Barcelonan nähtävyydet – TOP 10 listaus

Tässä artikkelissa listataan ne Barcelonan nähtävyydet, joista ainakin osa kannattaa ottaa mukaan omaan reissuohjelmaan. 

Barcelonassa on kaikkea: on rantaa, vanhaa ja uutta kaupunkia, erikoista arkkitehtuuria ja maailmanluokan jalkapallokulttuuria.

Tässäpä siis Barcelona tiivistettynä 10 eri nähtävyyteen tai kohteeseen:

 

1. La Sagrada Família

Sagrada familiaBarcelona on tunnettu Antoni Gaudín erikoisesta arkkitehtuurista.

Tunnetuin hänen suunnittelemistaan rakennuksista on La Sagrada Família, eli tämä n. 170 metriä korkea hulppean näköinen kirkko. Paikan tekee osittain kuuluisaksi se, että kirkko ei ole vieläkään valmistunut, vaikka rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1882, eli reipas 130 vuotta sitten.

Sisäänpääsy maksaa alkaen 15 €, mutta paikan näkeminen pelkästään ulkoakin riittää monille.

Osoite: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, Espanja

Paikalle pääsee esim. metrolla Sagrada Familia -asemalle saapuen (linjat L2, L5).

 

2. Park Güell

Niin ikään Gaudin suunnittelema Güellin puisto sijaitsee kukkulan päällä, Gràcian kaupunginosassa. Tarjolla on erikoista puistoarkkitehtuuria ja hienot maisemat kaupungin ylle.

Paikassa on maksullinen alueensa, mutta myös ilmainen alue. Maksullinen alue (alk. 7 €) on hieman hauraampi ja siitä syystä sitä halutaan säästellä rajoittamalla kerrallaan sisään päästettävien kävijöiden määrää.

Tarkempia tietoja englanniksi, muun muassa siitä, mitkä julkiset liikennevälineet paikalle operoivat, löydät virallisilta nettisivuilta täältä.

 

3. Muut Gaudín & kumppanien arkkitehtuuriset erikoisuudet

Jos Gaudín ja kumppanien modernistinen arkkitehtuuri kiinnostaa enemmänkin, tässä pari tunnettua nähtävyyttä:

Casa Milà tai ”haukkuma”nimeltään, La Pedrera, joka tarkoittaa jonkinlaista kivilouhosta. Gaudilla ei liene ollut kovin helpot oltavat 1900-luvun alun Barcelonassa, jolloin erilaisuutta tuskin katsottiin yhtä suvaitsevaisesti kuin tänä päivänä. Mutta äijähän oli nero. Tänä päivänä miljoonat turistit tulevat pällistelemään näitä arkkitehtuurisia taideteoksia.

Casa Mila

Osoite: Provença, 261-265, 08008 Barcelona, Espanja

Tai toinen poiminta:

Illa de la Discòrdia on muutaman talon rypäs Passeig de Gracia -kadulla, joka kannattaa yhdistää esimerkiksi kyseisen kadun shoppailukierrokselle.

 

4. Montjuic – suihkulähde & vesi-show

Jo vuonna 1929 rakennettu Montjuicin vesilähteellä järjestetään yleensä torstaista sunnuntaihin joka ilta tällainen vesilähde-show. Tarkemmat ajankohdat riippuvat vuodenajasta. Täältä löytyy viralliset tiedot aikataulusta!

Montjuic vesilähde

Sijaitsee muuten aivan seuraavan kohteen tuntumassa:

 

5. Montjuic-kukkula & majesteettinen taidemuseo

Montjuic on Barcelonan lounaispuolella sijaitseva kukkula, jossa sijaitsee muutamakin mielenkiintoinen kohde, muun muassa MNAC, eli Museu Nacional d’Art de Catalunya, erittäin valokuvauksellinen ja majesteettisen näköinen kohde ulkoakin käsin:

MNAC Barcelona
Taustalla MNAC, eli katalonialaisen taiteen museo

Samaisen kukkulan tuntumassa sijaitsee myös espanjalainen kylä (Poble Espanyol) sekä kukkulan toisella puolen Olympiastadion, jossa urheiltiin mm. 1992 Olympialaisia sekä paikallinen jalkapallojoukkue Espanyol pelasi kotiottelunsa täällä vuoteen 2009 asti.

 

6. Camp Nou – Euroopan suurin jalkapallo-stadion

Jo 1957 valmistunut Euroopan suurin jalkapallo-stadion vetää jalkapallo-otteluissa lähes 100 000 katsojaa. Hurjimpina vuosina 80-luvulla katsomossa oli jopa 120 000 ihmistä, mutta sittemmin turvallisuuden nimissä kapasiteetti asettui lukemaan 99 354.

Mikäli et FC Barcelonan peliin saa lippuja, on toisena hyvänä vaihtoehtona vierailu Camp Nou -stadionilla. Yhdistetty ”Camp Nou Experience” stadion-tour ja museokäynti maksaa reilun 20 €. Stadionin yhteydessä on myös maailman suurin FC Barcelona -fanimyymälä.

 

7. La Rambla – kävelykatu

La Rambla, tai Las Ramblas, on 1,2 km pitkä kävelykatu, jonka laidalla myös ajoneuvot ajavat. Se on periaatteessa kaupungin ydinkeskustaa ja tulee yleensä kaikille turisteille tutuksi.

Ramblalla on turistikojuja, kauppoja, ravintoloita ja baareja sekä kaikenlaisia katutaiteilijoita. Taskuvarkaiden ja muiden huijarien varalta kannattaa pitää silmät auki ja arvotavarat turvassa.

La Ramblan varrelta pääset suosittuun La Boqueria -ruokatorille sekä aivan kadun kyljestä alkaa myös kohdan 8 nähtävyys:

 

8. Goottilainen kaupunginosa, eli Barri Gòtic

Kävely goottilaisessa korttelissa kannattaa ehdottomasti sisällyttää nähtävyyskierrokselle. Kapeat kujat, vanhoja jylhiä rakennuksia sekä paljon pieniä baareja, joissa nauttia kahvia tai drinkkiä.

Alue alkaa aivan La Rambla -kävelykadun vierestä.

 

9. Tibidabo-vuori & huvipuisto!

Tibidabo-vuori on reilut 500 metriä korkea, jonka päällä on Sagrat Corin kirkko sekä Tibidabon huvipuisto.

Huvipuiston maailmanpyörästä ja vuoristoradasta avautuu melkoisen eeppiset näkymät Barcelonan ylle.

Tibidabo huvipuisto

Paikalle pääsee suoralla bussiyhteydellä esim. Placa de Catalunyalta.

Tarkempia hintatietoja, ohjeita ja aukioloajat löydät huvipuiston nettisivuilta.

 

10. Barceloneta beach

Barcelonan Barceloneta-kaupunginosassa sijaitsee ihan täysiverinen hiekkaranta. Rannalla voi ottaa aurinkoa ja käydä uimassa sekä harrastaa yleistä biitsielämää pallopeleineen.

Rantabulevardia pitkin voi myös esimerkiksi lenkkeillä tai rullaluistella. Eli mikäli kaupungin nähtävyyksissä paahtaminen alkaa kyllästyttää, voi tässä suurkaupungissa viettää myös rantaelämää.

Barceloneta ranta

Siinäpä tiivistetysti TOP 10 Barcelonan nähtävyydet, joista ainakin osa kannattaa ottaa reissuohjelmaan!

Pari muuta artikkelipoimintaa Barcelonaan liittyen:

Päiväretket Barcelonasta – 6 kohdetta
Barcelonan hintataso syynissä

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here