikäli ei ala mitään kuulua. Jo parin minuutin päästä puhelumme lopettamisesta minulle tuli meiliä ja 90€:n arvoinen hotelliyöni peruttiin ilmaiseksi. Tämä oli mielestäni todella hienoa yhteispeliä vallitsevan koronaviruksen tilanteessa… Iso kiitos sekä Bookingille, että Htl Haminan Seurahuoneelle!!!

 25. Booking.com ei todellakaan ole luotettava. Markkinoivat ja myyvät varauksia, joissa lupaavat 24h peruutusmahdolisuuden. Se ei pidä paikkaansa. Peruutin matkan 40 tuntia ennen matkaa ja en saanut mitään takaisin. Menetin viisisataa.

  HUIJARI YRITYS.

 26. Varasin Montenegrosta apartenentoshuoneen, joka oli todella surkea, ei vastannut mainosta. Valitin epäkohdista omistajalle, joka suuttui ja sanoi: voit olla tuloyön , mutta seuraavana päivänä lähdet, ja jos et lähde, soitan poliisille joka heittää sinut ulos. Sitten hän ilmoitti Bookingillle, etten ole lainkaan saapunut. Soitin koko illan ja yön Bookingillle ja sen tukeen, ei vastausta! Minulle Booking vain ilmoitti, että varauksesi on peruttu, mutta eivät sanoneet omistajan sen tehneen. Hänhän saa sääntöjen mukaan maksut kun asiakas ei tule. Omistaja valehteli. Olen nyt Suomeen palattuani yrittänyt soittaa Bookingillle, mutta suomea puhuvaa ihmistä ei löydy mistään. Onko Booking huijausfirma? Minä en enää tule palamaan tähän firmaan koskaan!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here